eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.397
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
R4zOR229 kaže...

ovak narucio sam kabel za psp i nije mi doso sutra mi je zadnji dan da se javim u onaj resolution centar a danas sam se tek sjetio toga i kontaktiro sellera sad nzn kak ja mogu znat dal mi je seller poslo novi item ili vratio novce?i ako mi se slucjano ne javi do sutra da otvorim case?

Ubuduće 4-5dana prije kontaktiraj sellera.
Otvori Case, ako ti se ne javi 5-6 dana seller možeš tražiti povrat novca, pa će eBay pokušati kontaktirati sellera i ako im se ne javi ti ćeš dobiti nazad novce.
Ako ti je vratio novce trebao si na mail dobiti potvrdu od paypala da je napravljen refund, a i na ebayu odeš pod Purchase history i nađeš taj item, i skroz desno imaš sliku plavog dolara, ako je bijeli dolar i sa plavom strelicom onda si dobio refund (povrat).

http://www.njuskalo.hr/korisnik/LivCRO1892
17 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pitanjce jedno, vidim da se problem već provlačio, ali nigdje nisam našal njegovo rješenje. Naime, ne mogu platiti item te mi baca "Error Code #10417". Jel netko zna kako riješiti ovaj neugodan problem?

0 0 hvala 0
17 godina

mislim da sam ja to ime ne sjecam se vise errora al cini mi se da je to,meni je bilo zbog toga sto mi je kartica bila blokirana,uglavnom moze ti jos bit i da nemas dosta novaca

You got to lose to know how to win
13 godina
neaktivan

bok decki...jedno pitanje...gdje na HAKOM-ovoj stranici naci dali neki proizvod ima dozvolu kod nas...malo sam pregledavao njihovu stranicu ali se bas i ne snalazim

floki

0 0 hvala 0
17 godina

Imam jedan problem sa carinom u Rijeci. Vidim da su mi paketi došli 02.11 na Carinu u Rijeku a do danas nisam još dobio ništa od njih. Koliko njima treba vremena da ocarine paket? Zvao sam ih 10 put i nitko se ne javlja. Paket je svaki posebno, znači od 2 selera sam kupio. 

Svaki paket je preko 300kn vrijednosti pa me zanima kako se carine. naručio sam jedne slušalice i neku torbicu. Kako se carina plača na to?

Znam da je pdv 23 i još carina 12. Jel još onaj zakon do 160kn da se ne carini nego samo porez? Hvala svima na odgovorima.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Patrick_cro kaže...

Imam jedan problem sa carinom u Rijeci. Vidim da su mi paketi došli 02.11 na Carinu u Rijeku a do danas nisam još dobio ništa od njih. Koliko njima treba vremena da ocarine paket? Zvao sam ih 10 put i nitko se ne javlja. Paket je svaki posebno, znači od 2 selera sam kupio. 

Svaki paket je preko 300kn vrijednosti pa me zanima kako se carine. naručio sam jedne slušalice i neku torbicu. Kako se carina plača na to?

Znam da je pdv 23 i još carina 12. Jel još onaj zakon do 160kn da se ne carini nego samo porez? Hvala svima na odgovorima.

Do 160 kn nema ni carine ni poreza.

Tracking number znači da je paket dostavljen carini a ne da su ga oni počeli obrađivati. A nakon što je dostavljen na carinu oni ga moraju pogledati, odlučiti da li će zatražiti račun i ako odluče da treba ona se piše poziv koji se šalje poštom a samo taj korak naravno traje minimalno 1 a može i do 3 radna dana. Dakle bez brige, ako je došao na carinu 02. oni su ga najranije 03. uzeli u obradu. Eventualno se 04. poslalo poziv tako da poziv možeš očekivat najranije sutra. Dakle sve je po PSu još uvijek. Poziv će biti sutra-prekosutra najvjerojatnije, ili ako su imali ovih dana malo veću gužvu sa paketima, ili neko bolovanje ili GO pa ih je radilo manje onda će vjerojatno biti do kraja tjedna poziv kod tebe.

EDIT: i da, PDV je 23%, ali carina ovisi, ima artikala koji su po 0% a ima ih od 0-12%. I naravno carinski pregled/trošak, od 9 do 50ak kuna, vjerojaton 9 na tvoju vrijednost paketa. Za svaki paket posebno naravno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2011 17:36 (miki1981).
14 godina
neaktivan

pozdrav,evo gledam artikal na e bayu,ali piše mi da je poštarina 117 dolara što je skoro pa duplo od cijene samog artikla,dali je to moguće ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
hdoz kaže...

pozdrav,evo gledam artikal na e bayu,ali piše mi da je poštarina 117 dolara što je skoro pa duplo od cijene samog artikla,dali je to moguće ?

Ti stvarno postavljaš pitanja preočita. Je, moguće, i ne samo da je moguće nego ako tako piše onda i je tako. I to nije ništa neuobičajeno.

15 godina

http://www.ebay.com/itm/10x-Ink-Set-CLI-221-Canon-Pixma-iP3600-MX860-MP980-/300612492372?pt=BI_Toner&hash=item45fde69c54

Jeli ovo znači da ne šalje u hrvatsku il da ga moram kontaktirat da vidim koliko bi bila poštarina?

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

http://www.ebay.com/itm/10x-Ink-Set-CLI-221-Canon-Pixma-iP3600-MX860-MP980-/300612492372?pt=BI_Toner&hash=item45fde69c54

Jeli ovo znači da ne šalje u hrvatsku il da ga moram kontaktirat da vidim koliko bi bila poštarina?

ne šalje, ali ga pitaj koliko dođe poštarina ako bi slao.

Ovdje može biti VAŠA reklama!
13 godina
odjavljen
bradonja_85 kaže...

Da ne šalje u HR, ali ga možeš pitati dali može poslati. Vjerovatno ti se neće isplatiti...

17 godina
neaktivan

Evo samo da se javim da mi je danas stigla tipkovnica za laptop {#} poslana je bila 27.10... znači za 12 dana je stigla ^^ očekivao sam da će duže potrajat s obzirom da tip šalje iz Hong Konga... nemojte mi zamjerit na ovakvom postu, ali morao sam izrazit oduševljenje s obzirom da sam ovo prvi put kupovao sa eBay-a {#}

kutija kutija
već sam zamjenio :D već sam zamjenio :D
primjetite qwerty a ne qwertz primjetite qwerty a ne qwertz
kao što je slučaj bio sa starom tipkovnicom :) kao što je slučaj bio sa starom tipkovnicom :)
Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.11.2011 14:11 (HBomb).
Moj PC  
4 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Kupio sam predmet na e-bayu u vrijednosti oko 50-ak kn, da bi skužio kasnije da ga prodavač ne šalje u Hrvatsku. E sad, još prije 10-ak dana dobio sam mailom obavijest kako predmet ima oznaku shipped (1.11.) pa sada ne znam da li ću moći primiti taj predmet ili je to neka greška...Inače, prodavač je siguran sa 98% pozitivnog feedbacka i sa e-Bay Buyer protection oznakom. Moja greška pa me zanima ako netko zna što da radim sada. Čekam još par dana ili da kontaktiram prodavača (iz Hong Konga je)?

Koliko obično treba čekati paket iz Kine?

So this is how liberty dies...with thunderous applause
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 18:34 (Deadwalker).

0 0 hvala 0
15 godina
Deadwalker kaže...

Kupio sam predmet na e-bayu u vrijednosti oko 50-ak kn, da bi skužio kasnije da ga prodavač ne šalje u Hrvatsku. E sad, još prije 10-ak dana dobio sam mailom obavijest kako predmet ima oznaku shipped (1.11.) pa sada ne znam da li ću moći primiti taj predmet ili je to neka greška...Inače, prodavač je siguran sa 98% pozitivnog feedbacka i sa e-Bay Buyer protection oznakom. Moja greška pa me zanima ako netko zna što da radim sada. Čekam još par dana ili da kontaktiram prodavača (iz Hong Konga je)?

Koliko obično treba čekati paket iz Kine?

Ako ga je poslao onda će stić. To kad piše da ne šalju, to ne znači da se ne može poslat, nego samo da seller ne želi slat, ili da je imao loša iskustva pa zato ne želi ili mu je prevelika cijena ili bolo što drugo. Ali dosta puta će seller, ako ga se pita da li bi ipak poslao, stavrno i poslat. Tako da izgleda da ovaj tvoj eto je samo poslao i to je to.

A čekanje je svakojako...od 10ak pa i do preko 40ak dana.

17 godina
neaktivan

Aj, puno hvala na odgovoru^^
Budem pričekao još neko vrijeme pa ću vidit. 

So this is how liberty dies...with thunderous applause

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

zanima me, ako netko ima iskustva, koliko su tocno predvidjeni troskovi shippinga koje izbacuje stranica?

npr meni je izracunao iz SADa do Hrvatske 139 USD

takodjer, to je valjda samo shipping, prijevoz

pretpostavljam da u tu cifru nisu uracunati troskovi carine i trosarine

a sad, kako se uopce racunaju ti troskovi carine i trosarine?

dal ima neka fixna cifra, dal ide po kategoriji proizvoda, po masi paketa ili kako?

konkretno, narucio bi laptop i izbacio mi je trosak koji sam napisao na pocetku

ali nisam siguran koliko je realno dodati jos na tu cifru

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 1:19 (Gammaray).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Daj link proizvoda pa će biti lakše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gammaray kaže...

zanima me, ako netko ima iskustva, koliko su tocno predvidjeni troskovi shippinga koje izbacuje stranica?

npr meni je izracunao iz SADa do Hrvatske 139 USD

takodjer, to je valjda samo shipping, prijevoz

pretpostavljam da u tu cifru nisu uracunati troskovi carine i trosarine

a sad, kako se uopce racunaju ti troskovi carine i trosarine?

dal ima neka fixna cifra, dal ide po kategoriji proizvoda, po masi paketa ili kako?

konkretno, narucio bi laptop i izbacio mi je trosak koji sam napisao na pocetku

ali nisam siguran koliko je realno dodati jos na tu cifru

Na cijenu laptop+dostava koju plaćaš odmah kod kupnje jop dodaješ 23% i troškove carinskog pregleda od nekih 9 pa do 50ak kuna. Ovisno vjerojatno o vrijednosti paketa, ili o nekom drugom faktoru.

Na cijeli laptop nema carine. I sam omoraš pazit da ako ti laptop + dostava ukupno bude preko 5000kn onda će ti najvjerojatnije poslati to špediteru pa tu imaš dodatni trošak od nekih 200 pa do 700 kn, ovisi od špeditera do špeditera.

13 godina
odjavljen

Evo da i ja postavim jedno pitanje, dali mogu nešto nekom prodavaču ili može on nešto meni nakon kaj istekne vrijeme za otvaranje case-a, nakon prekidanja transakcije ( refunda ) i slično?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bradonja_85 kaže...

nažalost šalje samo u United States

pogledaj , klikni na See all 

details

15 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Evo da i ja postavim jedno pitanje, dali mogu nešto nekom prodavaču ili može on nešto meni nakon kaj istekne vrijeme za otvaranje case-a, nakon prekidanja transakcije ( refunda ) i slično?

...

Baš i ne razumijem pitanje...

If applications are created with vb.net, what created vb.net ? R.I.P. Mr. Jobs, find your peace!
13 godina
odjavljen
pbandov kaže...
Diplomat kaže...

...

Baš i ne razumijem pitanje...

Pa ako istekne preiod u kojem se mora otvoriti CASE dali kako mogu istjerati pravdu?

15 godina
neaktivan

Dali je netko narucivao vitamine i dodatke prehrani? Hoce li to proci na carini, jer to valjda ne spada pod lijekove.

We are the European Union.Lower your shields and surrender.We will add your biological and technological distinctiveness to our own.Your culture will adapt to service us.Resistance is futile.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
no tengo dinero kaže...

Dali je netko narucivao vitamine i dodatke prehrani? Hoce li to proci na carini, jer to valjda ne spada pod lijekove.

Prolazi

17 godina

Al mislim da će ti PDV lupit (nek me ispravi ako je nekom prošlo) jer će kanta od 2.7kg wheya malo teže proći nezamijećeno. S druge strane ove stvari koje su u malim bočicama npr. dušični oksid bi čak i mogle proći (isprobat ću {#})...

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 20:14 (Dwyane Wade).

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Dwyane Wade kaže...

Al mislim da će ti PDV lupit (nek me ispravi ako je nekom prošlo) jer će kanta od 2.7kg wheya malo teže proći nezamijećeno. S druge strane ove stvari koje su u malim bočicama npr. dušični oksid bi čak i mogle proći (isprobat ću {#})...

Kaj se to isplati sa ebay-a, kaj nisu u SLO jeftiniji? {#}

17 godina

Nema tamo onog šta bi ja htio {#} E a ovo za sloveniju, jesi naručivao iz flexshopa whey i jel ti prošlo? Ako si se izvukao bez ičega onda je to dobar deal :)

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.11.2011 20:23 (Dwyane Wade).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Dwyane Wade kaže...

Nema onog šta bi ja htio {#} E a ovo za sloveniju, jesi naručivao flexshopa whey i jel ti prošlo? Ako si se izvukao bez ičega onda je to dobar deal :)

Kad si to već spomenuo mislio sam da naručuješ da ti dođe na poštu u SLO pa odeš tamo po to. Najbolje, najjeftinije i ostalo nema problema sa carinom. Ali ako nisi iz ZG onda ti se ne isplati ići na Breganu. {#}

http://www.prosport.net/C-Home/HomePage.aspx

15 godina
Diplomat kaže...
Dwyane Wade kaže...

Nema onog šta bi ja htio {#} E a ovo za sloveniju, jesi naručivao flexshopa whey i jel ti prošlo? Ako si se izvukao bez ičega onda je to dobar deal :)

Kad si to već spomenuo mislio sam da naručuješ da ti dođe na poštu u SLO pa odeš tamo po to. Najbolje, najjeftinije i ostalo nema problema sa carinom. Ali ako nisi iz ZG onda ti se ne isplati ići na Breganu. {#}

http://www.prosport.net/C-Home/HomePage.aspx

Ako je sa Ri područja onda mu je SLO udaljena nekih pola sata vožnje, ovisi točno odakle je, a isto takoje i većini sa sjevera Istre...

13 godina
odjavljen
miki1981 kaže...
Diplomat kaže...

Ako je sa Ri područja onda mu je SLO udaljena nekih pola sata vožnje, ovisi točno odakle je, a isto takoje i većini sa sjevera Istre...

Ne znam sad kako sve to ide, znam za ovu poštu koja je udaljena 5 minuta od prijelaza Bregana. Iz Ljubljane ili odakle več pošalju paket na Breganu i ti odeš tamo i preuzmeš paket. Od Zagreba 20 minuta a nemaš problema sa carinom i ostalim . {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice