- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovo je tema o Firefox 4.0 beti!
prepiranja sastrane i molio bih update kad ce izaci beta 7? Hvala!
istina, ok može!
Evo, danas se Minefield update-ao. Itko zna što novog donosi današnji build?
molio bih update kad ce izaci beta 7? Hvala!
Čim se reše preostali blockeri .
Pogrešio sam što se tiče JeaegerMonkey-a i ne podržavanja procesora koji nemaju SEE2.
JaegerMonkey ipak radi na starijim procesorima kao što su Athlon XP Pentium III i ostali. (pre se rušio Minefield).
Inače ne mogu da editujem jer nastane prava zbrka. Kome da prijavimo taj bug?
Onom forumu za TinyMCE editor ili Bugovcima?
prije ovima za editor, jer bugovci nemaju ništa s njime. oni ga sam "uzmu" od njih i implementiraju u forum
Pogrešio sam što se tiče JeaegerMonkey-a i ne podržavanja procesora koji nemaju SEE2.
JaegerMonkey ipak radi na starijim procesorima kao što su Athlon XP Pentium III i ostali. (pre se rušio Minefield).
Trebao bi ga Mozilli prijavit, jer na firefoxu 3.6 sve uredno radi.
Ne, ipak Mozilli trebas. Ako radi sa ostalim browserima a u FF4 ne, znaci da nesto ne stima u cetvorci. Mislim da razvojne verzije firefoxa imaju negdje u menu mogucnost da prijavljujes stranice koje ne rade.
Ok hvala, prijavljeno.
Nadam se da će ubrzo rešiti.
Edit: prijavio sam na TinyMCE bug trackeru https://sourceforge.net/tracker/?func=detail&aid=3095027&group_id=103281&atid=635682
Nije problem ni prijaviti na Bugzilli, mada se i meni čini da je problem kod Firefoxa jer su bile izmene u JS-u, pa je verovatno to poremetilo.
...haha.. tek sam sad skuzio o cemu pricate :D
Meni nije jasno kako je brži, npr. kod mene na Sunspider FF4, nightly od 25.10 ima 569ms, a Chrome 448ms. WTF?
A gle tko na na cemu i kak to oni tam testiraju tak da nemozes to kod kuce usporedivat sa onim tam....
Za mj dana dok izade finalna verzija do tad ce Firefox itekak prestic chrome u svemu....
Meni postiže 385 ms na Sunspider testu. Zadnji nightly build.
Meni nije jasno kako je brži, npr. kod mene na Sunspider FF4, nightly od 25.10 ima 569ms, a Chrome 448ms. WTF?
Mozda je browser kao cjelina sporiji, isto tako, posto se ovdje radi o JIT compileru postoje razlicite optimizacije za razlicite procesore. Na onom benchmarku se ne testira kompletan browser nego samo javascript interpreteri koji su izdvojeni iz browsera. To jest, jaegermonkey tim testira samo ono na cemu rade, umjesto kompletnog browsera.
Pogledati ovdje, tocka tri.
Delom zbog toga što je rustweaver rekao a i zato što ne koristite poslednji tracemonkey build, dakle poslednja JS nije integrisana sa nightly buildom pa zato dobijate te rezultate ( a i mnogi portali koji testiraju posle te vesti gde ismejavaju Firefox kako nikako nije brži) . A i zbog ova dva buga koja daju pogrešne rezultate kod SunSpidera: Bug #598650 i Bug #599127 .
Dokle se ta dva buga ne reše dotle ćemo dobijati lošiji rezultat na SunSpideru.
No evo testova poslednjih verzija:
Minefield latest trunk - 455 ms.
Minefield latest tracemonkey - 408 ms.
Chrome 8 latest dev - 347 ms.
Hebo ja Firefox.
Instaliram tu betu da vidim kakva je. Instaliram ju, vidim da je i 3.6 dalje tu, nije zamijenje, vjerojatno zbog bete. Kako mi se nije svidjela reko idem obrisat a kako je 3.6 neću morat niš bakupirat, prenosit ovo ono, obriso ju preko Revo uninstallera i kad ono obrisani mi svi bookmarksi, passwordi i sve. 3.6 je ko da sam ju instaliro na friško.
Normalno ni recovery nije niš izvadio.
Tako da me Mozzila neće više vidjet. Opera pozdrav
U slucaju da nisi skuzio, Revo uninstaller ti je izbrisao profil od Firefoxa. Jer je to, jelte, "smece koje ostaje poslije uninstalacije". Zasto uopce koristite te uninstalere? Zar je tako tesko u krajnjem slucaju rucno potegnuti do foldera u kojem je bio program i obrisati datoteke nastale poslije instalacije?
I sad ti je kao Firefox kriv za vlastitu glupost?
Kad je smotan i nezna...
On je sigurno instaliro betu a beta mu je pokupila bookmarkse i izgled od 3.6 i kad je pokrenuo betu mislio je da je i dalje to 3.6 pa je zato pomislio da nist nije "zamjenjenjo" i onda je isao sve obrisat i to jos sa revom :S
To ti je tak kad neznas :D
U slucaju da nisi skuzio, Revo uninstaller ti je izbrisao profil od Firefoxa. Jer je to, jelte, "smece koje ostaje poslije uninstalacije". Zasto uopce koristite te uninstalere? Zar je tako tesko u krajnjem slucaju rucno potegnuti do foldera u kojem je bio program i obrisati datoteke nastale poslije instalacije?
I sad ti je kao Firefox kriv za vlastitu glupost?
Ručno brisanje ti ne pomaže sa registryjem. Zato se koristi Add/remove programs (windows XP), a tek tada se briše ono što je preostalo.
Kad je smotan i nezna...
On je sigurno instaliro betu a beta mu je pokupila bookmarkse i izgled od 3.6 i kad je pokrenuo betu mislio je da je i dalje to 3.6 pa je zato pomislio da nist nije "zamjenjenjo" i onda je isao sve obrisat i to jos sa revom :S
To ti je tak kad neznas :D
Je, pokupio je sve, ali sam vratio izgled na normalnu betu a 3.6 je i dalje bio instaliran(duple ikone u quick launchu, start menu). I u Revu su bile posebno(beta i 3.6 ikona). Nisam mislio da će obrisat profile jer sam mislio da su ostalo na 3.6, da ih beta nije kompletno povukla već samo kopirala. Nakon deinstalacije bete 3.6 je ostala. Uostalom evo ti printscreen:
Nisam trebao ni ić betu isprobavat.
probaj obrisat sve sto imas od Mozille pa pogledaj jel jos ima taj folder u Startu tj. jeli ostao? ako je onda neznam.
Uglavnom, poenta je ne brisati profile kompletno kao što je on to uradio.
Sledeći put za svaki slučaj spasiti pre instaliranja ili brisanja.
Meni je Sync majka.
Ručno brisanje ti ne pomaže sa registryjem. Zato se koristi Add/remove programs (windows XP), a tek tada se briše ono što je preostalo.
Firefox ne sprema puno toga u registry. Samo default browser postavku i asocijacije datoteka. Nista sto bi trebao naganjavati nekakvim specijaliziranim uninstaller programom.
Uopce ne shvacam to pomodarstvo ciscenja registryja, to je prodavanje zmijskog ulja...
Je, pokupio je sve, ali sam vratio izgled na normalnu betu a 3.6 je i dalje bio instaliran(duple ikone u quick launchu, start menu). I u Revu su bile posebno(beta i 3.6 ikona). Nisam mislio da će obrisat profile jer sam mislio da su ostalo na 3.6, da ih beta nije kompletno povukla već samo kopirala. Nakon deinstalacije bete 3.6 je ostala. Uostalom evo ti printscreen:
Evo da ne ispadne da te samo vrijedam malo cu ti objasniti sto se dogodilo.
Kada si instalirao betu, to jest bio dodatni Firefox u sistemu i nije ti zamijenio postojeci, ALI sve verzije firefoxa koriste isti profil. Tako da si trebao narediti beti da koristi poseban profil. Kako sve verzije Firefoxa stavljaju svoje profile na isto mjesto tako ni Revo uninstaler ne moze znati kojoj verziji pripada koji profil pa je jednostavno ocistio sve skupa (sto se njega tice taj je profil mogao napraviti i Firefox 4, za Revu to nema razlike).
Steta sto se nisi sjetio napraviti backup profila ili barem ne koristis nekakvu sinkronizaciju (Firefox sync ili Xmarks). Nadam se da si iz ovog iskustva nesto naucio i da ces raditi backupe prije isprobavanja takvih stvari.
Broj bugova koji blokiraju Betu 7 je porastao na 22.
http://groups.google.com/group/mozilla.dev.planning/browse_thread/thread/f0e289f5cb67a284#
Definivno je da će Firefox 4 izaći početkom 2011te, kada i Chrome 20 izađe. xD
Broj bugova koji blokiraju Betu 7 je porastao na 22.
http://groups.google.com/group/mozilla.dev.planning/browse_thread/thread/f0e289f5cb67a284#
Definivno je da će Firefox 4 izaći početkom 2011te, kada i Chrome 20 izađe. xD
Chrome 20 jel? XD :D
Jel u zadnjem nightly buildu automatski omogućena hardverska akceleracija i jaeger monkey?
Da :)
Pogledaš u about:support pod graphics da li su ti Drect2D, DirectWrite i Direct3D 10 na true.
JaegerMonkey pogledaš u about:config i ukucaš javascript.options.methodjit.content i vidiš da li je na true.
Evo da ne ispadne da te samo vrijedam malo cu ti objasniti sto se dogodilo.
Kada si instalirao betu, to jest bio dodatni Firefox u sistemu i nije ti zamijenio postojeci, ALI sve verzije firefoxa koriste isti profil. Tako da si trebao narediti beti da koristi poseban profil. Kako sve verzije Firefoxa stavljaju svoje profile na isto mjesto tako ni Revo uninstaler ne moze znati kojoj verziji pripada koji profil pa je jednostavno ocistio sve skupa (sto se njega tice taj je profil mogao napraviti i Firefox 4, za Revu to nema razlike).
Steta sto se nisi sjetio napraviti backup profila ili barem ne koristis nekakvu sinkronizaciju (Firefox sync ili Xmarks). Nadam se da si iz ovog iskustva nesto naucio i da ces raditi backupe prije isprobavanja takvih stvari.
Ma nema beda. Ja sam shebao stvar i gotovo.
Sad sam sjetio da imam negdje na DVDu file sa bookmarksima(velkom većinom) tak da idem sad pronać dvd i krenut ubacivat nazad u FF. Passwordi se lako vrate. Odsad ću koristi sikronizaciju neku
Ipak odusto od Opere.
Thanks