eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.426
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Gale92 kaže...
Torent kaže...

Nece tebi carina praviti probleme vec brza posta ako je islo brzom postom a vjerovatno nije. Brza posta zaracuna raznorazne troskove...

a vidjeti ćemo, nadam se kako neće... inače radi se o OVOJ MASKICI

Nema veze o čemu se radi. Vidim da u opisu proizvoda piše standardna pošta, a bilo mi je čudno to što si napisao DHL global mail - ne znam što je to. Naime, ako ti se šalje putem DHL expedited shippinga, onda ti DHL s naše strane obračuna troškove za špediciju, koji su oko 150 kuna. Valjda je onda ovo kako tebi šalju drugačija usluga. 

11 godina
protjeran
Meni je isel paket is kine dhl om i trebal sam eori izvadit, i nakon kaj sam izvadil poslal sam im racun i nisam trebal nis placat (nikakve troskove,spediciju). Kak to?
17 godina
mbaksa kaže...
Jimmy kaže...

Ne, nije. GSP-om je poslano i posebni su računi.

Ne znam što da ti kažem. To ćeš morati riješiti s DHL-om.

Update za one koji su našli ovaj post putem googla i misle koristit ovu uslugu:

Global shipping program bi trebao olakšati posao prodavaču i kupcu na način da firma preuzme slanje i uvoz pošiljke a ti unaprijed platiš davanja.

Nisam dobio ni 5% te usluge. Čuo sam od drugih i čitao na netu da su dobili paket direktno doma.

To sam i ja očekivao jer sam prije koristio slične usluge za slanje iz Amerike i sa aliexpressa. Pošiljka bi stajala maksimalno dva dana na carini a ja nisam imao nikakvog posla s uvozom.

U mojem slućaju pitney bowes nije napravio ništa osim proslijedio pošiljku i naplatio maržu. Nisu napravili carinsku deklaraciju, uvezli paket pa čak ni priložili račune.

Tek nakon nekoliko dana sam shvatio da paket stoji u DHL-u. Nakon što sam ih kontaktirao, rekli su da moram napravit carinsku deklaraciju, poslat račune i platit davanja nakon čega ću dobit paket.

Tu kreće melodrama sa DHL-om. 

Paket stiže u HR 9. 3. Nazvao sam ih 10. 3. da pitam zašto stoji pošto je ipak plaćeno brzo, ekspresno slanje. Objasnio sam im da su davanja plaćena. Njihov operater je uzeo moj broj i rekao je da će me netko nazvati.

Nisu zvali ni u četvrtak ni u petak. U ponedjeljak ponovo zovem. Opet ista priča. Objašnjavam i ostavljam broj da me nazovu. Na kraju mi gospodin kaže da trebam EORI broj i nek ga izvadim ako ga nemam. Platio sam tu uslugu da se ne moram z*** s tim. Morao sam ići 15 km do lokalne carine, i to dva puta (60 km za običan papir). Alternativa je bila slanje poštom i čekanje još tjedan-dva. Kako je krenulo, još bi mi i ležarinu naplatili. Naravno, carina radi do 3, pa ako imaš radno vrijeme ko 90% ljudi, možeš uzet godišnji da obaviš posao za kojeg si nekog drugog platio. 

(15. 3.) I u utorak ista priča. Na kraju ih kontaktiram putem web formulara.

Nakon nekoliko minuta me nazove gospođa koja radi na uvozu. Ipriča se i pošalje mi mail na koji trebam poslat račune kao dokaz. Navodno su me zvali na kućni telefon a ja se nisam javio. Baš iz tog razloga svaki puta uz aresu napišem i broj mobitela. Osim ako pitney bowes umjesto mobitela nije stavio broj kućnog telefona.

(17. 3.) Dva dana nije bilo odgovora a paket još stoji. Pošaljem im email i pitam da li je paket u obradi i da li su uopće dobili moj email. Nisam dobio odgovor pa sam ih opet nazvao. Ostavim im broj, žena se ispričava i kaže da su kolege u gužvi. Nitko me nije zvao, puknuo mi je film jer paket stoji dulje od tjedan dana kod njih pa im opet pošaljem poruku nakon čega me opet kontaktira ista godpođa. Ispričava se da nije dobila moj email i nek ga opet pošaljem makar sam uz tekst poruke priložio link za račune. Zamolio sam ju nek potvrdi kad dobije email i nek pokuša ubrzati slanje pošto dugo stoji a poštarina nije bila jeftina. Navodno će paket doći u ponedjeljak.

Sad na trackingu vidim da se nešto pomaknulo ali to ne znači da ću ga ja dobiti ranije.

Sve u svemu, grozno iskustvo. Do problema s DHL-om ne bi ni bilo da je firma pitney bowes napravila ono za što je plaćena. Interesantno je da mogu zaračunat "carinu" bez EORI broja a ja ga svejedno moram dostaviti. Ostale firme na svoje ime uvezu paket pa nema tih problema.

Na kraju je ispalo da je ovo ekspresno slanje bilo sporo ko da je putovalo najjeftinijom poštom a koštalo je puno više. Čak bi i uvoz putem pošte bio puno brži i jednostavniji jer bi mogao platiti poštaru na ruke kad dobijem paket.

Da ne govorim o činjenici da ovakvo slanje uvelike komplicira bilo kakav dispute a ja sam kupio korišteni item sa ebaya. U slućaju kvara ili neispravnosti, imat ću puno više posla i puno manje šanse da vratim svoj novaca putem paypala. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 17:20 (Jimmy).
14 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

pozz!
Maloprije sam naručio ekran za iphone 4 iz UK i dostava ide preko Royal Mail International Standard (Small Packets), cijena ekrana i dostave je ukupno 15.50 £. Sad me zanima za koliko će to doći otprilike i da li će ići na carinu? Unaprijed hvala na odgovoru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Nis dodatno ne placas ,a kad dode imas ovo:
Delivery to Europe in 3 to 5 working days
Delivery to the rest of the world in 5 to 7 working days

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
igorrr kaže...

pozz!
Maloprije sam naručio ekran za iphone 4 iz UK i dostava ide preko Royal Mail International Standard (Small Packets), cijena ekrana i dostave je ukupno 15.50 £. Sad me zanima za koliko će to doći otprilike i da li će ići na carinu? Unaprijed hvala na odgovoru.

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 10:35 (jura).
15 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu pa cu pitait ovdje..

Jel narucivao neko sa ove stranice tj. u cemu je fora sa ovako niskim cijenama?

http://rb.iglasslove.com/

0 2 hvala 0
9 godina
odjavljen

Mozda jer su laznjaci? Kazem mozda ;)

16 godina
odjavljen
Intelovac123 kaže...

Da ne otvaram novu temu pa cu pitait ovdje..

Jel narucivao neko sa ove stranice tj. u cemu je fora sa ovako niskim cijenama?

http://rb.iglasslove.com/

I ti bi naručio sa stranice di su specijalci zaboravili obrisati placeholder sadržaj sa ukradene teme?

Neki ljudi zbilja ne bi trebali kupovati na internetu.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan

Pozz svima prvi put naručivam i izgleda da sam nešto zezno nisam siguran normalno reg.sam se na ebay zatim na paypal naručio sam nešto sa ebay (slika 1) uredno mi je skinulo novce sa računa (slika 2) naruđba je izvršena 14.02 no međutim još nisam ništa dobio šta mi je činiti u ovakom slučaju.Gdje sam pogriješio?

p.s. Što im znači to "Payment was recorded and this unpaid item case has been closed."

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 15:24 (CANABIS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
CANABIS kaže...

Pozz svima prvi put naručivam i izgleda da sam nešto zezno 

Nadam se da si pročitao FAQ: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx 

CANABIS kaže...

normalno reg.sam se na ebay zatim na paypal naručio sam nešto sa ebay (slika 1) uredno mi je skinulo novce sa računa (slika 2) naruđba je izvršena 14.02 no međutim još nisam ništa dobio šta mi je činiti u ovakom slučaju.Gdje sam pogriješio?

p.s. Što im znači to "Payment was recorded and this unpaid item case has been closed."

Vjerojatno nije prolazila transakcija neko vrijeme (čitaj: više dana), pa te prijavio eBayu, pa kad mu je sjela, zatvorio je prijavu.

Na narudžbi ti piše rok u kojem bi ti trebalo doći (Estimated delivery), znači i da ti je odmah poslao, još se nemaš razloga buniti. A sad uzmi u obzir i to da nije primio uplatu neko vrijeme od tebe...

16 godina
neaktivan

Do kad nebi trebao ništa poduzimati do kojeg datuma uzevši u obzir da je meni to naplaćeno 24.02 od tad je prošlo 30 dan

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CANABIS kaže...

Do kad nebi trebao ništa poduzimati do kojeg datuma uzevši u obzir da je meni to naplaćeno 24.02 od tad je prošlo 30 dan

očito nisi pročital http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
9 godina
odjavljen
CANABIS kaže...

Pa pise ti 7.april kao krajnji rok za isporuku. Nakon tog dana imas 30 dana da se zalis. Ako ne pise rok onda je to od 30. dana od dana uplate.

12 godina

Pozz.

Narucio sam par stvari sa Ebaya. I dobio sam Tracking number al ne mogu pratiti pakete ? 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Daj brojeve da vidimo...
14 godina
razermario kaže...

Pozz.

Narucio sam par stvari sa Ebaya. I dobio sam Tracking number al ne mogu pratiti pakete ? 

možeš pokušati na Package ID

17 godina
moderator
razermario kaže...

Samo treba pročitati Često postavljana pitanja: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Pogotovo odgovor na pitanje "P: Kako znati gdje mi se paket nalazi, kako ga pratiti?"

16 godina
odjavljen
mbaksa kaže...
razermario kaže...

Pogotovo odgovor na pitanje "P: Kako znati gdje mi se paket nalazi, kako ga pratiti?"

Dodaj trackitonline.ru

Dosta brza stranica, ovaj 17track je spor ko magla...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
odjavljen

Kako dodati vise brojeva odjednom?

17 godina

Ako se može jedan ispod drugog, ako ne, onda jedan po jedan. 

Znam da se na 17track moglo samo upisivati brojeve jedan ispod drugog pa ti na kraju sve pokaže.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
9 godina
odjavljen

u 17track samo iskopiras koliko zelis brojeva...

15 godina
Zanima me do kolko € se carini roba odnosno placa carina prije je bilo 300kn dali se sto promijenilo?
Black Spider
17 godina
moderator
crni pauk kaže...
Zanima me do kolko € se carini roba odnosno placa carina prije je bilo 300kn dali se sto promijenilo?

Nitko ne čita FAQ... A link na njega postamo svakih nekoliko poruka!

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

17 godina

Za takve treba barem žuti karton, nadam se da ih daješ.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
12 godina
neaktivan

Kupio sam jednu stvar 27.3 i 28-og mi je napisano da je poslano, kad sam kupovao sve je bilo normalno pisalo za slanje u hrvatsku ( besplatna postarina, bez tracking broja).

A danas idem malo pogledat tu stvar i sad seller vise ne salje u hrvatsku, napisano je sa crvenim slovima.

Ne kuzim kako odjednom vise ne salje u hr, a zanima me je li ista i poslao.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

nema te sta brinuti pare ne mozes izgubiti u svakom slucaju. Desava se to ali to ne znaci da ti nije poslao vec da ne salje vise. Vjerovatno kad je vidio kolika je postarina odustao od buduceg slanja u hr ;)

10 godina

Ispricavam se unaprijed ako je ovo vec negdje odgovoreno.. potrudit cu se iduci put puno vise da provjerim jel ima vec dan odgovor na moje pitanje

Stavio sam na prodaju na Ebay svoj League of Legends account.. i stavio da ako netko kupi da ide preko Paypal-a.. E sad stalno me zabrinjava koliko je to sigurno i koliko je to bio dobar odabir.. jel zna mozda netko nesto u vezi toga.. tj jel ima netko mozda par savjeta koje mi moze uputit.

Kad bi netko uzeo za tu cijenu koju sam ja stavio.. radilo bi se od 350 do 500 dolara !

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 15:46 (Croshadow1234).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Lako te mogu nasamarit jer ti im das acc info i oni idu dispute pa nemas dokaz da si mu dal,a i nije po pravilima prodavat acc..mada ja sam proda coc acxoubt i nije bilo problema..ovisi kakav je kupac
10 godina
matija410 kaže...
Lako te mogu nasamarit jer ti im das acc info i oni idu dispute pa nemas dokaz da si mu dal,a i nije po pravilima prodavat acc..mada ja sam proda coc acxoubt i nije bilo problema..ovisi kakav je kupac

Problem je sto ja mogu isto tako prijaviti riotu da sam hackan.. posto ce sigurno biti neki stranac mogu vidjeti po IP da nije vise moj hrvatski vec neki strani.. Bar ja mislim da mogu tako. Ali tog me strah sto si ti naveo!

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 16:13 (Croshadow1234).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice