eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.397
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

casanovaZL

Limit 1 oglas u jednoj kategoriji za mjesec dana, na zalost sam i ja imao isti problem i kroz to sve pokusavanje da potvrdim nesto da bi mogao da objavim ponovo oglas u istoj kategoriji sam na kraju odustao i nisam objavio drugi oglas, i prodao igrice na lokalnom oglasniku.

Meni je paypal skinuo 0.61$ na 8$

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2014 18:34 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

zna li netko mogu li se ogrlice protiv buha i one ampule za ljubimce uvoziti dali je to regulirano nekim zakonima mozda ?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Instruktor kaže...

zna li netko mogu li se ogrlice protiv buha i one ampule za ljubimce uvoziti dali je to regulirano nekim zakonima mozda ?

Ne znam, ali ja to baš i ne bih kupovao sa ebaya, odi u vetrinara ili poljoprivrednu apoteku i imaš stvarno danas za jako malo novaca.

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
11 godina
neaktivan

lako meni za to pas ionako nije moj ... sta je sa ovim maskama za mobitele odnosno dali je problem ako na njoj piše "Xperia" s obzirom na brend ?

Eto ja novi u carima Ebay kupovine pa se raspitivam {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vjerujem da je ovo pitanje postavljeno .Unutar 347 stranica sumnjam da ću ubrzo naći .Čitajte lijen sam i tražim pomoć.

Uglavnom ,zadnji put sam blokirao karticu jer nisam aktivirao preko paypala za 1,95$.Odlučio sam napraviti novu karticu u PBZ-u. Aktivirao sam je ponovo ali traži me 4 broja da ukucam da potvrdim da je to moja ..Koja su to 4 broja i kako do njih doći ? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.3.2014 5:04 (cro_denis).
17 godina
moderator
cro_denis kaže...

Vjerujem da je ovo pitanje postavljeno .Unutar 347 stranica sumnjam da ću ubrzo naći .Čitajte lijen sam i tražim pomoć.

Uglavnom ,zadnji put sam blokirao karticu jer nisam aktivirao preko paypala za 1,95$.Odlučio sam napraviti novu karticu u PBZ-u. Aktivirao sam je ponovo ali traži me 4 broja da ukucam da potvrdim da je to moja ..Koja su to 4 broja i kako do njih doći ? 

To je inače pitanje koje se tiče PayPala, a ne eBaya: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

Gdje naći ta 4 broja? U opisu transakcije od 1,95$. Kako doći do opisa transakcije? Imaš internet bankarstvo? Onda pogledaj. Nemaš? Idi u banku pa traži ispis transakcija.

16 godina

Evo da kazem jednu stvar sto se tice carinjena predmeta vecih vrijednosti. Prosli mjesec sam kupio jedan predmet vrijednosti 115$. Seller je poslao item sa oznakom gift i vrijednost 20$. I jucer idem dolazi, nije podlijegao carinenju i sve uredu proslo :) Napomena : Paket je malo veci bio odnosno pegla za kosu malo veca pa nisu otvarali zacudo :)

Zakljucak: Mislim da pravila oko carinenja nekih stvari nema jer sam do sad dosta putao kupovao od malih do velikih stvari.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To što se tebi nije dogodilo ne znači da se ne događa.. Meni isto nijedan paket nikada nije išao na carinu, ali znam dosta ljudi kojima ide.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Fake_Alert kaže...

Evo da kazem jednu stvar sto se tice carinjena predmeta vecih vrijednosti. Prosli mjesec sam kupio jedan predmet vrijednosti 115$. Seller je poslao item sa oznakom gift i vrijednost 20$. I jucer idem dolazi, nije podlijegao carinenju i sve uredu proslo :) Napomena : Paket je malo veci bio odnosno pegla za kosu malo veca pa nisu otvarali zacudo :)

S obzirom kako se čini da već jedno dulje vrijeme pakete uopće ne otvaraju (ili barem dobar dio njih - fakat se više ne sjećam kad su mi zadnji put otvorili paket), za pretpostaviti je da ih propuštaju kroz rengen. I na rengenu onda vide neku aparat tipa pegla ili fen za kosu, za koju pretpostave da je jeftin kineski komad električnog uređaja (makar došao u većem paketu) i to je to. Nije ništa čudno da i veći paketi prođu bez da te traže račun. Da si u istom takvom paketu (ili čak i osjetno manjem) primio recimo neke malo gabaritnije slušalice ili grafičku karticu, ne bi se trebao oslanjati na to da će ti proći bez da te traže račun. {#} Baš će se sad natezati s tobom zbog pegle ili fena za kosu, LOL.

14 godina
mbaksa kaže...
Fake_Alert kaže...

S obzirom kako se čini da već jedno dulje vrijeme pakete uopće ne otvaraju (ili barem dobar dio njih - fakat se više ne sjećam kad su mi zadnji put otvorili paket), za pretpostaviti je da ih propuštaju kroz rengen. I na rengenu onda vide neku aparat tipa pegla ili fen za kosu, za koju pretpostave da je jeftin kineski komad električnog uređaja (makar došao u većem paketu) i to je to. Nije ništa čudno da i veći paketi prođu bez da te traže račun. Da si u istom takvom paketu (ili čak i osjetno manjem) primio recimo neke malo gabaritnije slušalice ili grafičku karticu, ne bi se trebao oslanjati na to da će ti proći bez da te traže račun. {#} Baš će se sad natezati s tobom zbog pegle ili fena za kosu, LOL.

Znači mob iz Kine vrijednosti preko 400$ nema šanse da ne carine?
Tj. da mi ne naplate PDV?

I može mi itko reći što znači "Despatched to ATC?"
Paket mi je taj status dobio 15.03. i od tada je nepromijenjen.
A ostali trackeri pokazuju "Insert item into bag" i zadnja lokacija Singapur 12.03. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
17 godina
moderator
sudy_freak kaže...
Znači mob iz Kine vrijednosti preko 400$ nema šanse da ne carine?

Tj. da mi ne naplate PDV?

Ima neke šanse ako će ti paket prvo završiti u nekoj europskoj zemlji. Ima jako male šanse ako ide direkt iz Kine u Hrvatsku.

15 godina
Ovako ljudi imam problem il mozda i ne znaci narucio sam si karb 25 dollara i pratio tracking number i eto sta bilo
Retention reason : Invoice missing 10805 Zagreb CUV
e sad sta sad je to lose il neloše koja spika
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trebat' ćeš slati račun na carinu, poslat će ti obavijest

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

pa nek idu znas di.. do sad nikad zivo nisu zezali odjednom za karburator ono me karinđe

a buraz za cijelu poluosovinu za clio niko nista xD

nego onda taj racun sta isplata od ebaya il paypala sa detaljima narudbe treba slat ili

i da se moze im to slat meilom ako dode da ne moram ic u postu itd itd jer nemam vremena radim non stop

eto stanje znaci kompletno

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 9:47 (Lacko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Lacko kaže...

Ebay FAQ

14 godina
Lacko kaže...

pa nek idu znas di.. do sad nikad zivo nisu zezali odjednom za karburator ono me karinđe

a buraz za cijelu poluosovinu za clio niko nista xD

nego onda taj racun sta isplata od ebaya il paypala sa detaljima narudbe treba slat ili

i da se moze im to slat meilom ako dode da ne moram ic u postu itd itd jer nemam vremena radim non stop

eto stanje znaci kompletno

Evo gledam sad status tvoje pošiljke i sve lijepo piše, a za moj paket poslan 12.03. (SingPost) nema nikakvih novosti.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina

znaci da jos nije izaso iz singapura

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Lacko kaže...

znaci da jos nije izaso iz singapura

A de dobro je?
Pa kad ga onda mogu očekivati? {#} 

A na 4px dobijem ovo

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 21:21 (sudy_freak).
17 godina
moderator

S jedne stranice: "ATC here means Singapore Post's Airmail Transit Centre located near the Changi International Airport." Što vjerojatno znači da su ga tad dopremili u skladište na aerodromu i da je spreman za ukrcaj na avion.

Nemoj se opterećivati s ne znam kakvim drugim trackinzima - imaš ips.posta.hr i kad ti paket stigne u Hrvatsku, upravo tamo će ti to pisati. {#}

14 godina
mbaksa kaže...

S jedne stranice: "ATC here means Singapore Post's Airmail Transit Centre located near the Changi International Airport." Što vjerojatno znači da su ga tad dopremili u skladište na aerodromu i da je spreman za ukrcaj na avion.

Nemoj se opterećivati s ne znam kakvim drugim trackinzima - imaš ips.posta.hr i kad ti paket stigne u Hrvatsku, upravo tamo će ti to pisati. {#}

A onda će valjda uskoro stići. 
Čekam ko ozebli sunce.
Ne treba valjda avionu tjedni od Singapura do Hrvatske.
Ali kako to da 10 dana tamo stoji? 

+ još koliko će biti na carini.... {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 22:49 (sudy_freak).
17 godina
moderator
sudy_freak kaže...
Čekam ko ozebli sunce.

Možda sam se možda malo krivo izrazio i možda si ti malo krivo protumačio moju poruku. Moja poruka nije značila da tvoj paket samo što nisu ubacili u avion, nego je značila da je tvoj paket negdje u nekom aerodromskom skladištu, odnosno značila je da je tvoj paket više nije u rukama pošte. Sad, hoće li ga u avion ubaciti sutra, za tjedan dana ili za mjesec dana - ne možeš znati.

14 godina
mbaksa kaže...
sudy_freak kaže...
Čekam ko ozebli sunce.

Možda sam se možda malo krivo izrazio i možda si ti malo krivo protumačio moju poruku. Moja poruka nije značila da tvoj paket samo što nisu ubacili u avion, nego je značila da je tvoj paket negdje u nekom aerodromskom skladištu, odnosno značila je da je tvoj paket više nije u rukama pošte. Sad, hoće li ga u avion ubaciti sutra, za tjedan dana ili za mjesec dana - ne možeš znati.

Nekoliko ljudi je uzimalo s te stranice i stiglo im je u principu za 30ak dana. Plus/minus.
S tim da je jednom dečko bio 8 dana na carini.
Ne znam kakve sam ja sreće da je moj paket baš tako prošao i da je "zaboravljen".
Ja se iskreno nadam da si u krivu i da će ga ubaciti uskoro. {#} 

17 godina
moderator
sudy_freak kaže...
Nekoliko ljudi je uzimalo s te stranice i stiglo im je u principu za 30ak dana. Plus/minus.

Nema veze s koje se stranice naručuje, kad oni nemaju ništa s paketom kojega šalju. Kad oni paket predaju pošti, ono što se dalje događa više nije pod njihovom kontrolom.

sudy_freak kaže...
S tim da je jednom dečko bio 8 dana na carini.

Nekoliko mjeseci nakon ulaska u EU bili su česti takvi slučajevi, a paketi su se nekima još i dulje zadržavali na carini.

sudy_freak kaže...
Ja se iskreno nadam da si u krivu i da će ga ubaciti uskoro. {#} 

Događa se. Ako ne dođe, otvorit ćešcase, dobiti povrat love i to je to.

11 godina
neaktivan

Dali ima tko iskustva s Western Union?
Narucio bih s ove stranice http://www.tradeindia.com/fp1163895/Sodium-Humate.html ali nude samo mogucnost placanja Western Union, nisam nikad placao preko toga pa ako to zna dali je sigurno u slucaju ako se plati dali ima ikakvo osiguranje ukoliko ne dode pošiljka da se dobije novac nazad kao preko paypala?
Dali se ikako moze vidit feedback selera na stranici koju sam vam dao?

Zahvaljujem.

کτγℓع

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

western union nikad nisam koristio za kupovinu,mislim da nemaš nikakvu sigurnost....to ti dođe ko uplatnica....ispišeš podatke pošiljatelja i primatelja i približan iznos,onda ti daju kod pomoću kojeg primatelj podiže novac(mislim da kod ti sam moraš poslat primatelju putem maila ili sms)

fra Krsto Narkoman
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Iako je mnogo korisnika WOT-a kliknulo da je stranica pouzdana, ja ipak nebi plaćao ništa preko WU, samo paypal, nikako drugačije

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Zahvaljujem na brzom odg, nazalost nisam uspio pronac nijednog drugog selera koji prodaje sodium humat na manje kolicine preko paypala tako da mi je malo zeznuto, pitao sam sellera dali moze preko paypal njegov odg:   We have granular sodium humate for agriculture use. It`ll be no problem for us to supply you 5KG sodium humate. however we wants to know whether there is any problems for you to receive this small quantity products through courier?

So far we don`t have Paypal account, how about westunion?

Dali postoji naćin da se vidi fedbeck kupaca kod tog sellera kao na ebayu?

کτγℓع
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2014 15:44 (Duje2).
16 godina
neaktivan

Nedavno sam tražio pomoć oko aktivacije kartice i napokon sam uspio .Paypal mi je vratio iznos ,onih 1,95$ i sada imam taj iznos na paypal acc-u .Želim iskoristiti taj iznos za kupnju određeni stvari na ebayu ali me odbija .Točnije na paypalu imam 3,90$ i pokušavam naručiti malu pumpu za bajk ,koja košta 3,60.Zanima me zašto ne mogu kupiti ?Vidio sam da ima opcija prebacivanja na visu ,da li se to naplačuje? 

16 godina

pozdrav

znam da je off-topic, no moze mi neko reci ako placam kakve dodatne troskove za ovu majicu

http://www.fredperry.com/eu/men/shirts/no-doubt-men-s-fred-perry-shirt-sm2027.html

0 2 hvala 0
17 godina
cro_denis kaže...

Nedavno sam tražio pomoć oko aktivacije kartice i napokon sam uspio .Paypal mi je vratio iznos ,onih 1,95$ i sada imam taj iznos na paypal acc-u .Želim iskoristiti taj iznos za kupnju određeni stvari na ebayu ali me odbija .Točnije na paypalu imam 3,90$ i pokušavam naručiti malu pumpu za bajk ,koja košta 3,60.Zanima me zašto ne mogu kupiti ?Vidio sam da ima opcija prebacivanja na visu ,da li se to naplačuje? 

Vrlo vjerojatno jer nemas dovoljno novaca na racunu, ako ti racun nemoze u minus blokiraju ti iznos za odrzavanje racuna koji je npr meni kod deviznog nekih 20kn sto je neka 3USD

Xfire: slickman25 Steam: ryou229
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice