eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.475
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Pc44 kaže...

1. Mogu li kako isključiti opciju da mi Ebay pri pretraživanju izbacuje prvo artikle iz Hrvatske? (u trenutku pretraživanja nisam logiran)

Ne. Možeš ograničiti na pretraživanje iz Europe recimo. Piše u FAQ-u.

Pc44 kaže...

2. Kad želim izbjeći plaćanje 4,50 kn za dostavu malih paketa iz Kine, kako objasniti prodavaču što trebam? Obično mu nije jasno kada kažem da moram dodatno platiti i da ga molim da ne pošalje kao mali paket.

Tražiš da ti ga pošalje s "registered mail" (preporučenom poštom). Ili pogledaš ima li druge mogućnosti slanja. Znaju imati Economy shipping pa to valjda šalju kao mali paket, neki možda pod Standard shipping šalju preporučeno. Pa sad ti vidi - hoćeš li economy shipping za 2 dolara, pa ćeš kod nas platiti poštaru 4,5 kune, ili ćeš standard shipping za 4 dolara pa poštaru (možda) nećeš platiti ništa. Na AliExpressu kad šalju kao mali paket u pravilu napišu mali paket (na eBayu je to rijetkost).

13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav svima

Moze odgovor

Htio bih naruciti Samsung gear vr 

http://www.ebay.com/itm/Samsung-Gear-VR-Oculus-2016-SM-R323-for-Galaxy-Note-5-S7-S6-edge-Black-Blue-/152281341029?#vi-content

to je otprilike 330kn 

pa me zanima hocu li imati problema s carinom ili nesto tako.. Hocu li morati nesto dodatno platiti
Narucujem stvari cesto,ali nisam nikad tehniku u malo vecoj kutiji i u vrijednosti preko 200 kn,do sad nisam imao nikakvih problema.

hvala 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pdv sigurno i mozda utvrdivanje dal ne original
Potpis
9 godina
Pozdrav, zanima me kupnja jednog procesora ne ebayu koji dodje oko 170 eura te prodavac je iz Njemacke a dostavu placa on pa me zanima dali bi morao platiti pdv i carinu jos na taj iznos od 170?
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
moderator
HolyPotato kaže...
Pozdrav, zanima me kupnja jednog procesora ne ebayu koji dodje oko 170 eura te prodavac je iz Njemacke a dostavu placa on pa me zanima dali bi morao platiti pdv i carinu jos na taj iznos od 170?

Sve ti piše u FAQ-u: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

9 godina
Previse toga tamo pise xD, moze mi netko ukratko reci dali cu platit jos sta posto mislim to danas uzet
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
moderator
HolyPotato kaže...
Previse toga tamo pise xD, moze mi netko ukratko reci dali cu platit jos sta posto mislim to danas uzet

Za ovaj tvoj konkretni slučaj dosta je da pročitaš ono istaknuto žutim markerom.

A prije ili poslije bilo bi pametno da pročitaš tu cijelu poruku jer kad-tad će doći "nisam znao, nisam htio". A onda će biti kasno. 

9 godina
Može
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ima li neko problema sa Singapore post-om u posljednje vrijeme ? Naime nama u BiH skroz presporo stižu pošiljke preko Singapore posta, poruka "Despatched to overseas" stoji po više od 20 dana i još uvijek pošiljke nisu stigle, a to je u vakat bila najbrža poštanska kompanija. Sad me interesuje da li je to do naše države ili je opčenito do Singapore post-a. Neki govore da im brže stižu ove preko China posta nego ove preko Singapore posta.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Zadnje dvije narudbe

Poslano 12og doslo 19og .4

Poslano 7og doslo 19og .4
Potpis
9 godina
odjavljen
Haker_x kaže...

Ima li neko problema sa Singapore post-om u posljednje vrijeme ? Naime nama u BiH skroz presporo stižu pošiljke preko Singapore posta, poruka "Despatched to overseas" stoji po više od 20 dana i još uvijek pošiljke nisu stigle, a to je u vakat bila najbrža poštanska kompanija. Sad me interesuje da li je to do naše države ili je opčenito do Singapore post-a. Neki govore da im brže stižu ove preko China posta nego ove preko Singapore posta.

Hong kong posta je najbrza za bih. Kineska ide preko frankfurta p azna tamo zaglaviti a singapore kako kad. Uvijek izaberi HK ako mozes....

15 godina
neaktivan

Foz-matija 

To preko Singapore posta ? To je extremno brzo. Ja sve ispod 30 dana od narudžbe do dostave smatram brzom dostavom, a ono preko 30 dana smatram sporom dostavom. Čekam jednu naručenu 27.03. a 03.04. je krenula iz Kine, a još uvijek je nema ni na vidiku.

Torent Za to bi trebao kontaktirati prodavača i pitati kojom poštom šalje. Hvala na tom infu, nikad nisam razmišljao o tome, mislio sam da je sve to nasumično, kako kad, da je nekad ova a nekad ona brža.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Nije. Preko hk post sam dobio oko 1500 paketa unutar 5 godina i ispod 10 paketa je putovalo duze od 20 dana za bih....
9 godina
neaktivan
Haker_x

Da, i imam jos jedan 27.3 narucen doslo 11.4

Unutar 15 dana
Potpis
16 godina
Šta se ovo dešava,dva paketa iz kine stigla u roku 8 dana.😁😁
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
To kad pogodis da se skupi koliicna paket akoja ide istom rutom
Potpis
14 godina
Naručio sam miš G502 sa ebay, ali je stigla slušalica G35 koje su duplo skuplje...

E sada ako ne pristanem vratiti slušalice i ne platiti razliku u cijeni, dali me oni mogu prisiliti da tu razliku platim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Pogledaj molim te ko je pošiljatelj. Jeli mozda direktno iz logitecha ti to stiglo?
9 godina
neaktivan
Nemogu te prisilit nikak..
Potpis
14 godina
naPerk777 kaže...
Pogledaj molim te ko je pošiljatelj. Jeli mozda direktno iz logitecha ti to stiglo?

Pošiljatelj je jedan prodavatelj iz Engleske.

14 godina
Foz-matija kaže...
Nemogu te prisilit nikak..

Pošto sam bio pošten i poslo im obavijest da sam krivu pošiljku primio, i poslali su valjda ispravnu naruđbu, a to je danas stiglo na poštu.

Sada bi bilo u redu da im vratim slušalice natrag, da budem pošten kupac sa Ebay. Kada već nisam htio profitirati i šutjeti :(

15 godina

Netko naručivao preko njih? e.Bay.hr

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
10 godina
x18x05x kaže...

Netko naručivao preko njih? e.Bay.hr

A zašto bi? Neki mutni posrednici koji fino zaračunavaju ono što i sam možeš bez problema. Ako si maloljetan ili iz nekog drugog xy razloga nemaš karticu, odi u banku po prepaid Visu (od 100kn na dalje) i kupuj do mile volje bez da nekakvim mutikašima daješ 30kn (ili više) za neko fantomsko "osiguranje" (kao da te već ebay i paypal ne štite).

Evo ti pa čitaj.

16 godina

Da li se na ebayu može odmah direktno platiti karticom a ne preko paypala ?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
kran kaže...

Da li se na ebayu može odmah direktno platiti karticom a ne preko paypala ?

Ne znam, ali radije nemoj i ako se može.

16 godina
Pozdrav
Kavo je stanje sa slanjem baterija za tablet iz Kine ?
Da naručim ili ne .
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Baterije dolaze iz kine (lipo) .. Kaj singapurskom kaj turskom postom.. Jedino poslane kineskom il traju dugo ili im vrate
Potpis
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

iz kine mi stiže paket i na statusu praćenja piše Delivery failed te Waiting for collection in nearest post office,please take it as soon as possible. Ta poruka je vezana za jučerašnji dan, ali meni niti je poštar došao niti ostavio žuti papir. Jel to znači da mogu svejedno večeras ići do pošte ili trebam čekati poštara da donese?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
joze kaže...

Pozdrav,

iz kine mi stiže paket i na statusu praćenja piše Delivery failed te Waiting for collection in nearest post office,please take it as soon as possible. Ta poruka je vezana za jučerašnji dan, ali meni niti je poštar došao niti ostavio žuti papir. Jel to znači da mogu svejedno večeras ići do pošte ili trebam čekati poštara da donese?

Meni je tako bilo, i ja sam taj isti dan otisao i bez problema podigao paket

17 godina
moderator
joze kaže...

Ta poruka je vezana za jučerašnji dan, ali meni niti je poštar došao niti ostavio žuti papir. Jel to znači da mogu svejedno večeras ići do pošte ili trebam čekati poštara da donese?

Možda je neka greška u statusu, možda je poštar uzeo sa sobom pa zaboravio ti predati pa će ti paket doći danas-sutra. Na poštu možeš otići s osobnom iskaznicom i podići paket ako je kod njih. Zabilježi si i tracking broj, da im ga možeš pokazati ako treba - recimo tu kod mene u pošti uvijek prave veliku dramu ako se pojavim samo s osobnom, a bez papirića - ono, kak će oni sad naći tu pošiljku, pa pitam zar ne mogu po imenu i prezimenu, pa kažu ne, dal imam kakav broj pa ovo pa ono.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice