eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.189
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Dudu kaže...

Zasto mi dolazi kada hocu nesto platit paypalom da moram unest podatke banke i sl. Predhodno sam odabrao proizvod, idem nacin placanja paypalom i ulogiram se u paypal racun da potvrdim placanje i dodje mi ovo, ovako... (vidi dole)

PS. ne radi se o ebayu, ma da mi se to znalo desavat i na ebayu. 

Neznam jesam li dobro shvatio, ali imam sličan problem kao i ti. Prije nekog vremena ako recimo imam 10 dolara na Paypal balancu a proizvod kosta 20 uzelo bi mi sve sa Paypal balanca i ostatak sa deviznog računa koji je spojen sa Paypalpm. Sada to nikako ne funkcionira, jeli se možda nešto promjenilo?

Youtube kanal: https://www.youtube.com/user/MyBalkanGaming
16 godina
neaktivan
hrci24 kaže...
Dudu kaže...

Zasto mi dolazi kada hocu nesto platit paypalom da moram unest podatke banke i sl. Predhodno sam odabrao proizvod, idem nacin placanja paypalom i ulogiram se u paypal racun da potvrdim placanje i dodje mi ovo, ovako... (vidi dole)

PS. ne radi se o ebayu, ma da mi se to znalo desavat i na ebayu. 

Neznam jesam li dobro shvatio, ali imam sličan problem kao i ti. Prije nekog vremena ako recimo imam 10 dolara na Paypal balancu a proizvod kosta 20 uzelo bi mi sve sa Paypal balanca i ostatak sa deviznog računa koji je spojen sa Paypalpm. Sada to nikako ne funkcionira, jeli se možda nešto promjenilo?

Ne znam tebra, ja sam prije imao ovih problema sa ebayom, tamo sam nekog k. uvijek narucivao. "popravilo" bi se samo kada bih kasnije ili sutradan ili za tj. dana.. dosao bi opet i isto to narucio, dok u medjuvremenu ne bih dirao racun gdje imam paypal. Stavke koje sam uzimao su tipa 2,3,4,5$ dok na racunu uvijek imam oko 500€, posto mi ovdje sjeda i placa i sve.. U jednom sam momentu imao preko 3000 bogte nevidio i nisam mogao narucit stvar od 10$. Tako da ne znam do ceg je uopce to. 
Ali lagano me nervira jer su mi neke stvari sad na debeloj akciji, a meni ovo smece ne radi 

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 18:08 (Dudu).
13 godina
zzz kaže...
@Zagi27
Jesi uzeo u obzir kinesku novu godinu i praznike koji sutra završavaju.

Eh da,to se nisam sjetio,hvala na odgovoru ;)

@kbenzema Po pravilu ne,da je doslo par dana kasnije onda bi kasnilo ali svakako su mi itemi obicno dolazili nakon 2 tjedna a sad nakon 4-5 tako da to i za mene je bilo kasnjenje..

11 godina
neaktivan
Zagi27 kaže...
zzz kaže...
@Zagi27

@kbenzema Po pravilu ne,da je doslo par dana kasnije onda bi kasnilo ali svakako su mi itemi obicno dolazili nakon 2 tjedna a sad nakon 4-5 tako da to i za mene je bilo kasnjenje..

Vec sam rekao na ovoj temi i jos jednoj drugoj. Tri stvari sa njemackog amazona narucene (poslane iz njemacke) oko bozca, jos nista od njih... Narucivao poslije toga stavri one su vec dosle, neznam stvarno sta se dogadja.

14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

tenesice koje sam naručio preko ioffera zadržala carina i poslala na poništavanje jer smatraju sumljivom robom (vjerovatno kopijom)

:((

0 0 hvala 0
10 godina
naPerk777 kaže...
Zagi27 kaže...
zzz kaže...
@Zagi27

Vec sam rekao na ovoj temi i jos jednoj drugoj. Tri stvari sa njemackog amazona narucene (poslane iz njemacke) oko bozca, jos nista od njih... Narucivao poslije toga stavri one su vec dosle, neznam stvarno sta se dogadja.

Onda budem i ja pričekao još malo prije nego što prijavim ebay-u jer vidim da ima nas više kojima kasne pošilje koje su poslane uoći Božića. 

17 godina
moderator
force_d kaže...

tenesice koje sam naručio preko ioffera zadržala carina i poslala na poništavanje jer smatraju sumljivom robom (vjerovatno kopijom)

Poslali su na ispitivanje ili baš na uništavanje? Jesu ti ispostavili kakav račun?

13 godina
naPerk777 kaže...
Zagi27 kaže...
zzz kaže...
@Zagi27

Moze biti i da su "izgubili" pakete,tako da ako do sad iz Njemacke nije doslo onda su male sanse i da budu,ali drzim ti fige ;)

10 godina
Za sad ustanovio sam da je jedan paket izgubljen. Ajd samo 5$ ali javio sam se prodavaču i rekao je da će poslati novi paket.

Nego ovaj koji mi je poslao kameru već mi nije odgovorio više od 5 dana a nema obavjesti da je na godišnjem. Poslao sam zahtjev preko ebaya da proslijede poruku pa ako se ne javi za iducih 6 dana kontaktiram ebay da mi ostvari povrat novca.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Samo ti otvori vase pa će ti se javiti odmah...
11 godina
neaktivan
Zagi27 kaže...
naPerk777 kaže...
Zagi27 kaže...
zzz kaže...
@Zagi27

Moze biti i da su "izgubili" pakete,tako da ako do sad iz Njemacke nije doslo onda su male sanse i da budu,ali drzim ti fige ;)

Ma znam ali eto. Iz engleske je poslano putem royal maila uoci bozica a trebalo je oko 3-4 tjedna a inace mi poslijke iz engleske dolaze u roku od tjedan dana maks tako da racunam iz njemacke nekih mjesec i tjedan-dva...

9 godina
Pozz, dali se placa carina i porez na ebayu ako bi kupio npr cpu jedan za cca 100eura iz engleske?
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
moderator
HolyPotato kaže...
Pozz, dali se placa carina i porez na ebayu ako bi kupio npr cpu jedan za cca 100eura iz engleske?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

14 godina
neaktivan

Poštovanje,

ovako htio bih kupiti Ourtime x01 smartwatch, pokušavam naći ali svi šalju iz Kine. Da li netko zna neku  stranicu/trgovinu gdje bi se to moglo naći u EU kako bih izbjegao plaćanje carine/pdv-a? Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
force_d kaže...

Poslali su na ispitivanje ili baš na uništavanje? Jesu ti ispostavili kakav račun?

Nikakav račun, samo od carine sam dobio dopis na kojemu je navedeno da je adidas iz njemačke kao oštećen, ukoliko želim da oni šalju uzorak na analizu kako bih se ustanovilo što je, i ako se ustanovi suprotno snosim sve troškove i naravno sve ide preko suda što znači da i sudske troškove snosim.... rekoh hvala lijepa, samo vi dobro naložite vatru :)

12 godina
mbaksa kaže...
HolyPotato kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

sta kazes na ovo sto je nabava obradila članak?

https://www.nabava.net/clanci/e-commerce/kupovina-preko-interneta-iz-inozemstva-carina-porezi-i-ostalo-sto-trebate-znati-869t6

17 godina
moderator
roby27 kaže...
mbaksa kaže...
HolyPotato kaže...

sta kazes na ovo sto je nabava obradila članak?

https://www.nabava.net/clanci/e-commerce/kupovina-preko-interneta-iz-inozemstva-carina-porezi-i-ostalo-sto-trebate-znati-869t6

Totalno sam indiferentan u vezi toga. 

12 godina
neaktivan

imam pitanje?

Tražio sam povrat novca na ebay i to mi je napravljeno ali na pay pal računu mi stoji Payment received a ne refund?

koja je to razlika i kad mogu novac vidjeti na karticu?

0 0 hvala 0
16 godina

Ima li carina pravo traziti 25kn naknade jer su mislili da je paket preko 160kn a nije. Teta u posti mi naplatila 25kn paket jer je carina to otvorila i jbg kada sam im poslao racun od 10$ vidjeli su da nis od njihovog carinjenja.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Fake_Alert kaže...

Ima li carina pravo traziti 25kn naknade jer su mislili da je paket preko 160kn a nije. Teta u posti mi naplatila 25kn paket jer je carina to otvorila i jbg kada sam im poslao racun od 10$ vidjeli su da nis od njihovog carinjenja.

Ima jbg.

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=175&jumpto=1959989&sort=asc&view=flat
9 godina
odjavljen
Fake_Alert kaže...

Razlikuj carinu i carniski pregled. Vjerovatno su ti naplatili carinski pregled a to mogu uraditi za svaki paket jer dok ga ne otvore ne mogu znati sta je unutra zar ne ;)

16 godina
Torent kaže...
Fake_Alert kaže...

Razlikuj carinu i carniski pregled. Vjerovatno su ti naplatili carinski pregled a to mogu uraditi za svaki paket jer dok ga ne otvore ne mogu znati sta je unutra zar ne ;)

Da naravno, 2 min posla 25 kn. Gori harač nego onih 4.5 kn od strane pošte.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
16 godina
Zar nemaju rengen.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Narucivao sam i vece stvari. Sad sam narucio 5 m kabla i na kraju kamerica ( endoscope ). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Rengenom pregledavaju na carini prilikom iskrcaja paketa iz aviona. To je standardna procedura i ne naplacuje se. Nakon toga paketi se salju dalje u postu gdje s obzirom na velicinu paketa i tezinu dalje salju na pregled u carinu. Narvno posto za sve skuplje iteme prodavaci naznace i cijenu iz carine ti prvo postom posalju zahtjev i kod pod kojim im putem emaila posaljes printani racun sa ebaya u pdf formatu. Na njima je onda da procijene koliko tocno vrijedi item. Ako ustanove da nema dodatnog carinjenja ako je paket jeftiniji od 150€ onda ti samo naplate pregled koji je 25kn.
14 godina
neaktivan

poz!

ovako kupio sam smartwatch cijena je 80$ i dogovorio sam sa prodavačem da stavi cijenu 18$ kad bude slao. Zanima me da li će to uspijet proći na carini, ili da li je netko već imao iskustva sa takvom situacijom? hvala. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Reklo bi se, piše i na plotu.

Ako carinik posumnja u vrijednost, moraš slati playpal (ili koji već) račun. Lažiranje računa je ogroman carinski prekršaj i to bi samo idiot napravio da uštedi 100tinjak kn.

Ali nije da to ne piše u FAQ...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
odjavljen

Pa prvo on nije lazirao racun a drugo sta da je dobio na aukciji item od 100 USD za 10 USD?

16 godina
neaktivan
igorrr kaže...

poz!

ovako kupio sam smartwatch cijena je 80$ i dogovorio sam sa prodavačem da stavi cijenu 18$ kad bude slao. Zanima me da li će to uspijet proći na carini, ili da li je netko već imao iskustva sa takvom situacijom? hvala. 

Lažiranje računa je kažnjivo ... sretno sa time. 

16 godina
neaktivan
Torent kaže...

Pa prvo on nije lazirao racun a drugo sta da je dobio na aukciji item od 100 USD za 10 USD?

nema veze što je dobio to za 10$ to ti je kao i za auto kad kupuješ vani ne gleda se kaj si ti platio 100$ ako je vrijednost procjenjena na 1000$ 

Nisu na carini glupi za sve postoji katalog vrijednosti i ništa ne može proči pod manju vrijednost 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice