eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.305
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
MileenaVoorhes kaže...

Pozdrav,imam pitanje : Narucit cu iPhone 5c iz New Yorka i sad cijena je 1205 kn. Da li bi on isao na carinu? Prosli puta kada sam narucivao iPhone 4 on nije . Bojim se narucivat jer mi je zadnji iPhone 5s ( Iz kine ) bio unisten jer su ustanovili da je kopija a bio je manufacturer refurbished.

Zanimljivo. Doduše, ti ga nikad nisi ni vidio, zar ne? Pa da bi mogao sam ocijeniti je li stvarno bila kopija ili su to "ocijenili" zato jer su vidjeli da je bio otvaran.

Čovječe, baš si mazohist.  Odlučiš li se ponovno na naručivanje iPhonea izvana, nemoj nas više ništa pitati oko tog mobitela - samo nam javi kad stigne ili kad ga unište.  Zakaj si to radiš? Zar je iPhone toga vrijedan? (retorička pitanja, ne trebaš odgovoriti na njih)

9 godina
neaktivan
Neko je dobil novi iphone ..
11 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

Našao sam proizvod koji bi trebao biti lociran u eu . Barem tako piše u web adresi.E sad me zanima dali postoji šansa da me seller može zeznuti jer vidim ovo.

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
moderator

Proizvod je tamo gdje piše da je. I ne, nije u EU.

Nikakve veze nema na kojoj ebay domeni je ponuđen.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.8.2016 22:07 (XXX-Man).
9 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears

P.S. Moja situacija sa nestalim sellerom je pošla u sasvim novom smjeru. Prema trackingu koji sam dobio prije nego što je ispario, moja narudžba je danas isporučena u Osijek. To je točno 445 kilometara u pogrešnom smjeru

Kao sto sam i mislio niti ti neces dobiti robu kao sto je ni ja nisam nikad dobio ;)

9 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

Našao sam proizvod koji bi trebao biti lociran u eu . Barem tako piše u web adresi.E sad me zanima dali postoji šansa da me seller može zeznuti jer vidim ovo.

Zato bi te zeznuo? Lijepo pise item location china....PA ni sve stvari na amazonu.de nisu u europi vec se salju iz kine... Samo sto to na amazonu nigdje ne pise vec moras provaliti po vremenu isporuke...

11 godina
protjeran

Pa koji je onda smisao ebay.eu ? 

Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
odjavljen
Koji je smisao amazon.de?
11 godina
protjeran
Torent kaže...
Koji je smisao amazon.de?

očito ga nema

15 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

Najviše zbog drugog jezika i lokalizacije, i prikazivanja lokalnih rezultata prvo. No ima i nekih drugih bitnih razlika. Npr, ako je oglas originalno postavljen na ebay.de, ti ga možeš kupiti sa ebay.com ili drugih, ali gubiš neke mogućnosti poput add to cart, i odgođenog plaćanja (moraš platiti odmah). Itd, ima nekih razlika.

Svi smo mi Mentalist.
16 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...

Valjda ebay.co.uk, jer ebay.eu redirecta na ebay.com

A smisao posebne domene je ovaj (uz ovo što su drugi napisali):

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina

Sad si me sjetio. Nekad je na Ebay-u postojala opcija:  only show items available to my country.

Sad je više nigdje ne vidim. Pa nije ovo najvažnija stvar kad nešto kupuješ? Dal je uopće možeš dobiti!

Postoji još negdje, il su ju kompletno izbacili?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...
Boixus Nois PS kaže...

Valjda ebay.co.uk, jer ebay.eu redirecta na ebay.com

A smisao posebne domene je ovaj (uz ovo što su drugi napisali):

Tu opciju su konačno stavili i na ebay.com

No ima jedan bug, zamijenili su EU i US only, tako da ako želiš prikazati proizvode iz EU, moraš odabrati US only, i obrnuto. To ima već par mjeseci i još nisu riješili, jako zanimljivo...

Svi smo mi Mentalist.
13 godina
neaktivan

Pozz ljudi treba mi pomoć kupio sam neku stvar na ebay-u 19.7 estimated delivery mi je bio 19.8 predmet još nije došao pa me zanima koji mi je rok za otvaranje casea.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Estimated je neprecizan i nema koristi od njega.

Rok za otvaranje casea je 180 dana (paypal)
9 godina
odjavljen
baxx kaže...

Pozz ljudi treba mi pomoć kupio sam neku stvar na ebay-u 19.7 estimated delivery mi je bio 19.8 predmet još nije došao pa me zanima koji mi je rok za otvaranje

Foz-matija kaže...
Estimated je neprecizan i nema koristi od njega.

Rok za otvaranje casea je 180 dana (paypal)

Rok za otvaranje case na ebayu je 30 dana od estimated delivery date. U ovom slucaju 30 dana od 19.7 sto ce reci da ti je taj rok prosao na ebayu ali imas jos vremen da otvoris case na paypalu koji je 180 dana od dana placanja....

Estimated je neprecezina pa mu je i ime estimated ;)

17 godina
moderator
Kaže da mu je estimated delivery 19.8., a 30 dana još nije prošlo od tog datuma.
13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Kaže da mu je estimated delivery 19.8., a 30 dana još nije prošlo od tog datuma.

Da predmet plaćen 19.7 a estimated delivery je prošao 19.8 znači ja još imam fore do 16.9 da otvorim case ispravi me ako griješim. Hvala

9 godina
odjavljen
Tek sam se vratio sa odmora pa nisam baš u punom pogonu...;)
15 godina
neaktivan

Već neko vrijeme pokušavam naći načina kako ukloniti valutu na određenim Itemima koje se pojave na kolekcijama.

Isto se pokazuje isključivo tu, te naravno ne radi se o konverziji nego samo umjesto $ piše HRK.

Prošao sam kroz cijeli Settings i nisam našao načina na koji ovaj "problem" riješiti.

Ima li tko kakvu ideju (osim mijenjana lokacije na: US - Koje bi eventualno riješilo problem).

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Napišeš prijeteće pismo eBayu. Očito je riječ o bugu.

11 godina
protjeran
Naručio sam tv box sa eu skladišta i sad je u Mađaraskoj.Budući da nema carine i pdva, za koliko bi dana mogao biti u Splitu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...
Naručio sam tv box sa eu skladišta i sad je u Mađaraskoj.Budući da nema carine i pdva, za koliko bi dana mogao biti u Splitu?

U najgorem slučaju za jedno 15 dana.

11 godina
protjeran
Kakvih 15 dana o čemu pričaš?
13 godina

Ovo sam pronašao na paketu, auto na daljinski, iz Kine.

Primjetio sam kad sam iznosio smeće, nisam ni skužio kad je paket stigao :D

"Proizvodi koji ne ispunjavaju uvjete utvrđene u člancima 9. i 10. Ugovora o osnivanju Europske ekonomske zajednice".

Zvuči kao da paket uopće nije smio doći do mene :D

Što bi to bilo?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Ako se ne varam, mislim da je to ona fora da je paket kao poslan iz neke zemlje u EU, ali je zapravo poslan iz Kine i nije ocarinjen u zemlji EU iz koje je poslan.

13 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Pa jesam ti ljepo napisao 15 dana u najgorem slučaju, jedno 5-6 dana će stajati u mađarskoj pa dok dođe u Zagreb pa dok tamo bude jedno 4 dana i onda dok oni to dopreme u Split pa dok tamo odstoji jedno 2 dana .

11 godina
protjeran
baxx kaže...
Boixus Nois PS kaže...

Pa jesam ti ljepo napisao 15 dana u najgorem slučaju, jedno 5-6 dana će stajati u mađarskoj pa dok dođe u Zagreb pa dok tamo bude jedno 4 dana i onda dok oni to dopreme u Split pa dok tamo odstoji jedno 2 dana .

Nisam dobro pročitao poruku mislio sam da je još jedan humoristični pametnjaković sa svojim sarkazmom.

U split ću ja doći po njega nije mi problem i onako sam svaki dan dole,samo neznam što ima raditi toliko dugo u Zagrebu kad nema carine ni ničega.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2016 23:53 (Boixus Nois PS).
9 godina
odjavljen

Nemoj mijesati carinski pregled i naplatu carine. Roba ide na carinski pregled i onda carina odluci da li cenaplatiti carinu ili ne ali se roba zadrzi u svakom slucaju neko vrijeme...

11 godina
protjeran
Torent kaže...

Nemoj mijesati carinski pregled i naplatu carine. Roba ide na carinski pregled i onda carina odluci da li cenaplatiti carinu ili ne ali se roba zadrzi u svakom slucaju neko vrijeme...

Hvala mislio sam da toga nema.

Sad sam vidio da mi je pošiljka otišla u UK točnije Birmingham.Sjano.

Znači barem 15 dana čekanja još,uz ovih 5 dosada.

20 dana ispalo me isto kao sa sam iz Kine naručivao.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice