To je cijena strane valute HNBa i banke i to nema nikakve veze s time što vas dvojica pričate i mislite. Nema provizije, to je cijena banke, jednostavno, a vi komplicirate bezveze i negovorite točne stvari.
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.373.061
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To je cijena strane valute HNBa i banke i to nema nikakve veze s time što vas dvojica pričate i mislite. Nema provizije, to je cijena banke, jednostavno, a vi komplicirate bezveze i negovorite točne stvari.
Ma nemoj? Banke, HNB-a? O čemu ti? I PayPal će ti računati drugačiji tečaj. A to i jest provizija. Ti si taj koji komplicira.
Šta tebi nije jasno? Onaj tečaj po kojemu ti se računa je prodajni tečaj tvoje banke, bez ikakvih provizija, taj tečaj i gotovo, ni manje ni više.
Taj tečaj uključuje proviziju u "sebi"
Nije govno nego se pas posro...
Ali uzimaju "proviziju" tj masno zarađuju na tečaju. U pbzu je prodajno dolar 6.97, a tečaj hnba je 6.78 pa vidi koliko zarađuju na svakoj kupnji.
To nije provizija nego tečaj banke, kada u Paypalu namjestiš da ti banka određuje tečaj to znači da PayPal ne određuje po svom koji je često (uvijek) nepovoljniji od onoga od tvoje banke.
Naravno da svaka banka može imati drukčiji tečaj, isto kako je i u jednoj mjenačnici 100€ = 750kn a u drugoj 746kn.
To nije provizija nego tečaj banke, kada u Paypalu namjestiš da ti banka određuje tečaj to znači da PayPal ne određuje po svom koji je često (uvijek) nepovoljniji od onoga od tvoje banke.
Naravno da svaka banka može imati drukčiji tečaj, isto kako je i u jednoj mjenačnici 100€ = 750kn a u drugoj 746kn.
Znam
Paypalov tečaj je još gori od banke, dakle još su veći lihvari. Ali stoji da je i bankin tečaj preskup.
Zanima me jedna stvar oko ebay.
Jel te može ebay tužit radi neplačanja troškova listanja oglasa na ebay? Drugim rječima za ne plačanje naknade?
Zanima me jedna stvar oko ebay.
Jel te može ebay tužit radi neplačanja troškova listanja oglasa na ebay? Drugim rječima za ne plačanje naknade?
ebay je vlasnik PayPal-a, tako da će novce izvući milom ili silom.
Zezam se, u pravilu te neće tužiti, ali bi ti mogli ograničiti ebay account.
Jer im trebam platit 60 dolara naknade. Pa me zanima.
Piše da će kad prođe datum dospječa onda nadodat 10% na zakašnjenje i mogučnosti da će me tužit, e sad ti znaj
Pa plati im onda mamlazu!
Onda se ja čudim što manje i manje sellera šalje u HR... Em pojedinci varaju kod kupovine, em su i kod prodaje počeli... Jbt!
Pa šta vređaš. Mamlaz si ti kojeg nisu roditelji naučili pristojnosti. Vidi se da si ti više balkanac nego ja. Ja pitam, neznam kako to ide, na koji način. Istina je da se mora platit, no htjeo pitat.
Googlaj "how to pay ebay fees".
Čim pitaš jel te mogu "tužiti" zna se koje namjere imaš. Ne farbaj bezveze.
Dobro i šta ako imam? No meni savjest neda da si mislim jel će mi ubuduće doći neki račun od kojeg ću se smrznut. Ovak sam se smrzo kad sam vidio da trebam platit 60 dolara. A pošto vidim da si ''pametan'', mogao si reći da mogu ili ne nemogu me tužit, al treba se platit (razumljivo). Možeš se tu sad vodit kao vidi mamlaza. Ja sam ti pošten Hrvat. A možeš bit zajebaniji od grčke, pa meni prodaješ foru da ne farbam bezveze.
Mene samo zanima kako si uspio skupiti 60 $.
Dobro i šta ako imam? No meni savjest neda da si mislim jel će mi ubuduće doći neki račun od kojeg ću se smrznut. Ovak sam se smrzo kad sam vidio da trebam platit 60 dolara. A pošto vidim da si ''pametan'', mogao si reći da mogu ili ne nemogu me tužit, al treba se platit (razumljivo). Možeš se tu sad vodit kao vidi mamlaza. Ja sam ti pošten Hrvat. A možeš bit zajebaniji od grčke, pa meni prodaješ foru da ne farbam bezveze.
Nećemo se dalje vrijeđati ali još jednom ponavljam - da si imao namjeru platiti, nebi pitao jel te mogu tužiti. Naravno da te mogu tužiti, jesi pročitao onaj ogromni tekst prije nego što si kliknuo na "I accept" kod registracije? Vjerojatno nisi, jer da jesi, nebi pitao gluposti.
Htjeo sam se rješit nekih doma stvari i prodao sam dosta toga. Pošto sam nov u tome uopče, nisam gledao da idu još dodatne naknade na prodaju. Dok nisam pogledao stanje mog profila i cifra.
Dio naknada sam automatski platio preko paypal i sad mi je ostalo otprilike do 60 dolara. Ja sam mislio da oni skidaju automatski kad plati se proizvod.
Nećemo se dalje vrijeđati ali još jednom ponavljam - da si imao namjeru platiti, nebi pitao jel te mogu tužiti. Naravno da te mogu tužiti, jesi pročitao onaj ogromni tekst prije nego što si kliknuo na "I accept" kod registracije? Vjerojatno nisi, jer da jesi, nebi pitao gluposti.
Kao prvo ti si počeo sa vrijeđanjem, a ne ja. Ja pitam gluposti jer neznam kako sistem ide. Nema se kako ih nazvat i pitat za mogučnosti. To stanje sam dobio na mail da se treba podmirit i nije mi bilo ništa jasno, dok nisam pogledo na profil. Znao sam za jednu naknadu da uzima paypal i ebay. Al na kraju otkrio još jednu naknadu zbog koje je i došlo do 60 dolara.
Nisam ni rekao da ću pobječ jer ti novci stoje na paypalu da platim tih 60 dolara.
A ako to tebi smeta što sam pitao koji *urac si onda se javljao. Kao prvo ja sam prodao nešto, a ne kupovao. I šta se onda čudiš ko pura dreku kao da sam prevario državu, a i ti bi prvi bio u redu da nekog prevariš jer takvi su najglasniji. Deru se za pravdu a iza leđa figa, bi tebe vidio jel bi platio kaznu primjerice za brzu vožnju iz recimo Njemačke, koja ti došla na adresu u Hrvatsku. Nebi, rekao bi tko ih šmirgla.
Ja sam svjestan da se treba platit, i nije problem da to platim. A i nikom nisam nikad ostao dužan. Da sam kasnio, priznajem da jesam. Da mi je ovo promaklo, isto priznajem.
Jel ću im platit? Platit ću, nema mi druge. Jedino promijenit adresu življenja. :)
1. Pitaš gluposti, jer naravno da će te netko tužiti ako nisi platio.
2. Sve naknade ti pišu kod otvaranja accounta i u onim povremenim mailovima koji stižu. Čitaj ih.
3. Smeta mi što radi takvih sličnih tebi (i kupaca i sellera) sve manje njih šalje u RH
4. Boli mene briga za državu, zanima me isključivo što si napravio sa ebayem/paypalom
5. Ako hoćeš, pošaljem ti na PP sve transakcije na svojim računima + ebay info + paypal. Ako je sve čisto, dužan si mi 50 000 kn. Ako sam nekog prevario, ja tebi dajem 50k. Može? Primamljiva ponuda, možeš zaraditi 50k kuna kad si tako uvjeren...
6. Platio bih ju jer sam često po Europi radi posla i ne zaebava mi sa sa policijom, pogotovo ne njemačkom
7. Promjena adrese ti neće pomoći.
Ja to nisam primjetio da manje ljudi šalje za Hrvatsku. Nego ne šalju pakete za koje nemaju točne informacije troškova za Hrvatsku.
Jesam pitao gluposti, ja se ispričavam na takvim glupim pitanjima, već je i podmireno to.
A to što ti meni želiš pokazat da sve radiš po propisu, sve ok. Ostavi si tih 50 tisuća. mene ne zanimaju drugi, kak rade...
Ne kužim sada. Pogledao sam ponovo jel mi je podmireno i kaže ovo.
Prvi rezultat na googleu...
Drugim riječima mora se čekat 24 sata.
Bok,
Stric je narucivao s ebaya nesto tj tablet. Kostao je 200$ sa octa core procesorom itd. Nije me pitao i nasjeo je na prevaru. Ja dosad nikad nisam imao problema niti sam vracao novac pa ne zanima kako da to napravim? Napomena : Korisnik je obrisao proizvod sa ebaya imam samo item number. Sta i kako da napravim?
Prvo budi siguran da je u pitanju prevara - ako je proizvod nestao, ne znači da ti ga prodavač nije poslao i da ti neće stići.
Što se tiče rješavanja problema, a gdje drugo bi to radio nego u Purchase Historyju. Imaš s desne strane trokutić za padajući izbornik pa odabereš "I didn't receive it".
Pozdrav svima
zanima me kako sada escalirati slucaj, jer nisam dobio vecinu stavki a nisam uspio naci dogovor sa prodavacem tako da sma u zadnje vrijeme ostao ostecena za preko 200 dolara
otvorio sma na neke stavke slucaj e sada kada hocu da eskaliram slucaj dobijem ovakav prozor: http://prntscr.com/683qdd
na kojem nema nigdje escall case kao prije.
Hvala
Zadnja opcija...
Zanima me kakva je situacija kod kupovine xenona preko ebaya? Zadnji post je 8.2.2014. za xenon, a i ne piše konkretno što me zanima. Dakle, pošto je zapravo zabranjeno naknadna ugradnja xenona, da li će "zaplijeniti" ili nešto dodatno naplatiti na carini ako otvore paket i vide xenon svjetla u paket? Radi se o H7 4300K. Te ako ima tko iskusniji oko xenona, slobodno se javi na PP. Hvala
Smiješ ih kupiti, to ti nitko neće zabraniti, ali i dalje ih je ilegalno imati na autu.
Ja sam prije 2 godione kupio bio xenon H7 6000K, platio oko 35$ set, kada je artikal stigao moro sam jos dodatno platit carine i troskova nekih 50 KM to je oko 30$ tada je dolar bio oko 1.50 KM
Tako da e bas i ne isplati kupovati xenone preko ebaya jer se kod nas u BiH moze kupit kompletan set H7 za 60 KM.
Ekipa, pitanjce dali idu ispuruke s ebaya redovno? Meni je došao prošli tjedan mail da neće ništa isporučivati zbog kineske nove godine