Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 606.214
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Firefox 4.0 beta

ovo je tema o Firefox 4.0 beti!

prepiranja sastrane i molio bih update kad ce izaci beta 7? Hvala!

when I'm sad, I stop being sad and be AWESOME instead! True story :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
RE: Firefox 4.0 beta
marinn95 kaže...

ovo je tema o Firefox 4.0 beti!

prepiranja sastrane i molio bih update kad ce izaci beta 7? Hvala!

istina, ok može!

16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Evo, danas se Minefield update-ao. Itko zna što novog donosi današnji build?

Build 20101025

marinn95 kaže...

molio bih update kad ce izaci beta 7? Hvala!

Čim se reše preostali blockeri .

http://redfoxyhead.blogspot.com
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Pogrešio sam što se tiče JeaegerMonkey-a i ne podržavanja procesora koji nemaju SEE2.

JaegerMonkey ipak radi na starijim procesorima kao što su Athlon XP Pentium III i ostali. (pre se rušio Minefield).

Inače ne mogu da editujem jer nastane prava zbrka. Kome da prijavimo taj bug?

Onom forumu za TinyMCE editor ili Bugovcima?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
icecold kaže...

prije ovima za editor, jer bugovci nemaju ništa s njime. oni ga sam "uzmu" od njih i implementiraju u forum

Atomska bubamara
15 godina
neaktivan
icecold kaže...

Pogrešio sam što se tiče JeaegerMonkey-a i ne podržavanja procesora koji nemaju SEE2.

JaegerMonkey ipak radi na starijim procesorima kao što su Athlon XP Pentium III i ostali. (pre se rušio Minefield).

Trebao bi ga Mozilli prijavit, jer na firefoxu 3.6 sve uredno radi.

hmda
16 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...
Trebao bi ga Mozilli prijavit, jer na firefoxu 3.6 sve uredno radi.

mislim da ne ni mozilli, nego onome tko razvija taj editor. a to je, moxiecode. znači oni trebaju dodat podršku za firefox 4

tinymce

Atomska bubamara
15 godina
neaktivan
jurluk kaže...

mislim da ne ni mozilli, nego onome tko razvija taj editor. a to je, moxiecode. znači oni trebaju dodat podršku za firefox 4

tinymce

Ne, ipak Mozilli trebas. Ako radi sa ostalim browserima a u FF4 ne, znaci da nesto ne stima u cetvorci. Mislim da razvojne verzije firefoxa imaju negdje u menu mogucnost da prijavljujes stranice koje ne rade.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Ok hvala, prijavljeno.

Nadam se da će ubrzo rešiti.Osmijeh

Edit: prijavio sam na TinyMCE bug trackeru https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&aid=3095027&group_id=103281&atid=635682

Nije problem ni prijaviti na Bugzilli, mada se i meni čini da je problem kod Firefoxa jer su bile izmene u JS-u, pa je verovatno to poremetilo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 19:32 (icecold).

0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta

...haha.. tek sam sad skuzio o cemu pricate :D

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta
JA:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Meni nije jasno kako je brži, npr. kod mene na Sunspider FF4, nightly od 25.10 ima 569ms, a Chrome 448ms. WTF?

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

A gle tko na na cemu i kak to oni tam testiraju tak da nemozes to kod kuce usporedivat sa onim tam....
Za mj dana dok izade finalna verzija do tad ce Firefox itekak prestic chrome u svemu....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni postiže 385 ms na Sunspider testu. Zadnji nightly build.

hmda
15 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Meni nije jasno kako je brži, npr. kod mene na Sunspider FF4, nightly od 25.10 ima 569ms, a Chrome 448ms. WTF?

Mozda je browser kao cjelina sporiji, isto tako, posto se ovdje radi o JIT compileru postoje razlicite optimizacije za razlicite procesore. Na onom benchmarku se ne testira kompletan browser nego samo javascript interpreteri koji su izdvojeni iz browsera. To jest, jaegermonkey tim testira samo ono na cemu rade, umjesto kompletnog browsera.

Pogledati ovdje, tocka tri.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Delom zbog toga što je rustweaver rekao a i zato što ne koristite poslednji tracemonkey build, dakle poslednja JS nije integrisana sa nightly buildom pa zato dobijate te rezultate ( a i mnogi portali koji testiraju posle te vesti gde ismejavaju Firefox kako nikako nije brži) . A i zbog ova dva buga koja daju pogrešne rezultate kod SunSpidera: Bug #598650 i Bug #599127 .

Dokle se ta dva buga ne reše dotle ćemo dobijati lošiji rezultat na SunSpideru.

No evo testova poslednjih verzija:

Minefield latest trunk - 455 ms.

Minefield latest tracemonkey - 408 ms.

Chrome 8 latest dev - 347 ms.

1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Hebo ja Firefox.

Instaliram tu betu da vidim kakva je. Instaliram ju, vidim da je i 3.6 dalje tu, nije zamijenje, vjerojatno zbog bete. Kako mi se nije svidjela reko idem obrisat a kako je 3.6 neću morat niš bakupirat, prenosit ovo ono, obriso ju preko Revo uninstallera i kad ono obrisani mi svi bookmarksi, passwordi i sve. 3.6 je ko da sam ju instaliro na friško.

Normalno ni recovery nije niš izvadio.

Tako da me Mozzila neće više vidjet. Opera pozdrav

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U slucaju da nisi skuzio, Revo uninstaller ti je izbrisao profil od Firefoxa. Jer je to, jelte, "smece koje ostaje poslije uninstalacije". Zasto uopce koristite te uninstalere? Zar je tako tesko u krajnjem slucaju rucno potegnuti do foldera u kojem je bio program i obrisati datoteke nastale poslije instalacije?

I sad ti je kao Firefox kriv za vlastitu glupost?

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 21:42 (rustweaver).
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Kad je smotan i nezna...
On je sigurno instaliro betu a beta mu je pokupila bookmarkse i izgled od 3.6 i kad je pokrenuo betu mislio je da je i dalje to 3.6 pa je zato pomislio da nist nije "zamjenjenjo" i onda je isao sve obrisat i to jos sa revom :S
To ti je tak kad neznas :D

0 0 hvala 0
17 godina
rustweaver kaže...

U slucaju da nisi skuzio, Revo uninstaller ti je izbrisao profil od Firefoxa. Jer je to, jelte, "smece koje ostaje poslije uninstalacije". Zasto uopce koristite te uninstalere? Zar je tako tesko u krajnjem slucaju rucno potegnuti do foldera u kojem je bio program i obrisati datoteke nastale poslije instalacije?

I sad ti je kao Firefox kriv za vlastitu glupost?

Ručno brisanje ti ne pomaže sa registryjem. Zato se koristi Add/remove programs (windows XP), a tek tada se briše ono što je preostalo.

16 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Kad je smotan i nezna...
On je sigurno instaliro betu a beta mu je pokupila bookmarkse i izgled od 3.6 i kad je pokrenuo betu mislio je da je i dalje to 3.6 pa je zato pomislio da nist nije "zamjenjenjo" i onda je isao sve obrisat i to jos sa revom :S
To ti je tak kad neznas :D

Je, pokupio je sve, ali sam vratio izgled na normalnu betu a 3.6 je i dalje bio instaliran(duple ikone u quick launchu, start menu). I u Revu su bile posebno(beta i 3.6 ikona). Nisam mislio da će obrisat profile jer sam mislio da su ostalo na 3.6, da ih beta nije kompletno povukla već samo kopirala. Nakon deinstalacije bete 3.6 je ostala. Uostalom evo ti printscreen:

Nisam trebao ni ić betu isprobavat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 22:00 (yojo).
16 godina

probaj obrisat sve sto imas od Mozille pa pogledaj jel jos ima taj folder u Startu tj. jeli ostao? ako je onda neznam.

when I'm sad, I stop being sad and be AWESOME instead! True story :)
16 godina
Firefox 4.0 beta

Broj bugova koji blokiraju Betu 7 je porastao na 22.

4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Uglavnom, poenta je ne brisati profile kompletno kao što je on to uradio.

Sledeći put za svaki slučaj spasiti pre instaliranja ili brisanja.

Meni je Sync majka.

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Korny1603987 kaže...

Ručno brisanje ti ne pomaže sa registryjem. Zato se koristi Add/remove programs (windows XP), a tek tada se briše ono što je preostalo.

Firefox ne sprema puno toga u registry. Samo default browser postavku i asocijacije datoteka. Nista sto bi trebao naganjavati nekakvim specijaliziranim uninstaller programom.

Uopce ne shvacam to pomodarstvo ciscenja registryja, to je prodavanje zmijskog ulja...

yojo kaže...

Je, pokupio je sve, ali sam vratio izgled na normalnu betu a 3.6 je i dalje bio instaliran(duple ikone u quick launchu, start menu). I u Revu su bile posebno(beta i 3.6 ikona). Nisam mislio da će obrisat profile jer sam mislio da su ostalo na 3.6, da ih beta nije kompletno povukla već samo kopirala. Nakon deinstalacije bete 3.6 je ostala. Uostalom evo ti printscreen:

Evo da ne ispadne da te samo vrijedam malo cu ti objasniti sto se dogodilo.

Kada si instalirao betu, to jest bio dodatni Firefox u sistemu i nije ti zamijenio postojeci, ALI sve verzije firefoxa koriste isti profil. Tako da si trebao narediti beti da koristi poseban profil. Kako sve verzije Firefoxa stavljaju svoje profile na isto mjesto tako ni Revo uninstaler ne moze znati kojoj verziji pripada koji profil pa je jednostavno ocistio sve skupa (sto se njega tice taj je profil mogao napraviti i Firefox 4,  za Revu to nema razlike).

Steta sto se nisi sjetio napraviti backup profila ili barem ne koristis nekakvu sinkronizaciju (Firefox sync ili Xmarks). Nadam se da si iz ovog iskustva nesto naucio i da ces raditi backupe prije isprobavanja takvih stvari.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.10.2010 22:29 (rustweaver).
16 godina
neaktivan
escobar_ kaže...

http://groups.google.com/group/mozilla.dev.planning/browse_thread/thread/f0e289f5cb67a284#

Definivno je da će Firefox 4 izaći početkom 2011te, kada i Chrome 20 izađe. xD

16 godina
icecold kaže...
escobar_ kaže...

http://groups.google.com/group/mozilla.dev.planning/browse_thread/thread/f0e289f5cb67a284#

Definivno je da će Firefox 4 izaći početkom 2011te, kada i Chrome 20 izađe. xD

Chrome 20 jel? XD :D

15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Jel u zadnjem nightly buildu automatski omogućena hardverska akceleracija i jaeger monkey?

hmda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Da :)

Pogledaš u about:support pod graphics da li su ti Drect2D, DirectWrite i Direct3D 10 na true.

JaegerMonkey pogledaš u about:config i ukucaš javascript.options.methodjit.content i vidiš da li je na true.

3 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
yojo kaže...

Evo da ne ispadne da te samo vrijedam malo cu ti objasniti sto se dogodilo.

Kada si instalirao betu, to jest bio dodatni Firefox u sistemu i nije ti zamijenio postojeci, ALI sve verzije firefoxa koriste isti profil. Tako da si trebao narediti beti da koristi poseban profil. Kako sve verzije Firefoxa stavljaju svoje profile na isto mjesto tako ni Revo uninstaler ne moze znati kojoj verziji pripada koji profil pa je jednostavno ocistio sve skupa (sto se njega tice taj je profil mogao napraviti i Firefox 4,  za Revu to nema razlike).

Steta sto se nisi sjetio napraviti backup profila ili barem ne koristis nekakvu sinkronizaciju (Firefox sync ili Xmarks). Nadam se da si iz ovog iskustva nesto naucio i da ces raditi backupe prije isprobavanja takvih stvari.

Ma nema beda. Ja sam shebao stvar i gotovo.

Sad sam sjetio da imam negdje na DVDu file sa bookmarksima(velkom većinom) tak da idem sad pronać dvd i krenut ubacivat nazad u FF. Passwordi se lako vrate. Odsad ću koristi sikronizaciju neku Smijeh

Ipak odusto od Opere.

Thanks

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice