Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 606.941
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Popljuvo sam sto se tice brzine i zauzimanje rama a cini se da ce to uskoro rijesit tak da to vise nece bit problem...
Jos je ostalo mj.i pol do izlazka finalne verzije a do tad ce valjda dodat jos gro novih stvari i usavrsit sve do kraja...

0 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Šta se nist novo ne desava sa FF?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Firefox 4.0 beta

Samo nema vijesti, treba netko i programirati sve ono sto su najavili. Ne mogu svaki dan samo najavljivati sto ce sve napraviti...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
Firefox 4.0 beta

Neka ih, nek rade. Ja sam se na neko vrijeme vratio na 3.6.10, dok ne srede probleme sa Flashom i sa brzinom Firefoxa 4 općenito.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Novi polirani izgledi throbbersa od sutra u nightly buildovima!Osmijeh

Nightly korisnici koji koriste ABP verovatno imaju problema sa prikazom određenih Flash playera. (npr. South Park epizode)

To je zbog novog dodavanja delova JS-a (Garbage Collectora i Braintransplants-a) .

Detaljnije o GC i ostalim novostima : klik

Beta 7 bi trebala uskoro čim se reše preostali blockeri.

http://redfoxyhead.blogspot.com

3 0 hvala 3
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Ovo novi izgled throbbersa i nije tak bitno,glavno da su poceli radit na js sto se tice brzine itd....

0 0 hvala 0
15 godina

Instalirao sam FF 4.0 beta6 i vidim da ima novo sučelje koje je identično kao i kod opere 10.60, ne znam kako vama ali ja kad kliknem neki link da mi se otvori stranica komp mi počne onak full loudat dok ne otvori stranicu!

16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Možeš malo objasniti full loadat?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

valjda je mislio rec da mu hdd pocne jako rospat dok ne ucita stranicu...dugmo mu treba pa se komp jadan muci

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Postoje samo 3 razloga zbog koje bi moglo doci do velike aktivnosti tvrdog diska dok se koristi firefox: cache, rad sa swap datotekom (zbog nedostatka RAM-a), downloadanje pri jako velikim brzinama.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

To je Firefoxov problem ne njegov,na drugim browserima to nije slucaj....

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

U tom slucaju treba prijaviti bug.

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Evo ovako
Instalirao sam sad Firefox 3.6.10 i pri prvom pokretanju ostao sam ugodno iznenaden start up je bio skoro pa trenutan a otvaranje stranica brze neg na operi...
Sad meni nije jasno zast FF radi tako super i dobro..samo da kazem da su win frisko instalirani i da nije umetnut u ff nikakav profil sa bookmarksima i addonsima znaci cista instalacija je...pa mislim da je mozda tu problem jer sam ja jedan te isti profil koristio na svim verzijama FF jer mi se neda na svakoj verziji ponovo skupljat bookmarkse addonse itd...
Dali je moguce da profil sa bookmarksima i par addonsa tak uspori rad firefoxa od start upa pa do ucitavanja stranica? jer evo ja jos sad nemogu vjerovat kak super radi....
ak netko zna u cem bi mogo bit problem nek kaze....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Addonovi jako usporavaju Firefox. Neki dan sam dobio ideju (buduci da se ovdje na forumu cesto prica kako Firefox sa svakom novom verzijom usporava) isprobati jednu staru verziju (1.5), da si malo osvjezim pamcenje jer koliko ja znam Firefox je oduvijek bio otprilike "jednako spor".

Napravio sam novi profil specijalno za 1.5 i isprobao. Paf, startup je radio svjetlosnom brzinom, responsivnost UI-a bez i najmanjeg zastajkivanja. Iznenaden rezultatima vracam se na "sporu" verziju 3.6, u profile manageru slucajno odabirem profil koji sam napravio za testiranje verzije 1.5 (taj profil nema nikakvih addonova). Startup opet brz, responsivnost odlicna.

Rezultat: znao sam otprije da addoni poprilicno usporavaju firefox (jer je to ipak pisano u javascriptu), ali nikada nisam imao pojma koliko tocno, ne sjecam se kad sam zadnji puta prije toga pokretao firefox bez addonova pa sam zaboravio koliko je goli Firefox zapravo brz.

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Al nemogu vjerovat da tak puno profil sa bookmarksima i 2 addonsa uspore ff
Ja pricam kak je ff spor a ubiti je bio problem u mom profilu koji sam koristio na svakoj verziji jer prolikom instaliranja FF uvjek odma ubacim profil sa bookmarksima i idem dalje nisam isprobavao surfat bez profila....
Al opet 2 addonsa tak da uspore po meni je to malo glupo onda je najbolje imat cist FF tak ce najbolje i najbrze radit...
Jel ova 3.6 verzija stvarnoo leti neznam kak je sa verzijom 4.0 tam je onda jos brze lol
Sad neznam mozda da napravim novi profil ili sta vec da mi ostane ova brzina ff jer sam prezadovoljan kak radi

0 0 hvala 0
15 godina
rustweaver kaže...

