Stare igre vs Nove igre

poruka: 117
|
čitano: 49.288
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Stare igre vs Nove igre

stvarno ne kužim zašto to uspoređivat?? novije su bolje...da nije tako sad bismo svi imali psone i igrali na njemu igrice, ako su po vama te starije tako bolje...nitko više ne bi proizvodio igrice nego bi svi igrali TOCA-u...znam da ću sad dobit TD pun ku*ac no nema veze...istina je da su novije bolje po svim elementima...da se vratimo u prošlost i neko ti da da igraš TOCU i sad odjednom dođe igrica GRID pa svi bi igrali GRID u to sam siguran..za sadašnjost isto vrijedi..možda sam nešto krivo reko, slobodno me popravite jer neznam kako je tad bilo jer nisam još bio rođen pa nemogu baš prosudit..:D

19 - ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO - 86
Moj PC  
1 12 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Stare igre vs Nove igre
gjurki kaže...

stvarno ne kužim zašto to uspoređivat?? novije su bolje...da nije tako sad bismo svi imali psone i igrali na njemu igrice, ako su po vama te starije tako bolje...nitko više ne bi proizvodio igrice nego bi svi igrali TOCA-u...znam da ću sad dobit TD pun ku*ac no nema veze...istina je da su novije bolje po svim elementima...da se vratimo u prošlost i neko ti da da igraš TOCU i sad odjednom dođe igrica GRID pa svi bi igrali GRID u to sam siguran..za sadašnjost isto vrijedi..možda sam nešto krivo reko, slobodno me popravite jer neznam kako je tad bilo jer nisam još bio rođen pa nemogu baš prosudit..:D

Pa, nema te ko sta popravljat, sam si rekao :-D Nisi tad bio rodjen pa ne mozes prosudit :-D

Mene nije razocarala cinjenica da vecina ljudi voli Bioshock naspram System Shocka, ali to mi je samo dokaz da vecina ljudi koja to klikce, nije pocela igrati igre prije 2000-te....

To je to... danas mozes covjeka zaslijepiti efektima. Nekad nisi mogao, pa si se vadio na sto god drugo... pricu, gameplay...

All the people in the left wing fuck, and all the people in the right wing fuck, and all the people in the underground fuck - I find myself stupified, coming back again...
15 godina
protjeran
pa da...prije su priča i gameplay bili važni, a sad grafika i zvuk...u budućnosti vjerojatno da bude što realnije(ko naprimjer wii, playstation move, kinect):)
15 godina
protjeran
crystal6 kaže...
APazinjan kaže...

A sjeća li se tko Freelancera, Fahrenheita, ili još starije, Abe's Oddysee  (nisu bez razloga radili za pc  ;)

Eee, Freelancer je bio izvrsna igra. Šteta što nije zaživio neki nastavak. Do danas još nisam naišao na igru koja bi mogla parirati Freelanceru sa gameplayem.

ajmo rec da mu je nastavak Darkstar One

jako dobra igra

Nek netko ubaci star wars igre...Npr SW KOTOR protiv Dragon Age-a,pa republic commando protiv bulletstorma,e da,i NES igre,alladin,terminator,excitebikes,power rangersi,jungle book...ima toga al nema se vremena :D dao sam vam neke prijedloge barem.jako dobra tema,ja bih izbrisao sve postove i ostavio samo one koji uspoređuju

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 16:33 (bugonja).
17 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

pa to su sve nove igre kaj ste naveli .... jao koja klinčadija {#}

evo prave igre

legenda jedna i jedina

sve današnje pucačine joj se mogu sakriti (i kaj je najbolje igra je u 3D)

i još jedna legenda F1

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Darky kaže...

evo prave igre

Lol ne mogu vjerovat da si Elite izvadio.... to sam igrao mjesecima...

Kad je izasao Privateer, slinio sam ko mila majka nad grafikom, uvjeren da ne postoji nista ljepse na ovom svijetu... a nisam imao DX40 da ga pokrenem :-(

Imam odlicnu usporedbu za danas, no kasnije, jer ne mogu tipkati puno...

All the people in the left wing fuck, and all the people in the right wing fuck, and all the people in the underground fuck - I find myself stupified, coming back again...
15 godina
neaktivan

jebate ja se jos sican 2000 bacia san jedno 300sati na SSX
a ni na moh nisan nista manje :D igrali bi ja i brat 1vs1 na onom debelom ekranu e to su bili dani...

INSOMNIJA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.4.2011 17:06 (CrNa StreLa).
15 godina
protjeran
Darky kaže...

evo prave igre

legenda jedna i jedina

i još jedna legenda F1

svaka čast elite-u ali za mene(ZA MENE) je to govno.problem napraviti bezgraničan svemir i igru kad se galaksije razlikuju u tome da žuti pixel stoji 2cm lijevo a u drugoj malo gore i tako milijardu kombinacija.grafika za ono vrijeme luda a danas nokia 3310 je benchmark za to...mislim ono svaka čast al kakav je to gušt igrat.onda pogledas onaj gore eye candy darkstar one i osmijeh od uha do uha.realno hebiga

17 godina
neaktivan
bugonja kaže...
Darky kaže...

evo prave igre

legenda jedna i jedina

i još jedna legenda F1

svaka čast elite-u ali za mene(ZA MENE) je to govno.problem napraviti bezgraničan svemir i igru kad se galaksije razlikuju u tome da žuti pixel stoji 2cm lijevo a u drugoj malo gore i tako milijardu kombinacija.grafika za ono vrijeme luda a danas nokia 3310 je benchmark za to...mislim ono svaka čast al kakav je to gušt igrat.onda pogledas onaj gore eye candy darkstar one i osmijeh od uha do uha.realno hebiga

gle u doba Atari je bio Zmaj sa 16-bit CPU (motorola 68000) na 8 MHz i sa max 1040 MB RAM imati 3 D je bilo zakon

oba dvije igre su radile na manje od 1MB ako pokreneš F1 imaš je negdje za skinuti, vidjeti ćeš da se ondašnji 3D i današnji baš i ne razlikuju previše

jedino onda nije trebalo 20GB HDD, i 6 jezgri na 2.5 GHZ

jednako tako još jedna legenda

Pirates, meni osobno igra za kojojm sam proveo godine (ova nova verzija je simpa, ali ipak nije to to)

16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Driver (1999)PC,Playstation  

Jedna od kultnih igara starog sivonje,Driver stavlja pred Vas zabavu i samo zabavu.

Mision mode pocinje u garazi gdje se trebamo dokazati tzv.poslodavcu iz kriminalnog miljea.

Pricu zbog spoliera necu prepricavati ako ima nekog tko nije odigrao ovu sjajnu igru.

U zadanom vremenskom roku trebamo obaviti izazove sa spiska i dokazati svoje vozacko umijece.

Izazovi su klasicni,kao slalom voznja izmedu uskih stupova garaze,naglo kocenje,koristenje rucne kocnice,burnout.Nakon uspjesno obavljenog izazova(koji vecina klinaca nije mogla preci bez pomoci starijih gamera J)igra nas stavlja na ulice Miamia,te kasnije prelaskom igre i razvijanjem price selimo i u San Fracisco,Los Angeles i New York .Vozni model je s naglaskom na proklizavanja u stilu Hollywoodskih akcijskih filmova 60-ih i 70-ih te kao takav pruza odlicnu zabavu.

Svaki grad donosi 1 vozilo koje je moguce voziti u misijama i Free Ride modu.

Igra je poznata i po policijskom potjerama i damage modelu.Svako vozilo je imalo svojevrsni healt bar i feleony bar.Feleony bar je oznacavao razinu alarmiranosti policije,tjs jedina razlika izmedu niske i visoke razine se ocitovala u kolicini vozila koja nas je proganjala.

Osim Free Ride moda i Mission moda,igra donosi i razne izazovne modove kao Pursuit i Carnage,razne dirt staze i izazove polaganja staza u vremenskom roku.

Grafika ne bas bajna,stalan pad frame rate-a,zvuk dobar,igrivost je ta koja izdize ovu igru.Klasik

Intro:

Gameplay:

Recenzija Classic Game Rooma:

Usporedba sa:

Driver 3(2004)PC,PS2,Xbox

Ne zelim uopce puno pisati o ovoj ocajnoj igri,losa igra pogazena od kritike,cudne grafike,stalnih padova frameratea,jos vece cudo od grafike na PC-u.Ocajna isforsirana,zivi na staroj slavi i ne zasluzuje prefiks Driver.Pokusava kopirati GTA.Muznja love.Palac dolje.Ne volim je.Tocka.:)

Gameplay:

Presuda:Sudjelujte u anketi :)

30 Driver (1999)
3 Driv3r(2004)
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2011 17:38 (Arnold Šrafncinger).

5 1 hvala 0
15 godina
protjeran
Stare igre vs Nove igre

mislim za driver staviš gameplay video a za driver 3 staviš bugove u igri...meni je obični driver isto bolji od novog(novi je totalni promašaj) ali ako već uspoređuješ barem budi objektivan a ne za driver napišeš sve pozitivno u igri i ne orjentiraš se na negativno, a u driveru 3 se orjentiraš na negativno a pozitivno uopće ne gledaš...

Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
neaktivan
gjurki kaže...

mislim za driver staviš gameplay video a za driver 3 staviš bugove u igri...meni je obični driver isto bolji od novog(novi je totalni promašaj) ali ako već uspoređuješ barem budi objektivan a ne za driver napišeš sve pozitivno u igri i ne orjentiraš se na negativno, a u driveru 3 se orjentiraš na negativno a pozitivno uopće ne gledaš...

Navedi mi ti nesto pozitivno u igri prepunoj bugova u kojoj je grafika cisti uzas,glavnom liku glava izgleda kao da je sjeda ili da je netko upalio sijalicu u njegovoj glavi kad je suncano,vozni model je cisti uzas i 1 nastavak ima bolji koji je 6 godina mladi,nema razlike ako ides 5 na sat i 100 samo klizi klizi,glavni lik ima metalnu sipku u kicmi i kretanje mu je horor,cak i lik iz GTA 3 bolje kretanje ima,trzava i bugovita,prica ni blizu kvaliteti 1 nastavka,izgubljen identitet kopiranjem konkurencije

16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Jos jedna zanimljivost igre je mogucnost ucitavanja gradova izgradjenih u Sim Cityu, i voznje po njima. Nisam siguran koja verzija SimCity-a doduse.

1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Arnold Šrafncinger kaže...
gjurki kaže...

Navedi mi ti nesto pozitivno u igri prepunoj bugova u kojoj je grafika cisti uzas,glavnom liku glava izgleda kao da je sjeda ili da je netko upalio sijalicu u njegovoj glavi kad je suncano,vozni model je cisti uzas i 1 nastavak ima bolji koji je 6 godina mladi,nema razlike ako ides 5 na sat i 100 samo klizi klizi,glavni lik ima metalnu sipku u kicmi i kretanje mu je horor,cak i lik iz GTA 3 bolje kretanje ima,trzava i bugovita,prica ni blizu kvaliteti 1 nastavka,izgubljen identitet kopiranjem konkurencije

al opet, nije realno...ako već uspoređuješ stavi loše strane jedne i loše strane druge igre i onda piši i naravno driver bi opet bila bolja igra a driver 3 propalitet....ovako jednostvano nije realno...

16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Napisao sam da je grafika losa,da pada framerate i da trza,a drugo je dobro

1 0 hvala 0
14 godina
Stare igre vs Nove igre

Driv3r naspram Driveru.....Ma daj xD

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Mafia: The City of Lost Heaven (2002)

Mafia je jedna od igara koja će vas pričom doslovno prikovati uz monitor i svaki otpor tome je uzaludan. Sjećam se svog prvog u nizu prelaženja ovog naslova i to je izgledalo manje više ovako: u jbte, već je 2 ujutro, time for bed... ali ne - krevet je morao pričekati da Tommy i kompanija riješe svoje probleme. Svi se sjećamo mladog taksista Tommyja koji upada u mafijaške vode radeći za dona Salierija, odlučan pokopati protivničkog lidera, ozloglašenog Morella.Da sad ne duljim o priči i eventualno pokvarim doživljaj lejmerima koji je (još) nisu zaigrali, reću ću samo da je to "must play" naslov za sve one koji imaju obraza sebe nazivati gamerima.

Mafia II (2010)

Nakon 8 godina posta, došao je i sequel od strane 2K gamesa.

Prvi prvom pokretanju igre oduševit će vas odlična grafika, grad prepun detalja prekriven snijegom te odličan soundtrack.

Sama priča nema nikakve veze s prvim dijelom pa imamo novog junaka Vita Scalletu. Nakon uvoda i 2. svjetskog rata Vito se vraća kući i susreće starog prijatelja Joe-a. Tu zapravo počinje naša priča. Joe će vas pratiti kroz cijelu igru, kroz misije i mutne poslove. Iako je radnja dobro osmišljena, praćena odličnim cutsceneovima, misije su poprilično linerane te se većinom svode na jednu te istu stvar: probudi se, odjeni, odi do cilja, obavi uglavnom ne baš zahtjevnu misiju, odi doma spavat i loadaj chapter. Free roam također nedostaje pa ludorije po gradu možemo činiti samo tokom misija. U principu Mafia II je veoma dobar naslov koji poklonici žanra svakako moraju odigrati ali jednostavno nedostaje "ono nešto" što original ima.

22 Mafia: The City of Lost Heaven
5 Mafia II
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Dodano na listu,hvala :))

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Joj da da stavim tu neš.Pošto sam neki dan to otkrio i u razgovoru s frendovima na faksu skužio da pol njih to nije znalo,pa da napišem to ovdje.

Ja sam naime prije godinu dana napravio grešku i rješio se PSone-a,tjs dao sam ga,i nabavio PS2 slim,a na njemu se nemogu igrat igre s jedinice koje su spržene

Kad pokrenete plejku 3 puta je resetirajte brzo i radit ce Vam isporbano doma s malim milijunom igara.Sam pliz moderatori nemojte mi lupat karton zbog ovog al ja nisam sin multimilijunaša pa nemrem nabavljat onoliko originala koliko bih htio,nije da ih nemam al samo odabrane :).Nadam se da ce nekom bit koristan savjet

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Arnold Šrafncinger kaže...

Joj da da stavim tu neš.Pošto sam neki dan to otkrio i u razgovoru s frendovima na faksu skužio da pol njih to nije znalo,pa da napišem to ovdje.

Ja sam naime prije godinu dana napravio grešku i rješio se PSone-a,tjs dao sam ga,i nabavio PS2 slim,a na njemu se nemogu igrat igre s jedinice koje su spržene

Kad pokrenete plejku 3 puta je resetirajte brzo i radit ce Vam isporbano doma s malim milijunom igara.Sam pliz moderatori nemojte mi lupat karton zbog ovog al ja nisam sin multimilijunaša pa nemrem nabavljat onoliko originala koliko bih htio,nije da ih nemam al samo odabrane :).Nadam se da ce nekom bit koristan savjet

Ma nije to problem nego "nisi mogao nikako nabaviti još jedan original pa si morao pribjeći igranju sigurnosnih kopija originala koje si napravio kako ti se originali nebi oštetili", jelda? {#}

Stara japanska: ako pas laje, nije dovoljno kuhan.
16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Ma tako je da :)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

kakve karakteristike trazi ova TOCA

16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Da ozivim malo temu :)

Star Wars Jedi Knight:Jedi Academy PC,Xbox (2003)

1st/3rd person mix mahanja sabljom i napucavanja.Na pocetku igre biramo vrstu i spol lika i krecemo u kampanju.

Kampanja se sastoji od linearnih misija i onih koje sam igrac bira po neodredenom redosljedu.Izmedu misija se unaprjeduju moguscnosti lika,tjs nadograduje se mogucnost uporabe sile na lijecenje lika,napad na neprijatelje itd...Igra je pogonjena Quake 3 enginom,a reception je bio i vise no dobar.Osobno ima atmosferu dostojnu Star Warsa za razliku od danasnjih igara.

Gameplay:

Usporedba sa:

Star Wars:The Force Unleashed PC,PS2,PS3,Xbox360,Wii (2008)

3rd person akcija.Bljestavilo efekata,lijepe grafike,bjesomucnog tipkanja i stvaranja combo napada.Bezmozgovna next-gen akcija s prefiksom Star Wars-a.Ocjene su bile raznovrsne od osrednjih do dobrih.Prica je s druge strane dosta dobra i igra je po mojem misljenju mogla biti pun pogodak da je bila malo sporije odradena,s manjim naglaskom na mahnito stiskanje gumba.Lightsaber je stavljen na stranu sa brojnim nacinima manipulacije silom,i doslovce je moguce protrcati kroz igru bez velike muke

Gameplay:

8 SWJK:Jedi Academy
1 SW:Force Unleashed
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2011 22:58 (Arnold Šrafncinger).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
deluxe kaže...

kakve karakteristike trazi ova TOCA

Stariju mozes i na blagajni igrat :) a novija 3Ghz Pentium 1 gb rama i grafa u rangu 6800 geforce ili 1300 radeon

15 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Znam da je stara tema al ta stavim

Sonic The Hedgehog 2

Jedna od najboljih igrica ikada!Zabavne staze,dobra muzika.Zeznuto je za igrat ali ok.

Usporedba

Sonic The Hedgehog 4

Ok je igrica,ali gdje je osla nostalgicnost.Mozda ima nekih prednosti ali mi je bolji Sonic 2

(znam da zvuci smijesno no ima 12,5 godina a obozava igrat igre sa Genesisa (Mega Drive)Snesa,Nesa,N64 a i DOSA)

cd end :D

Dejan
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Stare igre vs Nove igre

MAX PAYNE 1 vs MAX PAYNE 3

onaj trenutak kad sam nabavio max payne-a jedinicu nemogu opisat rjecima, bila je to jedna od prvih igara koje sam zaigrao na pc-u, znam da sam ju moro pokrenu na ultra low postavkama jer je bila zahtjevna. ali ta prica, ta atmosfera, sam max kao lik je vrh. i nikad ali nikad nece izac igra koje ce meni bit bolja od maxa jedinice, preso sam ju doslovno nekih 200 puta, od 500 negativaca znam gdje tocno koji stoji, znam koje oruzje ima i znam napamet dijaloge cijele igre. jos cuvam taj cd koji je star preko 10 godina. 

i onda izade max trojka, igra je super danasnjim generacijama igraca, prsti najmodernijom grafikom, sarenim bojama, max serijal koji je bio svetinja je unisten. iako je max trojka gledano sama za sebe dobra igra, ali to nije max payne. sto se tice maxa dvojke, isto mi je odlican bio, slicna stvar kao s prvim, znam ga uzduz i poprijeko, to je nesto kao oni prvi dijelovi call of duty-a, medal of honora i battlefielda, kad sam uzivo prelazeci ih, a ne danas kad samo cekam kad ce kraj. 

evo i ankete da vidim kolko se ljudi slaze

4 max jedinica
0 max trojka
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stare igre vs Nove igre

Evo jednog zaboravljenog asa među nogometnim naslovima.

Sensible world of soccer 96/97

http://www.hcl.hr/recenzije-sensible-world-of-soccer-9596-pc-89-21.html

Malo teska za naucit igrat ali jos uvijek nevjerovatno zarazna i zabavna igra (pogotovo u multyplayeru).

Postoji Amiga i PC verzija igre, Na amigi je mrvicu bolji gameplay.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 6:38 (insomniac_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice