eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.426
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Znači, ne može se izbjeći plaćanje tih glupih 4,50kn, osim da napomenemo pošiljatelju da ne stavlja small package oznaku?! Već sam par puta platio, bilo veličine koverte pošiljku ili veći paket.
Možda društvo za zaštitu proizvođača zna nešto o tome?
17 godina
moderator
Arabarran kaže...
Znači, ne može se izbjeći plaćanje tih glupih 4,50kn, osim da napomenemo pošiljatelju da ne stavlja small package oznaku?!

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

11 godina
eBay - pitanja i odgovori

Bok, stigle su mi danas tenisice iz Njemačke, nažalost premale i moram ih vratiti. 

Cijena je bila 95€ i 17€ poštarina. 

Mogu ih vratit, dobit ću puni iznos nazad skupa sa poštarinom ali mene poštarina 

košta 130 Kn. 

Dal ima šanse da mi se i taj iznos refundira ili?

Pred dvije godine sam od jednog sellera (dučan na ebay.de) naručio tenisice 44 i bile su mrvicu premale 

ali sam ih razgazio. 

Sad sam od drugog (isto ebay.de dučan) naručio istu marku ali za pol broja veće i sad su te još manje nego kaj su 

bile te prve jbg, ko da su 43.

Dal ima šanse?

Hvala 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
12 godina

Pozzz,zanima me gdje mogu nabaviti majce od muzickih grupa?Npr htio sam kupiti majcu od Theocracy,ali kosta 18 dolara i paypal mi nabi postarinu od 12 dolara i to mi se nikako ne isplati.Na kojim stranicama se mogu naci takve stvari,a da postarina dodje manja?Ebay sam pogledao,ali nigdje nema.Samo sa njihove stranice sam do sada nasao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Može potvrda samo, koliko dugo imam rok za otvaranje request/casea?
Prije je bilo 45 dana, vidim da je paypal produžio na 180 dana, a ebay na 30 dana od zadnjeg dana kad je predvideno da bi paket trebao stići, jel?

Ima neke razlike gdje je bolje otvarati case, paypal/ebay ili je ista stvar?
Uplaceno 10.03, zadnji predivden dan za dolazak paketa jest 16.04.
Da znam do kad imam lufta da trazim lovu natrag ukoliko ne stigne paket... zahvaljujem na odgovoru.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kiki_b kaže...

...a ebay na 30 dana od zadnjeg dana kad je predvideno da bi paket trebao stići, jel?

Ima neke razlike gdje je bolje otvarati case, paypal/ebay ili je ista stvar?
Uplaceno 10.03, zadnji predivden dan za dolazak paketa jest 16.04.
Da znam do kad imam lufta da trazim lovu natrag ukoliko ne stigne paket... zahvaljujem na odgovoru.

Da, rok za otvaranje case-a je 15-16.05. a kada si kupio na ebay-u bolje ti je na ebayu otvoriti case.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
11 godina

Fala puno :)

15 godina

Narucio sam ovo...nadam se da nece biti nikakvog pdv-a i carine??

http://www.ebay.com/itm/251724967563

16 godina

Zadnja poruka koju sam dobio na trackeru za paket koji sam kupio je bila:

9.4.2015. 19:41:36 CROATIA 10712 Zagreb PKP Send item to domestic location.

Već je skoro 10 dana prošlo otkad su poslali pošiljku prema mojoj lokaciji pa me zanima da je trenutno neka gužva ili što već ?

Prije sam uvijek dobivao pakete u roku od par dana kada ga pošalju iz ZG.

"Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life."
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kupio sam preko ebay-a lcd+touchscreen za iphone4s, sve uredno montirao, ali touch neradi kako treba, trza i ne prihvaća svaki put kad tipkam. Zanima me kod povrata, dali mogu tražiti i povrat poštarine( iako stoji da u slučaju povrata kupac plaća poštarinu), jer je u mom slučaju riječ o nefunkcionalnom uređaju, pa tako se ne radi o klasičnom povratu, već povratu zbog neispravnosti?

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 12:20 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
galinjo24 kaže...

Narucio sam ovo...nadam se da nece biti nikakvog pdv-a i carine??

http://www.ebay.com/itm/251724967563

Zašto se tomu nadaš? http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

AmonZero kaže...

Zadnja poruka koju sam dobio na trackeru za paket koji sam kupio je bila:

9.4.2015. 19:41:36 CROATIA 10712 Zagreb PKP Send item to domestic location.

Već je skoro 10 dana prošlo otkad su poslali pošiljku prema mojoj lokaciji pa me zanima da je trenutno neka gužva ili što već ?

Prije sam uvijek dobivao pakete u roku od par dana kada ga pošalju iz ZG.

Očito ti je već trebalo stići. Odi u lokalnu poštu i pitaj što je s tvojim paketom.

ivo454 kaže...

Kupio sam preko ebay-a lcd+touchscreen za iphone4s, sve uredno montirao, ali touch neradi kako treba, trza i ne prihvaća svaki put kad tipkam. Zanima me kod povrata, dali mogu tražiti i povrat poštarine( iako stoji da u slučaju povrata kupac plaća poštarinu), jer je u mom slučaju riječ o nefunkcionalnom uređaju, pa tako se ne radi o klasičnom povratu, već povratu zbog neispravnosti?

Pročitaj eBayeva pravila - promijenila su se pred neko vrijeme. Ako proizvod nije onakav kakav je trebao biti, prodavač plaća povratnu poštarinu. http://pages.ebay.com/help/buy/return-item.html

13 godina
neaktivan

Pozdrav svima :)

Ovako znaci dosta sam kupovao preko ebay-a i registriran sam na paypal-u i uvijek sam placao preko paypal-a !

Znaci kupim na ebay i odma me prebaci da se logiram preko paypal-a i platim...jednostavan proces.

Sad imam pitanje posto nisam nasao na netu neko objasnjenje...

Kupio sam nesto u NJEMACKOJ jucer preko ebay naravno ali pisalo je da salje samo u NJEMACKU i nije bilo one ikone paypal za placanje.

Ja sam pitao prodavaca dal bi htio poslati u HRVATSKU i dal mu mogu platiti preko paypal-a na sto je on rekao da moze.

E sad sam ja kupio i onda mi je bilo pod history PAID NOW(cini mi se) i kad bih kliknuo na to bacilo bi mi nekakvu gresku...kroz kratko vrijeme je vjerojatno nesto prodavac izmjenio ili sta vec neznam....probam kasnije kliknuti i onda mi je po njemackome doslo nesto tipa kako zelim platiti i dvije mogucnosti...ja sam odabrao Überweisung (cini mi se) i onda mi se pojavilo nekakvi njegovi bankovni podaci i to je to kao.
Otisao sam natrag na history i sad sam imao da si mogu sam oznaciti da je proizvod placen...tek sada sam otisao na paypal i poslao novce prodavacu znaci SEND MONEY i odabrao sam I'm paying for goods or services.

I to je to !!!

Molim vas jel to ispravna metoda ili sam gdje pogrijesio ? savjeti ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.4.2015 13:31 (dixi777).

0 0 hvala 0
11 godina

Vjerojatno je bilo odgovoreno na ovo pitanje već, ali nisam tražio, priznajem.

Naručujem šogoru neke sitnice za auto sa Ebaya tipa led diode, prekidači i neke žarulje. Sve te sitnice su u prosjeku ispod 10 $ po komadu. Zanima me ako mi u kratkom vremenu stigne više paketa kakvo je stanje sa carinom, dal postoji mogućnost da se carini zbog uzastopnih paketa ili da dođe do nekih drugih troškova?

Do sad smo naručili desetak paketića, 5 je stiglo, ostalih 5 treba ovih dana dođi. Trebali bi naručiti još, pa da ne bi bilo problema onda kasnije.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Igzy20 kaže...

Naručujem šogoru neke sitnice za auto sa Ebaya tipa led diode, prekidači i neke žarulje. Sve te sitnice su u prosjeku ispod 10 $ po komadu. Zanima me ako mi u kratkom vremenu stigne više paketa kakvo je stanje sa carinom, dal postoji mogućnost da se carini zbog uzastopnih paketa ili da dođe do nekih drugih troškova?

Do sad smo naručili desetak paketića, 5 je stiglo, ostalih 5 treba ovih dana dođi. Trebali bi naručiti još, pa da ne bi bilo problema onda kasnije.

Nema nikakvog problema što se toga tiče.

17 godina
moderator
Igzy20 kaže...

Na stranicama carine ti piše da se mora raditi deklaracija "za pošiljke koje sadrže robu komercijalne naravi koje čine dio uzastopnih pošiljaka istovrsnih postupaka". A sad kako to carina tumači - ne znam. Po svoj logici ako naručuješ identičnu robu, onda bi ti to trebali cariniti. S obzirom da je riječ o različitim komponentama onda vjerojatno ne. S druge strane ako svaki taj paketić ulazio u "elektroničke komponente" (ne znam kako to imaju klasicifirano) onda bi to bili istovrsni postupci, ne? To bi trebao provjeriti kod carine.

Uglavnom, kak vam je sad prošlo ovih 5, vrlo vjerojatno će vam proći i ostali. Pogotovo ako se radi o malim paketima. Ja inače da bih izbjegao naručivanje deset paketa obično odaberem prodavača ili dva od kojih onda naručim sve što želim - tih par dolara više me neće ubiti, a neću čekati deset paketa i brinuti se kad će doći, odnosno nisu li se negdje zagubili, a i poštaru neću ići na živce s tim što mi mora u tjedan-dva isporučiti 10 paketa. 

13 godina

Ako nekog slučajno zanima:

DHL-u sam za paket od 233 kn iz Singapura platio 183 kn Carine i troškova.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
moderator
CyberDemonVZ kaže...

Pa i nisi nešto puno.  Znači uzeli su ti nekih 120-125 kuna za svoje usluge. Ako se ne varam, neke dostavne službe uzimaju ili su barem uzimale po 140 kuna.

13 godina
mbaksa kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Pa i nisi nešto puno.  Znači uzeli su ti nekih 120-125 kuna za svoje usluge. Ako se ne varam, neke dostavne službe uzimaju ili su barem uzimale po 140 kuna.

Da. Okruglo 100+PDV.

Ovo je moralo hitno biti tu,, pa je bilo kud puklo da puklo :)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

zna li itko hoće li mi na carini oduzeti paket ako naručim repliku Daniel Wellington sata s aliexpressa i onda mi naplaćivati neku odštetu?

Pitam zato što znam slučajeve gdje su oduzeli repliku Converse tenisica pa policija slala neku tužbu, tražila odštetu ili tako nešto, ne znam točno.

0 0 hvala 0
16 godina

a ja se pitam što mi ne dolaze paketi:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/blokiran-postanski-saobracaj-iz-hong-konga-prema-bih/150422094

Već tri pokrenuta casea.

u kojoj vukojebini mi živimo...

Jemen, Sirija, Irak Sjeverna Koreja..

lijepo društvo, nema šta

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.4.2015 10:11 (mmmnnn).

0 0 hvala 0
13 godina
brankan kaže...

Pozdrav,

zna li itko hoće li mi na carini oduzeti paket ako naručim repliku Daniel Wellington sata s aliexpressa i onda mi naplaćivati neku odštetu?

Pitam zato što znam slučajeve gdje su oduzeli repliku Converse tenisica pa policija slala neku tužbu, tražila odštetu ili tako nešto, ne znam točno

Ako prepoznaju da je to brand tj njegova kopija, da postoji mogucnost!

Converse je ipak puno poznatije ime. Jesi spreman na rizik?

Ja osobno ne bi.

10 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
brankan kaže...

Pozdrav,

Pitam zato što znam slučajeve gdje su oduzeli repliku Converse tenisica pa policija slala neku tužbu, tražila odštetu ili tako nešto, ne znam točno

Ako prepoznaju da je to brand tj njegova kopija, da postoji mogucnost!

Converse je ipak puno poznatije ime. Jesi spreman na rizik?

Ja osobno ne bi.

Da, toga se i bojim da bi prepoznali. Iako vidim da na nekim stranicam za oglase  prodaju replike DW satova (cijene su nabijene, pa se kreću od 150-450 kn, iako ih se može naći od 50 do 100 kn) uz naznaku da se čeka od 15 do 30 dana pa sam pretpostavila da naručuju sa stranica poptu ebaya, aliexpressa i sl.

16 godina

Prodavatelj mi je refundirao cjelokupni iznos, ali mi je obećao nadoknaditi poštarinu, jer sam kupljeno vratio nazad zbog neispravnosti. Kako je on meni napravio "full refund", ja ga više nemam na pregledu pod "history". Kod slanja nazad mi je tražio sliku računa o plaćenoj poštarini, kao da ima osnovu za isplatu. Ne znam, postoji li mogućnost da mi taj iznos poštarine naknadno isplati, nije neki iznos, (14.20kn), ali bi htio znati za ubuduće, da mi se ne desi neka veća poštarina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

jel itko narucivao web kamere preko e baya? uzeo bi nes do 50 kn da ima ok sliku 

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
domac5 kaže...

jel itko narucivao web kamere preko e baya? uzeo bi nes do 50 kn da ima ok sliku 

Stvarno ti se da zajebavati zbog 50kn??

razumio bih da kamere kod nas koštaju 3-4 puta više...ali ovo ....

14 godina
Ziga kaže...
domac5 kaže...

Stvarno ti se da zajebavati zbog 50kn??

razumio bih da kamere kod nas koštaju 3-4 puta više...ali ovo ....

zanima me jel mogu dobit bolju jer ovo sranje koje se prodaje kod nas za te novce treba zakonom zabranit da se prodaje

17 godina

Sranje ti je kod nas za 50kn a iz pola ničega bi nešto bolje za iste novce..aha

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

zato sam doso pitat, ne treba mi kamera svaki dan nego ono bezveze nekad a ovo sta imam sad ja neznam koja je budala uopce dopustila da se takvo nesto proizvede u tvornici, pa kolko bi me otprilike ispala neka 720p kamera koja moze snimat u 30 fps-a? marka mi je nebitna

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
domac5 kaže...

zato sam doso pitat, ne treba mi kamera svaki dan nego ono bezveze nekad a ovo sta imam sad ja neznam koja je budala uopce dopustila da se takvo nesto proizvede u tvornici, pa kolko bi me otprilike ispala neka 720p kamera koja moze snimat u 30 fps-a? marka mi je nebitna

Najbolje bi ti bilo pronaći si modele koji ti idu u budžet u nekom našem dućanu pa onda izguglati recenzije - idealno bi bilo da pronađeš recenziju na YouTubeu s demonstracijom.

Postavio si inače pitanje na posve krivom mjestu - kao da ljudi, koji kupuju preko eBaya, kupuju web-kamere. Uzmi u obzir i to da je prijenosnika sve više i više, a svaki ima web-kameru i korisnik će jednostavno nju koristiti, kakva god da je, umjesto da kupuje i dodatnu kameru.

Stvar kod kupovanje kamere preko eBaya - obično se radi o kamerama s prastarim hardverom (senzorom), s interpoliranom slikom, i jadnim lećama. Zbilja ne znam koliko ti je pametno tako nešto kupovati - tako nešto bi ti se isplatilo kupiti jedino da se sam uvjeriš u kvalitetu slike - i to mislim doslovce sam, a ne da ti neki prijatelj priča kak je njemu slika s njegove eBay-kamere super. 

15 godina
neaktivan

Do 50kn a da je 720p i naravno kvalitetna, inače ljudi upisuju "cheap crappy web cam", dobro da je ovo naglašeno. Što je baksa rekao, itekako ne moguće. I za takvu kvalitetu, ak sam dobro upamtio mislim da ima u linksu za 250kn. Uz vrijednost dolara sada i naravno svega prije naglašenog uštede ovdje nema. Ili kupi pravu stvar ili kupi bukuriš pa a.p.p. - Ako prođe, prođe!

Link1

Link2

Čini se pouzdano, oke rating. No kao što vidiš, ispod 150kn nema Boga.

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.4.2015 15:57 (pbandov).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice