Game.co.uk - pitanja i odgovori

poruka: 1.295
|
čitano: 364.483
|
moderatori: vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Kako kupiti igru na www.game.co.uk?

Jedno offtopic pitanje jer postoji koja dobra stranica za kupnju video igrica koja prihvaća amex

16 godina
neaktivan
Kako kupiti igru na www.game.co.uk?

Ja sam dobio ME 2 CE za 8 dana od slanja(uzeo sam i subote i nedelje) i morao sam na carinu donjeti račun da mi mogu ocariniti,carina je bila 105 kn.

Da nije bilo carine igra bi mi došla za 5 dana(subota i nedelja).

0 0 hvala 0
16 godina

Ako nekome treba naručiti koju igru sa Game.co.uk, možete mi se javiti. Zasad najviše naručujem Battlefield 2 Bad Company 2 za PC (ukupno 279 kn), a sad baš idem naručiti Bioshock 2.

Inače na cijenu igre sa Game.co.uk dodate 2,95 EUR dostave, i taj iznos u funtama pretvorite u kune (današnji prodajni tečaj za funtu je 8,591082 kn) te dodate 39kn.

Kako naručiti BF Bad Company 2? Info: http://bit.ly/9zSyz0

Battlefield Bad Company 2 Battlefield Bad Company 2
eNabava CEO
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan

Iskustva s GAME-om super (narucio jedno 8-9 igara)....sve do nedavno. Naime, jos uvijek ni traga ni glasa od mog Mass Effect 2: Collector's Edition za xbox. :( shippan 27.01., danas je evo 14.02. i dalje nista.

Bio sam na carini i na posti i dobih lagani odjeb jer nema tracking i "nema nacina da se provjeri gdje je posiljka i da li su je uopce primili?".

GAMEu se nemam sta javljati do 09.03. (28 WORKING days od datuma shippinga), a pitajboga oce doc ili ne. Strasno... :(

Ubuduce kupujem na shopto.uk, ak nist drugo barem daju tracking za posiljke za razliku od GAME-a.

0 0 hvala 0
17 godina

Dakle, sve super za 9 kupovina, zadnja (deseta) kasni (za što game.co.uk definitivno nije odgovoran) i odmah ćeš prestati kupovati kod njih? Zanimljiva logika.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
IvanI kaže...

Iskustva s GAME-om super (narucio jedno 8-9 igara)....sve do nedavno. Naime, jos uvijek ni traga ni glasa od mog Mass Effect 2: Collector's Edition za xbox. :( shippan 27.01., danas je evo 14.02. i dalje nista.

Bio sam na carini i na posti i dobih lagani odjeb jer nema tracking i "nema nacina da se provjeri gdje je posiljka i da li su je uopce primili?".

GAMEu se nemam sta javljati do 09.03. (28 WORKING days od datuma shippinga), a pitajboga oce doc ili ne. Strasno... :(

Ubuduce kupujem na shopto.uk, ak nist drugo barem daju tracking za posiljke za razliku od GAME-a.

Ah, i meni se to desilo s jednom igrom; nisu oni krivi ako nestane putem. Nakon 28 radnih dana (to im pise u uvjetima na koje pristanes kod narudzbe), uredno su me pitali hocu li natrag novce ili nesto drugo. Rekao sam da mi posalju ponovno i doslo je brzo.

A to sto sad neki carinik igra nase igre, tu si nemremo pomoci...

Jedino mi je zao sto van UK ne mozemo dobiti Reward Card, pa da se jos malo vise ustedi...

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 12:54 (TomoR).
15 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

Dakle, sve super za 9 kupovina, zadnja (deseta) kasni (za što game.co.uk definitivno nije odgovoran) i odmah ćeš prestati kupovati kod njih? Zanimljiva logika.

Logika je jako jako dobra kad se uzme u obzir da:

1. za tu vrijednost igre (58 funti, cca. 500kn) nisu sposobni dat tracking na Royal Mail (pricamo o posti, ne o UPS, FedExu i ostalim "skupim" solucijama), sta onda reci? Kasnije tek saznah da shopto.uk to uredno nudi, sto je i logicno jer ne narucujem gluposti nego vrijedne (i lomljive) stvari

2. Jesi im se ikad pokusao javiti preko customer support? Uredno traze valjan UNITED KINGDOM postal code (???). Wtf? znaci, international customers su drugog reda? Debeeeelo sam im prigovorio za to (uspio sam poslat poruku na suppot jer sam stavio prvi postal code koji sam nasao na netu). koja je to logika?

3. Ne daj boze da im moras nesto vratiti! Dobio sam Gears of War skoro potpuno slomljen (slomljena kutija, unutra puno krhotina koje su razrezale DVD). Znam, garant nije njihov problem vec od poste. Morao sam im ga vratiti i SAM platiti postarinu od ~50kn, jer:

"Iternational customers should be aware that we are unable to refund any postage and packing costs incurred in returning a product to us under our Returns Policy."

WTF?? Amazon.co.uk mi posalje knjigu, ne dobijem ju, uredno posalju drugu za 0 funti i kazu da ako dobijem drugu da nemoram vracati prvu vec da ju zadrzim, al oni predlazu da ju doniram knjiznici ili tak nest. Ne dobijem ni tu drugu (???), i ljudi mi daju REFUND. Totalno pretjerano if you ask me, al ono...ostao sam paf na to. svaka cast Amazonu.

Ove tri stvari koje sam napisao su SITNICE koje se bez problema mogu uvest, al eto...ocito im international customers nistu tako bitni...

17 godina
neaktivan
TomoR kaže...
IvanI kaže...

Jedino mi je zao sto van UK ne mozemo dobiti Reward Card, pa da se jos malo vise ustedi...

A kak to da je ja imam? I uredno mi piše koliko sam dosad uštedio, tj. mogu uštedjeti?? :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 15:15 (John_Doe_11).
15 godina
neaktivan
John_Doe_11 kaže...
TomoR kaže...
IvanI kaže...

A kak to da je ja imam? I uredno mi piše koliko sam dosad uštedio, tj. mogu uštedjeti?? :)

naglasak na ovo "mogu ustedjeti".

jesi ikad iskoristio reward/popust?

17 godina
neaktivan
Ja isto imam reward card, kao adresu za karticu sam samo upisao prijateljevu adresu iz Engleske (Norwich).

I do sada sam iskoristio nekih 10-11 funti popusta.
When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
17 godina
John_Doe_11 kaže...
TomoR kaže...
IvanI kaže...

Ja ju isto imam, prije cca 2-3 godine sam ju nabavio, onda jos nije bilo tog ogranicenja. A kada sam zadnji put narucivao (Borderlands, preorder, 2 komada) su mi dali manje bodova nego sam trebao dobiti, tj. trebao sam dobiti 1000 bodova (svaka igra 250 pa puta 2 jer je preorder, a dobio sam samo 500 bodova). Kada sam im poslao upit rekli su da je to zato sto nisam iz UK. Znaci bilo je OK prodati mi tu karticu i radila je OK godinu dana, a sada najednom vise ne radi? Ponudili su mi refund za karticu koji sam prihvatio. Refund nisam nikada dobio, a kartica je i dalje linkana. Poslao sam im ponovni upit sto je sa tim i rekao lik da ce proslijediti nadredjenom. I ponovo, nikakav daljni reply, nikakav refund, a kartica i dalje stoji...

A to nije ni prvi put da sam imao natezanja oko toga. Jos u vrijeme dok nije bilo tog ogranicenja su par puta "zaboravili" dodati bodove pa su nakon pitanja sto je sa tim dodali.

Frendu su prosle godine uredno prodali tu karticu i dosla mu je no nije ju mogao linkati na acc jer nije iz UK. Znaci pare za karticu znaju uzeti, onda nije problem sto nisi iz UK. Onda sam prvi put saznao da su mjenjali policy za karticu...

Prije sam kupovao samo kod njih, no stvarno kako je netko rekao, ako nisi iz UK onda si niza vrsta sto se njih tice (cak mi ni upit korisnickoj sluzbi ne mozes poslati ako ne upises postanski broj iz UK). Tako da sada samo ako apsolutno nemam drugog izbora. Srecom to je daleko od istine, ima njih vise nego dovoljno

http://www.dvd.co.uk/

http://www.sendit.com/

http://www.base.com/

http://gamestation.co.uk/

http://www.shopto.net/

http://www.gamesbasement.co.uk/

...

17 godina
IvanI kaže...

Logika je jako jako dobra kad se uzme u obzir da:

Naravno, mi to sve znamo i očito je iz onog prvog posta...

IvanI kaže...

1. za tu vrijednost igre (58 funti, cca. 500kn) nisu sposobni dat tracking na Royal Mail (pricamo o posti, ne o UPS, FedExu i ostalim "skupim" solucijama), sta onda reci? Kasnije tek saznah da shopto.uk to uredno nudi, sto je i logicno jer ne narucujem gluposti nego vrijedne (i lomljive) stvari

Da, zato im je dostava 1.95 a ne 3 ili više funti.

IvanI kaže...

2. Jesi im se ikad pokusao javiti preko customer support? Uredno traze valjan UNITED KINGDOM postal code (???). Wtf? znaci, international customers su drugog reda? Debeeeelo sam im prigovorio za to (uspio sam poslat poruku na suppot jer sam stavio prvi postal code koji sam nasao na netu). koja je to logika?

Jesam, kontaktirao sam support. I napravio sam isto što i ti. I nastaviti ću im prigovarati svaki put kad ih kontaktiram sve dok to ne maknu. Ali doživio sam i glupljih stvari od toga tako da me to puno ne dira.

IvanI kaže...

3. Ne daj boze da im moras nesto vratiti! Dobio sam Gears of War skoro potpuno slomljen (slomljena kutija, unutra puno krhotina koje su razrezale DVD). Znam, garant nije njihov problem vec od poste. Morao sam im ga vratiti i SAM platiti postarinu od ~50kn, jer:

"Iternational customers should be aware that we are unable to refund any postage and packing costs incurred in returning a product to us under our Returns Policy."

Taj GoW spada u onih prvih 9 super kupovina? Da sam ja dobio takvo što, javio bi da ga nisam ni dobio. Tada bi ti vratili sve što si im platio. Uostalom, jako rijetko ćeš naći da će ti prodavač platiti poštarinu kada mu vraćaš proizvod - to nećeš doživjeti niti unutar HR. S druge strane, u UK sve je besplatno i ovi naši bi se trebali ugledati u njih.

Do sada su prema meni bili korektni i kupovati ću kod njih i dalje... osim ako igre ne postanu puno jeftinije za shop.to :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 19:17 (Elles D.).
16 godina
neaktivan

A super. Sutra sam bas mislio napraviti preorder za BF:BC2 na game.co.uk, dodjem pogledati ovu temu i docekaju me postovi o carinjenju, nedolasku narucenih posiljki, gadnom kasnjenju i losoj korisnickoj sluzbi VičeSmijeh

Jel netko kupovao sa onom opcijom da se skine igra ? Ispada skuplje ali valjda nema zafrkavanja oko svih onih stvari.

( OT: Ako napravim preorder(BF:BC2) da li ce oni poslati igru da dodje do 5.3 ili ce slati "tek" 5.3 ? )

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.2.2010 17:12 (toTheCore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toTheCore kaže...

A super. Sutra sam bas mislio napraviti preorder za BF:BC2 na game.co.uk, dodjem pogledati ovu temu i docekaju me postovi o carinjenju, nedolasku narucenih posiljki, gadnom kasnjenju i losoj korisnickoj sluzbi VičeSmijeh

Jel netko kupovao sa onom opcijom da se skine igra ? Ispada skuplje ali valjda nema zafrkavanja oko svih onih stvari.

( OT: Ako napravim preorder(BF:BC2) da li ce oni poslati igru da dodje do 5.3 ili ce slati "tek" 5.3 ? )

Da si čitao cijelu temu vidio bi da ekipa uglavnom ima odlična iskustva. Uvijek postoje iznimke.

Ja i još neki koje znam imamo odlična iskustva sa korisničkom službom, zbilja odlična.

Carina ti nema veze s njima, od promjene zakona pošiljke dulje putuju, jer ih zapravo zadržavaju na carini.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
17 godina
neaktivan
IvanI kaže...
John_Doe_11 kaže...
TomoR kaže...
IvanI kaže...

naglasak na ovo "mogu ustedjeti".

jesi ikad iskoristio reward/popust?

Nisam, nisam imao još "poštene" prilike. A koliko sam skužio iz par posta iznad, očito neću ni moći, jel? Što je zapravo i bio cilj tvoga quotanja :)

17 godina
neaktivan

Kolko bi bila carina na 2 BF:BC2 s gamea?

...world is full of kings and queens who blind your eyes and steal your dreams...
15 godina
neaktivan

Evo, izgleda da je visa sila cula moj rant. Paket stigo jutros! NAPOKON. Bas sam pitao postara u vezi te situacije, kaze da je nakon 01.01. posta odlucila da vise ne prati "non-tracking" posiljke. Kao, prije cak i ako nisi imao tracking je bio neki paper trail dal je stiglo u HRV, u postu u Branimirovoj, itd. Rece da ne zna detalje, al kao to su full smanjili, mozda cak i ukinuli i zato mi nisu mogli tamo nist rec kad sam bio.

Sve u svemu, sve dobro proslo...s dva tjedna zakasnjenja. P.S. stiglo bez carine. \o/

0 0 hvala 0
17 godina

Nije bilo carine?

Ja sam narucio Star Trek Online sa gamestation.co.uk, putovalo je 10ak dana i kada je doslo me postar obradovao sa 85 kn carine. Naravno proslo je kroz ruke stanovitoj Jadranki Posavec koja je na glasu da carini sve odreda...

Plus sto nema racuna koji obicno daju (ono sa naljepnicom sa povratnom adresom ako treba vracati natrag), na paketu je bio djepic u kojemu je to inace, no prazan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 10:34 (Solo761).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Solo761 kaže...

Nije bilo carine?

Ja sam narucio Star Trek Online sa gamestation.co.uk, putovalo je 10ak dana i kada je doslo me postar obradovao sa 85 kn carine. Naravno proslo je kroz ruke stanovitoj Jadranki Posavec koja je na glasu da carini sve odreda...

Plus sto nema racuna koji obicno daju (ono sa naljepnicom sa povratnom adresom ako treba vracati natrag), na paketu je bio djepic u kojemu je to inace, no prazan.

Ko što reče, ovisi kome tvoj paket dopadne na carini, ja sam zapravo bio ugodno iznenađen što nisam platio carinu na svoj.

Što se tiče naljepnice, to su morali vratiti natrag, pogotovo što bez toga nema reklamacije, ali sretno ti to tražiti natrag od carine...

15 godina
neaktivan
Solo761 kaže...

Nije bilo carine?

Svasta.. bas jadno. Kolika je bila ukupna cijena paketa (igra+shipping)?

16 godina
Solo761 kaže...

Nije bilo carine?

Ja jucer dobio MAG Collector Edition i nije bilo carine (kupljen preko shopto.net).

Bas mi upalo u oko da nije bilo one carinske deklaracije naljepljene na kojoj pise vrijednost (naljepi je posiljatelj), pa mozda zato i nisu opalili carinu jer nisu znali koliko vrijedi Osmijeh

17 godina
Mauro kaže...
Solo761 kaže...

Nije bilo carine?

Ja jucer dobio MAG Collector Edition i nije bilo carine (kupljen preko shopto.net).

Bas mi upalo u oko da nije bilo one carinske deklaracije naljepljene na kojoj pise vrijednost (naljepi je posiljatelj), pa mozda zato i nisu opalili carinu jer nisu znali koliko vrijedi Osmijeh

Na mojoj je uredno pisalo For Customs Clearance 29.99 funti; a preko toga zeleni žig "Pušteno u prmet RH bez plaćanaj carine". Al' ko što reče to je sve sreća, hoćeš/nećeš platiti.

Mislim, bio sam dobio jednom na nagradnoj igri izvana stvar koja kod nas dođe 1200 kuna, pa su me odrapili sa 350KN carine i carinskih troškova (pisalo je da je stvar poklon)

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Vidim da ima dosta prigovora na game.co.uk u zadnje vrijeme... no moja iskustva su vrlo pozitivna, nemam niti 1 prigovor,

sve je super, od cijene na dalje... najduze kaj sam cekao je 8 dana (mozda 10 nisam vise ziher)

radio sam i par pre-ordera, s tim sam isto jako dobro prošao, npr AC2 sam dobio 08.03.

Evo malo nadopuna mojeg iskustva:

narucio igru u srijedu, došla u ponedjeljak, to je dosta brze nego do sada, ak uzmete u obzir da je izmedu bio vikend.

Što se tice carine, kad kupujete igru mozete upisati neki GIFT message, što je dobro jer u tom slucaju maknu iznose sa racuna pa nitko ne moze znati koliko paket kosta ili vrijedi... Zadnje što sam naručivao bilo je 30 funti i nije trebalo platiti nikakvu carinu... I ne vidim na osnovu cega bi mogli naplatit carinu ak nigdje na paketu ne pise nikakva vrijednost.

sve što pisem je samo glede shopa na game.co.uk

BUG 200/201, najsss!
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.3.2010 10:35 (Vicko).
17 godina
Vicko kaže...

Što se tice carine, kad kupujete igru mozete upisati neki GIFT message, što je dobro jer u tom slucaju maknu iznose sa racuna pa nitko ne moze znati koliko paket kosta ili vrijedi...

I onda ode carinik na algoritam.hr i vidi cijenu od 350/450kn, i lupi carinu na 50-100% veću cijenu od one koju si platio :)

15 godina
neaktivan

Hmm ja bi volio nabaviti igru ali ja nemam karticu da kupim tim putem i što sada?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Meni su več par put otvorili paket da vide što je unutra i neki puta naplatili carinsku pristojbuViče Jednom više od 150KN!

she caught me off my guard amazes me the will of instinct
16 godina
neaktivan
Vicko kaže...

Što se tice carine, kad kupujete igru mozete upisati neki GIFT message, što je dobro jer u tom slucaju maknu iznose sa racuna pa nitko ne moze znati koliko paket kosta ili vrijedi... Zadnje što sam naručivao bilo je 30 funti i nije trebalo platiti nikakvu carinu... I ne vidim na osnovu cega bi mogli naplatit carinu ak nigdje na paketu ne pise nikakva vrijednost.

Ja kada sam kupovo ME 2 CE stavio sam taj GIFT message i dobio poziv iz Carine da im donesem račun kako bi mogli ocariniti tako da ti ni to nije 100% sigurno.Dobio sam 105 kn carine.

Još su mi i naplatili poziv što sam primio 8.5 kn.

17 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Hmm ja bi volio nabaviti igru ali ja nemam karticu da kupim tim putem i što sada?

Ili budi zrtva nekog preprodavaca ili malo istrazi po forumu (imas milijun tema) gdje se to u najsitnije detalje objasnjava!

17 godina
neaktivan
autorov komentar
Deltak kaže...

Ja kada sam kupovo ME 2 CE stavio sam taj GIFT message i dobio poziv iz Carine da im donesem račun kako bi mogli ocariniti tako da ti ni to nije 100% sigurno.Dobio sam 105 kn carine.

Još su mi i naplatili poziv što sam primio 8.5 kn.

Kad stavis gift message, na racunu NE pišu iznosi, pa na temelju kojeg iznosa ce mi lupit carinu? od oka?

ne znam, valjda i frendovi i kolege i ja imamo toliko srece da nikad nitko nije platio carinu... ni za igre

ni za niš drugo!

5870, najjsss....
17 godina

Aloha ljudi....nema carine po novome za robu do 1000kn!!!

Potpis :P
Moj PC  
0 6 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice