Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 606.319
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Firefox 4.0 beta
Morag kaže...
Memphis kaže...

da disk, hard počne munjevto "roštat" dok otvara zadani link, kad otvori u potpunosti stranicu onda prestane!

komp mi nije slab to je isključeno, OS win7 ultimate, veza 8Mbita

kakvo je stanje sa fragmentacijom, cache-om, tempom, pagefile-om? "roštiljanje" mi se uvijek događalo kad išta od navedenog nije bilo optimalno/maksimalno podešeno...

a kakve to veze ima sa tim kad svi ostali browseri normalno rade uključujući FF 3.6.10?

16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

^ A da probaš sa fiškom instalacijom ili za početak safe mode?

http://redfoxyhead.blogspot.com

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Slazem se da probas frisku instalaciju bez addonsa itd...
Meni je prije isto tak bilo rospo mi je hard kad je ucitavalo stranicu itd al sad leti..sam hebiga nemam addonsa...

0 0 hvala 0
17 godina
Memphis kaže...
Morag kaže...
Memphis kaže...

da disk, hard počne munjevto "roštat" dok otvara zadani link, kad otvori u potpunosti stranicu onda prestane!

kakvo je stanje sa fragmentacijom, cache-om, tempom, pagefile-om? "roštiljanje" mi se uvijek događalo kad išta od navedenog nije bilo optimalno/maksimalno podešeno...

a kakve to veze ima sa tim kad svi ostali browseri normalno rade uključujući FF 3.6.10?

zato jer svaki program(verzija) svoju politiku vodi...da nije tako, koristili bi samo drugačija sučelja za isto...

uglavnom, samo sam napomenuo svoja iskustva...roštiljanje na kraju nije ovisilo o programu koji koristim već o postavkama operacijskog sustava koje namještaš sam ili drugi programi za podešavanje umjesto tebe...

15 godina
Morag kaže...
Memphis kaže...
Morag kaže...
Memphis kaže...

zato jer svaki program(verzija) svoju politiku vodi...da nije tako, koristili bi samo drugačija sučelja za isto...

uglavnom, samo sam napomenuo svoja iskustva...roštiljanje na kraju nije ovisilo o programu koji koristim već o postavkama operacijskog sustava koje namještaš sam ili drugi programi za podešavanje umjesto tebe...

znači po tome bi ja za svaki instalirani browser ili neku drugu aplikaciju trebao štelat OS zato kaj on ne radi kako treba?

15 godina
neaktivan
Memphis kaže...

znači po tome bi ja za svaki instalirani browser ili neku drugu aplikaciju trebao štelat OS zato kaj on ne radi kako treba?

Pa to ti i nije tako daleko od istine, samo sto se radi o malo kompleksnijim programima od browsera...

Nego, jesi li vec pokrenuo firefox u safe modu ili slijedio bilo koji drugi savjet, umjesto da ovdje na forumu sudjelujes u praznim razgovorima?

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Are we fast yet?

SunSpider 32bit

http://arewefastyet.com/

Cool

Naravno tu opet nije kraj, treba se još optimizirati i  popraviti bugova za benchmarke na kojima Firefox ima loše rezultate (Peacekeeper i ostali) .

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Neka sam rade,mozda i na kraju bude brza od chromea :D
Mene zanima zasto nema opere uvrstane medu te testove?
samo FF chrome i safari...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Čini mi se da je to zbog toga što Opera ima jako mali deo korisnika.

Edit: Zato je nema ni na Pwn2Own-u.

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.10.2010 20:06 (icecold).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Evo, jedno pitanje.

Da li mogu istovremeno imati zadnji nigtly build i betu 6 instaliranu?

hmda
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Trebali su i operu stavit koja je po meni najbrzi browser...
Šiba chrome za oho-ho...
Al nema veze nek FF bude ko chrome u brzini bit ce dobro

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
icecold kaže...

Are we fast yet?

SunSpider 32bit

http://arewefastyet.com/

Cool

Naravno tu opet nije kraj, treba se još optimizirati i  popraviti bugova za benchmarke na kojima Firefox ima loše rezultate (Peacekeeper i ostali) .

U daj nemoj me... sad je brzi od Chromea u Sunspideru.

soundstream kaže...

Mene zanima zasto nema opere uvrstane medu te testove?
samo FF chrome i safari...

Zato sto je Opera closed source, a za izvrsavanje ovih testova potreban je source kôd jer se testira samo javascript a ne kompletan browser i to se vrti iz terminala, sve automatizirano. Pa je potrebno nekako izdvojiti javascript interpreter od ostatka browsera, a to ne mozes ako je izvorni kôd nedostupan. A ionako je Chrome na glasu kao browser sa najbrzim izvodenjem javascript kôda pa je dovoljno da se usporeduju s njime...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Imam jedno pitanje
Dali ce u FF uvesti ono da tabovi se otvaraju gore na onoj traci di je sad smjesten onaj menu ?
Kao sto je na operi i chromeu kak se tabovi otvaraju na vrhu

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Da li mi netko može reć kako se minefield update-a?

hmda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Minefield button -> pored help-a ima strelica -> About Minefield i sam će proveriti da li ima updejt.

2 0 hvala 1
15 godina

meni je bolje ovako kako je sad... ja osobno ne bih volio da tabovi budu u pravcu ff/minefield menua-a

...ide mi na zivce na chromeu kada koristim vise tabova a hocu pomac prozor.. -hvala bogu pa ga i ne koristim :D

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 15:45 (sisko93).
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Imam jedno pitanje
Dali ce u FF uvesti ono da tabovi se otvaraju gore na onoj traci di je sad smjesten onaj menu ?
Kao sto je na operi i chromeu kak se tabovi otvaraju na vrhu

Opera i Chrome uopce nemaju menu bar, a firefox 4 jos od prve bete ima tabs on top

Firefox 4 beta 1 Firefox 4 beta 1
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.10.2010 16:22 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Mislim da je on mislio na tabove u title baru.

Postoji već bug na kojem se radi:

Bug #572160

A postoji i trenutno userChrome.css kod sa kojim možeš postaviti tabove u title bar.

Download userChrome.css

Fajl ćeš postaviti u folder od profila Firefoxa i sam ćeš napraviti novi folder koji ćeš nazvati Chrome i onda u njega ubaciš taj userChrome.css fajl.

Tabovi u title baru Tabovi u title baru

1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Znaci li to da u mozili razmatraju tu opciju da tabovi budu gore kao na chromeu i da bi to moglo bit u finalnoj verziji ? :D
Po meni je to super bez obzira sto to ima i opera i chrome tak 
Dobro izgleda a i usteda mjesta kak bih se reklo....

0 0 hvala 0
16 godina
Firefox 4.0 beta

nije upitno hoce li ili nece biti.

doci ce kao default u finalnoj verziji

when I'm sad, I stop being sad and be AWESOME instead! True story :)
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
icecold kaže...

Minefield button -> pored help-a ima strelica -> About Minefield i sam će proveriti da li ima updejt.

icecold kaže...
Nije sam provjerio, morao sam mu reć da provjeri Smijeh

Hvala.

hmda
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Šta će sve u verziji 4.0 biti poboljšano...(pišite samo na hrv jer eng neznam)...:)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Uglavnom što se tiče brzine, poboljšano je skrolanje, ubrzano učitavanje stranica, dizanje browsera, odzivnost i reagovanje browsera je mnogo bolja.

Po meni Firefox sada ima mnogo lepši izgled te bolje iskorišteni prostor.

Firefox sada koristi hardversku akceleraciju koja poboljšava učitavanje stranica i neke elemente prebacuje da GPU odrađuje umesto procesora

Direct2D i Direct3D 10 su samo za DX10+ grafičke i Windows Vistu i 7.

Dok Direct3D 9 je za Windows XP i DX 9 grafičke.

Hardverka akceleracija postoji i za Linux a i Mac OS.

Novi JavaScript koji ubrzava učitavanje stranica moguća je samo za novije procesore (Lista procesora koji podržavaju SEE2)

Postoji tu još ostalih stvari, ali preporučujem da probaš poslednju betu pa da sam vidiš šta je novo i poboljšano.

Ako ništa sačekaj RC.Namigiva

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Evo, danas se Minefield update-ao. Itko zna što novog donosi današnji build?

hmda
15 godina
rustweaver kaže...
Memphis kaže...

Pa to ti i nije tako daleko od istine, samo sto se radi o malo kompleksnijim programima od browsera...

Nego, jesi li vec pokrenuo firefox u safe modu ili slijedio bilo koji drugi savjet, umjesto da ovdje na forumu sudjelujes u praznim razgovorima?

nisam, jednostavno sam instalirao drugi browser koji normalno radi, umjesto da ovdje slušam prazne priče kako jedan od najboljih os-ova ne valja naspram nekog browsera koji je još u beti!

15 godina

..to se zove tvrdoglavost!

-nitko nije rekao da je ff NAJBRZIJI browser.. ali ako pogledas ovo onda ces vidjeti da je ff jako blizu toj izreki a i vise ...na sunspider testu je presao TVOJ najbrziji i najvjerniji browser dok se kod v8bencha-a (chromeovog testa) priblizava chromeu

-sto se tice brzine startanja, razlog tomu su add-onsi koji nema ni chrome ni opera (ima nesto slicno al ni blizu tome) ni ie a niti nijedan drugi

Tko se zadnji smije, nije skužio!
15 godina
neaktivan
Memphis kaže...

nisam, jednostavno sam instalirao drugi browser koji normalno radi, umjesto da ovdje slušam prazne priče kako jedan od najboljih os-ova ne valja naspram nekog browsera koji je još u beti!

Sto reci? Zasto si onda uopce isprobavao betu s takvim stavom? I jos vaznije zasto si uopce postao na ovu temu? Savjete ne zelis, a firefox developera koji ce ti popravljati bug ovdje nema. :S

I nitko nije rekao da OS ne valja...

15 godina
rustweaver kaže...
Memphis kaže...

Sto reci? Zasto si onda uopce isprobavao betu s takvim stavom? I jos vaznije zasto si uopce postao na ovu temu? Savjete ne zelis, a firefox developera koji ce ti popravljati bug ovdje nema. :S

I nitko nije rekao da OS ne valja...

ako ne vidiš samo sam napisao svoje dojmove i bug koji sam primjetio, jer je tema FF 4.0 beta! Kakve moj stav ima veze sa ovim bugom? Ja bih rekao da je tvoj upitan jer ti ili tko je već napisao prije bi prišio bilo kakvu grešku OS-u, meni, ili nekakvim nebitnim postavkama umjesto da razmisli čemu služi naznaka beta kod nadolazećih novijih verzija programa!

15 godina
neaktivan
Memphis kaže...

ako ne vidiš samo sam napisao svoje dojmove i bug koji sam primjetio, jer je tema FF 4.0 beta! Kakve moj stav ima veze sa ovim bugom?

Krivo. Dojam bi bio: "isprobao sam firefox 4, i ne svida mi se jer ... pa se vracam na X browser". Ti si napisao sto ne valja kao da ocekujes rjesenje pa je normalno da su se neki angazirali oko rjesavanja problema, koje si glatko otkantao.

Memphis kaže...

Ja bih rekao da je tvoj upitan jer ti ili tko je već napisao prije bi prišio bilo kakvu grešku OS-u, meni, ili nekakvim nebitnim postavkama umjesto da razmisli čemu služi naznaka beta kod nadolazećih novijih verzija programa!

Zasto mislis da to nije nekakvo normalno ponasanje za verziju 4, odakle to mozes znati? Neki od forumasa koji zalaze na ovaj podforum su isprobavali 4 jos od alfa verzije i aktivno prate razvoj. Za pretpostaviti je da o musicama vezanim uz firefox 4 znaju malo vise od tebe koji si tek instalirao betu, ne odbacuj olako njihove savjete.

15 godina
rustweaver kaže...
Memphis kaže...

ako ne vidiš samo sam napisao svoje dojmove i bug koji sam primjetio, jer je tema FF 4.0 beta! Kakve moj stav ima veze sa ovim bugom?

Krivo. Dojam bi bio: "isprobao sam firefox 4, i ne svida mi se jer ... pa se vracam na X browser". Ti si napisao sto ne valja kao da ocekujes rjesenje pa je normalno da su se neki angazirali oko rjesavanja problema, koje si glatko otkantao.

Memphis kaže...

Ja bih rekao da je tvoj upitan jer ti ili tko je već napisao prije bi prišio bilo kakvu grešku OS-u, meni, ili nekakvim nebitnim postavkama umjesto da razmisli čemu služi naznaka beta kod nadolazećih novijih verzija programa!

Zasto mislis da to nije nekakvo normalno ponasanje za verziju 4, odakle to mozes znati? Neki od forumasa koji zalaze na ovaj podforum su isprobavali 4 jos od alfa verzije i aktivno prate razvoj. Za pretpostaviti je da o musicama vezanim uz firefox 4 znaju malo vise od tebe koji si tek instalirao betu, ne odbacuj olako njihove savjete.

ti ne znaš šta je dojam a i očito površno čitaš moje postove! To ne znači da moram koristi taj browser ako sam rekao svoje dojmove! Pa ne očekujem riješenje samo sam pitao da li netko ima isti problem a vi ste počeli sa savjetima i inicirali da su moj os i moje postavke problematične što nije točno! Znam da je tu veliki broj fanova FF-a, ali očito browser ima grešku! A što se tiče savjeta očito i ja nešto znam pa mogu procijenit da li je određeni savjet koristan ili ne ...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice