eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.529
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

.. ima netko iskustva s povratom robe, poslane pogresne led zarulje, sad mi nudi 3 eura kompenzacije (28 eura racun) .. nisam pristao, trazi povrat robe, e sad koliko je uopce isplativo/sigurno ocekivati da ce prodavac uopce priznati da je povrat robe zaprimio, jer vidim da ima tu dosta zavlacenja od strane prodavaca .. neki savjet?

unaprijed zahvalan!

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 17:07 (fango).

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori

Ja sam vratio robu i trgovac mi refundirao troskove vracanja plus poslao novu robu. Vratis mu robu sa dostavnicom i trackingom a na ebayju otvoris case zadnji dan a to je 29. dan od predvidjenog dana isporuke i onda imas jos mjesec dana da ti dodje roba. Ako ne dodje imas pravo na refund...

16 godina
odjavljen
fango kaže...

.. ima netko iskustva s povratom robe, poslane pogresne led zarulje, sad mi nudi 3 eura kompenzacije (28 eura racun) .. nisam pristao, trazi povrat robe, e sad koliko je uopce isplativo/sigurno ocekivati da ce prodavac uopce priznati da je povrat robe zaprimio, jer vidim da ima tu dosta zavlacenja od strane prodavaca .. neki savjet?

unaprijed zahvalan!

Ja sam danas lijepo poslao nešto natrag proizvođaču. Slikano sve, ubačeno u kutiju sa RMA obrascem a na mail poslan tracking broj i potvrda od pošte. 36 kuna, slanje u UK. Nema tu puno mjesta za "nismo zaprimili robu". Ima tracking i potvrdu da je poslano.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina

Pozdrav svima,

prije par 2 tjedna sam preko eBay-a iz Amerike naručio ručni sat u vrijednosti 81$ (s poštarinom).

Danas mi je stigla pošta u kojoj je pisalo da je zapelo na carini i da trebam poslati PCP broj i račun od PayPal-a što sam i učinio.

Mene zanima koliko dugo će ga carina držati odnosno koliko dugo ću čekati da mi pošalju sat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Par dana. Kad dobiju to, poslat će ti paket + uplatnicu za troškove carinjenja i PDV.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Par dana. Kad dobiju to, poslat će ti paket + uplatnicu za troškove carinjenja i PDV.

Hvala na odgovoru kolega :)

15 godina
neaktivan

Jel ima ko od forumaša iskustva sa kupovanjem korejskih monitora tipa qnix,crossover vidim da su jako popularni zadnjih godina

razmišljo sam uzet nešto tipa ovako http://www.ebay.com/itm/CROSSOVER-289K-UHD-28-LED-HDMI-2-0-3840x2160-4K-60Hz-Monitor-Remote-/331704507583?hash=item4d3b211cbf:g:ZxgAAOSw5VFWQY7a

koliko bi tu još platio ekstra troškova i kada bi to došlo u hrvatsku kako bi to onda išlo sa dostavom zahvljujem unaprijed.

EDIT:Ispricavam se nisam vidio link na FAQ u prvom postu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 15:00 (voyager).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Čemu FAQ služi?

16 godina
neaktivan
voyager kaže...

Jel ima ko od forumaša iskustva sa kupovanjem korejskih monitora tipa qnix,crossover vidim da su jako popularni zadnjih godina

razmišljo sam uzet nešto tipa ovako http://www.ebay.com/itm/CROSSOVER-289K-UHD-28-LED-HDMI-2-0-3840x2160-4K-60Hz-Monitor-Remote-/331704507583?hash=item4d3b211cbf:g:ZxgAAOSw5VFWQY7a

koliko bi tu još platio ekstra troškova i kada bi to došlo u hrvatsku kako bi to onda išlo sa dostavom zahvljujem unaprijed.

Pa ne pari baš po ocjenama da je nešto kvalitetan.

15 godina
neaktivan
PC Street Hacker kaže...
voyager kaže...

Pa ne pari baš po ocjenama da je nešto kvalitetan.

Pardon krivi link bio je ovaj http://www.ebay.com/itm/QNIX-QHD2730R-ZERO-DP-27-2560x1440-WQHD-DVI-HDMI-DP-Monitor-Remote-/222050277839?hash=item33b33a59cf:g:v~gAAOSwGotWmcJG

ubiti dobio sam većinu odgovora u FAQ što se tiče dostave i carine još ću se raspitat u temi koji monitor kupiti o kvaliteti istih.Moderator slobodno može izbrisat zadnje 2 poruke ako je potrebno.

9 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, 

imam duže vrijeme problem s ebay kupcem, prodao sam ručni sat marke Tag heuer na ebayu dana 29.6.2015 godine. Kupac je odmah uplatio novce i ja sam isti dan poslao sat Hrvatskom Poštom i dobio sam broj za pracenje,

nakon nekog vremena kupac je otvorio case da mu sat nije stigao, u međuvremen po broju za pracenje je bilo prikazano da je paket u dolasku. Ebay je zatvorio case i presudio u kupcevu korist. Kupac je dobio povrat novca i ostavio mi loš feedback. Nakon toga otišao sam u Hrvatsku poštu i otvorio potražnicu za paketom, kroz neko vrijeme dobio sam pisanu potvrdu da je datuma 16.9.2015 paket stigao kupcu na kucna vrata i svojim potpisom ga preuzeo. Znaci cijela stvar ukratko kupac je dobio povrat novca, dobio je moj sat i još je meni ostavio loš feedback, ja sam dobio znaci loš feedback, ostao sam bez sata i dobio sam minus, tj. moram vratiti novce ebayu. Prodana cijena tog sata je bila oko 330$ + 40$ poštarina što je iznos kojim mene ebay tereti da moram vratiti. Znaci ja imam pisani dokaz i potpisan i sve ostalo da je kupac dobio posiljku, a oni me tuže kao da nisam niti poslao paket. Evo toliko od mene, nadam se da netko ima kakvo rijesenje za isto. P.s. pokušao sam kontaktirati ebay i paypal, ali bezuspjesno pošto su mi blokirali acc. Hvala svima na citanju!

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Nisam imao takav slucaj al generalno malo sta mozes napraviti. Ako nisi naveo ocekivani datum isporuke automatski ti je rok isporuke 30 dana i poslije toga ide case na koji ti imas par dana da odgovoris. Ako ne prilozis dokaz da je roba isporucena gubis slucaj kao sto i jesi. Mislim da ti ostaje privatna tuzba sto je vjerujem tesko izvodljivo posto ste iz razlicitih drzava pretpostavljam...

12 godina

Okej, ovako, trebam pomoć. dakle uzeo bi sa ebay-a ovaj tablet KLIK , sada mene zanima koja će biti konačna cijena svega. Koliko sam skontao to ide ovako a vi me ispravite ako u nečem griješim. Dakle tablet košta 415kn ($62.85), shiping je free, na tih 415kn ide još 25% poreza znači to je 519kn, sad još carinjenje i slanje do pošte bi moglo izaći oko 70kn dakle konačna cijena bi bila oko 590kn??

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
ibme74 kaže...

Okej, ovako, trebam pomoć. dakle uzeo bi sa ebay-a ovaj tablet KLIK , sada mene zanima koja će biti konačna cijena svega. Koliko sam skontao to ide ovako a vi me ispravite ako u nečem griješim. Dakle tablet košta 415kn ($62.85), shiping je free, na tih 415kn ide još 25% poreza znači to je 519kn, sad još carinjenje i slanje do pošte bi moglo izaći oko 70kn dakle konačna cijena bi bila oko 590kn??

Ne znam kako si došao do ovih 70 kuna (carinjenje paketa je oko 10 kuna, slanje poziva za carinjenje je prije bilo oko 10 kuna). Znači možeš računati i na nešto niži ukupni iznos od tih 590 kuna, oko 550 kuna, možda koju kunu manje.

9 godina
neaktivan
Pozdrav ljudi,trebao bih pomoc oko jedne stvari.
Naime narucio sam mobitel preko global shipping programa,dosao me 161$(1130kn),te je mobitel danas stigao u Zagreb putem DHL-a.Kontaktirao sam DHL te su mi rekli da trebam platiti carinu,tj PDV na mobitel.Da li znate koliko bi me trebalo izaci carinjenje,jer sam cuo da DHL naplacuje isto njihovu uslugu? Mislio sam da sam sa Global shippinga zasticen od placanja pdv-a,ali izgleda da sam se prevario.
Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Logicki zakljuci. Ko te moze osloboditi placanja PDV-a osim drzave kao takve...

9 godina
neaktivan
Da,imate pravo,nisam bio upucen...ovaj global shipping se nikako ne isplati,davati 60 dolara shippinga za nista...Da li znate koliko bi me trebalo izaci? Hvala
17 godina
moderator
Andrija0301 kaže...
Naime narucio sam mobitel preko global shipping programa,dosao me 161$(1130kn),te je mobitel danas stigao u Zagreb putem DHL-a.Kontaktirao sam DHL te su mi rekli da trebam platiti carinu,tj PDV na mobitel.Da li znate koliko bi me trebalo izaci carinjenje,jer sam cuo da DHL naplacuje isto njihovu uslugu? Mislio sam da sam sa Global shippinga zasticen od placanja pdv-a,ali izgleda da sam se prevario.

Poanta Global Shipping programa je ne da te zaštiti od plaćanja PDV-a, nego da ti se PDV naplati prilikom kupnje proizvoda pa da onda njihovi partneri za tebe obave sve što je potrebno za carinjenje, pa da ti na kućnu adresu što prije i što bezbolnije dobiješ proizvod.

Andrija0301 kaže...
Da,imate pravo,nisam bio upucen...ovaj global shipping se nikako ne isplati,davati 60 dolara shippinga za nista...Da li znate koliko bi me trebalo izaci? Hvala

Ispočetka je to prolazilo bez problema. Još su se i na forumu javljali ljudi koji su potvrđivali da im je to prošlo. Al od nedavno izgleda da više nije baš tako...

9 godina
neaktivan
Pozz,samo da javim...nakon cijelog dana zvanja i guranja s dhl-om,javili su mi da ipak nakraju ne treba platiti nikakve naknadne troskove,samo trebam im na mail poslati:Eori i racun,super!!
17 godina
moderator
Andrija0301 kaže...
Pozz,samo da javim...nakon cijelog dana zvanja i guranja s dhl-om,javili su mi da ipak nakraju ne treba platiti nikakve naknadne troskove,samo trebam im na mail poslati:Eori i racun,super!!

Super je što si nas obavijestio o tome. Znači, Global Shipping funkcionira, samo što treba kod DHL-a inzistirati da su troškovi već plaćeni. Sad se jedino postavlja pitanje vidi li DHL da su troškovi plaćeni ili se samo prave da ne vide pa ako-prođe-prođe...

9 godina
neaktivan
Da,tako nesto...ja sam rekao da sam vec platio sve import taxe i sve zivo,61 dolar i onda bi oni jos PDV naplatili,previse bi me izaslo...nakraju me agentica DHL-a kontaktirala na mobitel i rekla da nema nikakvih naknadnih troskova,da je vec sve placeno unaprijed.Izgleda da global program funkcionira nakraju,da.Ujutro idem po EORI,te cu im onda putem maila poslati racun i eori i onda samo treba cekati da mi mobitel stigne.Znate li koliko prode otprilike da paket se pokrene opet nakon sto predam dokumente? Hvala unaprijed!
9 godina
neaktivan
Btw jos samo jedno da kazem,narucio sam mobitel 29.3. iz Amerike,vec je danas ujutro bio u Zagrebu,cudesno brza dostava za global shipping program.A estimated delivery time je bio izmedu 9. i 18.4-og,stiglo dosta ranije.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kako kod vas da li vam stiže roba kupljena sa ebay iz kine meni već dugo nije ništa došlo posebno ako je skuplji paket, paket dođe samo ako je iz neke firme ?
Imam osjećaj da me ovi kradu na granici

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

uspio sam na aukciji izvuc i7 2600 za nekih cca 800kn sa postarinom, e sad znaci imam tracking kod od royal maila e sad meni vec 2 dana stoji da je to na putu ka njihovom distribucijskom centru sto mi se cini nemoguce pa me zanima imate li kakva iskustva s njima te da li odrzavaju te tracking kodove?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
tomislavivic kaže...

uspio sam na aukciji izvuc i7 2600 za nekih cca 800kn sa postarinom, e sad znaci imam tracking kod od royal maila e sad meni vec 2 dana stoji da je to na putu ka njihovom distribucijskom centru sto mi se cini nemoguce pa me zanima imate li kakva iskustva s njima te da li odrzavaju te tracking kodove?

Ne paničari, čekaj. Nije da išta možeš napraviti. Kad stigne, stigne. 

9 godina
odjavljen
tomislavivic kaže...

Nije bas da se to osvjezava u realnom vremenu... Samo opusteno sto ti Baksa kaze. Pare ne mozes izgubiti svakako...

13 godina

ma nije to nego imaju u Zg 2 ulice s istim imenom pa mi nekad zna otić u sesvete(skroz drugi kraj grada) i tamo me ne nadju pa sam imao vec problema sa sellerima da su morali re sendati a neki su mi to cak htijeli i dodatno naplatiti, a kad ima tracking kod i vidim da je u Zg onda ja odem po njega u postu u Sesvetama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

EDITED

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 22:01 (jojo_surf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Slabo si čitao. Carinu nećeš platiti sigurno, platit ćeš troškove carinjenja (30ak kuna). PDV ćeš vjerojatno morati platiti. DHL i ostali špediteri mogu naplatiti troškove špedicije + PDV a to ti je sigurno skuplje od PDVa na taj mobitel slanjem "normalnom" dostavom.

Eventualno, ako ih uvjeriš da je mobitel neispravan. Soft brick? To nisi čuo od mene

17 godina

EDITED

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 18:25 (jojo_surf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice