eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.733
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Pranja kaže...

Moraš pričekati.

Pricekati da oni rijese case ili da mogu njima prepustit? Nadam se da ce uskoro bit ok.

13 godina
odjavljen
Cobralion kaže...
Pranja kaže...

Moraš pričekati.

Pricekati da oni rijese case ili da mogu njima prepustit? Nadam se da ce uskoro bit ok.

Mora proći određeni rok prije nego ebay uskoči.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
15 godina

Naručio sam powerbank 5600mah za mobitel..danas stigao i dođe mi samo usb kabal....swissairport otvorio paket i to im je bilo sumljivo..što mi je činiti?

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2015 14:41 (galinjo24).
15 godina
neaktivan
galinjo24 kaže...

Naručio sam powerbank 5600mah za mobitel..danas stigao i dođe mi samo usb kabal....swissairport otvorio paket i to im je bilo sumljivo..što mi je činiti?

Jesi li snimao otvaranje pošiljke ?
Ja snimam svako otvaranje a i testiranje(ako je moguće), tako da uvijek imam dokaz šta je došlo u paketu

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
15 godina
Haker_x kaže...
galinjo24 kaže...

Jesi li snimao otvaranje pošiljke ?
Ja snimam svako otvaranje a i testiranje(ako je moguće), tako da uvijek imam dokaz šta je došlo u paketu

Nije njegova krivica, već pošiljatelja koji nije propisno označio power bank, bateriju.

Imao sam sličan slučaj samo što meni nije došlo ništa već mi je došla nekakva notifikacija (email?) na ebay račun kako mi item nije prošao carinu.
Obratio sam se prodavaču u PM te u možda dvije-tri poruke riješili povrat novca i da on nastavlja "borbu" s carinom.

Swedish latin super funk.
15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Nije njegova krivica, već pošiljatelja koji nije propisno označio power bank, bateriju.

Imao sam sličan slučaj samo što meni nije došlo ništa već mi je došla nekakva notifikacija (email?) na ebay račun kako mi item nije prošao carinu.
Obratio sam se prodavaču u PM te u možda dvije-tri poruke riješili povrat novca i da on nastavlja "borbu" s carinom.

Kada se snima otvaranje onda se ima čvrst dokaz da je došlo sve onako kao što kupac tvrdi i lakše je dobiti semi-refund ako nešto fali ili full refund ako je nešto stiglo neispravno i neupotrebljivo

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
17 godina
Haker_x kaže...

Kada se snima otvaranje onda se ima čvrst dokaz da je došlo sve onako kao što kupac tvrdi i lakše je dobiti semi-refund ako nešto fali ili full refund ako je nešto stiglo neispravno i neupotrebljivo

A što ako je netko dobio paket, otvorio, izvadio nešto, ponovo zapakirao

zatim uzeo kameru i krenuo u snimanje "prvog" otvaranja paketa?

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Kao da se ne vidi da je otvarano...

Neki stručnjaci će uspjeti napraviti da se ne vidi da je otvarano, ali samo nek rade tako i za nekoliko godina nećemo moći kupovati sa ebay-a, niti jedan seller neće slati prema BiH, Hr i Srb

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.2.2015 11:39 (Haker_x).
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina

Haj, naručio sam frendici tenisice iz US i ne paše joj broj, tj prsti ne stanu u prostor predviđen za prste i sad ih želi vratiti. 

Bile su 3 cijene; Cijena proizvoda, cijena shippinga i import charges.

Nisam trebao ništa dodatno platit ispalo me nekih 600 kn. 

Što sad ako ih vraćam? 

HP ispada 320 kn shipping u US i kaj ja točno dobivam na refundu?

Velim joj da se ne isplati vraćat da ih stavi rađe na njuškalo pa kaj bude bude.

Anyone?

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
gocc01 kaže...

Što sad ako ih vraćam?

Zašto to nas pitaš? Uvjeti vraćanja pišu na stranici proizvoda na eBayu. Ako kojim slučajem ipak ne pišu, onda kontaktiraš prodavača i pitaš. Osnovu za jednostrano vraćanje robe nemaš, jer je prodavač ispoštovao kupoprodajni ugovor - poslao kupljeno u ispravnom stanju. 

15 godina
neaktivan

Planiram naručiti bateriju iz kine, zanaima me jel treba očekivati kašnjenje s obzirom da se bliži kineska nova godina

pero_HR
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
peroko kaže...

Planiram naručiti bateriju iz kine, zanaima me jel treba očekivati kašnjenje s obzirom da se bliži kineska nova godina

S obzirom da ove godine pada na 19. veljače, nekako mi se čini da si već malo zakasnio s narudžbom (ima neke nade, ali...). Ujedno, ako se radi o Li-ionskoj bateriji, ne možeš biti 100% siguran da će proći carinski pregled (ovisi o kapacitetu, pakiranju, deklaraciji).

A općenito što se tiče eBaya, na neko konkretno vrijeme dostave se ne možeš osloniti. Znači, nikad ne računaj da će to naručeno doći do "tog i tog" datuma - može doći ranije, može doći kasnije, a može uopće ne doći.

11 godina

Ja imam jednu obrnutu situaciju...

Uglavnom,zelim prodat stvar sa ebaya.Je li to uopce moguce? I moze li se slati paket i ako da,kojim servisom?

Hvala :)

Battlelog: Ratkapa16

0 0 hvala 0
15 godina
Gago4 kaže...

Uglavnom,zelim prodat stvar sa ebaya.Je li to uopce moguce? I moze li se slati paket i ako da,kojim servisom?

Moguće je, Hrvatskom poštom. Paket do 2kg, recimo pismo/paket do 50g za S.A.D. košta 7,6kn.

Swedish latin super funk.
11 godina
sirka666 kaže...
Gago4 kaže...

Moguće je, Hrvatskom poštom. Paket do 2kg, recimo pismo/paket do 50g za S.A.D. košta 7,6kn.

Ok,znaci moguce je,nismo tako nisko pali :)

Npr.prvo bi stavio neku obucu,cisto onako,da vidim...

Battlelog: Ratkapa16
16 godina
neaktivan

Pozdrav!

Stari sam član ebay.com i tek sam neki dan prvi puta stavio oglas da nesto prodajem. Oglas je uspješno objavljen i sve ali mi piše da se samo šalje za ameriku i da se kontaktira prodavaca ako hoće da salje u druge zemlje. U opcijma slanja sam naveo samo da neželim slati pakete za rusiju i stalo mi je sve otvoreno. Dali negdje trebam nešto još aktivirati ili nešto da mi piše da saljem po cijelom svijetu paket ili šta? Naveo sam i da je free shiping. Neznam u ćem je problem. broj oglasa na ebayu je 281592888972 pa možete pogledati 

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav ekipa, jel mi može netko objasniti ove zaokružene transakcije? Prvo mi je uzeto 6,74 kune, pa skinuto, pa ponovo uzeto. Imate neke savjete, preporuke? Unaprijed hvala :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Zanima me za koliko otprilike prodavac salje paket ,jucer u 18h sam kupio i prodavac mi je dao pozitivan feedback da je transakcija prosla ali jos nije poslan paket

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ovisno, neka oznaci da je paket odmah poslan (sto je nemoguce, osim ako je flash) a nekad traje do 3 dana.

Steam: charmander2005
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa, nisam dugo kupovao na internetu u stranim valutama. I zanima me jeli istina da nam za internet kupovinu uzimaju dolar kao više kn ? Npr. tečaj je 5,70 oni nam uzimaju 7,07 ?

Hvala !

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 21:38 (TheMenstalist).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
TheMenstalist kaže...

Pozdrav ekipa, nisam dugo kupovao na internetu u stranim valutama. I zanima me jeli istina da nam za internet kupovinu uzimaju dolar kao više kn ? Npr. tečaj je 5,70 oni nam uzimaju 7,07 ?

Hvala !

Pa naravno da uzimaju proviziju. No nije toliko velika.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
11 godina
neaktivan
Pranja kaže...
TheMenstalist kaže...

Hvala !

Pa normalno za proviziju, ali sam dobio takvu informaciju, pa da see raspitam :)

13 godina
odjavljen
TheMenstalist kaže...

Pa normalno za proviziju, ali sam dobio takvu informaciju, pa da see raspitam :)

Pa što onda pitaš ako znaš da uzimaju proviziju?

11 godina
neaktivan
Pranja kaže...
TheMenstalist kaže...

Mislio sam da se daje još nekakav danak, zbog tolike razlike 5,70, 7,07. I informaciju sam dobio ovdje na forumu. 

13 godina
odjavljen
TheMenstalist kaže...
Pranja kaže...
TheMenstalist kaže...

Mislio sam da se daje još nekakav danak, zbog tolike razlike 5,70, 7,07. I informaciju sam dobio ovdje na forumu. 

LOL. Trenutni tečaj je 1 $= 6,78 kn. Kakvih 5,7 kn te spopalo?

11 godina
neaktivan

LOL ! ;)

Govorim samo o odnosu cijena. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
bongy kaže...

Pozdrav!

Stari sam član ebay.com i tek sam neki dan prvi puta stavio oglas da nesto prodajem. Oglas je uspješno objavljen i sve ali mi piše da se samo šalje za ameriku i da se kontaktira prodavaca ako hoće da salje u druge zemlje. U opcijma slanja sam naveo samo da neželim slati pakete za rusiju i stalo mi je sve otvoreno. Dali negdje trebam nešto još aktivirati ili nešto da mi piše da saljem po cijelom svijetu paket ili šta? Naveo sam i da je free shiping. Neznam u ćem je problem. broj oglasa na ebayu je 281592888972 pa možete pogledati 

Ja koliko vidim ovdje šalješ i u Rusku Federaciju UPS WE i naplaćuješ 20$ poštarinu.

Jednostavno odi u edit shipping policy i International shipping i tu odešExclude shipping locations i samo dodaš Russian Federation... I to bi ti trebalo bit to... Ja sam se tako s***o prošli mjesec, morao poslati iPad u Ulyanovsk, i eno ga već mjesec dana stoji na Moskovskom aerodromu, ni da mrdne, ni naprijed, ni nazad...

Ako treba još kakva pomoć, piši na PM :)

17 godina
Pranja kaže...
TheMenstalist kaže...

Hvala !

Ne, ne uzimaju proviziju. Za kupovinu online, ako si na PayPalu stavio da ti banka vrši konverziju, obračunava ti se tečaj "Prodajni za devize", koji npr u Zagrebačkoj banci danas iznosi 7,02kn. Nikakva provizija i nikakve gluposti. Za plaćanje drugim metodama neću komentirati, ali gotovo sam siguran da ti nitko ne uzima proviziju, pogotovo ako si kupac.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
15 godina
odjavljen

Ali uzimaju "proviziju" tj masno zarađuju na tečaju. U pbzu je prodajno dolar 6.97, a tečaj hnba je 6.78 pa vidi koliko zarađuju na svakoj kupnji.

Svi smo mi Mentalist.

3 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Jakovp kaže...

Ali uzimaju "proviziju" tj masno zarađuju na tečaju. U pbzu je prodajno dolar 6.97, a tečaj hnba je 6.78 pa vidi koliko zarađuju na svakoj kupnji.

Točno to. To sam i mislio pod provizijom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice