Pozdrav, mogu li iskoristiti ebay za transfer novaca? Znaci imam paysafe card npr od 100kn i ako hocu prebacit na paypal, da stavim nesto na ebayu na prodaju, kupim paysafeom i pare se prebace na moj acc... Jel ovo moguce?
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.373.523
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav,
moj problem je sledeci: narucio sam sa ebaya proizvod i stigao mi je neispravan. pokrenuo sam case i presudili su u moju korist i vratili mi novac preko paypala. E sad moja dilema je sta raditi sa tim proizvodom koji je kod mene. Nigde ne pise da li treba da ga saljem nazad za Kinu, koja adresa, kako da naplatim troskove carine itd... Ili uopste ne treba da vracam. Seller se uopste nije oglasio nijednom i zato su i presudili u moju korist...
hvala unapred
moj problem je sledeci: narucio sam sa ebaya proizvod i stigao mi je neispravan. pokrenuo sam case i presudili su u moju korist i vratili mi novac preko paypala. E sad moja dilema je sta raditi sa tim proizvodom koji je kod mene. Nigde ne pise da li treba da ga saljem nazad za Kinu, koja adresa, kako da naplatim troskove carine itd... Ili uopste ne treba da vracam. Seller se uopste nije oglasio nijednom i zato su i presudili u moju korist...
O uvjetima koje ti postavlja prodavač ti piše na stranici proizvoda. Kako nam nisi dao link, ne znamo što piše u tim uvjetima.
Kad bi te prodavač i tražio da mu vratiš proizvod, dužan ti je platiti povratnu poštarinu.
Evo ga proizvod. Jutros sam pokrenuo slucaj a popodne je ebay presudio i vratio mi novac. Niko ne pominje da trebam vratiti proizvod a seller se uopste nije nigde oglasio
http://www.ebay.com/itm/111455049134?_trksid=p2057872.m2748.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT#rpdCntId
Evo ga proizvod. Jutros sam pokrenuo slucaj a popodne je ebay presudio i vratio mi novac. Niko ne pominje da trebam vratiti proizvod a seller se uopste nije nigde oglasio
Onda nikome ništ. Ako ti se prodavač javi da mu moraš vratiti proizvod, onda se s njim prvo dogovori oko plaćanja povratne poštarine.
Ok, hvala na savetu
Iako čisto sumnjam, ima li tko ovjde možda kakv savjet?
Iako čisto sumnjam, ima li tko ovjde možda kakv savjet?
http://www.bug.hr/forum/topic/igrace-konzole/playstation-4/9062.aspx?page=189&jumpto=4635575&sort=asc&view=flat
Pomiri se s nastalom situacijom. I drugi put bolje razmisli o tome kojim kanalima kupuješ igre.
Pozdrav,
Molio bih Vas za sto brzi odgovor jer prvi put ovo radim pa trebam izvsiti uplatu za aparat koji mjeri secer u krvi i trakice . Zanima me dali netko zna jel se placa carina i pdv ako to sve dolazi iz njemacke?
Pozdrav,
Molio bih Vas za sto brzi odgovor jer prvi put ovo radim pa trebam izvsiti uplatu za aparat koji mjeri secer u krvi i trakice . Zanima me dali netko zna jel se placa carina i pdv ako to sve dolazi iz njemacke?
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Pozdrav,
U vezi jucerasnjeg pitanja oko narucivanja robe iz njemacke trebam jos informaciju ako neko zna??? Molim za odgovor!!
- Dali ima neka solucija za sigurnost tj.kako da se zastitim posto oni mi traze da izvsim uplatu unaprijed preko banke a prvi put ovo radim.
- Isto tako ogranicili su me da moram uzeti vecu kolicinu da bih dobio bolju cijenu, (iznos bi bio oko 2200 eur) i oni bi to poslali preko DHL-a pa me sad jos zanima dali se placa carina i pdv na ovu cifru jer ovo je malo veca kolicina za jednu osobu.
Unaprijed HVALA na odgovore.
Dali da ocekujem pdv+carinu...placeno je 44$+free ship
PDV.
+ troškovi pošte.
Čim piše missing, znaći da im treba.
Znaci netko ce me kontaktirat?kome cu to platit?
Znaci netko ce me kontaktirat?kome cu to platit?
Stiže ti pismo na adresu. Unutra piše da im na mail moraš javiti cijenu proizvoda (PayPal screenshot, ili copy paste).
I platiš poštaru kad to sve obave i donese.
Nikako nemogu ja to njima prije poslat..baš moram čekat pismo?
Nikako nemogu ja to njima prije poslat..baš moram čekat pismo?
Daj prvo pročitaj ovo: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Postoji razlog zbog kojeg je bolje koji dan pričekati pismo (PCP broj). Ti se možeš praviti grbav pa poslati račun bez pisma pa ako prođe prođe.
@ GALINJO Ako je pošlo na carinjenje, tremaš imat EOR-i broj, koje dobiješ u lokalnoj carinarnici, meni je pošiljka išla DHL-om, i poslali su mi mail sa podacima što da dostavim i kad sve potrebno dostaviš, onda ide procedura carinjenja, nakon toga DHL ti šalje račun na kojem je iznos carine ili PDV-a, plus njihovi troškovi 120kn i kad sve to platiš, onda ti šalju robu na kućnu adresu.
Samo DHL traži EORI broj. Mislim da ovo njegovo ide običnom poštom.
Edit: ja sam kod DHL-a ranije javio koja mi roba stize i odabrao sam da šalju odma i plaćanje kod preuzimanja. Uštedio sam dva dana.
Uskoro se Ebay i Paypal rastavljaju, ali mislim da to neće bitno promijeniti kupovinu na ebay-u, kao i sigurnost pri kupovini na ebay-u.
zanima me koliko ja imam vremena da ostavim feedback nakon sto je prodavac meni ostavio
zanima me koliko ja imam vremena da ostavim feedback nakon sto je prodavac meni ostavio
Mislim da dok ti ne prođe rok za otvaranje casea (45 dana od zadnjeg predviđenog datuma dostave ili tako nešto).
Buraz je naručio masu paketa s ebaya i uvijek je sve ok završilo, no 23.03.2015. je mom frendu naručio ovo:
Paket nije došao, onih 40 dana za refund je isteklo, poslan je mail malo prije ovom trgovcu, pa me zanima što možemo očekivat u odgovoru?
Da li se novac ikako može vratit ako već paket ne može?
Paket nije došao, onih 40 dana za refund je isteklo, poslan je mail malo prije ovom trgovcu, pa me zanima što možemo očekivat u odgovoru?
Mislim da na ovom forumu nema proroka.
Da li se novac ikako može vratit ako već paket ne može?
Nek provjeri može li vratiti novac putem PayPala, odnosno da otvori case na PayPalu. Ako mu to ne uspije, eventualno bi se još mogao žaliti svojoj banci ili kartičarskoj kući.
Mislim da je rok za feedback 60 dana od dana narudžbe/kupovine
Koliko čekate u zadnje vrijeme carinu da obradi paket? Od 04.05.2015 mi stoji "Retention reason : Invoice missing" iako sam već dva puta posalo račun sa PCP brojem na email (i dobio povratnu potvrdu od servera da je zaprimljeno).
Koliko čekate u zadnje vrijeme carinu da obradi paket? Od 04.05.2015 mi stoji "Retention reason : Invoice missing" iako sam već dva puta posalo račun sa PCP brojem na email (i dobio povratnu potvrdu od servera da je zaprimljeno).
To šalješ pošti, ne carini. Sad, pitanje je je li spora pošta ili carina. I ja sam imao isto tako iskustvo sa poštom, čekao sam 2 tjedna. Inače je to sve išlo puno brže...
To šalješ pošti, ne carini. Sad, pitanje je je li spora pošta ili carina. I ja sam imao isto tako iskustvo sa poštom, čekao sam 2 tjedna. Inače je to sve išlo puno brže...
Ja sam cekao 12 dana
Htio sam kupiti određeni proizvod na ebay-u uk no međutim desilo mi se sljedeće kada sam platio proizvod ebay je izbacio poruku da ne može provesti narudžbu i to mi je isto poslao na mail na paypal-u na detaljima o toj transakciju pod status stoji "Denied", no međutim paypal je povukao novce sa računa za tu ne obavljenu narudžbu. Na ebay-u nema nikakvo traga da je proizvod kupljen ili slično, kontaktirao sam paypal no međutim nisam dobio nikakav odgovor. Što se može poduzeti još po tom pitanju? Dali postoji mogućnost da prodavač nije mogao prihvatiti transakciju.
Hvala