Gdje host-ati DNS za .HR domenu

poruka: 4
|
čitano: 6.776
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdav

Koristim Google apps sa .com domenom i sad bi toj domeni dodao 'alias' jos jednu .HR domenu. Google apps to podrzava, ali ja bi negdje trebao hostat DNS od .HR domene kako bi dodao MX i A recorde. Kako nemam kod neke firme klasicni web hosting ne znam gdje ga mogu hostati (tj. ne znam da li ce mi ga htjeti hostati i upisivati izmjene samo tako).
Ima tko kakvu ideju? Kako se to obicno radi i preko koga?
Thx

davor07
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 19:58 (davor07).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

trebao bi da ti da provajder domena, kontaktiraj provajdera

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gdje host-ati DNS za .HR domenu
bokile kaže...

trebao bi da ti da provajder domena, kontaktiraj provajdera

Provajder domene je carnet (dns.hr), oni bi hostali?

davor07
15 godina
neaktivan
RE: Gdje host-ati DNS za .HR domenu
davor07 kaže...

Pozdav

Koristim Google apps sa .com domenom i sad bi toj domeni dodao 'alias' jos jednu .HR domenu. Google apps to podrzava, ali ja bi negdje trebao hostat DNS od .HR domene kako bi dodao MX i A recorde. Kako nemam kod neke firme klasicni web hosting ne znam gdje ga mogu hostati (tj. ne znam da li ce mi ga htjeti hostati i upisivati izmjene samo tako).
Ima tko kakvu ideju? Kako se to obicno radi i preko koga?
Thx

Pretpostavljam da bi to islo sa koristenjem recimo EveryDns.net.To je free DNS koji se koristi kod AdSensa za domene kao rjesenje ako domena ima domenske severe na nekom od registrara koji ne omogucuje TotalDNS tj mijenjanje pojedinacnih zapisa vec se samo moze mjenjati primarni i sekundarni DNS

CRAnet bi trebao usmjeriti DNSove za domenu na

ns1.everydns.net, ns2.everydns.net, ns3.everydns.net, and ns4.everydns.net

Otvoris tamo account ,koristi basic funkciju i uneses domenu. domena se nadje na popisu u gornjem lijevom uglu i klikom na nju otvaras "add a record" formu za mjenjanje zapisa.  Za svaku pojedinacnu domenu mozes kreirati A,MX,CNAME,NS;AAAA zapise.Po logici ako to radi za AdSense  podesavajuci MXeve za GApps  trebao bi isto biti izvedivo.

nize je link za pojasnjenje kako se podesava kad je u pitanju  AdSense

http://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=76049

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice