PayPal - pitanja i odgovori
- poruka: 1.437
- |
- čitano: 912.192
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mali savjet. Nemoj davati savjet ako nisi siguran u ono sto pricas. Ne pomazes nikome. Kakve veze ima storniranje uplata mada nisam siguran da ti uopste znas sta je storniranje. PAre ti sjedaju na racun ako ih povuces sa PAYPAL-a i svako ko ima pristup racunu vidi te pare a vjerujem da poreska ima. Nikakvo storniranje tu ne pomaze niti iko ista stornira niti ima sta stornirati...
A kak objasnjavas refund?
A kak objasnjavas refund?
Refund nije storniranje.... Niti se zove storniranje....Refund je povrat novca...
Uglavnom nemoras placat nikakav porez na uplate koje ti dolaze sa paypala (jedino ako su svote vece (npr 2k$) jer se ne provjeravaju mali iznosi,100,300,1000kn)..
Primal sam ja i nema problema
Nemoj se ljutiti nisam ja mislio nista lose. U bih a vjerujem i u HR privatna lica placaju dodatni porez na primanja ili kako se vec zove ako ukupna godisnja primanja prijedju neku granicu. Zato i nisi platio na te male iznose ali ako prijedjes granicu platices na sve odjednom....
Dobio sam refund od paypala, vidim refund pod summary ali ne mogu iskoristiti te novce, odnosno paypal mi odbija karticu prilikom checkouta.
Jel to znači da trebam prvo pričekat nekoliko dana da sjednju ti novci na karticu nazad ili je to neki trenunti problem s paypalom?
Dobio sam refund od paypala, vidim refund pod summary ali ne mogu iskoristiti te novce, odnosno paypal mi odbija karticu prilikom checkouta.
Jel to znači da trebam prvo pričekat nekoliko dana da sjednju ti novci na karticu nazad ili je to neki trenunti problem s paypalom?
Nije to do paypala vec do karticarske kuce...
Imao sam debitnu karticu od rajfajzen banke znaci i imao paypal acc napravio kad sam dobio karticu i sve to? Medjutim starci su mi ukinuli racun taj jer se nakupljalo za vodjenje racuna bas dosta a nisam koristio,medjutim dobio sam novu karticu od unicredit mastercard pise jos na njoj cashpay i reko ode da je na paypal prijavim i nema sanse da je paypal prihvati znaci ne znam u cemu je fora? Ima jos ona 3 broja nazad..Ali opet mogu direktno narucivati sa kartice i uzima novac jer sam narucivao neke naocale iz amerike..I kad odem na link a card i to sve odradim mislim sve je ok cim refreshujem ono ne pokazuje nista pise da je nema..ajd help neko..
Imam situaciju... Paypal je povezan s deviznim računom u dolarima, i na paypal balance imam dolare koje želim prebaciti na taj devizni. No kad odem na withdraw, automatski mi želi prebaciti u kune, što znači da bi došlo do duple konverzije po očajnom tečaju. U opcijama nisam uspio naći ništa. Jel ima neki način da se povuku dolari direktno? Hvala unaprijed :)
Nisam se sjetil uopće ove teme pa da tu postavim pitanje, sigurno je prikladnije.
Dakle ne kužim više kaj mi je s paypalom i karticom. Već nekih mj. dana imam problema na ebayu, a sad vidim i na drugim stranicama. Neki dan idem kupit knjigu na bookdepository.com i javlja "The payment has been refused by PayPal".
Odem na paypal račun, maknem karticu, dodam ju opet, adresu upišem, kad idem kupit adresa je koja treba biti, para imam više nego kaj treba. Čak sam i dodao € valutu na račun.
I kontaktiral sam paypal prije 2tj, rekli mi nek provjerim s ebayom, al očito nije problem ni u ebayu. A ni u mojoj kartici jer preko aliex mi prolazi plaćanje, a oni ne rade preko paypala.
Napominjem da je kartica povezana od prvog dana s paypalom i riješio sam ono s kodom, ono kaj se plati 2$ pa oni vrate. I nisam niš mijenjal osim do neki dan kad sam maknul karticu i ponovo ju dodal.
Jel imal ko sličnih problema? Jel moguće možda zatvorit taj account i otvorit novi i dodat istu karticu, jel bude problema?
Ako ima neko iz BiH da mi pomogne.
Zanima me u kojoj banci je najbolje otvoriti racun i visa karticu da radi sa paypalom?
Imam situaciju... Paypal je povezan s deviznim računom u dolarima, i na paypal balance imam dolare koje želim prebaciti na taj devizni. No kad odem na withdraw, automatski mi želi prebaciti u kune, što znači da bi došlo do duple konverzije po očajnom tečaju. U opcijama nisam uspio naći ništa. Jel ima neki način da se povuku dolari direktno? Hvala unaprijed :)
Je li zna možda netko? Hvala unaprijed!
Koliko uzimaju mjesecno?
Pokušala sam otvorit račun na pay pal-u i za aktivaciju računa moram potvrditi e-mail adresu no kada odem na taj link i upišem mail i lozinku koju sam stavila, piše mi da provjerim podatke i probam ponovno a sve sam točno upisala i pokušala više puta. Zna li netko u čemu je problem?
Nisu tipfeleri niti išta takvo, čak sam i mijenjala lozinku i opet ne želi.
Pozdrav svima !
Koristeći PayPal kao posrednika za naplatu svojih proizvoda na internetu naišao sam na jedan problem koji bi svim internet prodavačima mogao biti vrlo interesantan :
Prilikom primitka novca od kupca, meni kao prodavaču, PayPal odmah uzima oko 4.5% i to je u redu .... Ali onda, prilikom prebacivanja sredstava na privatnu karticu PayPal naplati proviziju od 30,00 kn i bez pisanog traga negdje nestane drugih (oko) 4,5% ... U PayPal računu piše koliko bi trebao dobiti na svojoj kartici , ali na karticu dođe oko 4,5% manji iznos... Osoblje banke tvrdi da je upravo toliko i poslano, ali na računu PayPala za isplatu stoji prvi, veći iznos.... ????????? Zna li mi tko ovo objasniti ??????
U naprijed puno hvala na objašnjenju i odgovoru...
Pozdrav svima !
Koristeći PayPal kao posrednika za naplatu svojih proizvoda na internetu naišao sam na jedan problem koji bi svim internet prodavačima mogao biti vrlo interesantan :
Prilikom primitka novca od kupca, meni kao prodavaču, PayPal odmah uzima oko 4.5% i to je u redu .... Ali onda, prilikom prebacivanja sredstava na privatnu karticu PayPal naplati proviziju od 30,00 kn i bez pisanog traga negdje nestane drugih (oko) 4,5% ... U PayPal računu piše koliko bi trebao dobiti na svojoj kartici , ali na karticu dođe oko 4,5% manji iznos... Osoblje banke tvrdi da je upravo toliko i poslano, ali na računu PayPala za isplatu stoji prvi, veći iznos.... ????????? Zna li mi tko ovo objasniti ??????
U naprijed puno hvala na objašnjenju i odgovoru...
Provizija kuce koja izdaje karticu?
Pozdrav,
imam pitanje u vezi paypala..
Kupovao sam nešto preko sportsdirecta.. cijena je kod kupnje bila u eurima 252.25€, a na VISA(pbz) kartici mi je uzelo 1983kn... po tome ispada da je tečaj 1€ = 7.86kn, a srednji tečaj je u HNB-u taj dan bio 7.49.
Zašto mi je toliko uzelo? Zbog čega je tečaj tako visok? Da li paypal uzima kakvu proviziju kod plačanja ili?
Paypal ima loš tečaj, tako zarađuju i tu ne možeš ništa, to je cijena kupnje preko paypala. Također i banka ti ima puno lošiji tečaj od HNB, i oni tako zarađuju. Tako da u svakom slučaju gubiš...
Pozdrav,
imam pitanje u vezi paypala..
Kupovao sam nešto preko sportsdirecta.. cijena je kod kupnje bila u eurima 252.25€, a na VISA(pbz) kartici mi je uzelo 1983kn... po tome ispada da je tečaj 1€ = 7.86kn, a srednji tečaj je u HNB-u taj dan bio 7.49.
Zašto mi je toliko uzelo? Zbog čega je tečaj tako visok? Da li paypal uzima kakvu proviziju kod plačanja ili?
Vise razloga moze biti.
1. kurs se uzima na onaj dan kad je skinuto sa racuna a ne kad je placeno. Kada platis novac ti ide na rezervisanje a sportsdirect ti je mozda primio pare drugi ili treci dan i taj da se racuna ali po prodajnom kursu a ne po srednjem kursu plus provizija banke. Meni je recimo provizija banke 3%
2. Nacin konverzije prilikom placanja na paypalu. Paypal ima opciju da ti oni rade konverziju a to ne zelis. Kada placas preko paypala obrati paznju da li ti je iznos iskazan u kunama ili valuti prodavca. Treba biti u valuti prodavca. Kada placas i kad ti prikaze iznos desno na stranici odmah ispod toga imas link na promjenu nacina konverzija. Izaberi da ti konverziju radi banka. Donja opcija
http://www.hotukdeals.com/misc/avoid-great-paypal-exchange-rate-rip-off-1645171
Hvala puno,
postavio sam sad postavke. Da me više ne pljackaju sljedeci put.
Znači sad paypal vrši konverziju iz valute prodavatelja u HRK?
Trebas podesiti da ti banka radi konverziju...
Poštovani
Molim Vas pomoč
Neki lik traži od mene podatke za paypall da bi mi uplatio eure jer bi mu prodao motor. Radi se o iznosu od 4300 eur. Ja se bojim da on nebi uzeo motor i posle povukao sredstva sa računa. Da li je moguče da se desi takvo nešto pošto znam da je sredstva moguče povući.
Hvala