Problem sa adsl-om: previse trosi MB

poruka: 13
|
čitano: 2.842
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

u zadnje vrijeme mi se pocelo događati da jako brzo potrosim paket od 10GB a skidam isto kao i prije...nabacio sam par testova i vidim da recimo ako skinem file od 180 MB skine mi ubiti oko 200 MB. nekad ostavim net upaljen kad odem van i kad se vratim za sat-dva pise da je skinuto 10-tinjak MB...neznam vise sto bih napravio. na routeru je firewall ukljucen, imam zonealarm i na maxadsl korisnickim stranicama ukljucio sam onu zastitu i nista ne pomaze. ako netko moze pomoc bio bih zahvalan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Problem sa adsl-om: previse trosi MB

Da li je wireless? (Router)?

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, MB Gigabyte EX38-DS4, s775, iX38, DDR II, SATA II, FW, GLAN, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
17 godina

Predi na paket sa neogranicenim prometom i............ problem rijesen!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

I ja sam isto imao problema sa prekomjernim, prekoračenim "prometom" na internetu. Navodno sam imao svojevremeno wireless router pred nekih godinu i stanoviti susjed mi se "pridružio" u surfanjuSramim se, radio promete uploada i do nekih gigabyte dnevno! Skontao sam prekasno. Prošlo je mjesec dana i onda sam isključio wireless signal na router konfiguratoru sa 192.168.1.1 na web adresi u browseru... Probaj vidjeti ako imaš neki spyware na kompu. To se isto može desiti. Koji AV koristiš?

Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775, 8Mb L2 cache, MB Gigabyte EX38-DS4, s775, iX38, DDR II, SATA II, FW, GLAN, DDR2 4GB (2x2GB kit) PC8000 (1000MHz) OCZ, Platinum XTC, DC kit, VGA Ati Radeon HD 4870, 1024Mb GDDR5 256bit, Dual DVI, PCI-E, HDTV
17 godina
neaktivan

nemam wireless. koristim zonealarm internet security a komp je cist

17 godina
neaktivan

to ti t-com krade uzim flat to ti je najbolje

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Si pogledao da li ti neki programi u pozadini vrše update?

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
mdax kaže...

...nabacio sam par testova i vidim da recimo ako skinem file od 180 MB skine mi ubiti oko 200 MB.

Paolo2612 kaže...

@Paolo Čisto sumnjam... To sam i ja mislio napisati, ali sam vidio da je testirao downloade i od ~180MB koji je na MaxADSL ispis spajanja došao nekih 200! @mdax Sve u svemu javi T-Com-u, 08009000 besplatan poziv i prijavi. Zašto plaćati kada nemaš Flat rate. Ja imam flat već dugo(!) i nikada nisam požalio, internet promet mi se ionako kretao/kreće oko 6GB mjesec tako da...
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.10.2008 12:58 (stoncin3).
17 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
mdax kaže...

...nabacio sam par testova i vidim da recimo ako skinem file od 180 MB skine mi ubiti oko 200 MB.

Paolo2612 kaže...

@Paolo Čisto sumnjam... To sam i ja mislio napisati, ali sam vidio da je testirao downloade i od ~180MB koji je na MaxADSL ispis spajanja došao nekih 200! @mdax Sve u svemu javi T-Com-u, 08009000 besplatan poziv i prijavi. Zašto plaćati kada nemaš Flat rate. Ja imam flat već dugo(!) i nikada nisam požalio, internet promet mi se ionako kretao/kreće oko 6GB mjesec tako da...
 da, ali ako je skidao preko torrenta je vrlo lako moguće zbog hashfailsa i problema s trackerom
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
ne skidam torrent i svi programi su pod kontrolom...nazvat cu sutra t-com pa da vidim sta kazu...hvala na pomoci
17 godina
neaktivan
mdax kaže...

...nabacio sam par testova i vidim da recimo ako skinem file od 180 MB skine mi ubiti oko 200 MB

I upload se broji kao trošenje prometa, otvaranje web stranica isto tako se broji kao trošenje prometa...ako ti skidaš file od 180 MB, od toga je 20 MB uploadano prilikom tog istog downloada, pogotovo ako je skidano preko torrenta. Moj savjet ti je ili promjeni ISP-a, ili uzmi flat...nitko ti ne krade promet!!!
16 godina
iMAX kaže...
mdax kaže...

...nabacio sam par testova i vidim da recimo ako skinem file od 180 MB skine mi ubiti oko 200 MB

I upload se broji kao trošenje prometa, otvaranje web stranica isto tako se broji kao trošenje prometa...ako ti skidaš file od 180 MB, od toga je 20 MB uploadano prilikom tog istog downloada, pogotovo ako je skidano preko torrenta. Moj savjet ti je ili promjeni ISP-a, ili uzmi flat...nitko ti ne krade promet!!!
 Slazem se sa svime, pogotovo u crno, jer i mene je prije par godina to zaje*avalo ali Flat je zakon, nije te ni briga ja san znao potrositi preko 130 GB(digod bi mjesecno na flat, digod na 5 gb, ali kad je flat pojeftinio jednostavno sam promjenio)
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.10.2008 21:45 (markoal).
16 godina
neaktivan

svakako preporuka za flat, ja recimo isto bio na 10gb paketu do prije dva mj. ... i nadgledao promet i sve to....eh...i skinuo par stvarcica preko torrenta....i dosao mi racun 600kn cca Cool....bio je to trenutak kad shvatis da moras na flat :-P....pazi da ne dozivis isto

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2008 21:57 (robson).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice