eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.399.661
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Ne, nikad nije bilo oslobođenja od carine. Bilo je ovih 300 kn.
12 godina
neaktivan

Nemogu ja znati jeli bilo 300 kn ili nije jer pitam iz razloga sto prvi put radim s time.

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Zanima me kako poslati item pošiljatelju nazad.

Recimo kupim nešto, on mi pošalje ali ne dolazi mi za 2 mjeseca. On u međuvremenu pošalje još jedan item, i onda odjednom dođu oba dva itema. Kako vratiti taj jedan viška nazad u Hog Kong ili di već? Jel se to plaća?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
darioklc kaže...

Zanima me kako poslati item pošiljatelju nazad.

Recimo kupim nešto, on mi pošalje ali ne dolazi mi za 2 mjeseca. On u međuvremenu pošalje još jedan item, i onda odjednom dođu oba dva itema. Kako vratiti taj jedan viška nazad u Hog Kong ili di već? Jel se to plaća?

Sad kad si ih primio je gotovo. Da si jedan odbio primiti, onda bi mu ga valjda morali vratiti. A ovisno o težini i/ili vrijednosti paketa, nekako si mislim da ti ga se ne isplati slati nazad. Ako možeš iskoristiti i taj predmet viška, bilo bi OK od tebe da mu javiš što se dogodilo pa da kupiš još jedan predmet, a da ti ga onda on ne pošalje - dakle u osnovi da mu platiš i za taj predmet viška. S druge strane, ako će tebe slanje puno koštati (a sigurno će koštati značajno više nego je njega koštalo slanje paketa ovamo), onda... Ne znam... To moraš sam vidjeti jer ja ne znam s kojom vrijednosti paketa ti barataš.

15 godina
neaktivan

Nisam još primio. Nego mi je samo poslao drugi item, ali bojim se šta ako dođu oba dva komada. Kak mogu odbiti primiti kada mi uobičajeno stiže doma u sandučić bez da išta potpišem pa ne mogu ni odbiti primiti.

17 godina
moderator
darioklc kaže...

Nisam još primio. Nego mi je samo poslao drugi item, ali bojim se šta ako dođu oba dva komada. Kak mogu odbiti primiti kada mi uobičajeno stiže doma u sandučić bez da išta potpišem pa ne mogu ni odbiti primiti.

Ne trebaš se potpisati? A ne znam onda, odnesi paket na poštu i pitaj jel ga možeš odbiti primiti.

Koliki je bio vremenski razmak kako ti je on slao te pakete? Nekako sumnjam da će ti doći u isto vrijeme. Kako ne znam što konkretno si naručio, taj drugi paket ti može ispasti i kao svojevrsno osiguranje - ako je roba u prvom defektna, uzmeš drugi i to je to. Ako nije, onda ga probaš vratiti ili "kupiš" još jedan komad.

15 godina
neaktivan

A vidit ćemo. Ako mi se svidi, možda zadržim i platim liku još jednom.

Ma naručio sam neke žarulje. Pošto sam nov sa eBayom, naručio i čekao mjesec i pol negdje, i pošaljem ja njemu mail da pošiljka nije došla da ga pitam jel to normalno ili ne. I pošalje mi on kao da je Hong Kong jako jako daleko, bla bla da sačekam još malo ili da mi možda resenda.

i odgovorim mu da ću pričekat i u sljedećem mailu on meni odgovara da je poslao još jednom. :-)

Ti kinezi očito ne razumiju engleski dobro. :-)

17 godina
moderator

A gle. Ti zapravo nemaš neku osobitu moralnu obvezu njemu vraćati taj drugi paket (pogotovo ako bi ti zbog toga imao troškove), jer on nije ispoštovao dogovor/ugovor (da, najvjerojatnije to nije bila njegova krivnja, nego su krivi pošta i/ili carina, ali je on u konačnici odgovoran, a oni valjda imaju i neko svoje osiguranje). Paket ti nije stigao u roku i to je to - on je tebe (tj. pošta, carina, tkoveć) zakinuo time što ti tako dugo moraš čekati svoj paket (kažeš, čekao si mjesec i pol - i prvi paket ti još nije stigao - tu si ti zakinut). Međutim, to ne znači da ne bi bilo korektnije, ako ti time nećeš biti zakinut, da ili kupiš još jedan paket ili mu vratiš paket viška (dakle, da pokušaš odbiti pošiljku).

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

A gle. Ti zapravo nemaš neku osobitu moralnu obvezu njemu vraćati taj drugi paket (pogotovo ako bi ti zbog toga imao troškove), jer on nije ispoštovao dogovor/ugovor (da, najvjerojatnije to nije bila njegova krivnja, nego su krivi pošta i/ili carina, ali je on u konačnici odgovoran, a oni valjda imaju i neko svoje osiguranje). Paket ti nije stigao u roku i to je to - on je tebe (tj. pošta, carina, tkoveć) zakinuo time što ti tako dugo moraš čekati svoj paket (kažeš, čekao si mjesec i pol - i prvi paket ti još nije stigao - tu si ti zakinut). Međutim, to ne znači da ne bi bilo korektnije, ako ti time nećeš biti zakinut, da ili kupiš još jedan paket ili mu vratiš paket viška (dakle, da pokušaš odbiti pošiljku).

Hvala na pojašnjenju! Sad su mi neke stvari jasnije. :-)

A valjda ću uspjet odbiti drugi paket ako dođu dva komada.

hvala!

14 godina
neaktivan

ako te j.e.b.e moral kontaktiraj ga i plati, ako ne imaš rezervne žarulje, ne isplativo je slati nazad. Nitko neće propasti ni obogatiti se

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A kaj napraviti ako ne dođe uopče paket? Ja sam krajem sedmog mjeseca nešto naručio ali nije došlo. Nakon 40 dana pošaljem upit seleru i dogovorimo se da pošalje ponovo. Međutim ni to nije došlo. E sad prošlo je više od 60 dana pa ni u account-u više nemam te proizvode tj. nemogu ostaviti feedback. Cifra je nekih 8 dolara. Ima ko kakvu ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Gogs kaže...

A kaj napraviti ako ne dođe uopče paket? Ja sam krajem sedmog mjeseca nešto naručio ali nije došlo. Nakon 40 dana pošaljem upit seleru i dogovorimo se da pošalje ponovo. Međutim ni to nije došlo. E sad prošlo je više od 60 dana pa ni u account-u više nemam te proizvode tj. nemogu ostaviti feedback. Cifra je nekih 8 dolara. Ima ko kakvu ideju?

Kaj napraviti? Ništ. Ništ ni nebreš napraviti.

A za ubuduće otvori case/dispute prije isteka roka (mislim da je to nekih 45 dana od kupnje) i ostavi ga otvorenog tako dugo dok ili ti paket ne stigne ili ti prodavač ne vrati lovu.

13 godina
neaktivan

E ovako ljudi trebo bi nekoga sa foruma ko ima ebay acc da je što stariji i da ima po mogućnosti feedbacka, zato što planiram neš prodavati, a kad sam otvorio acc svoj odmah su ga banirali jer se boje da scamam i varam.Pa ako ima neko na ovom forumu da ima acc i netreba mu više može mi se javiti na mail da se dogovorimo.

Pozdrav :)

erste342@yahoo.com

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Zašto ne bi?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Zašto ne bi?

Neznam pitam da nebi bilo nismo znali. 

16 godina
odjavljen

Nemaš što pitati.

Zabranjeno je uvoziti lijekove, oružje (vatreno - osim muzejskog, nefunkcionalnog - al nemojte me držati za riječ), kemikalije i sl.

Elektronika - sva, odjeća - sva (osim krivotvorina), igračke, uredski pribor/aparati, sportska oprema, kozmetika... To je sve dozvoljeno.

Na stranicama carine piše što se smije a što ne smije uvoziti. Uz to, malo zdravog razuma ne škodi. Nećemo sad valjda pitati za svaki item jel ga smijemo naručiti?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
13 godina
Vjerovatno sto puta netko pitao, ali mi se neda to tražiti, pa me zanima da li bi platio carinu ili sta vec kada bi ovo narucio http://www.thehut.com/games/platforms/pc/football-manager-2013-pre-order-and-receive-early-access-beta/10623500.html

0 8 hvala 0
17 godina

I vjerovatno je već netko sto puta odgovorio, ali mi se ne da sada pisati {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina

koji forum {#}

0 1 hvala 0
17 godina

Kakvi tek korisnici kao ti. {#}

Forum je zakon btw i nadam se da ti ljenčino nitko ni neće odgovoriti na postavljeno pitanje. Stalno jedna te ista yebena pitanja...

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
12 godina
neaktivan

Bok!

Jel ima koga tu da se kuži u neke cake s ebaya? Radi se o tome da sam jučer naručila neke stvari s ebaya koje najednom ne mogu platiti jer mi na ebayu ne žele prihvatiti visu,a s tom istom visom sam još neki dan platila naručeno na ebayu.

Sa ebaya su mi napisali ovo: we re sorry but our transaction couldnt be completed using this selected card. This happend because it has been denied by the card issuer.

Meni engleski fakat nije jača strana ali skužila sam da nešto ne štima s karticom,u banci su rekli da je s karticom sve u redu ali...

Ja imam dvije vise i to je jedina kartica kojom se može platiti kod njih a da ju ja posjedujem...

Imam staru visu koja ističe ovaj mjesec i s njom sam uredno platila neke stvari neki dan...ovo što ne mogu platiti na ebayu sam

jučer naručila i kad pokušam platiti novom visom na koju sam stavila novce,na ebayu dobijem ovu poruku a naručeno moram platiti...

Možda moram čekati kraj mjeseca da mi istekne stara visa pa da onda probam platiti? Do sad je sve išlo ok sve do jučer kad sam si naručila neke stvari koje danas ne mogu platiti jer mi odbijaju visa karticu...s tim da su mi neke stvari prošle na novu visu ali neke neće uopće a sigurna sam da sam stavila dovoljno novaca na tu novu visu koju sam pokušala registrirati ali nisam uspjela u tome...

Hvala na svakoj pomoći...

0 0 hvala 0
17 godina
Ako se ne varam, nova kartica vrijedi tek nakon isteka stare, probaj sa starom.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Inesica kaže...

Bok!

Jel ima koga tu da se kuži u neke cake s ebaya? Radi se o tome da sam jučer naručila neke stvari s ebaya koje najednom ne mogu platiti jer mi na ebayu ne žele prihvatiti visu,a s tom istom visom sam još neki dan platila naručeno na ebayu.

Sa ebaya su mi napisali ovo: we re sorry but our transaction couldnt be completed using this selected card. This happend because it has been denied by the card issuer.

Meni engleski fakat nije jača strana ali skužila sam da nešto ne štima s karticom,u banci su rekli da je s karticom sve u redu ali...

Ja imam dvije vise i to je jedina kartica kojom se može platiti kod njih a da ju ja posjedujem...

Imam staru visu koja ističe ovaj mjesec i s njom sam uredno platila neke stvari neki dan...ovo što ne mogu platiti na ebayu sam

jučer naručila i kad pokušam platiti novom visom na koju sam stavila novce,na ebayu dobijem ovu poruku a naručeno moram platiti...

Možda moram čekati kraj mjeseca da mi istekne stara visa pa da onda probam platiti? Do sad je sve išlo ok sve do jučer kad sam si naručila neke stvari koje danas ne mogu platiti jer mi odbijaju visa karticu...s tim da su mi neke stvari prošle na novu visu ali neke neće uopće a sigurna sam da sam stavila dovoljno novaca na tu novu visu koju sam pokušala registrirati ali nisam uspjela u tome...

Hvala na svakoj pomoći...

Da li si povezala uopće ebay account sa PayPalom?

14 godina
neaktivan
RedHill kaže...
Vjerovatno sto puta netko pitao, ali mi se neda to tražiti, pa me zanima da li bi platio carinu ili sta vec kada bi ovo narucio http://www.thehut.com/games/platforms/pc/football-manager-2013-pre-order-and-receive-early-access-beta/10623500.html

Vjerojatno nece, jer sam prosle godine narucivo Battlefield 3 preko zavvi-a koji je kostao oko 28 funti i nisu carinili.

A i znam par frendova koji cesce narucuju igre pa im nikada ne carene.

16 godina
neaktivan

Prilikom kupnje,dobio sam tracking number i radi se o Economy Int'l Shipping, no neznam gdje mogu pratiti pošiljku?

pise na ebay-u dok stisnem na tracking number, da se radio o china post, te da je trenutno stanje 'in   transit'

Sex is like Nokia (connecting people), like Nike (just do it), like Pepsi (ask for more) and like Samsung ( everyone is invited)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
kc-kb kaže...

Prilikom kupnje,dobio sam tracking number i radi se o Economy Int'l Shipping, no neznam gdje mogu pratiti pošiljku?

pise na ebay-u dok stisnem na tracking number, da se radio o china post, te da je trenutno stanje 'in   transit' 

Upišeš ga u http://ips.posta.hr.

15 godina
neaktivan

Naručio fake beats by dr dre, one kao monster in ear, došle u roku 2 tjedna, došle su čitave, rade i ja zadovoljan :D

[url=http://profile.xfire.com/lux21][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/lux21.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Započeo sam raditi FAQ o eBayu - slobodni ste se pridružiti, i to tako da napišete pitanje i odgovor u odgovarajućem formatu:

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Cilj je da se u ovoj temi ne postavljaju već stoput postavljana pitanja, nego samo pitanja koja su specifična ili koja nisu pokrivena Često postavljanim pitanjima (FAQ-om).

2 0 hvala 0
17 godina

Može li m i tko reći kako funkcionira ovaj EMS kojim šalju pojedini Kinezi? Je li to ista šema kao DHL, FedEx, UPS, TNT i ostale špediterske tvrtke?

Jer to bi onda značilo da ne gine debela naplata "usluga" plus nema šanse da paket prođe bez carinjenja. {#}

Prodajem NBA dresove! http://www.forum.hr/showthread.php?t=742955
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice