eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.617
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
ok,a sto je s garancijom? pretpostavljam da se ne dobije
14 godina
neaktivan
mustang995 kaže...
ok,a sto je s garancijom? pretpostavljam da se ne dobije

To vidi sa sellerom.
Ako ima garanciju, pokvari se, moraš nazad slati selleru a to ti se nimalo ne isplati. 

16 godina
eBay - pitanja i odgovori

hebes garanciju, kosta duplo jeftinije nego kod nas, pa ako krepa kupis novog i to je to.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
mar123 kaže...

hebes garanciju, kosta duplo jeftinije nego kod nas, pa ako krepa kupis novog i to je to.

da,cak i vise od duplog...najjeftiniji dode 260kn(racunam trgovine u kojima je dostupan)

17 godina
moderator
domac5 kaže...
U jbt ja sam narucio isti sat 4 komada u 3 dana... Svaki dan mi je netko rekao daj naruci meni jedan.. Nadam se da nece bit frke s tim

Ako ti to dođe u dva tjedna, ili bar ako ti prva dva paketa koja stignu ne dođu isti dan, onda valjda nećeš imati problema. Ako imaš malo sreće, možda ti jednostavno prepuste sve pakete.

Hacker002 kaže...

Ja im nebi plaćao dok mi ne pokažu papir na kojemu taj zakon je.

Pa mislim da sam u drugom odlomku objasnio o kojem se pravilu radi (čak sam i podebljao ključnu stvar).

Hacker002 kaže...

Nedavno su mi isto jutro bila došla tri paketa - dva ksenon kita i jedan lančić, zajedno su vrijedili cca 600kn i nije bilo problema.

Nitko ne kaže da si morao imati problema, ali si mogao imati problema i tada carinicima ne bi ništa mogao, jer bi imali pravo ocariniti ti sve te paketa, pa čak i poslati ih na špediciju, jer si prekršio jedno od ključnih pravila za "pošiljke zanemarive vrijednosti".

15 godina
neaktivan

cekam paket mjesec i nesto iz hong konga, zvao poštu carinjena rekli mi da moram dati broj pošiljke. Ima ko iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Leon93 kaže...

cekam paket mjesec i nesto iz hong konga, zvao poštu carinjena rekli mi da moram dati broj pošiljke. Ima ko iskustva?

Ako si kupio nešto "jeftino" vjerojatno ni nemaš međunarodni broj pošiljke (inače bi mogao i sam pratiti preko weba).

No prvo i osnovno, javio si prodavaču da ti nije stiglo?

Sada, zbog kineske nove godine, mi se to dogodilo sa nekoliko paketa, javio sam se prodavačima, nakon onog "please wait few more days" sam se dogovorio da mi daju povrat novca, a tada, kad mi predmet stigne, ja njima javljam i plaćam isti. Naravno, ako se prodavač javi i sve se uspijemo dogovorit (u ovim slučajevima na njihov rizik, no nisu prevelike svote), ostavljam pozitivan feedback.

Bilo bi dobro i da staviš link na predmet koji si kupio, tako možeš dobiti precizniji odgovor.

Please state the nature of the tehnical – oh... it's you.
13 godina
neaktivan

imam i ja jedno pitanje nije kupovina sa ebaya, vec sa stranice prodirectsoccer, al to nije bitno.

Zanima me kolko bi mene kostalo carina+pdv i sta sve vec, jer kopacke koje mislim kupit kostaju

168€, al dok se oduzme porez pa doda dostava to sve skupa kosta 152€ , e sad me zanima koliko

otprilike bi se jos trebalo platiti kad roba stigne u hrvatsku.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bojanko11 kaže...

imam i ja jedno pitanje nije kupovina sa ebaya, vec sa stranice prodirectsoccer, al to nije bitno.

Zanima me kolko bi mene kostalo carina+pdv i sta sve vec, jer kopacke koje mislim kupit kostaju

168€, al dok se oduzme porez pa doda dostava to sve skupa kosta 152€ , e sad me zanima koliko

otprilike bi se jos trebalo platiti kad roba stigne u hrvatsku.

Na stranici Carine pogledaj koliko ide carine na obuću.

17 godina
mbaksa kaže...

Ekipa, jel vi znate da ne smijete naručivati pakete jedan za drugim? Imao sam neugodno iskustvo s carinom prekjučer. Prvo mi jedan dan došle dvije kuverte s pozivom za carinjenje (svaku plaćaš 9,5 kuna), sljedeći dan došla još jedna. Dva dana nakon toga odem s računima na carinu, da pokažem da imam jedan paket za cariniti (40-ak dolara), a dva paketa su bila jeftinija od 160 kuna pa sam mislio da ne bi trebalo biti nikakvih problema. Ali vraga! Kažu mi - uzastopni paketi. I uzeli sva tri paketa i ocarinili ih zajedno. I još mi rekli da je tako nešto čak i razlog za špediciju, što bi značilo i dodatne troškove.

Sve to mi je bilo nejasno, pa su mi lijepo objasnili da se uzastopne pošiljke ne ulaze u oslobođenje paketa jeftinijih od 160 kuna. Što znači da paket ne smije dolaziti uzastopno, odnosno da mora biti povremen (tj. povremene naravi - to je ono što ćete naći u onim carinskim pravilima) da bi potpao pod <160 kn pravilo? Nije nigdje definirano. Rekli su mi da to carinici mogu sami procijeniti, da ovi toleriraju jedan paket tjedno, eventualno dva.

Evo, morao sam vas izvjestiti o tome, da ne bi bilo "nismo znali, nismo htjeli", kao što je to bio slučaj kod mene. {#}

Ukratko mislim da im uz svu dužnu pristojnost ne gine jedan "J...... vam mater!" za propise --- jer na katastrofu od propisa sa uopće tih 160kn (smiješna cifra) još i spajaju takve propise koji kupovinu preko interneta praktički stavljaju u rang kineskog ducana za isto što želite kupiti bez carine ...

Ispričavam se zbog izraza, ali mislim da je u potpunosti primjeren s obzirom na postupak države u ovom slučaju ...

17 godina
moderator
Latz kaže...

Ukratko mislim da im uz svu dužnu pristojnost ne gine jedan "J...... vam mater!" za propise --- jer na katastrofu od propisa sa uopće tih 160kn (smiješna cifra) još i spajaju takve propise koji kupovinu preko interneta praktički stavljaju u rang kineskog ducana za isto što želite kupiti bez carine ...

Skužili su da je ljudima dosta bolesnog potrošačkog društva. Ljudi su počeli kupovati online, iz inozemstva, tako "oštećujući" državu za PDV + eventulano carinu. Ljudi si razmišljaju u stilu zašto da financiraju naše preprodavače. Kod nas se umjesto tvornica samo otvaraju dućani, koji onda zarađuju na preprodaji inozemne robe. Ne stvaraju nikakvu novu vrijednost nego samo pretaču iz šupljeg u prazno - lova ionako odlazi van, ali se barem skupi nešto novca za mizerne plaće prodavačicama. I to je zapravo problem - skupi se dovoljno novca da je i dalje prvo što će "poduzetnik" poduzeti - otvaranje novog dućana. I tako samo produbljivati neodrživo stanje - ekonomiju temeljenu na preprodaji inozemne robe. Što je još najgore, misliš da kupuješ domaće, ali ustvari kupuješ inozemnu robu s domaćim brendom! Nedavno sam se tako neugodno iznenadio kad sam kupio SMS-ovo maslinovo ulje i vidio da je zemlja porijekla Italija! Treba uopće pričati o Ledijevom i Podravkinom smrznutom povrću? Francuska i Belgija ili tako nešto. O "kupujmo hrvatsko" tuni? Treba jako paziti na svaku konzervu, jer većina tune dolazi s Tajvana! Podravkin grah je iz Italije! Tko je tu lud!?

Takav sustav treba pasti, no kako državi nikad nije bilo bitno što je dobro za nju i ljude koji u njoj žive, nego joj je samo bilo bitno da se što više novca ulije u državni proračun, smanjivanje granice na 160 kuna za "daljinski" uvoz robe za osobnu uporabu je za njih je bio logičan potez. Nekome drugome bi logičan potez bio dizanje te granice i na taj način propast preprodavača i odbijanje "poduzetnika" (ne kužim kako se obični preprodavač uopće ima obraza nazivati poduzetnikom) od preprodaje inozemne robe. Treba stvoriti uvjete gdje se više neće isplatiti preprodavati robu. Nekako mi se čini da i eBay može biti neki faktor u tome. Možda će država početi konačno reagirati kad vidi da sve više i više ljudi kupuje preko eBaya.

Što je najgore, iako se ljudima čini da preko eBaya kupuju jeftinije, često puta je riječ o nekvalitetnoj kineskoj robi ili ako je riječ o kvalitetnoj robi, ona može biti preplaćena (zapravo, vjerojatno je u većini slučajeva preplaćena, samo što je mi kod nas ne možemo kupiti za sličnu cijenu, mislimo da smo super prošli). Na primjer, ciljao sam si snimač Zoom H1, koji se preko eBaya da kupiti za 111 dolara - ako ti ga ocarine, koštat će te 800 kuna. Za isti (ili čak 70 kuna manji) novac sad se može može i kod nas. Ako ga za tu cijenu imaju računa prodavati, onda je jasno da i ovo što se kupuje preko eBaya nije ultra-povoljno, nego da je to zapravo realna cijena. Samo što mi tu realnu cijenu ne osjećamo zbog troškova dopreme i velikih marži domaćih preprodavača. Stop preprodaji, idemo kopat kuruzu i sadit krumpir! {#}

16 godina

Poslije 41 dan stvar nije stigla, a prodavač kaže da će poslati opet. Da ja sad otvorim dispute, u slučaju da je prevara? Koliko može biti otvoren dispute?

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da nakon mjesec dana ti se automatski zatvara.

Znači 30 dana je otvoren.

Steam: nuketown | xfire: delacruser5 | skype: bernard.sasko | Facebook: Bernard Šaško
14 godina
neaktivan

Bok svima. Imam kratko pitanje. Uzeo bih 2 stvari na eBay-u i platio bih putem PayPal-a. Naredio sam da konverziju kuna u dolare radi banka (PBZ) jer sam čuo da PP uzima veću proviziju. Poštarina je free i sveukupno me izađe 26,31 američkih dolara što bi me izašlo nekih 150-158kn jer ne znam točno po kojem tečaju PBZ radi konverziju. Zanima me sad dali će biti carine? Ipak, na granici je carinjenja i ne bih volio da mi dođe trošak od 35%.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spartacus kaže...

Bok svima. Imam kratko pitanje. Uzeo bih 2 stvari na eBay-u i platio bih putem PayPal-a. Naredio sam da konverziju kuna u dolare radi banka (PBZ) jer sam čuo da PP uzima veću proviziju. Poštarina je free i sveukupno me izađe 26,31 američkih dolara što bi me izašlo nekih 150-158kn jer ne znam točno po kojem tečaju PBZ radi konverziju. Zanima me sad dali će biti carine? Ipak, na granici je carinjenja i ne bih volio da mi dođe trošak od 35%.

Samo pogledaj malo iznad [klik], dakle naruči si ovaj tjedan jednu stvar, za tjedan dana drugu, jer unatoč što ni zajedno ne prelaze vrijednost od 160kn, uzastopni paketi se carine.

Please state the nature of the tehnical – oh... it's you.
14 godina
neaktivan
xhopeon kaže...
Spartacus kaže...

Samo pogledaj malo iznad [klik], dakle naruči si ovaj tjedan jednu stvar, za tjedan dana drugu, jer unatoč što ni zajedno ne prelaze vrijednost od 160kn, uzastopni paketi se carine.

Ali te dvije stvari bih uzeo od istog ponuđača. Jel se i u tom slučaju carini?

15 godina
Spartacus kaže...
xhopeon kaže...
Spartacus kaže...

Ali te dvije stvari bih uzeo od istog ponuđača. Jel se i u tom slučaju carini?

Pa ne treba se baš sad toga toliko bojat, ovo je vjerojatno prvi slučaj tu na forumu da se nekome opalila carina zbog nekoliko uzastopnih paketa...a i xhopeon bi naručio samo dvije stvari.

A pošto uzimaš od istog prodavača zašto ga ne priupitaš da ti stavi u isti paket ako je moguće, tako bi svakako izbjegao to carinjenje uzastopnih paketa, i manje je od 160 kn pa se ne trebaš nikakve carine i poreza bojat.

14 godina
neaktivan

mislim kupit ovu pedalu i imam mogućnost dostave u sloveniji(PDV im je 20%) koliko bi mene to ukopno došlo

http://www.ebay.com/itm/New-JOYO-High-Quality-Guitar-Crunch-Distortion-Effect-Pedal-True-Bypass-JO-03-/250904303717?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a6b0fd865

0 0 hvala 0
16 godina

Ocekuje 3 paket, sva 3 od razlicita prodavaca i nikako da stignu.. Posalani su svi 7.3 i jos nisu stigli.. Sta preporucate? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

cekaj do 40. dana...ja sam isto mislio da mi nece doc i nakon 32 dana doslo mi je konacno

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Ovak danas mi je doso item za koji sam prije nekih tjedan dana dobio refund jel je proso 45ti dan,jel ja sad mora seller vratit te novce ili?

You got to lose to know how to win
13 godina
odjavljen
Moraš mu vratiti lovu.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ovak danas mi je doso item za koji sam prije nekih tjedan dana dobio refund jel je proso 45ti dan,jel ja sad mora seller vratit te novce ili?

S moralnog stajališta bi trebao, ali eBay ni PayPal ne zahtjevaju od tebe da mu platiš i nema negativnih posljedica ako to ne učiniš.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
15 godina

Može mi netko ko je iskusniji u kupovini preko eBay-a objasnit kako naručit nešto na drugu adresu. Znači naručio bi nešto za prijatelja i htio bi da stigne na njegovu adresu. I još me zanima u vezi carine i poreza na čije ime bi došlo ako bi bilo kakvih potraživanja? Radi se o nekim djelovima za auto i račun bi bio preko 1000 kn.

0 0 hvala 0
16 godina

pa kad ides na chekout pita te dal hoces da adresa bude ista koju si dao ili neka druga.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Dobro tu stavim njegovo ime i adresu, i na čije bi ime onda došla carina i porez ako se bude naplaćivalo jer ja plaćam preko svog paypal računa?

I negdje sam pročitao da ima prodavača koji šalju samo na adresu koja je navedena na paypal računu, jel to istina?

15 godina

Evo naručio sam te iteme ali jedan ne mogu platiti. Izbaciva mi poruku:

paypal account is currently unable to accept your payment

Poslao sam poruku prodavaču zašto ne mogu platiti i odgovor je:

Hi dear friend,
Thanks for your inquiry.
Our account is restricted by ebay now, if you want to purchase,we can make out an invoice from our another paypal.
Waiting for your reply, many thanks.
Best regards
Tom

Što da radim sad? Da otkažem naruđbu?

Inače radi se o ovom prodavaču, ima dobar feedback LINK

0 0 hvala 0
15 godina
kolko sam shvatio iz teksta nudi ti da mu uplatis u drugi paypal racun
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
domac5 kaže...
kolko sam shvatio iz teksta nudi ti da mu uplatis u drugi paypal racun

Pa shvatio sam i ja to al neznam jel mi se isplati riskirat kupovat kod njega, zašto su mu blokirali račun. Da je nardžba za mene možda bi i riskirao al naručivam za prijatelja pa nebih htio da ga prevare.

15 godina

Pozdrav, evo imam jedno pitanje koje nije bas tolko vezano uz ebay, al neznam di da ga tocno postavim.

Znaci imam 17 godina (maloljetan sam), i htio bi uzeti debitnu karticu koja sto manje uzima mjesecno clanarinu (jer ne radim), te ako mozete reci otprlike koliko uzima mjesecno/godisnje novaca ta kartica, znaci trazim preporuku najjeftinije debtine kartice, a da je kompatibilna s ebay-om, tocnije paypalom. {#}

Visit Us @ KoDeX Clan www.kodex-team.eu
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2012 15:49 (Rasho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice