eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.291
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
Diplomat kaže...
miki1981 kaže...
Diplomat kaže...

Ako je sa Ri područja onda mu je SLO udaljena nekih pola sata vožnje, ovisi točno odakle je, a isto takoje i većini sa sjevera Istre...

Ne znam sad kako sve to ide, znam za ovu poštu koja je udaljena 5 minuta od prijelaza Bregana. Iz Ljubljane ili odakle več pošalju paket na Breganu i ti odeš tamo i preuzmeš paket. Od Zagreba 20 minuta a nemaš problema sa carinom i ostalim . {#}

Pa isto tako ti je i sa Ri područja, i sa svakog drugog područja HR koje je relativno blizu SLO granici. Nije Bregana jedina pošta blizu HR granice, ima ih duž cijele granice.

ja sam osobno nekih možda neznam...40-50km max od SLO pošte, uglavnom za pol ure cca sam tamo, a do Italije ako želim imam još 15ak minuta.

15 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
pbandov kaže...
Diplomat kaže...

Evo da i ja postavim jedno pitanje, dali mogu nešto nekom prodavaču ili može on nešto meni nakon kaj istekne vrijeme za otvaranje case-a, nakon prekidanja transakcije ( refunda ) i slično?

...

Baš i ne razumijem pitanje...

Pa ako istekne preiod u kojem se mora otvoriti CASE dali kako mogu istjerati pravdu?

Naravno, lijepim i diplomatskim govorom sa sellerom bez da prvo otvaraš, nego mu se javiš, i kažeš šta je bilo i sve i pitaš da se dogovorite. Velika većina su uvijek voljna za suradnju. O kinezima da i ne pričam. U slučaju da odbiju, zaprijetiš da češ ostaviti NEGATIVNI feedback (to ih plaši i jako im ruši ugled), a ako ti to ne upali, javiš se ebayu samom i objasniš sve. Evo ja imam preko 72 kupnje i sve uredno. Bilo je nekoliko gdje je trebala ta pravda, ali je uvijek bilo odgovora od strane sellera. Dobri ljudi XD

If applications are created with vb.net, what created vb.net ? R.I.P. Mr. Jobs, find your peace!
14 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan

aj mi preporuci nesto

floki
13 godina
neaktivan

decki kupio sam nesto na e bay-u ali sam stavio staru adresu za shipping...kako to promjeniti?pliz brzo

floki
15 godina
floki26 kaže...

decki kupio sam nesto na e bay-u ali sam stavio staru adresu za shipping...kako to promjeniti?pliz brzo

Kontaktiraj sellera i zamoli ga da ti pošalje na drugu adresu.

15 godina
neaktivan
floki26 kaže...

-.-", ako si zakasnio onda si se gadno sj*bo...

If applications are created with vb.net, what created vb.net ? R.I.P. Mr. Jobs, find your peace!
17 godina
floki26 kaže...

Ma nije problem, samo lijepo kampiraj za kojih tjedan i pol pred starom kućom... {#}

He who is brave is free.
13 godina
neaktivan

ma ne nije tako strasno...narucio sam i nakon 5 min skuzio da je adresa kriva.sada sam ga kontaktirao i rekao je dali mu mogu oznaciti pravu adresu u paypal boxu...e sada...gdje je to :-)

floki
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Ima tko kakvih iskustva sa kupovinom odjece preko ebaya? Neku preporuku za nekog sellera?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
floki26 kaže...

ma ne nije tako strasno...narucio sam i nakon 5 min skuzio da je adresa kriva.sada sam ga kontaktirao i rekao je dali mu mogu oznaciti pravu adresu u paypal boxu...e sada...gdje je to :-)

A da ovdje copy&pasteaššto točno ti je napisao?

Nekako mi se inače čini da je ciljao na to da će ti adresu pokupiti s PayPala, znači da bi u postavkama PayPala trebao imati odabranu svoju ispravnu adresu.

13 godina
neaktivan

napisao sam mu u poruci drugu adersu.on se zahvalio i rekao da je promjenjeno

floki
13 godina
neaktivan

Ljudi, registrovah se ovdje jer mi iz Crne Gore imamo jedan problem a govore nam da je to normalno i da je tako u sve zemlje sto mi ne mislimo da je tako citajuci zakone i postanske konvencije kojima se nase poste vode...
prelistao sam jedno 10 strana ali nisam mogao naci nista o tome pa rekoh bolje da pitam da ne citam svih 145 strana

Dakle od skoro, tj prosle nedelje, nasa posta naplacuje "carinski pregled" na posljke smijesne velicine (bar po meni koji sam primao od najsitnijih do 2x2m pakete)
evo npr na ove mi placamo carinski pregled (i ako ove posiljke niti su otvorene niti su se carinile, dakle samo pregled)
http://i39.tinypic.com/20j3fhs.jpg
http://i42.tinypic.com/wvcrcy.jpg

Kako je to kod vas, kad ne placate carinu a dodju vam "paketi" ove velicine tj vise koverta to dodje nego ajd...
Jel placate vi carinski pregled na ovolike paketice ako vam ih ne carine?

0 0 hvala 0
15 godina
Goran_m_pg kaže...

Ljudi, registrovah se ovdje jer mi iz Crne Gore imamo jedan problem a govore nam da je to normalno i da je tako u sve zemlje sto mi ne mislimo da je tako citajuci zakone i postanske konvencije kojima se nase poste vode...
prelistao sam jedno 10 strana ali nisam mogao naci nista o tome pa rekoh bolje da pitam da ne citam svih 145 strana

Dakle od skoro, tj prosle nedelje, nasa posta naplacuje "carinski pregled" na posljke smijesne velicine (bar po meni koji sam primao od najsitnijih do 2x2m pakete)
evo npr na ove mi placamo carinski pregled (i ako ove posiljke niti su otvorene niti su se carinile, dakle samo pregled)
http://i39.tinypic.com/20j3fhs.jpg
http://i42.tinypic.com/wvcrcy.jpg

Kako je to kod vas, kad ne placate carinu a dodju vam "paketi" ove velicine tj vise koverta to dodje nego ajd...
Jel placate vi carinski pregled na ovolike paketice ako vam ih ne carine?

Ako je carina iz bilo kojeg razloga odlučila pogedati paket onda će taj pogled na paket i naplatiti. Ja vjerujem da bi po zakonu mogli naplaćivat i daleko više paketa no što ih u stvarnosti naplaćuju. Isto tako i cariniti bi ih mogli dosta više. Barem kod nas. Tako da još uvijek ovdje dosta ovisi o cariniku i ja se ne žalim.

13 godina
neaktivan

Pa... citajuci vase zakone, tj postansku konvenciju u hrvatskom izdanju pise da se pregled naplacuje samo ako se ta posiljka i carini...zato sam mislio da je kod vas situacija drugacija

Članak 18.
Carinski pregled. Pristojba za obavljanje carinjenja i drugi troškovi
1. Poštanske uprave država porijekla i odredišta ovlaštene su podnijeti pošiljke
na carinski pregled, shodno zakonodavstvu ovih država.
2. Za pošiljke koje se predaju na carinski pregled može se naplatiti poštarina za
"podnošenje na carinski pregled", u predloženom iznosu koji je odreñen u
Pravilnicima. Ova poštarina će biti naplaćena samo za pošiljke predane Carini za
carinjenje i koje su opterećene carinom ili nekom drugom sličnom pristojbom.

3. Poštanske uprave koje su ovlaštene da obavljaju carinski postupak za
korisnike, imaju pravo od korisnika naplatiti pristojbu za carinjenje zasnovanu na
stvarnim troškovima.
4. Poštanske uprave ovlaštene su naplatiti od pošiljatelja ili primatelja pošiljaka,
već prema slučaju, carinske i sve druge eventualne troškove kojima su one opterećene.

Znaci po ovome jasno pise da se to naplacuje samo za posiljke koje su predate carini i koje su opterecene... znaci da pise "ili" bila bi druga prica, ali po ovome mora zadovoljavati oba uslova

Sve u svemu, posiljke velicine ovih mojih, jel za takve vama naplacuju pregled?
Mislim znam da ima izuzetaka tu i tamo, ali mislim ono generalno...

0 0 hvala 0
15 godina

Pa ja sam se krivo izrazio, na pakete do 160kn vrijednosti neme NIKAKVOG troška, gledali ih oni, otvarali, snimali na rendgenu ili ne znam čemu sve ne.

Ali svaki paket koji se moće cariniti, poorezovati, naplatiti trošarinu bilo koje vrste oni će ti naplatiti i carinski pregled. Potpuno je nevažno jel to paketić 2*2*0.2cm ili je to kutija od pol metra sa metar. To sam htio reć.

A sve ono što je ispod 160kn vrijednosti prolazi bez ikakve naplate. Naravno ako oni sumnjaju u to onda bi trebao moći dokazati da j to tako i ako stvarno je onda si slobodan.

Kod nas je ta granica 160kn skupa sa poštarinom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

E hvala, to sam samo htio da cujem da imam argumente kad mi u posti kazu "tako je svuda"

Hvala opet

0 0 hvala 0
15 godina
Goran_m_pg kaže...

E hvala, to sam samo htio da cujem da imam argumente kad mi u posti kazu "tako je svuda"

Hvala opet

Ali to ti je nevažeći argument. Tebi, a i njima nemam nikakve veze kako je negdje drugdje. Vi imate svoje zakone, a ako nema zakona ima sugestija, ako nema ni toga ima pravila firme. Dakle to je jedino važeće. Pa da je svugdje drugdje ne znam kako to tebi ne radi nikakvu razliku osim što bi njihov "izgovor" činilo glupim. Ali to nikako ne utječe na njiovo pravo da ti to naplate.

13 godina
neaktivan

Ako je meni nevazeci, onda ce biti i njima kojima je prvi argument "to sve poste naplacuju, a mi smo od skoro poceli, kod drugih je 4e a kod nas 1,2e"
Zakon za poste je isti kod svake clanice svjetskog postanskog saveza koje se vode svjetskom postanskom konvencijom... Dakle zakon nase i vase poste je isti do detalja. Razlikuju se carinske granice i stope, ali to nema veze sa postom i njenim zakonom.

15 godina
Goran_m_pg kaže...

Ako je meni nevazeci, onda ce biti i njima kojima je prvi argument "to sve poste naplacuju, a mi smo od skoro poceli, kod drugih je 4e a kod nas 1,2e"
Zakon za poste je isti kod svake clanice svjetskog postanskog saveza koje se vode svjetskom postanskom konvencijom... Dakle zakon nase i vase poste je isti do detalja. Razlikuju se carinske granice i stope, ali to nema veze sa postom i njenim zakonom.

Kako nema veze, ako je kod nas granica 160kn ne mora značit da je i kod vas. Možda je kod vas to 5 eura, ili 0, ili tko zna koliko. U svakom slučaju prouči što piše u vašem zakonu.

13 godina
neaktivan

kod nas je 150e :) blago nama
Ali kazem, to je potpuno drugi zakon koji definise carinu
Poste imaju svoj zakon koji definise njihovo poslovanje

16 godina

e da pitam..

znaci ja narucim proc na ebayu i on ga salje iz amerike. 

ja bi stavio adresu sestre koja se nalazi u engleskoj trenutno pa da njoj taj paket dode.

dakle ja bi ga narucio i stavio adresu sestre u engleskoj nek njoj dode.

sad dal bi dosla neka carina i pdv i to sve? inace proc kosta oko 500-600kn!

Ako ti neko pomogne stisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
DommY kaže...

e da pitam..

ja bi stavio adresu sestre koja se nalazi u engleskoj trenutno pa da njoj taj paket dode.

Nebi ako ga ona tamo preuzme i dosi do doma ( HR ).

16 godina
Diplomat kaže...
DommY kaže...

e da pitam..

Nebi ako ga ona tamo preuzme i dosi do doma ( HR ).

Kako to mislis preuzme?

Lik bi poslao proc iz hong konga (prije sam se malo zeznuo) kod sestre u englesku, npr ovo bi slao.

Znaci kostalo bi me samo 107dolara + posta do engleske? 

13 godina
odjavljen
DommY kaže...
Diplomat kaže...

Kako to mislis preuzme?

Lik bi poslao proc iz hong konga (prije sam se malo zeznuo) kod sestre u englesku, npr ovo bi slao.

Da dobro ako bi slao kod nje i ako bi ga onda nosila sa sobom u HR nebi bilo carine i poreza...

16 godina
Diplomat kaže...
DommY kaže...
Diplomat kaže...

Kako to mislis preuzme?

Da dobro ako bi slao kod nje i ako bi ga onda nosila sa sobom u HR nebi bilo carine i poreza...

aha jesi siguran?? ako da onda bi se isplatilo tako narucivat sve sta mogu carinit..

jer ne kuzim, sta samo hrvatska ima porez i pdv kad se salje iz druge drzave u hrvatsku?

da ona bi mi ga donijela kad bi dosla kuci!

17 godina
neaktivan

Namjeravam kupiti novi DSLR (u ovom slučaju Nikon d5100). Kod nas aparat i nije bašjefitin (Svijet Medija ga na akciji drži na 5099kn, Elipso 5500kn itd). Kako god, bacio sam oko i na ebay (premda nikad nisam kupovao preko njega) i tamo se može naći nov novcat aparat, prodavač ocjenjen s 100% ('top-rated seller) i stoji 749.99 dolara (dakle, gledano po sadašnjem tečaju dolara, cijena iznosi oko 4200kn). Za te novce se kod nas ne može naći niti d3100. Što se tiče isporuke, aparat se šalje diljem svijeta, dakle, dostupan je i kod nas (poštarina iznosi oko 60 dolara). Dakle, sve u redu, sve čisto, i sada sam u velikoj nedoumici. Poprilično često kupujem onlline preko Njuškala (naravno da se način kupovine razlikuje od ebaya, ali do sada sam imao samo dobra iskustva tako da nemam previše predrasuda prema onlline kupovini). I sada me interesira vaše mišljenje; da li mi se isplati kockati  s kupovinom preko ebaya (strahovati da li će se aparat oštetiti prilikom transporta, preživjeti našu poštu i valjda u jednom komadu doći do mojih vrata) ili dodati još 600kn (uređaj+poštarina 4536kn) pa ga kupiti u našim krajevima? Hvala unaprijed {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 16:32 (Riker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Na fotiće nema carine i PDV-a? Mislim, ne znam... Pa pitam.

Čak i ako nema, tih 600 kuna razlike se i ne čini tako strašno kad uzmeš u obzir da kod nas imaš garanciju, a s tim s eBaya (valjda) dobiš garanciju za SAD. Znači, ako se nešto dogodi, slat ćeš ga natrag u SAD? Ili ćeš tu plaćati popravak? Ja bih na tvoje mjestu dobro razmislio. Kupiš kod nas pa si bez brige i ne trebaš čekati mjesec dana ili koliko već da stigne, brinuti se da će stići u jednom komadu i imati probleme ako ne stigne. Dakle, s tih 600 kuna si plaćaš živce i jednogodišnju sigurnost. Naravno, ako na ovog fotića s eBaya ne trebaš platiti carinu/PDV - ako trebaš, onda se nikako ne isplati kupiti ga preko eBaya.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Na fotiće nema carine i PDV-a? Mislim, ne znam... Pa pitam.

Čak i ako nema, tih 600 kuna razlike se i ne čini tako strašno kad uzmeš u obzir da kod nas imaš garanciju, a s tim s eBaya (valjda) dobiš garanciju za SAD. Znači, ako se nešto dogodi, slat ćeš ga natrag u SAD? Ili ćeš tu plaćati popravak? Ja bih na tvoje mjestu dobro razmislio. Kupiš kod nas pa si bez brige i ne trebaš čekati mjesec dana ili koliko već da stigne, brinuti se da će stići u jednom komadu i imati probleme ako ne stigne. Dakle, s tih 600 kuna si plaćaš živce i jednogodišnju sigurnost. Naravno, ako na ovog fotića s eBaya ne trebaš platiti carinu/PDV - ako trebaš, onda se nikako ne isplati kupiti ga preko eBaya.

Tako sam nekako i mislio...{#} Sada, ostaje mi da razmišljam i da se grizem da li mi je bolje kupiti d3100 ili d5100 (kupovina DSLR po prvi put, pa mi nije lako {#})...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice