eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.898
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Soniccro kaže...

to još niko nije platio niti će

je, platio je. Opisao je tu jedan član foruma sve što mu se dogodilo, te su mu prijetili sudskom tužbom, ali se nagodio.

15 godina
Old Iggy kaže...
Soniccro kaže...

to još niko nije platio niti će , neka mi slobodno dokažu da sam znao da je stvar falša ... cijene su malo manje nego kod nas na većinu stvari .... neću platit ništa već je sramota šta neće da puste jednu stvar jer oće da ljudi kupuju iste falšete u dućanima koji državi plaćaju porez,,,, moj vam je savjet a i ja sad tako kupujem nakon što su mi zaustavili dva para patika ...naručite u bosnu na neku adresu od prijatelja i lijepo kad on dolazi ili neki njegov samo ih donese u kesici , to ej za veće stvari a za manje tipa majice neće vam ništa meni su prošle obe koje sam kupio iz kine, kreteni oće da nam izmuzu i zadnje šta imamo u đepu dok neki švercaju po 100 komada robe i prodaju po fejsu ....kupujte u kini samo na bosanske adrese izbjegavajte davat lopovima novce

za smanjenje carine:

plaćajte dva puta paypal , recimo ako stvar kosta 50 eura platite liku jednom 30 i odma izad toga nakon pola sata 20 eura i kad vam traze racun isprintajte sa paypala tih 20 eura večinom i u banci se to vode kao 2 transakcije pa možete i tamo tražiti ispis ove manje od 20eura , samo čekajte pola ure imeđu dvije uplate na paypal ... siping kazite da je bio gratis .... nedajte gubi nista

Stvarno misliš da je carina blesava... {#}

A i pitanje je koliko će to još u Bosni hodati...

Normalno da jeste jer ja sam tako digao zadnjih 5 stvari , i ponavljam NIKO NE MOŽE DOKAZAT SUPROTNO , imaš izvadak iz banke i print sa paypala

sa bosnu će hodati godinama dok god ne uđu u EU a to neće biti skoro (niko od bosanaca na istom forumu kao našem sam pitao nema ove probleme a svi kupuju falš robu), napomena : ovo je samo za stvari tipa roba ili nešto sitno do cca 1000kn ovo preko normalno da neće ići sa ovom šemom ali to me i ne zanima ovo je caka za manje kupce, a veće stvari i treba carinit tu nemam ništa kontra države

znači čitajte moje upute nedajte stoki ni lipe, hebote jebu nas za jedne patike a sanader se smije svima preko tv-a , sve se lomi na običnom čovjeku

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 19:43 (Soniccro).
15 godina
denix kaže...
Soniccro kaže...

to još niko nije platio niti će

je, platio je. Opisao je tu jedan član foruma sve što mu se dogodilo, te su mu prijetili sudskom tužbom, ali se nagodio.

mogu oni prijetit čime oće, neka me tuže ja ću ići na sud , nekad mi dokažu da nisam znao da je original cijena nije bila niska od nijedne moje stvar bila je normalna cijena za jedne patike ....neka plačaju troškove uzalud

nakon toga sam se naučio , u Bosnu veće stvari, patike, cipele, rebatinke , jakete ...majice na hrvatsku adresu , carinu darem sa plačanjem 2 puta za redom paypalu i mogu mi lagano duvat....

17 godina
eBay - pitanja i odgovori

Imam pitanje, kako se na engleskome (i hrvatskom :D ) zove onaj vrag, stavlja se npr u auto na instrument tablu gore, onako je rebrast (tj kao da su spojene kuglice) i onda kad na njega npr stavim mobitel on ga drži i ne spada, kao magnet? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam pitanje, nije bas vezano za ebay.
Dakle ja bih narucio airsoft sniper u susjednu Sloveniju na prijateljevog strica, nas trojica bi narucila al svaki zasebno zbog postarine, sve zajedno bi doslo 140$ (svaki sa shippingom)

dakle, koliko bi ispala carina za Sloveniju (ako je ima) problem nije presvercati prek granice u automobilu,

hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav!Zanima me da li i kako mogu vidjeti kakav su feedback ostavili kupci za određeni proizvod? Npr. vidim da je prodano 100 komada nečega i sad kako vidjeti feedback za taj item? Hvala!

Reality is wrong. Dreams are for real.

0 0 hvala 0
15 godina
Hacker002 kaže...

Imam pitanje, kako se na engleskome (i hrvatskom :D ) zove onaj vrag, stavlja se npr u auto na instrument tablu gore, onako je rebrast (tj kao da su spojene kuglice) i onda kad na njega npr stavim mobitel on ga drži i ne spada, kao magnet? Hvala

Jel ovo:http://www.ebay.com/itm/Car-Dashboard-Anti-Skid-Non-Slip-Slide-resistance-Mat-Pad-Rat-for-Phone-Mp3-MP5-/251155275114?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3a7a055d6a&vxp=mtr

Reality is wrong. Dreams are for real.
17 godina
13 godina
neaktivan
Sheeva kaže...

Dakle ja bih narucio airsoft sniper u susjednu Sloveniju na prijateljevog strica, nas trojica bi narucila al svaki zasebno zbog postarine, sve zajedno bi doslo 140$ (svaki sa shippingom)

dakle, koliko bi ispala carina za Sloveniju (ako je ima) problem nije presvercati prek granice u automobilu,

hvala.

od kud je paket?

17 godina
Soniccro kaže...

mogu oni prijetit čime oće, neka me tuže ja ću ići na sud , nekad mi dokažu da nisam znao da je original cijena nije bila niska od nijedne moje stvar bila je normalna cijena za jedne patike ....neka plačaju troškove uzalud

nakon toga sam se naučio , u Bosnu veće stvari, patike, cipele, rebatinke , jakete ...majice na hrvatsku adresu , carinu darem sa plačanjem 2 puta za redom paypalu i mogu mi lagano duvat....

Nikog nije briga jesi li ti znao ili ne, to je isključivo tvoj problem. Šanse da izbjegneš plaćanje su nikakve, carina je tu puno "gora".

Što se Bosne tiče i oni će skoro to početi jače pratiti, kao što smo i mi morali.

Inače, sam račun paypala ti ništa ne znači. Ako im je imalo sumnjivo rade sami procjenu, a ako te ulove da si muljao na jednoj kazni ćeš "preplatiti" sve što si do sada "dobio". {#}

Sheeva kaže...

hvala.

Odakle je roba?

17 godina

Nisam dobio vide za 120mm ventilator a ove od 80mm su premale.

Ima tko kakvu preporuku jeftinih?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
15 godina
Old Iggy kaže...
Soniccro kaže...

Nikog nije briga jesi li ti znao ili ne, to je isključivo tvoj problem. Šanse da izbjegneš plaćanje su nikakve, carina je tu puno "gora".

Što se Bosne tiče i oni će skoro to početi jače pratiti, kao što smo i mi morali.

Inače, sam račun paypala ti ništa ne znači. Ako im je imalo sumnjivo rade sami procjenu, a ako te ulove da si muljao na jednoj kazni ćeš "preplatiti" sve što si do sada "dobio". {#}

Sheeva kaže...

hvala.

Odakle je roba?

Neće te niko uhvatit da muljaš jer nećeš stavljati cijene i vrijednosti niske i nemoj ljude da zbunjuješ jer sam ja tako već 5 puta radio, znači ljudi sa duplim plačanjem paypala izbjegavate minimalno carinjenje POŠTARINE koju država bespravno i bezrazložno carini , ako ste stvar platili recimo 50 eura poštarina bila 30 oni će vam carini 80 eura , ako udarite dupli paypal račun jedan za jedan , razlike pola sata, imate dokaz na 3 mjesta:

1. sliku proizvoda nađete online i pokažete da je ta stvar koštala i manje od 50 eura recimo nađete sličnu stvar za 30 eura i kažete da ste je tu kupili i daj poštarina besplatna

2. doneste izvadat sa pyapala da ste platili 30 eura (ostalih 50 eura ne pokazujete) na paypalu napišete još za što plačate recimo "armani cipele" da imate poslije dokaz da ste to kupili , samo se dopiše u opis stvari prije plačanja na paypalu

3. izvadak iz banke da ste platili 30 eura (i ovo samo ako vam na carini kažu da print od paypala nije dovoljan što se meni još nije desilo)

Carina vam može puvat , smanjili ste sebi carinu i nisu vam bezobrazno carinli POŠTARINU ..lopovi

ponavljam

ovo vrijedi samo za manje stvari , normalno da nije moguće uvesti nešto što je opće poznato koliko košta pogotovo ako je jača cijena recimo 500 eura i više

ps

uvijek će vam neko kao ovaj user pokušati diktirati zakon , to mogu i ja ali od toga nemate ništa , morate izigrat zakon jer vas očito idu krast radi jednih patika ili rebatinki , dok u isto vrijeme sverceri imaju rupu u carini i iz kine uvoze po 100 komada robe koju kasnije prodaju

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.10.2012 21:27 (Soniccro).
17 godina
Soniccro kaže...
Neće te niko uhvatit da muljaš jer nećeš stavljati cijene i vrijednosti niske i nemoj ljude da zbunjuješ jer sam ja tako već 5 puta radio,

5 puta kažeš? {#}

Dnevno par sto puta više prođe takvih paketa. {#}

Da imaju ljudi lakše bi to rješavali, problem je ako te ulove (a sve što si naveo je malo veća glupost) ćeš fino platiti.

Inače, carini ništa od navedenog ne predstavlja "konačni dokaz". {#}

15 godina
Old Iggy kaže...
Soniccro kaže...
Neće te niko uhvatit da muljaš jer nećeš stavljati cijene i vrijednosti niske i nemoj ljude da zbunjuješ jer sam ja tako već 5 puta radio,

5 puta kažeš? {#}

Dnevno par sto puta više prođe takvih paketa. {#}

Da imaju ljudi lakše bi to rješavali, problem je ako te ulove (a sve što si naveo je malo veća glupost) ćeš fino platiti.

Inače, carini ništa od navedenog ne predstavlja "konačni dokaz". {#}

slušaj ako će oni na kraju carinit po svojoj tarifi rj. uputit me na komisiju da se ustanovi cifra to je njihova stvar, ali niko ne može dokazat koliko sam ja nešto platio, normalno da ću pokušat ih zahebat jer ne mogu dokazat

isto tako ovo je savjet ljudima kako da dobiju manju carinu ako ih se pošalje na procjenu vrijednosti onda im je ionako svejedno , znači plačati dva puta sa paypalom i sve 5 .... isto tako neće te nikad slat na procjenu vrijednosti za male cifre nego će pristat na dokaze koje sam ti ja rekao , znači za malog kupca moj nači nje itekako dobar

17 godina
Soniccro kaže...
Old Iggy kaže...

slušaj ako će oni na kraju carinit po svojoj tarifi rj. uputit me na komisiju da se ustanovi cifra to je njihova stvar, ali niko ne može dokazat koliko sam ja nešto platio, normalno da ću pokušat ih zahebat jer ne mogu dokazat

isto tako ovo je savjet ljudima kako da dobiju manju carinu ako ih se pošalje na procjenu vrijednosti onda im je ionako svejedno , znači plačati dva puta sa paypalom i sve 5 .... isto tako neće te nikad slat na procjenu vrijednosti za male cifre nego će pristat na dokaze koje sam ti ja rekao , znači za malog kupca moj nači nje itekako dobar

Nema tu "komisija". Carina ima pravo napraviti vlastitu procjenu na osnovu nekoliko elemenata.

Računi nisu "apsolutno" relevantni, dapače.

15 godina
Old Iggy kaže...
Soniccro kaže...
Old Iggy kaže...

Nema tu "komisija". Carina ima pravo napraviti vlastitu procjenu na osnovu nekoliko elemenata.

nemože napraviti svoju procjenu  , ja sam bio na carini za jednu stvar za koju nisu znali koliko vrijedi , pitali su me koliko sam platio ja sam rekao manje normalno, oni su mi rekli dobro uvazit cemo tu cijenu da ne saljemo na procjenu nadalje ako ti misliš da račun nije bitan, zbog čega me svaki put zovu da dođem na carinu i donesem račun ??? normalno da je bitan i da oni ga gledaju i presudan je kod manjih kupovima to šta ti pričaš nema veze sa kupovinom do 1000kn oni će diktirat zakon kako ti govoriš samo za jače stvari i puno skuplje.... ja ti i dalje tvrdim da za sve koji kupuju stvari do 1000 kn a takvi su najčešći moja šema pali i najbolja je , niti će se oni na carini zahebavat za takve cifre i provjeravat koliko sta vrijedi.... DOKAZANO

15 godina

znači 2 puta platite na paypal , ako je stvar 80eura platite jednom 50 drugi put 30 (na ovome računu kad plaćate na paypal nekome napišite točno o kojoj se stvari radi recimo: patike nike) , čekajte da stvar dođe ako je ne puste tražit će vam kao i meni do sad svaku put , račun, pošalje vam doma zutu uputnicu na kojoj je označe RAČUN , isprintajte manji račun sa paypala i donesite ako im to nije dosta a meni je svaki put bilo nikad nisu više tražili , tražit će izvadak iz banke ali to je rijetko i onda samo donesite izvadak od tih 30 eura .. tako ste ih shebali da vam carine sipping i smanjili sami sebi carinu ... ovo će vam uspjeti u 100% slučajeva kod manje robe do 1000kn , ne slušajte šta drugi pišu jer ja stalno tako radim i drugi vas ne savjetuju dobro već digtiraju zakon koji i sami možete pročitati kad oćete

Poruka je uređivana zadnji put sri 10.10.2012 21:37 (Soniccro).
17 godina
Soniccro kaže...
Old Iggy kaže...
Soniccro kaže...
Old Iggy kaže...

nemože napraviti svoju procjenu 

Može napraviti soju procjenu, to je svakodnevna stvar (posebno kod slučajeva koje ti opisuješ). Račun nije valjan dokument ako se znatno razlikuje od vrijednosti robe (carina i PDV se plaćaju na vrijenost, ne na toliko koliko si platio).

Pogledaj carinski zakon (ako se ne varam točke 30 nadalje) ili na webu carine.

14 godina
neaktivan

Ako dođeš kod tete Jadranke na carinu, ona ti lijepo kaže ulogiraj se na ebay i pokaži transakciju, odnosno da joj dostaviš link, ona ode na link proizvoda i tamo svašta piše

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
brane_og kaže...

Ako dođeš kod tete Jadranke na carinu, ona ti lijepo kaže ulogiraj se na ebay i pokaži transakciju, odnosno da joj dostaviš link, ona ode na link proizvoda i tamo svašta piše

Link OK, ali ulogiravati se svojim korisničkim imenom i lozinkom na tuđem računalu... A-a. {#}

17 godina
mbaksa kaže...
brane_og kaže...

Link OK, ali ulogiravati se svojim korisničkim imenom i lozinkom na tuđem računalu... A-a. {#}

Uvijek onda može reći "OK, onda ćemo po mome". {#}

13 godina
neaktivan

E, trebao bih naručiti sat u vrijednosti od oko 80-100 eura.

Nemam baš iskustva s tim, pa možda netko zna hoću li trebati platiti nekakav porez ili nešto zbog vrste/cijene robe ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Old Iggy kaže...
mbaksa kaže...

Ne može. Ak joj daš link na eBay, to je to. Nema ona tu što izmišljati. Lozinka je privatna stvar, a ni s korisničkim imenom je bolje se ne razbacivati.

17 godina
mbaksa kaže...
Old Iggy kaže...
mbaksa kaže...

Ne može. Ak joj daš link na eBay, to je to. Nema ona tu što izmišljati. Lozinka je privatna stvar, a ni s korisničkim imenom je bolje se ne razbacivati.

Carina radi kalkulaciju na vrijednost, ne na cijenu s Ebaya. Ako kupiš nešto za 1 USD što realno vrijedi 100, nećeš plaćati namete na 1 USD, ako im se da gnjaviti s tim.

15 godina
Old Iggy kaže...
Soniccro kaže...
Old Iggy kaže...
Soniccro kaže...
Old Iggy kaže...

nemože napraviti svoju procjenu 

Može napraviti soju procjenu, to je svakodnevna stvar (posebno kod slučajeva koje ti opisuješ). Račun nije valjan dokument ako se znatno razlikuje od vrijednosti robe (carina i PDV se plaćaju na vrijenost, ne na toliko koliko si platio).

Pogledaj carinski zakon (ako se ne varam točke 30 nadalje) ili na webu carine.

znači došao si na ono šta ja pričam u 10% slučajeva za manju stvar će napraviti svoju procjenu a u 90% će pustit jeli ti stvarno misliš da će se oni natezat dali patike koštaju 80 ili 40 eura ??? ili dali je sipping free ili 20 eura neće , zato je ono što sam ja napisao prava stvar da se smanji carina tj. postoji velika mogućnost da će tako svatko proći sa manjom carinom i neće mu cariniti kražu od shipinga kojega care lopovski da je to bezobrazno do bola

dalje ono što ti citiraš su surova pravila i kao takva userima ovdi ne trebaju jer ih skoro svi znamo , ljudima treba dat savjet kako da plate manje a to je ono što ja pišem

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 12:29 (Soniccro).
17 godina
Soniccro kaže...

znači došao si na ono šta ja pričam u 10% slučajeva za manju stvar će napraviti svoju procjenu a u 90% će pustit jeli ti stvarno misliš da će se oni natezat dali patike koštaju 80 ili 40 eura ??? ili dali je sipping free ili 20 eura neće , zato je ono što sam ja napisao prava stvar da se smanji carina tj. postoji velika mogućnost da će tako svatko proći sa manjom carinom i neće mu cariniti kražu od shipinga kojega care lopovski da je to bezobrazno do bola

dalje ono što ti citiraš su surova pravila i kao takva userima ovdi ne trebaju jer ih skoro svi znamo , ljudima treba dat savjet kako da plate manje a to je ono što ja pišem

Mislim da ne shvaćaš jednu stvar: to je prevara i u slučaju da te ulove (kao i u slučaju da pokušaš uvesti krivotvorenu robu, npr.) kazne su gadne.

Naravno da se obično neće gnjaviti s tim, osim u onih par posto slučajeva kad hoće. A onda sva "zarada" pada u vodu. Na stranu što tu nema nikave krađe od strane države.

15 godina
Old Iggy kaže...
Soniccro kaže...

Mislim da ne shvaćaš jednu stvar: to je prevara i u slučaju da te ulove (kao i u slučaju da pokušaš uvesti krivotvorenu robu, npr.) kazne su gadne.

Naravno da se obično neće gnjaviti s tim, osim u onih par posto slučajeva kad hoće. A onda sva "zarada" pada u vodu. Na stranu što tu nema nikave krađe od strane države.

opet ti velim ne mogu te uvatit jer ne mogu dokazati nista , ti imas izvadak sa paypala i banke nisi kao zadnja budala stvar koju si kupio za 80 eura stavio da si platio 10 eura nego si stavio normalnu cifru za koju tu stvar mozes naci na ebayu , recimo 30 eura i shebao si ih za sipping ni to ne mogu nikako dokazat da nije bio besplatan , kazem nece se nikad zahebavat za jedne patike ili recimo rebatinke niti ti mogu ista dokazat mogu u najgorem slucaju nakon sto vide tvoje račune reći "ok mi nismo zadovoljni sa cijenom naša procjena je da ovo vrijedi 60 eura" i to se možda desi jednom od 100 slučajeva ..... samo moraš pažljiv biti kad kupuješ platiti u razmaku od pola sata ... jer ovako ih shebeš tu di oni nas kradu a ja odgovorno tvrdim da nas kradu jer kad ja kupim jedne patike od 50 eura guba oće to carinit i još oće carinit i shipping , e nećete stoko lopovska...jer puštaju švercere da unose po 100 komada to su ti ovi po fejsu jer naše stvari koje zapljene sutra nekom daju pola ne unište

što se tiče večih stvari tu sam za da se carini nemožeš uvest u državu ogromnu količinu robe ne platit carinu recimo 20 pari takvih patika ili još i više, ali na maloj raji se iživljavaju i evo vam savjet kako ih shebati, samo pazite ne detalje koje sam napisao i sve 5

15 godina
evo sad tražim pomoć za prijateljicu koja je mene zamolila za pomoć kad sam vidio slučaj nisam ni sam znao šta da radim:

naime , kupila je cipele na ebayu prije točno 34 dana , cipele su označene kao sipane tj. dobila je potvrdu onu od ebaya da je item poslan (moguće da je i dobila samo automatsku poruku a ne onu koju prodavač pošalje kad shipa item), ali joj prodavač nikad nije odgovorio na poruke i sad nakon 34 dana nije nista dobila, otišla je da ga opet upita i ne može mu ući u profil onda je zamolila mene da pogledam i ja sam vidio da je user izbrisao account ? što sada ako ne dođe, popušila je lovu jer ne vidim kako da se izvuče iz ovoga

0 0 hvala 0
14 godina

zna netko zasto mi baca ovaj error zadnjih par dana? nemog nista kupiti

error error
Anonymous is coming!

0 0 hvala 0
15 godina
vjerojatno nisi platio troškove ebayu , jesi nešto prodao nedavno ili imaš kakve aktivne oglase da prodaješ?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice