eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.447
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Sum_of_all_fears kaže...

Jedna sitna ali bitna ispravka u mojoj poruci - do 160kn se gleda samo vrijednost ali ne i shipping. Ako je item 27$ a shipping 10$, onda gledamo samo ovih 27$ i pošiljka upada u kategoriju do 160kn. Hvala mbaksi na ispravci.

Netočno. Uvijek se gleda shipping ako je poštanska pošiljka u pitanju (jer se gleda vrijednost robe u koju spada i prijevoz). Shipping se gleda zasebno samo ako je u pitanju kurirska dostava (jer se nameti zasebno naplaćuju).

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P9

17 godina
moderator
Old Iggy kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Jedna sitna ali bitna ispravka u mojoj poruci - do 160kn se gleda samo vrijednost ali ne i shipping. Ako je item 27$ a shipping 10$, onda gledamo samo ovih 27$ i pošiljka upada u kategoriju do 160kn. Hvala mbaksi na ispravci.

Netočno. Uvijek se gleda shipping ako je poštanska pošiljka u pitanju (jer se gleda vrijednost robe u koju spada i prijevoz). Shipping se gleda zasebno samo ako je u pitanju kurirska dostava (jer se nameti zasebno naplaćuju).

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx#P9

To je za obračun carinskog duga, a ne za ocjenu treba li paket cariniti ili ne. Carinski dug ide na vrijednost robe + dostavu.

14 godina
neaktivan
brane_og kaže...

najbolje je kada netko postavi neko pitanje, svi mi koji znamo ni ne odgovoriti, jer svako pitanje koje se postavi odgovor ima u proteklih jeb... 5 stranica, i sada mi svi imamo vremena odgovoriti, a ovi nemaju vremena pročitati ni zadnjih 5 stranica

a svi koji smo aktivni u ovom topicu znamo jel nešto što još nije bilo ili opet se ponavlja

Pa onda nek autor prvog posta ove teme, u taj prvi post umetne linkove za FAQ

npr: FAQ za carinu i PDV

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 17:39 (Kule_zg).
14 godina
neaktivan

Pri registraciji, što upišem u State/region/province? Samo županiju ili?

17 godina
moderator
Defa.psd kaže...

Pri registraciji, što upišem u State/region/province? Samo županiju ili?

Ja mislim da sam stavio CROATIA, jer ti to obično naguraju na sam kraj adresiranja pa onda imaš prvo državu Croatia i onda nakon nje mjesto u kojem živiš, što je apsurd. Stvar je u tome što Ameri kao federalna država razlikuju country (USA) i state (Washington, Kalifornija, Texas...). U staroj jugi mi bi bili country Yugoslavia i state Croatia, a danas smo samo country Croatia i nemamo stateove, kad nismo federacija.

14 godina
neaktivan

OK, hvala. Još nešto, kada idem potvrditi to što sam kupio u mail, ne trebam ništa stiskati, tipa confirm ili nešto slično, nego samo uđem? Pošto ne vidim niti jedan button ili nešto...

17 godina
moderator
Defa.psd kaže...

OK, hvala. Još nešto, kada idem potvrditi to što sam kupio u mail, ne trebam ništa stiskati, tipa confirm ili nešto slično, nego samo uđem? Pošto ne vidim niti jedan button ili nešto...

Ništa ne radiš preko maila - mail ti je tu sam informacije radi i da imaš što isprintati kad trebaš slati račun na carinu.

15 godina
eBay - pitanja i odgovori

Imam jedno pitanje, ako bi naručio iz neke zemlje koja je u EU (bilokoja) u Sloveniju, da li bi taj paket negdje iz nekog razloga mogao biti otvoren? 
U pitanju su osobne stvari pa mi nebi bilo ugodno da neko otvori paket i eventualno nade sto je unutra. 

Pozdrav i hvala:) 

Prava zarada, 0.02 po kliku, dobio sam 50 dolara a koristim ga 10 dana, preporuka! Link:http://bux.ratovi.net/?r=petarvarga

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
petarvarga kaže...

Imam jedno pitanje, ako bi naručio iz neke zemlje koja je u EU (bilokoja) u Sloveniju, da li bi taj paket negdje iz nekog razloga mogao biti otvoren? 
U pitanju su osobne stvari pa mi nebi bilo ugodno da neko otvori paket i eventualno nade sto je unutra.

Seksualna pomagala, a? {#} Po logici stvari to se ne bi smjelo otvarati, jer se ne prelazi carinska granica. Niti se obavlja carinjenje. Kao da u Hrvatskoj pošalješ iz jednog grada u drugi. Međutim, možda tu logika nije na snazi...

15 godina

Ništa slično tome:D

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Kako nas ebay štiti od biddera-varalica? Naime, sada sam na bidu za jedan mobitel. Osim mene i još jednog sa ratingom 0, svi su odustali odavno. Sad smo samo ja i ovaj. Ja dignem za 1$, on diže za 1.5$ i cijena je na 100tinjak USD. Sve je bilo dobro do 70 USD - uletio je jedan sa ratingom 0 i digao na 90 dolara i odmah se povukao nakon što je ovaj koji je sada aktivan dignuo za 1.5 USD.

Meni se čini da netko namjerno pumpa cijenu jer dobar je mob a nitko se ne javlja. Kako ebay štiti od toga jer seller može maknuti ovog prvog biddera i ja sam onda onaj sa najvišom cijenom koja je mogla biti 30$ niža da nema ovog koji bi odustao.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Brijem da eBay nije previše briga za to. Na kraju krajeva, zar oni ne dobivaju postotak od transakcije? {#} Čim viša cijena, to njima bolje. eBay je ionako odavno prestao biti aukcijski servis i postao on-line dućan gdje svi mogu biti prodavači.

15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Kako nas ebay štiti od biddera-varalica? Naime, sada sam na bidu za jedan mobitel. Osim mene i još jednog sa ratingom 0, svi su odustali odavno. Sad smo samo ja i ovaj. Ja dignem za 1$, on diže za 1.5$ i cijena je na 100tinjak USD. Sve je bilo dobro do 70 USD - uletio je jedan sa ratingom 0 i digao na 90 dolara i odmah se povukao nakon što je ovaj koji je sada aktivan dignuo za 1.5 USD.

Meni se čini da netko namjerno pumpa cijenu jer dobar je mob a nitko se ne javlja. Kako ebay štiti od toga jer seller može maknuti ovog prvog biddera i ja sam onda onaj sa najvišom cijenom koja je mogla biti 30$ niža da nema ovog koji bi odustao.

Ebay automatski bida. Ti napišeš do koliko si spreman ići znači recimo 30$. Ako netko stavi maksimalno do 20$ onda će se bidovi dignuti sve do 20$, a ti ćeš vidjeti ako da je netko svaki put digao za minimalni iznos (onaj 1 bid- 1.5$ ili koliko već) recimo 15 puta. KUžiš?

16 godina
odjavljen
mbaksa kaže...

Brijem da eBay nije previše briga za to. Na kraju krajeva, zar oni ne dobivaju postotak od transakcije? {#} Čim viša cijena, to njima bolje. eBay je ionako odavno prestao biti aukcijski servis i postao on-line dućan gdje svi mogu biti prodavači.

Lovely. Imam feeling da bi mogao popušiti 30$ zbog te njihove politike.

mac92 kaže...

Ebay automatski bida. Ti napišeš do koliko si spreman ići znači recimo 30$. Ako netko stavi maksimalno do 20$ onda će se bidovi dignuti sve do 20$, a ti ćeš vidjeti ako da je netko svaki put digao za minimalni iznos (onaj 1 bid- 1.5$ ili koliko već) recimo 15 puta. KUžiš?

Znam ja kako ide automatsko biddanje ali nije to to.

Ja postavim 40$ max. Dođe lik, stavi 41.5$ max. Ok, ja dignem na 50$, on na 51.5. I tako se lovimo do 70$, doleti drugi lik, odmah stavi max 90$ i nestane. Sada je opet onaj od početka u igri. On max 91$, ja na 95$ i evo njega sa 96.5$. Svaki put kada ja dignem maksimum, on napravi isto svaki put za 1.5$ više. Aukcija ističe za 4-5 sati a imam feeling da će on samo odustati u zadnjoj minuti i pustiti mene sa najvećom cijenom. Čisto umjetno "pumpanje".

[edit] - osim toga, automatski bidovi se prikazuju drugom bojom linka. On nema niti jedan automatski, svi su "ručno" upisani.

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 23:26 (Sum_of_all_fears).
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...
mbaksa kaže...

Lovely. Imam feeling da bi mogao popušiti 30$ zbog te njihove politike.

mac92 kaže...

Znam ja kako ide automatsko biddanje ali nije to to.

Ja postavim 40$ max. Dođe lik, stavi 41.5$ max. Ok, ja dignem na 50$, on na 51.5. I tako se lovimo do 70$, doleti drugi lik, odmah stavi max 90$ i nestane. Sada je opet onaj od početka u igri. On max 91$, ja na 95$ i evo njega sa 96.5$. Svaki put kada ja dignem maksimum, on napravi isto svaki put za 1.5$ više. Aukcija ističe za 4-5 sati a imam feeling da će on samo odustati u zadnjoj minuti i pustiti mene sa najvećom cijenom. Čisto umjetno "pumpanje".

[edit] - osim toga, automatski bidovi se prikazuju drugom bojom linka. On nema niti jedan automatski, svi su "ručno" upisani.

Za to zadnje neznam, pa prijavi ebayu na sumnjivo bidanje, ako je to zadnje točno u vezi bidova.

16 godina
odjavljen
mac92 kaže...

Za to zadnje neznam, pa prijavi ebayu na sumnjivo bidanje, ako je to zadnje točno u vezi bidova.

To ti je ovo... Ima samo dva automatska bida i to na samom početku. Na 5 i 15 USD.

Prikaži automatske bidove... Prikaži automatske bidove...
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...
mac92 kaže...

To ti je ovo... Ima samo dva automatska bida i to na samom početku. Na 5 i 15 USD.

Moguće da seller nabija s nekim drugim accom? Neznam

16 godina
odjavljen

Na to i sumnjam. Ali neka, 100USD je sasvim ok cijena za taj mob. Moglo je biti 70USD...

13 godina
neaktivan

Pozdrav !

Kada bih naracui ovo trebali mi kakva dozvola HAKOMA ili sta koliko znam sa carninom ne bi trebalo biti problema !  http://www.ebay.com/itm/Wireless-Headset-Earphone-Headphone-with-Mic-5-in-1-for-MP3-TV-CD-PC-Laptop-New-/230843738360?pt=US_Headphones&hash=item35bf5be8f8

Soccer <3
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
GTR bs kaže...

Pozdrav !

Kada bih naracui ovo trebali mi kakva dozvola HAKOMA ili sta koliko znam sa carninom ne bi trebalo biti problema !  http://www.ebay.com/itm/Wireless-Headset-Earphone-Headphone-with-Mic-5-in-1-for-MP3-TV-CD-PC-Laptop-New-/230843738360?pt=US_Headphones&hash=item35bf5be8f8

Ne trebaju više dozvole od HAKOM-a za takve stvari.

(eto još nečeg što treba staviti u FAQ)

16 godina
odjavljen

Hehe, naravno, odustajem. Cijena ode van mojih okvira.

Sad nađem taj isti mob na drugom bidu, od istog sellera i idem probati. Postavim bid i eto istog lika sa prošle aukcije (isti masked nick - n**n, rating 0, sudjelovao u istim aukcijama kao i onaj prvi - 99% da se radi o istoj osobi).

I opet ista 3.14zdarija. Ja dolar gore, on 1.5 gore. Sad sam stao i čekam kraj aukcije (za 6 sati). Valjda gad nije u istoj vremenskoj zoni. Osim ako nije bot ali onda je malo veći problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

dali se cijena poštarina uključuje  u carinu??

0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan

Na prethodnoj stranici imas FAQ pa procitaj

0 0 hvala 0
16 godina
jimi12 kaže...

dali se cijena poštarina uključuje  u carinu??

da, kako ih zeznuti čitaj par stranica prije objasnio sam

13 godina
neaktivan

Kome i kako placam PDV i Carinu ako je dobijem?Postaru na ruke?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Isto piše u FAQ. Dobiješ pismo od carine u kojem ti sve piše (na kućnu adresu). Kada platiš sve, dostavljaju ti pošiljku.

Ili u nekim slučajevima (veći i teži predmeti veće vrijednosti - pojačala i sl.) možeš drito u carinski ured. Ali prvo se sa njima dogovoriš.

16 godina
coso9288 kaže...

Kome i kako placam PDV i Carinu ako je dobijem?Postaru na ruke?

nikome, pustila te carina smatrali su da nije vrijedno carine i pdv-a ako je veća stvar dobit češ poziv na carinu otići tamo i platiti

13 godina
neaktivan

Nalazim se kod Sl.Broda.Ako me kojim slucajem pozovu u carinu da li ima je ima u Brodu ili moram ici negdje drugdje?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
coso9288 kaže...

Nalazim se kod Sl.Broda.Ako me kojim slucajem pozovu u carinu da li ima je ima u Brodu ili moram ici negdje drugdje?

Pisat će ti na pismu kamo se moraš javiti. Prema ovom dijagramu u S.. Brodu ima carinske ispostave: http://www.carina.hr/Ustroj/CarinarniceUstroj.aspx?args=CCbqbDlWfz0=&mod=i

14 godina

Isprike svima unaprijed ako je bilo ovo pitanje, procitao sam desetak zadnjih stranica i nisam naisao na slicno pitanje. Znaci dali postoji neki nacin da budem siguran da je item koji kupujem orginal, npr. ovo sat jel po cijeni i mjestu iz kojeg je prodavac govori da je orginal, ali brine me ako je ipak kopija da mi se ne dogodi da moram na carini placati kaznu i unistenje. Nemam bas puno iskustva u tome pa eto pitam. Hvala na odgovoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice