eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.574
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
gocc01 kaže...

Pozdrav, tražim i nikak da nađem; Frendici sam naručio iz US neke Vibram šuze. Cijena 35$, shipping 38$ i sad kaj ne kužim import charges 11$. 

Dal je to onda konačna cijena ili ću morat platit još kad stigne?

Sudeći prema iskustvima nekih forumaša, to je konačna cijena.

13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori
Imam problem, naime, zaustavili su mi paket na carini i tražili račun, meni je prodavač poslao taj račun i na njemu cijenu stavio 21$, dok sam ja paket platio 60$, račun koji mi je on dostavio ja sam poslao carini kao racun za paket, i sada nakon 2 tjedna slao sam carini upit sta je sa mojim paketom gdje je zastoj i dobio sam odgovor da dostavim ispravan račun. Šta da radim, da im posaljem izvod sa kartice ili? Pošto nije placeno PayPalom pa ne mogu preko njega, i mogu li imati kakve daljnje probleme zato sta je ovaj napisao u vrijednost 21$?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Max_99 kaže...
Šta da radim, da im posaljem izvod sa kartice ili? Pošto nije placeno PayPalom pa ne mogu preko njega, i mogu li imati kakve daljnje probleme zato sta je ovaj napisao u vrijednost 21$?

Jesi kupio preko eBaya ili što? Ako si kupio preko eBaya, pošalji im narudžbu (u Purchase Historyju klikni na View order details).

13 godina
neaktivan
Ma preko aliexpressa je naručeno, ali je isti princip kao na ebayu, budem im onda print screen napravio narudžbe, vidljiv je i tracking i cijena, a i osoba na koju je naruceno i ostali podaci, to bi im trebalo biti dovoljno?
17 godina
moderator
Max_99 kaže...
Ma preko aliexpressa je naručeno, ali je isti princip kao na ebayu, budem im onda print screen napravio narudžbe, vidljiv je i tracking i cijena, a i osoba na koju je naruceno i ostali podaci, to bi im trebalo biti dovoljno?

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

Poštanske pošiljke se podnose na carinjenje uz valjani dokaz o vrijednosti robe, npr. račun, potvrdu o plaćanju, internet narudžbu ili ispis zaključenja nadmetanja.

16 godina
neaktivan

Imam problem sa otvaranjem ebay stranice.

Naime nekad mi otvori neki link za ebay, a nekad kaže da se stranica ne može učitati i da pokušam kasnije. Kad mi se i otvori, pokušam se ulogirati i tu se opet pojavljuju isti problemi. Ako se nekad i ulogiram na stranicu (a to je vrlo rijetko) u njoj kad idem na neke pod grupe opet problem sa učitavanjem,

Jednostavno ne mogu koristiti ebay na taj način i kupovati. Čak ne mogu ni njima poslati nekakav mail sa opisanim problemom.

Koristim firefox, ali to se dešava i na IE.

Ima li netko sličnih problema?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mbaksa 

http://www.carina.hr/Carina/CarinskiPostupakPosta.aspx

Poštanske pošiljke se podnose na carinjenje uz valjani dokaz o vrijednosti robe, npr. račun, potvrdu o plaćanju, internet narudžbu ili ispis zaključenja nadmetanja.

Hvala puno mbaksa! 

15 godina
neaktivan

Pozdrav bugovci, trebam malu pomoć. Ovako, ajmo reć prvenstveno zbog mog ne iskustva sam dobio fake naocale sa ebaya. Moje pitanje je sljedeće, što bi trebao napraviti ? Dali da se javim prvo ebayu ili selleru ? Ukoliko mi vraća novce ja ću svejedno izgubiti dosta novaca za poštarinu do Španjolske . Dali se mogu nagoditi nekako snjime ( naočale su nevjerojatno dobar fejk, tako da bi ja i pristao da mi vrati dio novaca ) ?  Pa eto ako mi možete odgovoriti što mi je činiti, također zanimljiva stvar je da prodavač ima feedback 99.2 posto .

Unaprijed hvala !

Concordia parve res crescunt , discordia maximae dilabunter.

0 0 hvala 0
17 godina
branezg kaže...

Pozdrav bugovci, trebam malu pomoć. Ovako, ajmo reć prvenstveno zbog mog ne iskustva sam dobio fake naocale sa ebaya. Moje pitanje je sljedeće, što bi trebao napraviti ? Dali da se javim prvo ebayu ili selleru ? Ukoliko mi vraća novce ja ću svejedno izgubiti dosta novaca za poštarinu do Španjolske . Dali se mogu nagoditi nekako snjime ( naočale su nevjerojatno dobar fejk, tako da bi ja i pristao da mi vrati dio novaca ) ?  Pa eto ako mi možete odgovoriti što mi je činiti, također zanimljiva stvar je da prodavač ima feedback 99.2 posto .

Unaprijed hvala !

a sto si kupio? Ray Banke za 10 USD?

imaš link oglasa?

15 godina
neaktivan

Ovako, nije 100 posto sigurno da su fake, ali sam dosta proučavao po youtube-u i ako mu je za vjerovat moje naočale su jako dobar fake . Nisu baš koštale 10 USD . Sutra ću otići do optičara da budem 100 posto siguran da su fake ili daj bože nekim čudom original . Evo link !

17 godina
branezg kaže...

Ovako, nije 100 posto sigurno da su fake, ali sam dosta proučavao po youtube-u i ako mu je za vjerovat moje naočale su jako dobar fake . Nisu baš koštale 10 USD . Sutra ću otići do optičara da budem 100 posto siguran da su fake ili daj bože nekim čudom original . Evo link !

http://www.ray-ban.com/usa/sunglasses/0RB2140-original%20wayfarer%20classic-black/805289126577

dakle kupio si nove naočale za 3 puta manju cijenu od cijene u Ray Banu?

ima na fejsu neka domaća grupa gdje lik prodaje RayBanke, kopije originala kakve ti srce poželi...ljudi to kupuju ko ludi

nikada, ama baš nikada to fake smeće ne bih stavio na nos i kvario vid nekom lošom kineskom plastikom

Ray Ban leće se rade isključivo od stakla

15 godina
neaktivan

Tako je, zeznuo sam se . Ali bojim se da to nije bilo moje pitanje ( koliko koštaju originalne ray banke ), već što mi je sada činiti ?

I još me zanima, ako bi mi netko mogao odgovoriti ( relativno sam nov na ebayu ) koliki bi trebao biti feedback prodavača da znam da stvarno prodaje npr. originalne naočale ili nešto drugo, tj. da nije prevarant . Ovaj prodavač ima feedback 99.2, s tim da je na eBayu od 2004 i prodao je nešto više od tisuću naočala . Pa zar je moguće da samo manje od 1 posto ljudi stvarno ode kod optičara i provjeri njihovu autentičnost...  Zar nije na eBayu zabranjeno prodavati fake naočale ? Ako se ja sad stvarno potrudim, hoće li eBay uvesti neke sankcije prodavaču ? Unaprije hvala , stvarno mi je bitan odgovor zbog daljnje kupovine preko eBaya!

EDIT: nakon provjere kod opticara stiže ugodna vijest : ORIĐIĐI SU ! , prodavač nije lagao, rekao je da su to stariji modeli kupljeni na veliko u outletu i zaista moj model je iz 2010. godine . Tako da eto, moj savjet je ne provjeravajte autenticnost na  youtube vec odite kod stručne osobe koja može sa sto postotnom sigurnošću rec dali se radi o orginalnim naočalama ili ne !

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2015 16:38 (branezg).
15 godina

stigao mi je paket prije dan dva a mene nije bilo doma pa mi je stara ga preuzela.. pri preuzimanju postar joj je reko da treba nesto nadoplatit 5 kn i ona je to napravila... sta bi moglo biti? narucio sam preko 20 itema i jos uvijek nista nije trebalo platit

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
maxy0 kaže...

stigao mi je paket prije dan dva a mene nije bilo doma pa mi je stara ga preuzela.. pri preuzimanju postar joj je reko da treba nesto nadoplatit 5 kn i ona je to napravila... sta bi moglo biti? narucio sam preko 20 itema i jos uvijek nista nije trebalo platit

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

13 godina

Bok svima,

Prije točno 20 dana sam za brata naručio igru iz UK i platio preko PayPal-a,ali mi još nije došla.

Inače,puno naručujem iz Amerike i EU,i nisam imao većih problema,samo kada sam prije naručivao igre iz UK,dolazile su u roku tjedan-dva najviše.

Zna li itko zašto tako dugo čekam?

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 19:42 (Jurassic Park).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Jurassic Park kaže...

Bok svima,

Prije točno 20 dana sam za brata naručio igru iz UK i platio preko PayPal-a,ali mi još nije došla.

Inače,puno naručujem iz Amerike i EU,i nisam imao većih problema,samo kada sam prije naručivao igre iz UK,dolazile su u roku tjedan-dva najviše.

Zna li itko zašto tako dugo čekam?

Meni iz UK obično dolazi za 5-7 radnih dana. Ukoliko ne dođe u roku od dva tjedna, tražim povrat.

To i tebi preporučujem jer ako budeš dugo čekao, više nećeš imati tu opciju.

Razlozi kašnjenja su razni: trgovac nije ni poslao predmet, paket je ukraden na carini, paket je ukraden u transportu itd.

Najčešće ovo prvo-ima hrpe Kineza koji u UK otvaraju skladišta ili imaju nekoga da od tamo šalje. U zadnje vrijeme sam imao ogromne probleme zbog toga-i to u tolikom razmjeru da mi svaki drugi paket iz UK ne dolazi.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
15 godina
mbaksa kaže...
maxy0 kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Evo procitao sam taj dio teksta koji o tom pise i dalje ne kizim zas sam morao platit. Zato jer je seller krivo izracunao masu paketa pa ja moram nadoplatiti? Mislim nije mi problem nikakav dat tih 5 kn, ali ako pise free shipping onda ne ocekujem nikakve dodatne nadoplate.

http://trakt.tv/user/MjezZza
13 godina
odjavljen

Small packet-nadoplata 4,5 kn.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
moderator
maxy0 kaže...
mbaksa kaže...
maxy0 kaže...

Evo procitao sam taj dio teksta koji o tom pise i dalje ne kizim zas sam morao platit. Zato jer je seller krivo izracunao masu paketa pa ja moram nadoplatiti? Mislim nije mi problem nikakav dat tih 5 kn, ali ako pise free shipping onda ne ocekujem nikakve dodatne nadoplate.

Ako sam podigneš paket na pošti, ne plaćaš ništa, zar ne? To je znači usluga koju plaćaš našoj pošti da ti dostavi taj paket od pošte do kuće.

Pitaj prodavača zbog čega je paket poslao kao "mali paket". Samo, ne kužim jednu stvar - ti bi radije da ti je poslao taj paket kao paket, pa da ti je zaračunao cijenu takve dostave, pa ti više ne bi bio "free shipping"? Radije bi platio više samo zato da ti poštar ne bi pokušao naplatiti pet kuna za pošiljku za koju bi dostava trebala biti besplatna?

17 godina
maxy0 kaže...

Jeste dali to u novine?

http://danas.net.hr/hrvatska/iznenadjenje-iz-poste-dosad-je-bilo-besplatno-ali-sada-se-pripremite-da-cete-i-to-placati

10 godina
neaktivan

Pozdrav imam jedno pitanje. Narucio sam nesta sa ebay-a 14.12.2014 pisalo je rok isporuke do 19.1.2015 kada je to isteklo kontaktirao sam prodavaca on mi odgovorim da se strpim jos malo cekao sam jos neki 5 dana i opet ga kontaktirao da nije stiglo i da cu mu dati negativnu ocjenu na to je odgovorio da ce poslati drugi i da se sada strpim 20 dana ovo mi je prva narudjba pa neznam jel mogu da mu vjerujem da je poslao i kada je krajnji rok za prijavu i kako zatraziti povrat novca

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
kikidado kaže...

Pozdrav imam jedno pitanje. Narucio sam nesta sa ebay-a 14.12.2014 pisalo je rok isporuke do 19.1.2015 kada je to isteklo kontaktirao sam prodavaca on mi odgovorim da se strpim jos malo cekao sam jos neki 5 dana i opet ga kontaktirao da nije stiglo i da cu mu dati negativnu ocjenu na to je odgovorio da ce poslati drugi i da se sada strpim 20 dana ovo mi je prva narudjba pa neznam jel mogu da mu vjerujem da je poslao i kada je krajnji rok za prijavu i kako zatraziti povrat novca

Klikneš na ovo:

Putem toga poašlješ poruku trgovcu da nisi dobio item i da tražiš refund. Morat ćeš slati nekoliko poruka i čekati do određenog datuma kada će ti se pojaviti opcija za escalate case. Tada će ebay riješiti stvari.

Trgovce nemoj slušati i pusti njihove priče o ponovnom slanju.

13 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imam problem za narudzbom koju sam platio 15.12.2014. Prije nekog vremena prodavač se izbrisao sa eBay-a, a paket vec kasni. Ovakvih slucaja sam vec imao, prodavaci bi se izbrisali odmah nakon kupnje i refund bi dobio istog trena kad bi ulozio zalbu.

Ali sad nemam opcije za kontaktirat eBay, a case sam kao vec otvorio i izbacuje mi gresku kad pokusam vidit taj case.

Zbog odsutnosti ovih nekoliko dana, propistio sam mogucnost otvaranja case-a na PayPal-u.

Slika 1, kako to izgleda.. http://prntscr.com/6051sz

Kada idem na Resolution Centar ili Resolve Problem, dobijam ovo... http://prntscr.com/6052ky  (opcije More actions, daje mi mogucnost Hide order)

Opcija "I didn't receive my item" mi daje: http://prntscr.com/6054mt

Opcija "Open a Request": http://prntscr.com/6055xl  a "Case Details" : http://prntscr.com/60566r 

Izbaci mi gresku, a "contact us" ne pomaze i daje: http://prntscr.com/6056il i izbacuje da ih se pozove -.-'

Ima li neko ideju sta da uradim, postoji li mogucnost povratka novca?

Edit: ispravljeni linkovi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 15:13 (Cobralion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Naravno, možeš se žaliti na paypalu, a ako ni to ne prođe, onda banci.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Naravno, možeš se žaliti na paypalu, a ako ni to ne prođe, onda banci.

Kako da se zalim PayPal-u? Znam da moze u roku 45 dana, ali to je proslo..

13 godina
odjavljen

Ako je otvoren case na ebayu, onda se ne može otvoriti i na PayPal-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Mislim da su nedavno produžili rok, provjeri malo. Također, prekasno si se sjetio žaliti. Koji iznos je u pitanju uopće?

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Mislim da su nedavno produžili rok, provjeri malo. Također, prekasno si se sjetio žaliti. Koji iznos je u pitanju uopće?

Da, produžili su, ima koji mjesec od kako je tako, rok za otvaranje case-a je 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave npr 18 January - 10 February, i sad u ovakvom slučaju rok za otvaranje case-a je 30 dana od 10 Februara, u njega ne piše datum procijenjene dostave pa se vjerovatno u tom slučaju računa 45 dana od dana kupovine

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina
neaktivan

Kao da niste procitali moj post -.-'

Case sam otvorio, kao sto inace otvorim u ovakvim situacijama i dosad bi eBay sam vratio novac jer prodavac se izbrisao. I kao sto sam napisao, ja dedalje mog case-a ne mogu vidjeti jer izbacuje gresku, niti mogu "kontaktirati prodavaca" u vezi tog case-a jer broj artikla uopste ne priznaje, kao da ne postoji.

Cijena se vidi na slici, oko $17.

Znam da je rok na PayPalu bio 45 dana od kupovine, al proslo je koji dan vise. Sad ne znam jesu li i tu produzavali sta, ali mislim da nisu jer nemam opcije za otvorit case.

Sad sam bas pogledao i pokusao otvorit case na drugi nacin preko PayPal, ali kaze da je vec otvoren na eBay-u.

Da rezimiramo.. Case je kao otvoren i na slikama se sve vidi, ali detaljima case-a ne mogu pristupiti, niti ukljucit eBay da rijesi ovaj slucaj.

Pa mozda postoji neki drugi nacin da ovo rijesim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Moraš pričekati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice