eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.085
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
odjavljen
Re: eBay - pitanja i odgovori
Jurassic Park kaže...

Ma znam,ali tip mi se ne javlja,i morat ću tražiti povrat novca od eBay-a...

Pa otvori case i traži refund, i to je to.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
Jurassic Park kaže...

Ma znam,ali tip mi se ne javlja,i morat ću tražiti povrat novca od eBay-a...

Ček, 2 i pol tjedna ti nije došao paket ili je prošlo toliko od zadnjeg vremena kada si ga trebao primiti?

Jer čitao sam tvoj post stranicu prije gdje si tražio povrat love prije nego bi primio pošiljku što je jako kurvinski. Ako si se zayebao, plati i trpi, sam si kriv. Barem ćeš drugi puta pametnije, svima se to dogodilo.

A ako si naručio tam oko sredine prosinca, znaj da su onda najveće gužve i da će svi paketi stizati kasnije baš zbog blagdana i godišnjih.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
15 godina
dar01 kaže...
dar01 kaže...

Evo kako ja to vidim

E-Bay u startu odmah štiti svoj interes a to je da oni nisu u gubitku. Dakle učinit će sve što je u njihovoj moći da se prave blesavi kako bi vodu na svoj mlin natjerali i zatvorili Case kada im je u interesu.

Ja sam lijepo objasnio slučaj i naveo da me ucjenjivao da izbrišem feedback i da je on dobio paket i poslao im tracking broj a dobio sam odgovor  "držte' se vaš paket je na putu do kupca i čekajmo još 15 dana da preuzme paket.

Kakvog brate kupca kada sam ja kupac a on prodavač - ovo nema smisla

Kakvih brate 15 dana kada sam lijepo naveo da je prodavatelj primio paket odn., preuzeo ga je njegov otac s pošte kako mi je rekao u porukama i složio se samnom da je kartica neispravna i ucjenio me je još.

pazi ovo on ucjenjuje svoje kupce a E-Bay se pravi blesav i traži još 15 dana čekanja.

Stvar je u tome da su oni nanjušili da je to neka namještaljka s poštom. Frajer ima nekog insajdera koji mu je dao paket i nije upisao u sustav ili se dogodila greška pa se zabunom nije upisalo u sustav da je preuzet a taj paket po trackingu tamo stoji već mjesec dana. da taj paket uopće postoji u pošti on bi se vratio na adresu pošiljatelja ako nije podignut u neznam 5 radnih dana pretpostavljam.

Nije im se dalo zajebavat s tim pa su zatvorili Case na moju štetu, ali pretpostavljam da će frajera sada držati na oku i njegove transakcije.

ako ništa drugo barem sam ih sve izvrijeđao na E-Bayu (u sebi) ali sam im napisao mejlom da su me prevarili. Ako ništa drugo barem se više neću opterečivati hoću li ili neću dobit lovu. Mučim se od 11.tog mjeseca. I nikada više neću kupovati ništa skupo preko njih jer su varalice osim ova sranja od kineza za 5-6 dolara. 

pa meni su prije kojih  godinu dana zeznuli,   2 predmeta od kojih je svaki  koštao    10 dolara  nisam dobila  i   tražim  refund  međutim  odbili su me i nisam dobila  refund  za nijedan, a niti su mi ikada stigli predmeti.  

13 godina
Atomic-7 kaže...
dar01 kaže...
dar01 kaže...

Evo kako ja to vidim

E-Bay u startu odmah štiti svoj interes a to je da oni nisu u gubitku. Dakle učinit će sve što je u njihovoj moći da se prave blesavi kako bi vodu na svoj mlin natjerali i zatvorili Case kada im je u interesu.

Ja sam lijepo objasnio slučaj i naveo da me ucjenjivao da izbrišem feedback i da je on dobio paket i poslao im tracking broj a dobio sam odgovor  "držte' se vaš paket je na putu do kupca i čekajmo još 15 dana da preuzme paket.

Kakvog brate kupca kada sam ja kupac a on prodavač - ovo nema smisla

Kakvih brate 15 dana kada sam lijepo naveo da je prodavatelj primio paket odn., preuzeo ga je njegov otac s pošte kako mi je rekao u porukama i složio se samnom da je kartica neispravna i ucjenio me je još.

pazi ovo on ucjenjuje svoje kupce a E-Bay se pravi blesav i traži još 15 dana čekanja.

Stvar je u tome da su oni nanjušili da je to neka namještaljka s poštom. Frajer ima nekog insajdera koji mu je dao paket i nije upisao u sustav ili se dogodila greška pa se zabunom nije upisalo u sustav da je preuzet a taj paket po trackingu tamo stoji već mjesec dana. da taj paket uopće postoji u pošti on bi se vratio na adresu pošiljatelja ako nije podignut u neznam 5 radnih dana pretpostavljam.

Nije im se dalo zajebavat s tim pa su zatvorili Case na moju štetu, ali pretpostavljam da će frajera sada držati na oku i njegove transakcije.

ako ništa drugo barem sam ih sve izvrijeđao na E-Bayu (u sebi) ali sam im napisao mejlom da su me prevarili. Ako ništa drugo barem se više neću opterečivati hoću li ili neću dobit lovu. Mučim se od 11.tog mjeseca. I nikada više neću kupovati ništa skupo preko njih jer su varalice osim ova sranja od kineza za 5-6 dolara. 

pa meni su prije kojih  godinu dana zeznuli,   2 predmeta od kojih je svaki  koštao    10 dolara  nisam dobila  i   tražim  refund  međutim  odbili su me i nisam dobila  refund  za nijedan, a niti su mi ikada stigli predmeti.  

ja uopće ne znam po kakvim kriterijima rade kada pregledavaju slučaje. Nešto što je očito zanemare i zatvore case. BEZ IKAKVOG ULAŽENJA U DETALJE. samo kažu CASE No 12345 je sada zatvoren i nažalost moramo vas obavijestiti da nismo u mogućnosti vratiti vam novac. I Amen. Bez objašnjenja.

Rekli su mi u banci da im sve isprintam ali baš sve sve sve pa će oni nešto probati s bankom od prodavača riješiti.

17 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Poz. Danas sam dobio paket iz kine vrijednosti 1,5 dolar ( maskica za mob. ). Prilikom dostave od strane pošte morao sam platiti dostavu 4.5 kune. Kad sam pitao poštara zašto moram platiti ( do sada nikad nisam platio ništa a imam preko 50 kupovina ) rekao mi je da se plačaju svi paketi na kojima piše small packet. Jel to nešto novo ili me je opral za 4.5 kune?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gogs kaže...

Poz. Danas sam dobio paket iz kine vrijednosti 1,5 dolar ( maskica za mob. ). Prilikom dostave od strane pošte morao sam platiti dostavu 4.5 kune. Kad sam pitao poštara zašto moram platiti ( do sada nikad nisam platio ništa a imam preko 50 kupovina ) rekao mi je da se plačaju svi paketi na kojima piše small packet. Jel to nešto novo ili me je opral za 4.5 kune?

Nije te oprao i nije to ništa novo.

17 godina
moderator
Gogs kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

16 godina
freerock0 kaže...
freerock0 kaže...

ovo mi je bila prva aukcija i prvi ovakav slučaj.

Kupio sam item na aukciji (÷100 €), krenuo na plačanje no umjesto PayPala dobio nekakav Kontonummer , Name der Bank ...??

Želim plaćati isključivo putem PayPala kao do sada.

Što sad ?  

Možeš (zapravo i moraš) tražiti prodavača da otkaže tvoj bid - reci mu da nisi vidio da ne prima PayPal (je to uopće gdje naznačeno na stranici proizvoda?). Ako otkaže tvoj bid, onda će proizvod kupiti onaj s prvom ponudom nižom od tebe. Ako ne otkaže, onda ti jedino preostaje ili da se nekako snađeš ili da ne platiš (što će se tada dogoditi? čitaj).

Kontaktirao sam prodavača i tražio podatke za kupnju samo preko Paypal - čekam odgovor.

Što ako on nema Paypal račun a ja bih htio kupiti taj proizvod ?

Ništa od kupnje ili ima koji drugi "siguran" način kupnje ?

Pozdrav ,

dogovorio se sa prodavateljom i on poslao paket iz Njemačke koji ima cca. 3 kg.  Iznos je prema dogovoru uvečan za poštarinu od 15€ i poslan preko DHL (dobio tracking number).  

Zanima me plaća li se što DHL-u kod preuzimanja paketa ili je sve već plaćeno u ovih 15 € ?

17 godina
freerock0 kaže...

dogovorio se sa prodavateljom i on poslao paket iz Njemačke koji ima cca. 3 kg.  Iznos je prema dogovoru uvečan za poštarinu od 15€ i poslan preko DHL (dobio tracking number).  

Zanima me plaća li se što DHL-u kod preuzimanja paketa ili je sve već plaćeno u ovih 15 € ?

Ne plaćaš ništa

16 godina
Ziga kaže...
freerock0 kaže...

Ne plaćaš ništa

Hvala

10 godina
neaktivan

Poštovani,

ovim putem vas obavještavamo da je prilikom carinskog pregleda Vaše pošiljke ovlašteni carinski djelatnik utvrdio kako je Vaš račun nedovoljan (ja sam poslao onaj papir nazad koji sam dobio 1. put te napisao puno manje kn). Molimo vas da na dostavite račun (po mogućnosti u pdf formatu) ili ispis s web stanice sa nedvpkbenim identitetom robe (vrsta i cijena robe). Linkove nismo u mogućnosti otvoriti. itd

šta sada, šta će biti ako pošaljem račun koji je oko 240kn ja sam napisao 40 ?

15 godina
odjavljen
smotaniveliki kaže...

Poštovani,

ovim putem vas obavještavamo da je prilikom carinskog pregleda Vaše pošiljke ovlašteni carinski djelatnik utvrdio kako je Vaš račun nedovoljan (ja sam poslao onaj papir nazad koji sam dobio 1. put te napisao puno manje kn). Molimo vas da na dostavite račun (po mogućnosti u pdf formatu) ili ispis s web stanice sa nedvpkbenim identitetom robe (vrsta i cijena robe). Linkove nismo u mogućnosti otvoriti. itd

Samo se ti igraj... Ti vrijedi riskirati teški zločin i veliku zatvorsku kaznu radi uštede od 60 kn koliko te iznosi porez?

Uglavnom moraš sada poslati originalni račun i nadat se da će se smilovati nad tvojom glupošću.

Svi smo mi Mentalist.
17 godina
moderator
smotaniveliki kaže...

(ja sam poslao onaj papir nazad koji sam dobio 1. put te napisao puno manje kn)

Zar si stvarno mislio da će ti povjerovati da ti je paket poslao stric iz Kine na poklon?

smotaniveliki kaže...

To ćeš vjerojatno ti reći nama (ne znam je li još netko tko prati ovu temu na taj način pokušao prevariti carinu). Jasno ti je valjda da ako ne pošalješ račun, paket nećeš dobiti. Pretpostavljam da ti se ništa neće dogoditi, samo što ćeš platiti PDV i troškove carinjenja. Ali nemoj me držati za riječ.

10 godina
neaktivan

a vidjet cemo da, nije da sam ih ni pokušao prevariti nego ja nemam na nijednom računu taj broj koji su oni naveli da je pošiljka, mogao sam se samo orijentirati prema težini paketa, a i to ko će ga znati, sada san si posla našao a naručim neke ledice od 10 dolara te od 30 i neki prekidači, nemiga da je kozna šta

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 13:06 (smotaniveliki).
16 godina

Danas sam dobio zanimljiv email od Ebay-a, što im inace nije bila praksa da mi šalju ovakve mailove. Činjenica je da bi vjerovatno ostao bez refunda da nisam išo na escalate the case, jer item je kupljen sad vec davnog 5.11.2014. .

"Hello (Ime)

Thank you for contacting eBay Customer Service regarding the cable (item# broj) that you purchased from “protector-2012”. I know how discouraging it can be when you have waited to receive your item just to find out that it is not genuine and I understand that you escalated this case for a resolution as the seller had not made efforts to help you resolve this matter. I like you to know that I am more than willing to explain this further.

(Ime), first of all, let me apologise for we weren’t able to respond to your case as quickly as we’d like to. We’ve been experiencing an unusually high number of contacts. Despite of this, I want to assure you that we are here to make sure this case is resolved.

Going back, I have thoroughly reviewed the details of the case and I can see that we've decided to close the case on your favour on 11th of January 2015. Upon further review, I found out that we have already processed a refund to your PayPal account on the same day. You may check the said refund by going to your PayPal account you used to pay for this item. Details are as follows: ..."

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Bok!

PITANJE: Ako ne dobijem tracking number nakon što sam kupio item i nakon što je seller navodno poslao, da li to znači da ga niti seller nema? Ima li smisla tražiti da mi ga daju?

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
vmd108 kaže...

PITANJE: Ako ne dobijem tracking number nakon što sam kupio item i nakon što je seller navodno poslao, da li to znači da ga niti seller nema? Ima li smisla tražiti da mi ga daju?

Hvala.

Odgovor: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

10 godina
neaktivan

Pitanje je bilo da li seller može pratiti pošiljku iako tracking number nije izdan. u FAQ ne piše ništa o tome.

15 godina
vmd108 kaže...

Pitanje je bilo da li seller može pratiti pošiljku iako tracking number nije izdan. u FAQ ne piše ništa o tome.

Teoretski mislim da on može poslati paket i uzeti tracking broj u svojoj pošti ali ga ne podjeliti s tobom.

Swedish latin super funk.
17 godina
moderator
vmd108 kaže...

Logika ti govori da, ako se pošiljka prati putem tracking numbera, a tracking number nije izdan (plaćen) za tu pošiljku, da se takva pošiljka ne može pratiti.

Ako ti prodavač da tracking number, onda znaš da ti je pošiljku poslao preporučeno (pod uvjetom da ti nije dao tuđi tracking number).

Ako ti ne da, onda ne znaš ništa. Sirka666 ispravno primjećuje da ti je pošiljku mogao poslati preporučeno (s tracking brojem), bez da tebi da tracking broj (možda zato jer se želi osigurati od prevare, a tebi ga nije dao jer inače traži dva-tri dolara za tracking broj).

16 godina
neaktivan

Dobar dan ,

Evo ovako ,naručujem par godina sa ebaya ,nikad nisam imao problema ,sve je došlo na vrijeme ,ono što nije došlo ili je bilo potrgano ,nedostajalo brzo se riješilo .Uglavnom ,posljednih mjesec dana  kada naručim paket ,bilo koje vrijednosti .Poštar uzima 5-10 kn  ..Pitao sam poštara on ne znam zašto je to ..Da li ima netko iskustva ,zašto pri podizanju paketa moram svaki put platiti 5-10 kn ?

17 godina
neaktivan
cro_denis kaže...

Dobar dan ,

Evo ovako ,naručujem par godina sa ebaya ,nikad nisam imao problema ,sve je došlo na vrijeme ,ono što nije došlo ili je bilo potrgano ,nedostajalo brzo se riješilo .Uglavnom ,posljednih mjesec dana  kada naručim paket ,bilo koje vrijednosti .Poštar uzima 5-10 kn  ..Pitao sam poštara on ne znam zašto je to ..Da li ima netko iskustva ,zašto pri podizanju paketa moram svaki put platiti 5-10 kn ?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-pitanja-odgovori/29179.aspx?page=353&jumpto=4442830&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Ali ne kuzim kak ti uzima 5-10kn, uvijek drukčije?kolko je meni poznato može ti uzeti jedino 4.5kn zbog ovog razloga kaj sam linkal.

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 11:02 (jura).
16 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru ...Sad sam razmislio i jednom je uzeo 10 kn ,sve je bilo 4,5 - 5 kn... Pa to je strašno ! 

10 godina
neaktivan

eto ja sam danas platio tu dostavu 80kn mamicu im, a još dva puta očekujem i odsad ništa ne naručujem s ebaya ni ničeg, ne isplati se više

15 godina
Ljudi, kakvo je stanje sa ebayem i narucivanjem moba, je li se placa ova cijena koja pise tocno ili jos nesto nabacaju, na kraju gledam najisplativije mi cekat da mobitel opet dodje u shop u BiH, najjeftiniji mi ovamo... Btw. Vezano za mobicity, jel se placa pdv, ako narucim iz bih, kad bih nije u eu, kako to funkcionira??
15 godina
neaktivan
Pezer kaže...
Ljudi, kakvo je stanje sa ebayem i narucivanjem moba, je li se placa ova cijena koja pise tocno ili jos nesto nabacaju, na kraju gledam najisplativije mi cekat da mobitel opet dodje u shop u BiH, najjeftiniji mi ovamo... Btw. Vezano za mobicity, jel se placa pdv, ako narucim iz bih, kad bih nije u eu, kako to funkcionira??

Za SVE preko 50KM plačaš carinu + PDV + neke takse, znači cijena mobitela sa shippingom + 10% + 17% + 15KM neke takse, tako nekako dođe, a zafrkano je kada ti treba garancija, valja ga slati nazad

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.1.2015 19:30 (Haker_x).
15 godina
Znaci cekat da univerzalno opet nabavi taj model, ne more jeftinije hahah
15 godina
smotaniveliki kaže...

eto ja sam danas platio tu dostavu 80kn mamicu im, a još dva puta očekujem i odsad ništa ne naručujem s ebaya ni ničeg, ne isplati se više

nisi platio dostavu, nego si platio carinu i PDV, očito je da si nesto narucio sto je cca 300kn (+/- 50kn).. pošiljke koje vrijede više od 160kn mogu te oderati na taj način (al u vecini slucajeva prolaze do 350-400kn, na volju carinika)

10 godina
neaktivan

prolazilo je dosada očito, sada će mi i za 32 dolara opalit pdv,

platio sam pdv 217kn piše na papiru, carina se ne plaća ispod 1500kn tako da neznam di su nasli onih 287 koje me trazia postar, ocito postarina

11 godina

Pozdrav, tražim i nikak da nađem; Frendici sam naručio iz US neke Vibram šuze. Cijena 35$, shipping 38$ i sad kaj ne kužim import charges 11$. 

Dal je to onda konačna cijena ili ću morat platit još kad stigne?

Hvala!

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to became insane.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice