eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.800
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

Je, ja imam isto iskustvo. Otvorio sam case na zadnji dan kad se sjecam da je pisalo i sve je proslo ok...sad o cem se radi i mene zanima..

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
12 godina
eBay - pitanja i odgovori

Pozz,imam jedno pitanje.U zadnje vrijeme,stalno naletavam na neke fakeove,tocnije vec dva itema,nisam mogao kupit,jer ga je Ebay maknuo sa njihove stranice.Sve sta kupujem,uvjek gledam komentare,cijene i opcenito njegov profil...ali eto,vec drugi put mi se desilo da sam naletio na idiota.Prvi put sam iskreno sam kriv iz razloga sto koja bi to jakna kostala 2dolara+postarina?Ali ovog puta,nije bio takav slucaj...Pa me zanima,na koju foru vi kupovate stvari?Na sta trebam obratiti najvise pozornost,da ne bi bio prevaren?Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dobro to za "napunpavanje" aukcije mislim, sve je moguće, sigurno ima ne fer igara ko i svugdi. Al opet neću nešto prodat za 20% cijene i tu nema šta bit nekorektno, mene samo zanima dali ja imam pravo odbit ponudu i ako mi je niska i to je SVE.
Jer nigdi tamo nisam našao konkretne upute, pa i dalje molim ljubazno ako neko zna .
17 godina

Pa onda stavi reserving price

http://pages.ebay.com/help/sell/reserve.html

You got to lose to know how to win
15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Da to je bilo prije al sad tog nema. Na dva artikla mi je to pisalo prije nekih 4-5 dana i onda odjednom nestalo, bas u to vrijeme sad ovdje vidio da je vrijeme stavljeno na 30dana. Jedino ako mi se nije povecalo vrijeme pa jos nije kriticno pa sad ne pise, makar sumnjam u ovu teoriju.

DamageHigh kaže...

Je, ja imam isto iskustvo. Otvorio sam case na zadnji dan kad se sjecam da je pisalo i sve je proslo ok...sad o cem se radi i mene zanima..

Vidite jednu stvar, ja mislim da se ipak ovako produžilo vrijeme za otvaranje case-a.  Ako je rok 30 dana od dana procijenje dostave onda vjerovatno računa onaj drugi datum (Estimated Delivery: Fri. Jan. 3 - Tue. Jan. 21) i sada u ovom slučaju 30 dana od 21. Januara(Siječnja) je 20. Februar(Veljača) a od 16.12. do 20.02. je oko 66 dana, a ako računa onaj prvi datum(što je u ovom slučaju 3. Januar(Siječanj) onda to dođe 02.02. a od 16.12. do 02.02. ima 48 dana, i kako god okrenem vijeme za otvaranje case-a je produženo(bar u ovom slučaju, neki selleri procjenjuju bržu dostavu)

Endymon kaže...

Ja najvise gledam dojmove prodavca i koliko je prodao komada tog artikla kojeg ja hocu da kupim

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
11 godina
neaktivan
Hvala ti, da vjerojatno sam ja već stavia tu cijenu, sad ću još bolje proucit.
15 godina

Ej, dali je tko narucio fm transmitor wireless za auto prek ebay-a? dali se isplati, tj. dali je pametno? Molio bih link i najviše me zanima dali je zadovoljan s njime.

League of Legends Nick (EAST): i tata bi sine
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kolka je ona cifra za robu koja ne podljeze carini? Znam da je bilo 160kn al mi se cini da sam negdje procito da je sad nakon ulaska 120kn, a narucio bi nesto od 130kn pa me zanima.

15 godina
odjavljen

Malo upozorenje, kupio sam dvije ovakve led lampe i obje su crkle vrlo brzo, iako su na početku obje radile:

http://www.ebay.com/itm/170912084594?var=470201328583&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i dalje je 160 kn

15 godina
neaktivan
null kaže...

Ej, dali je tko narucio fm transmitor wireless za auto prek ebay-a? dali se isplati, tj. dali je pametno? Molio bih link i najviše me zanima dali je zadovoljan s njime.

Ovaj sam ja narucio, i radi vec nekoliko mjeseci bez problema :)

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 0:58 (Haker_x).
17 godina
moderator
R4zOR229 kaže...

Kolka je ona cifra za robu koja ne podljeze carini? Znam da je bilo 160kn al mi se cini da sam negdje procito da je sad nakon ulaska 120kn, a narucio bi nesto od 130kn pa me zanima.

PDV se ne obračunava na pakete jeftinije od 22 eura, što je oko 160 kuna.

Carina se ne obračunava na pakete jeftinije od 150 eura.

Sve ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 5:28 (mbaksa).
17 godina

Yes, yes na PDV sam i mislio. Hvala

17 godina
moderator
R4zOR229 kaže...

Yes, yes na PDV sam i mislio. Hvala

Meni se čini da si mislio na "carinjenje", a umjesto toga si napisao "carina".

11 godina
neaktivan
eBay - naručivanje više istih predmeta

Pošto je manja poštarina, što napraviti kada se narućuju dva i više ista predmeta.

Npr. odaberem boju i velićinu upišem u kolićnu 2 kom. Kako promijeniti boju i veličinu za

drugi komad, a da stignu u istoj pošiljci.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: eBay - naručivanje više istih predmeta
1956 kaže...

Pošto je manja poštarina, što napraviti kada se narućuju dva i više ista predmeta.

Npr. odaberem boju i velićinu upišem u kolićnu 2 kom. Kako promijeniti boju i veličinu za

Nikako. Prvo naručiš 1 komad u željenoj boji pa onda drugi.

15 godina
1956 kaže...

Direktno kontaktiraš sellera.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
1956 kaže...

Mozes probati dodati u korpu jednu boju pa onda i drugu i da zajedno platis. U nekih sellera to moze, u nekih ne

Edit:

Evo ovako kao na slici i kada kliknes "pay only this seller" izbaciti ce da platis zajedno za oba itema ( obe boje ) i vjerovatno bi onda tako dobio oba itema zajedno

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 16:53 (Haker_x).
17 godina
moderator

Tamo desno na slici ima "Request total from seller". ;)

Dostava se inače plaća po proizvodu, a ne po paketu, tako da nećeš ništa postići kombiniranjem proizvoda (u smislu da bi te onda poštarina manje koštala).

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Da, tako je, u mene je zaledjeno jer su artikli vec na snizenju

Dostava se pretezno placa po tezini (i velicini), ali ako uzmes 2 ista artikla nekada bude jeftinije, ali pretezno ne bas puno, kao npr. u mojih LED vezica koje sam narucio za prve postarina bila 0.38$ a za svaku sljedecu 0.28$ kada narucujem odmah vise komada, 0.10$ nije neka velika ušteda sa kojom bi se mogao pohvaliti...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 18:21 (Haker_x).
13 godina
neaktivan

Evo posto nisam nikad prodavao preko ebaya sad imam problem..prodajem mobitel i nzm kako da stavim postarinu i kako tocno i sta ide, ako se neko moze javi u PM ili da ga ja nazovem ko ima zivaca da mi objasni vrlo bih volio i bio mu zahvalan !{#}

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Haker_x kaže...
Da, tako je, u mene je zaledjeno jer su artikli vec na snizenju

Bili na sniženju ili ne, bilo bi ti "zaleđeno" jer je dostava za oba artikla koja su ti u košarici besplatna. Forumašu 1956 ne bi trebalo biti zaleđeno, dakle trebao bi moći kliknuti na to.

Haker_x kaže...
Dostava se pretezno placa po tezini (i velicini)

Nemoj miješati kruške i jabuke. Prodavač pošti plaća po težini i/ili veličini. Ti prodavaču plaćaš po proizvodu, uz eventualni popust ako uzimaš više komada istog proizvoda.

14 godina

Ima li šanse da mi ovo čudo dode do Božića ?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ponedjeljak ili utorak, ako imaš sreće tj. ovisi di živiš.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina

U Zagrebu sam...sada su stavili : Invoice missing. Nadam se da će mi doci onaj papiric do ponedjeljka pa bi onda moglo doci u utorak ili ne ? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

E u tom slucaju ti nece sigurno doc u utorak, mozda dode u utorak al onaj drugi nakon tjedan dana ako i tada.

14 godina

Onda nek si p. k. Ne možeš više ni poklon naručit da dode na vrijeme. Ako imaju povecani obujam posla u predblagdansko vrijeme... nek zaposle još ljudi i gotovo. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Najlakse je druge krivit ja sam stvari koje sam sad htio narucivo krajem 10mjeseca i pocetkom 11. Samo treba razmisljat unaprijed, inace ti od tog invoica do dolsaska itema na kucnu adresu treba oko tjedan dana u normalno vrijeme kad namas neradnih dana u tjednu i nije tolika guzva na carini.

14 godina

Ja sam kriv jer treba 7 dana da iz Zagreba dode taj papir kod mene koji sam takoder u Zagrebu, a isto toliko je trebalo paketu koji sam naručio iz New Yorka da dođe u Zg. Ne znam da li je to smiješno ili žalosno. Ako je to tebi normalno onda svaka čast. Ja sam poštarinu debelo platio i rok je 5-10 dana. Da ovi nisu ko puževi, taj rok bi bio ispoštovan i ja bi dobio ono što sam platio da dođe u tom roku.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
nanek kaže...

Ja sam kriv jer treba 7 dana da iz Zagreba dode taj papir kod mene koji sam takoder u Zagrebu, a isto toliko je trebalo paketu koji sam naručio iz New Yorka da dođe u Zg. Ne znam da li je to smiješno ili žalosno. Ako je to tebi normalno onda svaka čast. Ja sam poštarinu debelo platio i rok je 5-10 dana. Da ovi nisu ko puževi, taj rok bi bio ispoštovan i ja bi dobio ono što sam platio da dođe u tom roku.

Normalno je. Narudžbom preko normalnih pošta nemaš nikakvih jamstava o brzini isporuke. Za to služe kurirske službe.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice