eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.317
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori
Sta se tu ima misliti :)
16 godina
odjavljen
alien20 kaže...

Isprike. Pronasao sam odgovor.

Evo trenutnog stanja, sto mislite?

A što ti misliš? Ipak je to tvoj paket.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Mislimo da je na putu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

(Ovo je malo OT ali ovdje je veća aktivnost nego na drugim temama)

Da li je netko u zadnje vrijeme slao pakete putem pošte u SAD?

Prije mi su normalno dalazili u relativno kratkom roku a zadnja dva nisu nikad stigla.

Nisam platio tracking (ne znam da li ima osiguranje) jer se radilo o slatkišima i sličnim glupostima a poštarina s trackingom je puno skuplja. Bacanje novaca kad se uzme u obzir što šaljem.

Poslao sam čestitku za Božić i ni to nije stiglo.

*- nije bilo ništa zabranjeno, adresa pošiljatelja je bila napisana, nije zapelo na carini

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Jimmy kaže...

Prije mi su normalno dalazili u relativno kratkom roku a zadnja dva nisu nikad stigla.

Nisam platio tracking (ne znam da li ima osiguranje) jer se radilo o slatkišima i sličnim glupostima a poštarina s trackingom je puno skuplja. Bacanje novaca kad se uzme u obzir što šaljem.

*- nije bilo ništa zabranjeno, adresa pošiljatelja je bila napisana, nije zapelo na carini

Ja sam slao dva, trebalo im je puno više nego inače (20-30 dana), ali su stigli. Nešto se definitivno događa jer su prije stizali za 5 dana, slao sam često.

17 godina
Jakovp kaže...
Jimmy kaže...

Ja sam slao dva, trebalo im je puno više nego inače (20-30 dana), ali su stigli. Nešto se definitivno događa jer su prije stizali za 5 dana, slao sam često.

Prošle godine sam poslao oko Božića i stiglo je za tjedan dana unatoć praznicima.

Prošli su mjeseci otkad sam poslao zadnji paket tako da sam izgubio nadu da će ikada stići. Čak me i ova čestitka čudi jer to spada pod običnu poštu a ne pod pakete.

14 godina
neaktivan

Jel dozvoljeno u SAD slati hranu (slatkiše)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
planety kaže...

Jel dozvoljeno u SAD slati hranu (slatkiše)?

Je ako je zapakirani proizvod.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2017 20:24 (Jakovp).
10 godina
neaktivan
Prodao sam jednom gospodinu iz Italije neke 2 maske + 2 kaljena stakla i šaljem mu to u Milano za koliko bi to stiglo njemu?
Poslano sa Lenovo Vibe K5

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

dajte ljudi konkretan odgovor,nisam pocetnik ali nisam ni neki expert,procitao sam sva pravila od ebaya i paypala(glava me zabolila),sve mi je vise manje jasno ali nema nigdje tocne informacije sta recimo u slucaju(ako zanemarimo gluposti gdje kupac ne cita description pa popljuga)

Zanima me , ako se placa preko paypala, sto prodavaca sprecava da posalje praznu kutiju ili nesto bezveze unutra, a sto mene štiti da dobijem novce natrag, tj kako dokazati da si dobio praznu kutiju?

ako uzmemo u obzir da je tezina paketa odgovarala i da sam ja paket primio za sto seller ima dokaze a s druge strane ja imam izvjesce da sam prijavio slucaj policiji kako paypal nalaze u toj situaciji ali realno osim moje rijeci nemam nikakvog dokaza jer pake nije bio ostecen ves samo moja rijec protiv njegove.

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
leo77 kaže...

Zanima me , ako se placa preko paypala, sto prodavaca sprecava da posalje praznu kutiju ili nesto bezveze unutra, a sto mene štiti da dobijem novce natrag, tj kako dokazati da si dobio praznu kutiju?

U pravilu se vjeruje kupcu. I prodavač u pravilu ne komplicira jer je svjestan da je moglo doći do greške. Prodavači u pravilu ne varaju (osim povremenih debila, ali to su u pravilu korisnički računi s dvoznamenkastim brojem transakcija) jer od toga nemaju koristi - lovu neće dobiti i eBay i/ili PayPal će ih sankcionirati.

leo77 kaže...

ako uzmemo u obzir da je tezina paketa odgovarala i da sam ja paket primio za sto seller ima dokaze a s druge strane ja imam izvjesce da sam prijavio slucaj policiji kako paypal nalaze u toj situaciji ali realno osim moje rijeci nemam nikakvog dokaza jer pake nije bio ostecen ves samo moja rijec protiv njegove. 

Izmislili su nešto čime se može zabilježiti otvaranje paketa, a zove se - kamera. Ima je u svakom imalo novijem telefonu. Pa snimiš otvaranje paketa i imaš dokaz.

17 godina
mbaksa kaže...

Izmislili su nešto čime se može zabilježiti otvaranje paketa, a zove se - kamera. Ima je u svakom imalo novijem telefonu. Pa snimiš otvaranje paketa i imaš dokaz.

otvorim paket, izvadim sadržaj i zapakiram.... izvadim kameru i snimim otvaranje..kad ono prazno??? 

9 godina

vjeruju kupcu u 99% slućajeva.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.1.2017 21:47 (dabar_solta_V2).
13 godina

Imam jednu čudnu situaciju. Dolazi mi paket Overseasom, ali su na njihovim tracking stranicama već unaprijed upisane prve tri brojke, koje su kod mene drugačije :D

Ima nekakvih ideja? :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
To bi ti prevario prodavatelja? To znači da ces dobiti pare, najvjerojatnije, ali prodavač ce ukinuti poslovanje sa državom gdje su prevaranti, pa onda ćeš oštetiti sve nas druge koji hoće nešto naručiti.
Tako ne treba razmišljati, a kamoli to raditi.
16 godina

Je li isplativo ovo uzeti s obzirom na cijenu (koristio bi u smartphoneu) ili da idem na neku drugu varijantu u našim trgovinama? LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
@leo77 Mene su 2 puta prevarili,ebay mi je uredno vratio pare u roku 2 dana.
10 godina
odjavljen
SHELBY_09 kaže...

Je li isplativo ovo uzeti s obzirom na cijenu (koristio bi u smartphoneu) ili da idem na neku drugu varijantu u našim trgovinama? LINK

Takva ista kod nas je i jeftinija. https://www.mall.hr/memorijske-kartice/samsung-memorijska-kartica-microsdhc-32gb-c10-80mb-s-adapter-784346

16 godina
kbenzema kaže...
SHELBY_09 kaže...

Takva ista kod nas je i jeftinija. https://www.mall.hr/memorijske-kartice/samsung-memorijska-kartica-microsdhc-32gb-c10-80mb-s-adapter-784346

Istina, al opet s poštarinom ispadne skuplje. Ima li uopće smisla uzimati ovako brze kratice za smartphone?

10 godina
odjavljen
Pa kolko ti ispadne skuplje? Dostava je 20 kn. A ono s ebaya po erste tečaju ispada 126 kn. Znači cijena je ista, s tim da ti ovo brže stigne. Ne znam jel ima smisla al znam da su te kartice poskupile, prošle godine sam takvu istu frendu uzeo za 8$ s gearbesta, a sebi sandisk za istu cijenu.
14 godina

Molim vas prodaje li tko na ebeyu od vas forumasa?Ja naime kupujem vec 8 godina a sad bih i prodavao samo za eu pa sto je najbolje? i ako ima tko vremena da mi se javi pa bih poceo prodavati.Svaka pomoc je dobro dosla.Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
ja sam pokuša ali uvik mi je slabo išlo,tj nisan nikad ništa uspia prodat, na .com bi stavlja pa je možda to problem.ugl i mene zanima isto...
14 godina
neaktivan
Gamer21 kaže...

Molim vas prodaje li tko na ebeyu od vas forumasa?Ja naime kupujem vec 8 godina a sad bih i prodavao samo za eu pa sto je najbolje? i ako ima tko vremena da mi se javi pa bih poceo prodavati.Svaka pomoc je dobro dosla.Hvala.

dabar_solta_V2 kaže...
ja sam pokuša ali uvik mi je slabo išlo,tj nisan nikad ništa uspia prodat, na .com bi stavlja pa je možda to problem.ugl i mene zanima isto...

I mene to zanima. Kod malih stvari ne možeš ništa od jeftinih Kineza. Ono malo što sam prodavao od skupljih ispada da bi bolje prošao u HR. Drugo kod nas je poštarina skupa i već s time na startu gubimo na konkurentnosti. I kad Ebay i Paypal uzmu svoje....Treći problem je možda i najveći a to je da Ebay baš puno ne štiti prodavače..

11 godina
neaktivan

Mozda nije vezano za ebay ali da upitam ovdje. Naime narucio sam par stvari oko 25. 12. sa amazona. Do dan danas jos mi nije nista doslo (engleski i njemacki amazon). Jel se zna mozda dali ima neka poteskoca u tom periodu?

Narucio sam u ponedjeljak neke stvari sa amazona i danas su mi dosle pa mi je totalno neshvatljivo sto se to dogada trenutno...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel zna netko može li se s tekućeg računa u drugoj banci prebaciti novac na VISA Electron debitnu karticu od PBZ-a preko internet bankarstva?

0 0 hvala 0
14 godina
Marko :D kaže...

Jel zna netko može li se s tekućeg računa u drugoj banci prebaciti novac na VISA Electron debitnu karticu od PBZ-a preko internet bankarstva?

upišeš podatke VISE tvoje od banke dakle PBZ, nebi trebalo biti neke velike značajne razlike

14 godina
neaktivan

Znači upišem broj računa VISA Electon kartice i "platim"? Može li se dogoditi da mi kojim slučajem skine novce s računa, a da oni ne budu uplaćeni na tu VISA Electron karticu?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ta kartica je vezana na neki račun (žiro?) jer VISA Electron nije revolving kartica (kao Masterica ili Diners) nego debitna i mora biti vezana na neki račun sa kojeg "diže" lovu kod plaćanja.

Dakle, da bi nešto mogao platiti sa njom moraš uplatiti na "njen" račun koji nije isti kao broj kartice! Radiš normalnu "uplatu" na račun u tvojoj banci (gdje je kartica) - prijenos između računa. Mislim da je nemoguće uplatiti drito na karticu osim ako banka nema posebne usluge za to.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2017 19:06 (Sum_of_all_fears).
11 godina
Kartica je nacin plaćanja. Vezana je uz račun. Ako se radi o transakcijskom računu, s njega je moguće raditi uplate i isplate. Ako nije transakcijski, isplata ide samo s karticom, a uplata je moguća od bilo kud, pitas banku koje podate trebas upisati da novci se uplate na račun vezan uz karticu. Nadam se da nisam zakomplicirao:-)
8 godina
neaktivan
Imam 15 god i htio bi naruciti noz sa ebaya koji kosta 350 kn. Mogu li ga pokupiti u posti sam? ako ne, kad mi dode doma jel ga mogu ja preuzeti ili mora prvo netko odrasli podpisat?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice