eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.475
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Soniccro kaže...

trebam hitno odgovor

dali moraš imati novca na paypalu da bi bidao na ebayu jer mislim da sam bidao jednom a nisam imao ništa samo se više ne sjećam točno i koliko dana je rok da platiš ako si osvojio stvar na bidanju hvala

Ne, nemoraš imati i ako imaš Hrvatski Paypal ne možeš trošiti novce sa paypal balancea već ti skida sa kartice.
Rok ti piše pod stavkom Description.

17 godina
emerik kaže...
Je li istina da se u srpnju ukida carina ako kupujemo iz EU?

Moš mislit. Zaboravio si da živiš u Hrvatskoj, zemlji gdje lopovi ukinu jedan zakon da bi uveli još rigorozniji.

16 godina
Liverpool1892 kaže...
Soniccro kaže...

trebam hitno odgovor

dali moraš imati novca na paypalu da bi bidao na ebayu jer mislim da sam bidao jednom a nisam imao ništa samo se više ne sjećam točno i koliko dana je rok da platiš ako si osvojio stvar na bidanju hvala

Ne, nemoraš imati i ako imaš Hrvatski Paypal ne možeš trošiti novce sa paypal balancea već ti skida sa kartice.

ne piše nikakav rok ali predpostavljam da je koji dan, jer danas neću u banku a nemam ništa na računu a bidanje mi ističe za par sati pa me samo zanimalo mogu li pobjediti u bidanju bez kune a budem platio sutra kad ujutro odem u banku.... uglavnom imaš li koji savjet kako da pobjedim u bidanju, još 7 sati do kraja niko nije bidao nista

16 godina
eBay - pitanja i odgovori

bilo kakav savjet kad je najbolje bidati da se pobjedi dobrodošao ;)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Soniccro kaže...
Liverpool1892 kaže...
Soniccro kaže...

trebam hitno odgovor

ne piše nikakav rok ali predpostavljam da je koji dan, jer danas neću u banku a nemam ništa na računu a bidanje mi ističe za par sati pa me samo zanimalo mogu li pobjediti u bidanju bez kune a budem platio sutra kad ujutro odem u banku.... uglavnom imaš li koji savjet kako da pobjedim u bidanju, još 7 sati do kraja niko nije bidao nista

Mislim da daju rok od 2-3dana od kupnje da platiš.
Možeš slobodno sutra platiti ako osvojiš. 

16 godina
Liverpool1892 kaže...
Soniccro kaže...
Liverpool1892 kaže...
Soniccro kaže...

trebam hitno odgovor

Mislim da daju rok od 2-3dana od kupnje da platiš.
Možeš slobodno sutra platiti ako osvojiš. 

hvala liverpool

13 godina
neaktivan
Bernard Huky Hux kaže...
assassin 002 kaže...

pa piše ti koliko bi te koštalo. A vjerojatno ne bi morao platiti carinu niti pdv, samo reci selleru da napise manju cijenu na paket i to je to.

Ja sam mnogo puta naručivao igre za ps3 pa nikad ništa dodatnih troškova.

ne bi te doslo nista jer kako pise, seller salje samo u sad i kanadu

13 godina
neaktivan

economy- najcesce free shipping, treba do 30 dana
standard- oko 5$, kod vecih cifra i free shipping, do 3 tjedna

first class mail- najskuplje, do 2 tjedna treba 

15 godina
neaktivan

Imam pitanje za ebay... Dali se isplati kupovati tablet (ipad ili galaxy) preko ebay-a? Koliko dođe otprilike carine i pdv-a? Inače, ja sam iz BiH, ali ako ne znate za BiH dobro će mi doći i odgovor za Hrvatsku:)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moram pohvaliti za dostavu iz kine koja mi inače dolazila za 30 dana, ova je danas došla u rekordnih 13 dana :) a shipping je : FREE  - Economy Int'l Shipping

Music and nothing else metters

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sk0ls kaže...

moram pohvaliti za dostavu iz kine koja mi inače dolazila za 30 dana, ova je danas došla u rekordnih 13 dana :) a shipping je : FREE  - Economy Int'l Shipping

tako i meni jučer i danas, iz shangai-a za 13 dana jučer i danas 2 paketa iz hong konga za 15 dana, inače je uvijek oko 30 pa se malo začudio

isto free - economy

15 godina
sk0ls kaže...

moram pohvaliti za dostavu iz kine koja mi inače dolazila za 30 dana, ova je danas došla u rekordnih 13 dana :) a shipping je : FREE  - Economy Int'l Shipping

Ja sam naručio 3 itema: 8.3. sam sebi naručio digitizer za Nokiu 5800 (iz Kine), 18.3 bratu bežični miš (isto Kina) i kolegi 22.3 sunčane naočale (iz SAD-a).Prve stigle naočale,danas burazu miš a meni digitizer još nije došao.Dokle da čekam sa žalbom?

Reality is wrong. Dreams are for real.
14 godina
neaktivan

čekaj 45 dana..ako ne dođe traži refund

Music and nothing else metters
13 godina
neaktivan

Jel narucivao tko iz velike britanije (uk)? meni je prvi put pa nemam pojma koliko ce trebat da dođe. inace shipping je "Standard Int'l Postage"... 

znam kad roba dolazi iz hong konga (najcesci slucaj) s obzirom na metodu ship-anja, al za uk nemam blage :D

ima li ko kakve predođbe kad ce to doc?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
pavlicmaster kaže...

Jel narucivao tko iz velike britanije (uk)? meni je prvi put pa nemam pojma koliko ce trebat da dođe. inace shipping je "Standard Int'l Postage"... 

znam kad roba dolazi iz hong konga (najcesci slucaj) s obzirom na metodu ship-anja, al za uk nemam blage :D

Sve zavisi meni je nekidan tipkovnica stigla za 10 dana a inace mi igre dodu za nekih 3-5 dana.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
13 godina
neaktivan
H4X0R_Bug kaže...
pavlicmaster kaže...

Sve zavisi meni je nekidan tipkovnica stigla za 10 dana a inace mi igre dodu za nekih 3-5 dana.

pa super je to. platio sam shipping dodatnih 6 funti, ima da dodje prije nego sto narucim :D

16 godina

liverpool pobjedio sam na bidanju danas na ebayu )))) samo mi nije jasno, najveća cijena je bila 27 funti ja sam ponudio 44 funte i pobjedio a sad mi traži da platim samo 31 funtu , zašto??

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Soniccro kaže...

liverpool pobjedio sam na bidanju danas na ebayu )))) samo mi nije jasno, najveća cijena je bila 27 funti ja sam ponudio 44 funte i pobjedio a sad mi traži da platim samo 31 funtu , zašto??

Nisi ponudio 44 funte nego si ponudio do 44 funte. {#}

15 godina
Soniccro kaže...

Zato jer cifra koju si stavio je max do koje želiš ić. Međutim ako je prvi slijedeći ponudio 30 onda je automatska tvoja ponuda 31 i ako nitko nema namješte ona više tvoja ponuda prolazi.

13 godina

Namjeravam kupiti mobitel preko Ebay-a pa me zanima kolike su šanse da ne naplate carinu i porez ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jel zna netko kako se gledaju dimenzije hlača na e-bayu?
Ove koje kupim u Hrvatskoj su veličine 33/34.
Sad ne znam kako to prevesti na e-bayu. Imaju dvije veličine, Bottoms, i Inseam. Što je od toga što? 

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FileFicho kaže...

Namjeravam kupiti mobitel preko Ebay-a pa me zanima kolike su šanse da ne naplate carinu i porez ?

Ovisi kolika je kutija mobitela, ako je manja, vjerojatno će proći..ako je veća, moli se da prođe {#}

13 godina
neaktivan

Evo malenog savjeta bidderima. Googlajte ezsniper. Pomoći će vam da na aukcijama prođete puno jeftinije (ako ostali bidderi dižu ponude nakon svakog bida većeg od njihovog)

0 0 hvala 0
16 godina
miki1981 kaže...
Soniccro kaže...

Zato jer cifra koju si stavio je max do koje želiš ić. Međutim ako je prvi slijedeći ponudio 30 onda je automatska tvoja ponuda 31 i ako nitko nema namješte ona više tvoja ponuda prolazi.

znači u biti stvar kupuje onaj ko je voljan najviše platit a plaća euro više od najveće ponude ponuđaća ispod sebe ?

17 godina
moderator
Soniccro kaže...
miki1981 kaže...
Soniccro kaže...

znači u biti stvar kupuje onaj ko je voljan najviše platit a plaća euro više od najveće ponude ponuđaća ispod sebe ?

Koliko sam ja dosad primijetio, različiti artikli (ili su zapravo ključne cijene artikala?) imaju različite automatske skokove. Mislim da su mi neke stvari skakale po pol dolara, neke manje. Međutim, zaboravi na biddanje ako ne misliš biti budan do isteka nadmetanja, jer se upravo u zadnjim sekundama obično odvija borba za artikl (osim ako ga već u startu ne misliš preplatiti). Znalci čekaju do samog kraja i onda se ubace u igru.

Dakle, nemoj računati da će ti aukcija omogućiti da kupiš nešto po smiješno niskoj cijeni. Pogotovo što neki imaju fore - niska inicijalna cijena, ali toliko visoka poštarina da bi i s tom niskom početnom cijenom ti taj artikl u staru platio skoro jednako, ako ne i više, da si ga kupio normalnim putem. Ljudi su danas prefrigani (ako ne znaš što ta riječ znači - bave se lisičjim poslovima). {#}

13 godina
neaktivan
sta da radim...znaci pokusao sam kontaktirati sellera posto je danas 42. dan od kako sam kupio item i jos mi nije dosao al ne mogu ga nikako kontaktirati tj izbacuje mi poruku "We're sorry we couldn't find an answer for you. Unfortunately, this seller is not able to respond to your question. We suggest reviewing the item again to see if your answer is in the seller's listing" ...pada mi na pamet jedino podici dispute ili ???

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ionako imaš 45 dana za kojih ti paypal garantira tako da dispute i nema ti druge, ako item dođe povučeš ga

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Slash 666 kaže...

Jel zna netko kako se gledaju dimenzije hlača na e-bayu?
Ove koje kupim u Hrvatskoj su veličine 33/34.
Sad ne znam kako to prevesti na e-bayu. Imaju dvije veličine, Bottoms, i Inseam. Što je od toga što? 

Zna itko?

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
14 godina
neaktivan

Poštovanje

Kupio sam do sada 20tak proizvoda na ebayu i svi su stigli.

I sad imam problem jedan mi nije stigao 45 dana, a jedan 35 ovaj od 45 je obrisan nevidim ga  u rubrici u "Purchases" obadvojicu sam kontaktirao nekoliko puta da nisam primio naručeni predmet, ali nisu odgovorili.

Kako ću vratiti novac, i kako ovog drugog uopće da vidim više? Plaćao sam pay palom

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav!

pročitao sam puno tema po internetu o prodaji preko ebaya i većinu stranica u ovoj temi da mi se već lagano manta od čitanja, pa da skratim muke..

Do sad sam isključivo kupovao na ebayu, a sad se premišljam da odem korak dalje i da počnem prodavati na ebayu. Ne mislim prodavati ništa veliko ni skupo, nego lagane i jeftinije stvari.

E sad me zanima ukoliko netko već prodaje na ebayu pa da me malo uputi i da par savjeta.

Kak je stvar sa poštom? dali je potrebno ispunjavati koje kakvu posebnu papirologiju ili je slanje jednako slanju obične kuverte unutar HR?

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.4.2012 13:57 (ozylaser).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice