eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.701
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

narucio sam artikal sa ebaya vrijednost 13$ međutim nisam dobio artikal, nisam mogao otvoriti case jer se nesto na ebayu mijenjalo pa sam otvorio case na paypalu. kontaktiro sam selera i rekao je da ce vratiti novac, vec 7 dana seller mi govori da mi je vratio novac ali taj novac nigdje nije prikazan na paypalu, provjerio sam racun ni na racunu nema novca, kako cu sada vratiti svoj novac da ne ostanem  ostecn. hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

napravis escalate?

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan

Sve nikada doći artikli, kad odjednom boom

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 18:42 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

koji k? Sta ti imas sub postu? Ja se nadam da ce meni tak jedan bunt u pon doci.

13 godina
neaktivan

Ja čekam paket sa sjevera Njemačke 3 tjedna, a iz kine bolje da ne govorim.
Nadam se da će u pon biti boom ili idem u poštu i malo napravit reda.

Meni se već 3 puta desilo da mi poštar ostavi paket kod susjeda, to ću im isto reći.
Otkad mi je stalni poštar-legenda umro(RIP) nisam imao više stalnog poštara, svaki dan dođe drugi, a u ulici imam čudne brojeve tako da svi ostanu zbunjeni.
Nadam se da će se to srediti što brže. 

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Eh, sve više artikala ima: Does not ship to Croatia, Republic of
I to iz Hong Konga uglavnom. Za poludit

Treba mi ova stvarcica:

http://www.ebay.com/itm/Adjustable-Head-Vented-Helmet-Strap-Mount-Holder-For-Video-Camera-DV-DVR-Black-/380799612432#shpCntId

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 10:59 (darioklc).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
darioklc kaže...

Ništa čudno, s obzirom na to kako nam šteka poštansko-carinski promet.

Imaš za manje novca od prodavča koji šalje u Hrvatsku i to bez biddanja. Ovdje. Malo bolje se potrudi kod traženja. {#}

12 godina

Pozz,zelim si kupiti zvucnik,za svoju Nokiju 112.Pa me zanima misljenja o ovom zvucniku...

http://www.ebay.com/itm/Mini-Bluetooth-Wireless-Speaker-Rechargeable-MIC-for-Cell-Phone-Black-/370961400771?pt=UK_MP3_Player_Accessories_AudioDocks_Speakers&hash=item565f05c3c3

Posto je to stari mob,bojim se,da ne bi fulao model,pa da ne pasu kablovi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovako, kupio bi ovu lampu za auto.

Da li na carini gledaju cijenu od 29 dolara (samo lampa) ili cijenu od 35 dolara sa uračunatom dostavom? 

Ako gledaju ovu prvu cijenu onda ne bi trebao platiti PDV jer je to manje od 22 eura, jel tak?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 1:04 (veki22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Gleda se sa dostavom, i 22eura je 30dolara. Reci selleru da napise 25dolara i free shipping i ako nije velik paket proci ce bez problema.

15 godina
neaktivan
veki22 kaže...

Ovako, kupio bi ovu lampu za auto.

Da li na carini gledaju cijenu od 29 dolara (samo lampa) ili cijenu od 35 dolara sa uračunatom dostavom? 

Ako gledaju ovu prvu cijenu onda ne bi trebao platiti PDV jer je to manje od 22 eura, jel tak?

Ne ne, 35 dolara ti je samo dostava, znaši 28.99+34.99 = 63.98$ a kako vidim Latvia je u EU, i s tim nećeš morati plačati carinu

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 1:40 (Haker_x).
16 godina
darioklc kaže...

Treba mi ova stvarcica:

http://www.ebay.com/itm/Adjustable-Head-Vented-Helmet-Strap-Mount-Holder-For-Video-Camera-DV-DVR-Black-/380799612432#shpCntId

Kada se uzme tracking number sasvim normalno dode item, barem je meni tako za razliku od 4 itema koja nisu dosla bez trackinga a jedan sa trackingom u 3 tjedna.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
Haker_x kaže...

kad si  to kupio? Meni nije još uvijek stiglo  par paketića od 25.10. i 2.11.

15 godina
neaktivan
Atomic-7 kaže...
Haker_x kaže...

Ovo je sve stiglo za manje od mjesec dana, imam ih još nekoliko koje čekam više od mjesec dana, a za dosta artikala sam dobio refund, jer nisu dosli ni poslije 2-3 mjeseca...

15 godina
Haker_x kaže...
Atomic-7 kaže...
Haker_x kaže...

Ovo je sve stiglo za manje od mjesec dana, imam ih još nekoliko koje čekam više od mjesec dana, a za dosta artikala sam dobio refund, jer nisu dosli ni poslije 2-3 mjeseca...

Hvala. Izgleda da ću i ja uskoro morati tražiti  refund

17 godina
protjeran
nanek kaže...

Ja sam kriv jer treba 7 dana da iz Zagreba dode taj papir kod mene koji sam takoder u Zagrebu, a isto toliko je trebalo paketu koji sam naručio iz New Yorka da dođe u Zg. Ne znam da li je to smiješno ili žalosno. Ako je to tebi normalno onda svaka čast. Ja sam poštarinu debelo platio i rok je 5-10 dana. Da ovi nisu ko puževi, taj rok bi bio ispoštovan i ja bi dobio ono što sam platio da dođe u tom roku.

Mislim da je potpuno normalno da drzavna sluzba ne radi na drzavne blagdane. Tako ti je to i u Ameriki. A to sto ciko Jovica iskoristava svoje crnchuge i svetkom i blagdanom to ti je drugi par opanaka. I pravo pitanje da se poceses po budjavim prsima i rece "U kojem K*** mi to zivimo" (A da ne radis kod cika Jovice pa te zaboli cuna, jelda)

13 godina
neaktivan

ugl. imam pitanje

Narucio sam slusalice prek ebaya u vrijednosti od 505kn i sada me zanima da li cu sta morati platiti naknadno carini il tak nes i btw. shipping je bio free.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.12.2013 2:34 (d1n0x).

0 2 hvala 0
17 godina
moderator
d1n0x kaže...
Narucio sam slusalice prek ebaya u vrijednosti od 505kn i sada me zanima da li cu sta morati platiti naknadno carini il tak nes i btw. shipping je bio free.

Čitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

13 godina

Iz Hong Konga mi je danas stigla igracka narucena 08.12.

I to na kcerkin imendan {#}

Ugodno sam iznenadjen {#} Mislio sam da cu sad oko Bozica i Nove cekati kojih mjesec i pol - dva mjeseca {#}

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pronašao sam papirić danas u sandučiću koji mi je poštar ostavio da od petka mogu preuzeti na pošti zamjenski ekran za laptop naručen s ebaya.

Pozvoniti mu je valjda bilo preteško -.-

Sad 4 dana čekanja...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Danas došao paket koji je poslan 31/10/2013. Nisam otvarao case jer sam nekako imao osjećaj da će doći a i stajao je samo 4$...

When all else fails - crowbar the fucker

5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pošto ovo nije baš česti primjer naruđbe paketa, da li netko zna kako se plaća carina za ovaj paket?

Radi se o noćnoj optici za lov, trebao bi informacije o carini kako se provodi za to (da li imam kakvu posebnu kategoriju plačlanja) i ako ima netko slučajno tko se više razumije u to, da mi preporuči možda još koju optiku bolju ili jeftiniju.

Hvala puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Osa kaže...

Pošto ovo nije baš česti primjer naruđbe paketa, da li netko zna kako se plaća carina za ovaj paket?

Plaća se, samo je pitanje kolika.

Ja bi računao s ~10%, da ne kopam sad po tarifi.

15 godina
neaktivan

Da potvrdim, vrijeme otvaranja case-a je 30 dana od posljednjeg datuma procjenjene dostave, što je u ovom slučaju 26.12. (Estimated Delivery: Wed. Dec. 4 - Thu. Dec. 26) i s ovim su produzili vrijeme otvaranja case-a. Ja sam ovaj item narucio 18.11 i rok do kojeg mogu otvoriti case je oko 25.01., više od 2 mjeseca

Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

"YOUR EBAY BUYING PRIVILEGES HAVE BEEN RESTRICTED"

da li je netko od korisnika imao ovakvih problema? danas sam dobio mail od ebay-a u kojem me obavještavaju da ne mogu kupovati narednih 14 dana..kao razlog navode dda sam imao previše otvoreni CASE-eva ( naručio 20 predmeta u proteklih 2mjeseca i od njih mi 8nije došlo pa sam otvarao case )

da li ću nakon proteka tih 14 dana moći dalje normalno kupovati ili ne?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E ovako, imam pitanje, zbunjuje me situacija pa ak neko može razjasniti... Gledam neki miš i sad za tip dostave piše ovo "FedEx Ground International for Canada" ... item se nalazi u Kini, a šalje worldwide... Zašto onda ovo for Canada ?

Samsung Galaxy Note II :)
17 godina
moderator
goranbm kaže...

E ovako, imam pitanje, zbunjuje me situacija pa ak neko može razjasniti... Gledam neki miš i sad za tip dostave piše ovo "FedEx Ground International for Canada" ... item se nalazi u Kini, a šalje worldwide... Zašto onda ovo for Canada ?

Nisi logiran? Logiran si, ali ne dostavljaju u Hrvatsku pa ti je kao zemlja za dostavu odabrana Kanada? Ne možemo znati kad nisi dao link.

16 godina

Da li se može poslati refund pola cijene. Kinez me traži email, da pošalje na paypal. U porukama preko ebaya se ne može poslati email adresa. Da mu pošaljem adresu u zagradama ili?

Your message wasn’t sent because it included an email address.

For your safety, eBay does not allow the exchange of email addresses in member to member communications . This protects both buyers and sellers by keeping a track record of communications. It also helps ensure that transactions happen on eBay so buyers and sellers are covered by eBay protection programs.

Please remove the email address and resend your message.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Diablo86 kaže...

Da li se može poslati refund pola cijene. Kinez me traži email, da pošalje na paypal. U porukama preko ebaya se ne može poslati email adresa. Da mu pošaljem adresu u zagradama ili?

E-mail adresu prodavača imaš na PayPal računu kojeg si primio na e-mail. I u opisu transakcije na PayPalu.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
goranbm kaže...

Nisi logiran? Logiran si, ali ne dostavljaju u Hrvatsku pa ti je kao zemlja za dostavu odabrana Kanada? Ne možemo znati kad nisi dao link.

Evo baš sad gledam, nema više itema ... Uglavnom bio sam logiran, i odabrao sam Hrvatsku, i kad sam išao na detalje slanja, pisalo je za Hrvatsku, a onak desno di piše kao kojom se poštom šalje je pisalo "FedEx Ground International for Canada"  .... free shiping. 

Samsung Galaxy Note II :)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice