heh. možda bi mogao imati betu 1 instaliranu, a beta7pre napraviti portabilnu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja imam b7 i 3.6 (uglavnom zadnja stabilna verzija) i bez problema rade, kao 2 odvojena browsera. Nisam siguran da li će to radit i za 2 bete.
Naravno da mozes, mozes imati i 15 potpuno istih verzija firefoxa sa 15 razlicitih profila ako ti to srce zeli. Mozes koristiti i jedan profil sa vise razlicitih verzija firefoxa (nije bas preporucano) kao i vise razlicitih profila sa jednom instalacijom firefoxa. I kojekakve slicne perverzije.
A od svake instalacijske datoteke firefoxa mozes lagano napraviti portabilnu verziju, samo otpakiras instalaciju (npr 7zip moze otvarati kojekakve instalacije), i prebacis lokalizacijske datoteke tamo gdje im je i mjesto, pa to ponovno upakiras u nekakav .zip. I eto ti portabilne verzije firefoxa.
Budem ti objasnio gdje sto moras staviti ako te zanima.
Hvala
Mene je samo zanimalo to kak da napravim da mogu imat 2 FF jer ovaj beta 1 za normalno koristenje posto mi na njoj sve radi..
A b7pre za daljnje pracenje napredka ff posto tamo svaki dan dolazi update itd tako da tam nebi imao profil samo cista instalacija...
Eh da ipak mi treba pomoc instaliro sam sad minefield b7pre i opet mi je pokupio bookmarkse i sve iz beta1 bez da me pito bilo sta...
Kak da sad obrisem taj profil na b7pre tak da bude sve cisto bez bookmakrsa itd ili cu morat opet na novo instalirat
Nije fora jer si sa time isključio JaegerMonkey xD
Definitivno...sve je vraćeno na true nek se zna ali ni današnji build ne preživljava
Da se malo pohvalim, dobio sam danas mail da zbog moje aktivnosti u Firefox Test Drivers grupi, dobijam Firefox 4 majicu.
Posle majice koju su mi prijatelji poklonili za rođendan, ovo će biti druga koja je Mozilla/Firefox majica.
Majicu koju sam dobio od prijatelja je ova:
Samo što je obrisano 2010 i na leđima je mali logo Firefoxa i piše "join the community www.mozilla.com"
Mada je trebalo .org ali nebitno :D
Eto, toliki okoreli Firefox korisnik sam.
Hvala
Mene je samo zanimalo to kak da napravim da mogu imat 2 FF jer ovaj beta 1 za normalno koristenje posto mi na njoj sve radi..
A b7pre za daljnje pracenje napredka ff posto tamo svaki dan dolazi update itd tako da tam nebi imao profil samo cista instalacija...
Eh da ipak mi treba pomoc instaliro sam sad minefield b7pre i opet mi je pokupio bookmarkse i sve iz beta1 bez da me pito bilo sta...
Kak da sad obrisem taj profil na b7pre tak da bude sve cisto bez bookmakrsa itd ili cu morat opet na novo instalirat
Cini se meni da ti on nije "pokupio bookmarske" nego si dobio dva razlicita firefoxa na jednom profilu. Napravi novi profil za b7pre profile managerom (u mom prijasnjem postu je link), te zatim uredi shortcut za b7pre da koristi samo taj profil koji si napravio za njega (to je drugi link u mom prethodnom postu).
Time ces dobiti da ce ti tvoj glavni firefox koristiti jedan profil, a ovaj kojeg testiras drugi.
šta je tema zamrla?
Dosla je b8pre
Mada sigurno znate i sami
Da, došla je b8pre, beta 7 idalje čeka blockere.
To su uradili da bi mogli da nastave sa testiranjem.
Vi koji ste na Windows 7 ili Visti i imate DX10+ grafičku napravite u about:config new boolean i upišite layers.use-d3d10 i stavite na true.
Šta se nist novo ne desava sa Firefoxom?
Moze tema pod lock
Opet ti po starom? Dogada se, kako ne? Linija je jos malo tresnula prema dolje. Polako ali sigurno...
Morao sam nekak malo temu oživit.... :D
Meni se sviđaju throbbersi (umesto progress lines) .
Btw. još treba da se dorade :)
Što se tiče JaegerMonkeya, polako ali sigurno dolazimo na isti nivo sa Chrome-om.
Još 40ms i tu smo!
Btw. uskoro bi trebali da dođu Brain Transplants koji će doneti bolju odzivnost i manje potrošnje memorije.
A i uskoro bi trebali da srede probleme sa povećenim korišćenjem CPUa tokom rada flasha.
Meni se sviđaju throbbersi (umesto progress lines) .
šta je to? jel to ona linija?
Throbber ti je npr. onaj krug koji se vrti kada otvaras slike na nekim stranicama i onda dok se slika ne ucita imas crni kvadrat na kojemu se u sredini vrti throbber.
Throbber ti je npr. onaj krug koji se vrti kada otvaras slike na nekim stranicama i onda dok se slika ne ucita imas crni kvadrat na kojemu se u sredini vrti throbber.
aha. jel to od današnjeg nightly-a ili?
Nemam pojma, icecold ih je spomenuo...
Prosto pitanje od korisnika koji je fan Opere i koji koristi FF zbog pirated IMDB skripte ;)
Ako instaliram FF4 betu dali cu je moci nadograditi na final kada izade finalna. Ne sledim zbivanja na FF sceni pa ne znam kako su planovi Mozila bratije. Ako moram da ga denistaliram (mislim na FF4) onda ostajem na zadnju verziju.
Jel mogu oba, 3.6 i 4b koristiti odvojeno? Da li rade skripte kao ona gore spomenuta? (jedini razlog zbog kojeg palim FF...addone bas i ne postujem u nijednom browseru)
Prosto pitanje od korisnika koji je fan Opere i koji koristi FF zbog pirated IMDB skripte ;)
Ako instaliram FF4 betu dali cu je moci nadograditi na final kada izade finalna. Ne sledim zbivanja na FF sceni pa ne znam kako su planovi Mozila bratije. Ako moram da ga denistaliram (mislim na FF4) onda ostajem na zadnju verziju.
Jel mogu oba, 3.6 i 4b koristiti odvojeno? Da li rade skripte kao ona gore spomenuta? (jedini razlog zbog kojeg palim FF...addone bas i ne postujem u nijednom browseru)
Moćeš, kada se pojavi nova beta (ili RC) ti ćeš automatski biti updejtovan.
Može koristiti oba odvojeno.
Eh za za add-onse da li su kompatibilni sa 4.0b verzijom nisam siguran, u svakom slučaju proveri na Mozillinoj stranici.
Sa throbberom se ne vidi postotak učitanosti stranice.
(ja sam na beti 6)

I meni su Throbbersi puno gotivniji od svega ostalog. Uklonio sam Beta 6 jer me užasno nervirala tromost preglednika, instalirao Minefield i uživancija. Ima tu još posla sa performansama ali Minefield leti naspram Bete.
evo upravo skinuo i instalirao zadnji nightly
ali javlja mi se problem. na forumu ne mogu kliknut na one brojeve kraj tu/td/hvala, ne mogu kliknuti na one 3 točkice da mi se prošire brojevi stranica, s desne strane nema aktivnih tema i ono ostalo... do čega je to? javascript?
Btw. uskoro bi trebali da dođu Brain Transplants koji će doneti bolju odzivnost i manje potrošnje memorije.
A i uskoro bi trebali da srede probleme sa povećenim korišćenjem CPUa tokom rada flasha.
Hvala Bogu,bilo je i vrjeme ....
Sve u svoje vrijeme...
Bog nema nista s time. Mozilli se zahvaljuj...
Znam da nema bog veze sa time jer ne postoji al to se tak kaze....
Ugl... bit ce od ovog Firefoxa nest...to je dobro..jedva cekam finalnu verziju...
Ugl... bit ce od ovog Firefoxa nest...to je dobro..jedva cekam finalnu verziju...
Koliko si ti ono puta mijenjao misljenje na ovoj temi? Bez brige, jos ces ti par puta popljuvat pa nahvalit firefox
evo upravo skinuo i instalirao zadnji nightly
ali javlja mi se problem. na forumu ne mogu kliknut na one brojeve kraj tu/td/hvala, ne mogu kliknuti na one 3 točkice da mi se prošire brojevi stranica, s desne strane nema aktivnih tema i ono ostalo... do čega je to? javascript?
Probaj kompletno reinstalirati, ili instalirati neki novi hourly build.
Desilo se meni jednom pa sam reinstalirao.