Postoje samo 3 razloga zbog koje bi moglo doci do velike aktivnosti tvrdog diska dok se koristi firefox: cache, rad sa swap datotekom (zbog nedostatka RAM-a), downloadanje pri jako velikim brzinama.

ne bih rekao, na svim ostalim browserima mi se to ne događa osim na FF beta6, imam 4GB rama i to je namjanji problem!

16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

sa zadnja dva nightly-a imam problema kod citiranja na forumu. citati se poduplaju

Atomska bubamara

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Da, ima dosta add-ona koji usporavaju Firefox.

Jedini add-oni koji mogu da ubrzaju Firefox su: Ablock Plus i Flashblock (ili ako ima neka alternativa) .

Jedini problem kod ABP-a je to što zna da uzme malo memorije.

@Memphis, nisam te baš dobro razumeo kako to misliš da "full loada" ? Jedino što mi pada na pamet da je Direct2D, zbog čega ti se kuler počne vrtiti na grafičkoj u zavisnosti od korišćenja GPU-a.

@jurluk, to se i meni dešava. Proslediću to na MozillaZine pa ako nema prijavljenog buga, prijaviće se.Osmijeh

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Evo malo sam isprobavo i mogu rec da najbolje radi bez ijednom addonsa
bookmarksi itd mogu bit koliko ti volja tema itd....
cak i adblock plus uspori ff ne puno ali osjetno....
Ja sam prije imao tri addonsa adbloc plus,video download helper i skip screen...
Nije ni cudno sto mi je FF bio spor....

0 0 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta

izasla nova verzija Mozille

Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

^ ako misliš na .11 onda si u pravu, ali ovo nije tema za 3.6.x verziju već o 4.0.Osmijeh

1 0 hvala 1
15 godina
icecold kaže...

^ ako misliš na .11 onda si u pravu, ali ovo nije tema za 3.6.x verziju već o 4.0.Osmijeh

ups moj zajeb Sramim se

15 godina
neaktivan
Memphis kaže...

ne bih rekao, na svim ostalim browserima mi se to ne događa osim na FF beta6, imam 4GB rama i to je namjanji problem!

Znaci ipak je disk u pitanju? Joj ljudi budite malo opsirniji a ne da moramo cupati informacije iz vas...

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

haha pa jesam ja rekao jos na pocetku da je u HDD stvar jer pocne rospat ....
To je tak na firefoxu nemozes to promjenit....

1 0 hvala 0
15 godina
rustweaver kaže...
Memphis kaže...

Znaci ipak je disk u pitanju? Joj ljudi budite malo opsirniji a ne da moramo cupati informacije iz vas...

da disk, hard počne munjevto "roštat" dok otvara zadani link, kad otvori u potpunosti stranicu onda prestane!

komp mi nije slab to je isključeno, OS win7 ultimate, veza 8Mbita

17 godina
Memphis kaže...

da disk, hard počne munjevto "roštat" dok otvara zadani link, kad otvori u potpunosti stranicu onda prestane!

kakvo je stanje sa fragmentacijom, cache-om, tempom, pagefile-om? "roštiljanje" mi se uvijek događalo kad išta od navedenog nije bilo optimalno/maksimalno podešeno...

15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

haha pa jesam ja rekao jos na pocetku da je u HDD stvar jer pocne rospat ....
To je tak na firefoxu nemozes to promjenit....

Pa to nije tako na firefoxu, to nije normalno i da se to meni dogada ne bi niti koristio firefox...

Memphis kaže...

Imas li nekakav antivirus, ili bilo kakav program koji vrsi nekakva skeniranja? Ili mozda nekakav addon?

Najbolje bi bilo da pokrenes firefox u safe modu i provjeris da li se i dalje to dogada. Time ces iskljuciti sve pluginove i addonove.

Ako nemas ikonu za firefox safe mod, mozes napraviti shortcut na firefox i dodati ovaj argument "-safe-mode" (bez navodnika)

16 godina
odjavljen

@ icecold & jurluk

Vjerojatno je problem sa TinyMCE editorom koji forum koristi pa bi njima trebalo prijavit bug.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

I ja imam problem sa editorom, 4.0b8pre. Stanje sa flashom je bolje, ali još uvijek ima povećih problema.

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 16:35 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

@Sum_of_all_fears ako je do foruma, a nije do Firefoxa onda prijavi ako ti nije problem.

Inače sa današnjim buildom nam je i Direct3D 10 uključen po defaultu. (Windows 7, Vista)

Pogledajte u about:support

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice