Ima li piratstvo opravdanje? zaključana tema

poruka: 650
|
čitano: 122.326
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Ima li piratstvo opravdanje?
Da imam novca, onda bih kupovao originalno sve...
Da piratstvo stvarno ima opravdanje..
Jer danas ni 5 kuna nije mala stvar...

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
RE: Zašto se ne sankcioniraju PlayStation 3 hakeri
MegaMass 2000 kaže...
Commodore kaže...

Narkomanija je bolest isto kao i nekontrolirana krađa (kleptomanija). Koliko vidim Danny nigdje nije rekao da i sada krade tj. skida "besplatno" sa neta. Dakle nije licemjer. Danny može biti licemjer ako ovdje propovjeda antipiratsvo, a skida sa neta. Ti majstore zbilje ne kužiš što je to licemjer.

kuzim ja vrlo dobro. i predobro ponekad. licemjeran sam nekad i ja. ne namjerno, ali uhvatim sebe ponekad u licemjerju. treba biti tolerantan i iako nisam vjernik, drzati se one "ko je cist nek prvi baci kamen".

Ne, ne kužiš, jer se pozivaš na Isusove riječi koje se odnose na grešnike koji konstatno griješe, i onda imaju obraza djeliti pravdu (licemjerje). Karađa je grijehe, ljudi koji kradu griješe, a ljudi koji su krali su griješili, ali taj se gerijeh ne odnosi više na njih ili ti smatraš da je netko lopov za cijeli život ako je nešto jednom davno ukrao?

Isusove riječi su se odnosile na rulju koja je koristila usluge osoba kao što je bila Marija Magdalena. Te se riječi nisu odnosile na ljude koji su koristili te uslege, i kasnije shvatili da to nije uredu.

Kao što rekoh. Ako Danny ne skida ništa sa neta, a sada se bori protiv piratsva, onda on nije licmjer, niti se na njega mogu odnositi Isusove riječi. Druga je stvar ako skida sa neta, a ovdje zagovara antipiratsvo.

Hajde idi u crkvu i tamo prepričavaj Bibliju {#}

Moja cura najbolje kuha (Pogled na Avatar)
16 godina
odjavljen
Co7 kaže...

Problem je kod ljudi koji su zavrsili faks i sada krive drzavu , ili nesto deseto zbog nemogucnosti nalazenja posla! Pa ti koji nesto stavljas na trziste rada, trebas biti siguran da zanimanje koje je potrebno, odnosno da ima potreba za njim!

To je isto da ja otvorim pekaru kraj pekare, ali su cijene iste i nakon nekog vremena propadnem! I onda krivim drzavu!

Ti meni zvučiš kao da si u mladeži HDZ-a i da si dobio stranačke instrukcije za baljezganje po netu. Kako naša država funkcionira? Imamo manjak programera (samo primjer) - država udvostruči upisne kvote i onda se nakon 2-3 godine svi čude kako imamo višak programera. Loša regulacija upisnih kvota - država je kriva!

Država daje poticaj za sadnju jabuka, ljudi posade jabuke, država se predomisli i uveze jeftine jabuke. Država je na sebe preuzela regulaciju tržišta jabuka, krivo procijenila i seljaci su nastradali - država je kriva!

Država raspiše natječaj za neki posao, privatnik dobije na natječaju, država ne plati, privatnik mora platiti radnike. I, ne, to nije sve, onda država još od tog privatnika traži da plati porez po računu kojeg država nije njemu platila, blokira mu račun, privatnik propade - država je kriva!

I na kraju imamo situaciju da sve više firmi propada, sve više radnika je na burzi, a sve manje radnih mjesta. Sad sebe stavi u poziciju minimalca i reci bi li radniku dao više od zakonom potpisanog minimuma, kad na burzi čeka 300 000 ljudi koji bi pristali raditi za taj minimum (možda ne svi, ali bar 100 000 bi).

Kant kaže...
forumaš kaže...

Kad smo kod legalno kupljene  učilice    ...nakon zamjene matične nije se više željela aktivirati .Nazovem podršku koja mi kaže da moram  donijeti  račun od kupljene matične ploče do njih kako bih dokazao zamjenu te će mi nakon toga omogućiti ponovnu instalaciju .Znači za proizvod koji sam uredno platio ja moram nešto dokazivati kako bih ga koristio ...tko štiti nas potrošače od krađa i lopovluka.

I zato lijepo ukrades proizvod...

...a oni onda nakon sto propadnu neka traze nova zanimanja gdje je manja stopa kradje

Ja koristim crackirane Windowse, ali ne zbog toga što ih ne želim kupiti. Imam legalno pravo na akademsku licencu, ali zbog neke greške mi licenca nije radila. Kontaktirao sam M$ i nikada nisam dobio odgovor. Čekao sam onoliko koliko je trajao probni period, a onda sam crackirao i ne osječam se niti malo loše zbog toga - samo koristim ono na što IMAM PRAVO.

Tako bih i za forumaš-ev slučaj rekao da nije krađa crackiranje uredno plačenog software-a, pogotovo ako te proizvođač pravi blesanom.

Ige kaže...

Krađa ko krađa, samo je u digitalnoj krađi olakotna okolnost što ako ti nisi ni planirao kupiti proizvod, ne činiš nikom štetu.

To je ono ključno. U svim raspravama protiv piratstva mi jedino idu na živce razne procjene "štete" zbog piratstva na osnovu računice šteta = cijena u dučanu * broj ilegalnih kopija. To su gluposti, ne bi svaki korisnik piratskog software-a kupio isti ukoliko ne bi mogao skinuti piratsku verziju.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
neaktivan

Možda bi bilo najbolje da se svi skupimo u nekom kafiću (s kupljenom pivom, Colom il šta već.. a ne uzetom!!), po mogućnosti pokraj Ledene dvorane da unajmimo odma ring ak dođe to nekih težih razmomilaženja u mišljenjima. Da vidimo ko tu kaj stvarno ima za reć. I nakon što se dobro izudaramo u ringu, opet odemo na piće (ponavljam, legalnom kupljenim pićem!!!) i uživamo u dobrom društvu. :)

Nakon svih ovih postova iskreno, ni sam ne znam s kim se više slažem il ne. Mislim, ja osobno imam ilegalnih stvari na kompu. I kao što rekoh prije, nije to u redu. No s druge strane, neke stvari su sive da sivlje nemogu bit. Jedan je lik, recimo kupio od Microsofta proizvod, legalno, a onda ga je drugi lik optužio da je nemoralan jel pomaže Korporaciji i njenim izrabljivanjima radnika. S jedne strane, legalno je kupio proizvod, no pak s druge strane, nemremo reć da i ovaj drugi nema nešto pravo.

S jedne strane, ako proizvod kao Machinarium (opet ja s njim...) košta 20 dolara, mislim to stvarno nije problem platit. S druge strane, Windows 7 koštaju 1500 kuna brijem. E sad, ja tu i tamo, tj. moja obitelj, donira u razno razne humanitarne svrhe. I sad se postavilo pitanje, dal da ja taj novac dam Microsoftu, a njima taj novac ni nebu nekaj puno značio, njihovi programe su plaćeni bez beda, il da dam u humanitarne svrhe. Na kraju je presudilo ovo drugo. Iskreno, ni ne zna kolko smo točno dali, al znam da nekaj jesmo. Nakon onih svih slika jadnih ljudi dole a za koje su ponajmanje oni krivi, čovjek može samo lupat glavom u zid i mislit si kako je život nepravedan. Dakle, pokušavam što više moralno razmišljat, al nekad je stvarno teško razlučit u nekim sferama dal si ti zapravo moralno postupio.

Ja se možda ne slažem sa svim postovima od, recimo, Tvrdy-ja il Danny-ja, iako je evidento da dotična dvojica pokušavaju što fair živjet.

Al to je moje razmišljanje i čisto, nemrem reć da sam Svetac epskih razmjera, al pokušavam fair isto živjet. To je u biti, smiraj svih ovih mojih postova.

Dakle, da neko krivo ne shvati, na ove Microsoftove radnike koje sam spomenuo mislim na one u Kini koji sastavljaju njihove proizvode (tipkovnice, miševe i čega sve ne), a ne na programere.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 18:30 (Bajac).

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ima li piratstvo opravdanje?
Ja ću samo brzinski...
Piraterija nema opravdanja, ali ne mislim zbog toga prestati s njom. Znam što radim i zašto to radim... jbga, posljedice i odgovornost je samo moja i ničija i ja ju prihvaćam... ali da imam par tisuća kuna za neki SW dao bih, ali nemam pa kradem...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Znači, nitko nema iskustva s povratom novca na temelju kupovine nekvalitetnog softvera?

Ja imam.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
neaktivan

@MrBlic

Zato treba misliti svojom glavom. Pa nisi tele da ideš tamo gdje ti država ili neki "autoritet" kaže. Ako ti nude upis na faks za koji znaš da ćeš nakon njega na burzu, jesu li krivi oni ili ti? 

Kod nas bi većina da država radi sve (tj. Partija, kao nekad), da se brine za njih, da o svemu odlučuje a naravno, da svi imaju dobar standard, da se ništa ne radi, kao nekad, kad je ljubičica bela održavao takvu utopiju uz obilatu pomoć stranih kredita.

Cilj treba biti da se država upliće u što manje stvari, da se makne ljudima s puta, da bude javni servis za najnužnije stvari (zdravstvo, policija, diplomacija,..) - a ne ova nakarada kakvu imamo sad gdje država kontrolira više od 50% ekonomije i gdje se novac od poreza krade na sve strane. Da se stvore pošteni uvjeti za sve i da onda ljudi budu sami odgovorni za svoju sudbinu a ne da čekaju da im se "presvetli, ljubim ruke" smiluje. 

Tek onda imamo neke šanse da se pomaknemo iz blata. Ali to se nažalost neće desiti samo od sebe, no to je za neku drugu temu.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Problem je slijedeci:

Kupljeni Windows:

-Mogu na njemu raditi sve

Piratski Windows:

-Mogu njemu raditi sve

Ili na primjeru igre...

Kupljena igra:

-Igras

Piratska igra:

-Igras.

Mozak radi jednostavno.

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 17:02 (Mentalist).
Moj PC  
8 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Mentalist kaže...

Problem je slijedeci:

Kupljeni Windows:

-Mogu na njemu raditi sve

Piratski Windows:

-Mogu njemu raditi sve

Ili na primjeru igre... K

upljena igra:

-Igras

Piratska igra:

-Igras.

Mozak radi jednostavno.

Isto sranje,drugo pakovanje

Moja cura najbolje kuha (Pogled na Avatar)
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
Mozak radi jednostavno.

Da, istina.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
16 godina
neaktivan
Bajac kaže...

Možda bi bilo najbolje da se svi skupimo u nekom kafiću (s kupljenom pivom, Colom il šta već.. a ne uzetom!!), po mogućnosti pokraj Ledene dvorane da unajmimo odma ring ak dođe to nekih težih razmomilaženja u mišljenjima. Da vidimo ko tu kaj stvarno ima za reć. I nakon što se dobro izudaramo u ringu, opet odemo na piće (ponavljam, legalnom kupljenim pićem!!!) i uživamo u dobrom društvu. :)

Nakon svih ovih postova iskreno, ni sam ne znam s kim se više slažem il ne. Mislim, ja osobno imam ilegalnih stvari na kompu. I kao što rekoh prije, nije to u redu. No s druge strane, neke stvari su sive da sivlje nemogu bit. Jedan je lik, recimo kupio od Microsofta proizvod, legalno, a onda ga je drugi lik optužio da je nemoralan jel pomaže Korporaciji i njenim izrabljivanjima radnika. S jedne strane, legalno je kupio proizvod, no pak s druge strane, nemremo reć da i ovaj drugi nema nešto pravo.

Lol... Microsoft je inace jedno od lijepih mjesta za rad. I ne zaposljava kretene. Ako se nekome ne svidja raditi u Mikrosoftu, moze bez problema dati otkaz i ubosti posao negdje drugdje. BEZ PROBLEMA!

I am Jack's dubious choice of one-way roads
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 17:02 (Deus ex machina).
15 godina

A Frenky Sinatra je isto bio poštenjačina (bio povezan s mafiom u SAD-u)

srco
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina

Pa kakvi mi standard imamo da si kupujemo originalan softweraj ? Mi kucni korisnici ? Ajde 1-2 igre na godinu, al ovdje su nauceni neki imat 10-ak igara na kompu... Nismo mi Svabe da si dozvoljujemo takav luksuz, neka kupuju oni koji misle da si mogu to priustit, ja ne mogu.

Mi Hrvati... Ponosni na to... :D

Fuj, je.bemti i drzavu i marze, ali ne i one smradonje...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
srco1978 kaže...

A Frenky Sinatra je isto bio poštenjačina (bio povezan s mafiom u SAD-u)

Ziva istina.

15 godina

Ljudi pa zar vi stvarno mislite da izdavačima igara ili sonyu smetaju pirati! Vjerujte mi da oni imaju *ebene koristi od svega toga...gubitci su im zanemarivi!

srco
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Danny_HR kaže...
Je li pogrešno? Da. Ali nemam način kako to izbjeći jer zbilja volim gledati UFC, čim ću biti u mogućnosti kupiti i dobiti uslugu učinit ću to.

Ma naravno da hoćeš... I ovo dolazi od čovjeka koji je napisao onu rečenicu o pronalaženju raznih opravdanja i kako je to jedino što te zapravo smeta? Nemoj me krivo shvatiti, lijepo od tebe što si iskren, ali UFC ipak nije osnovna ljudska potreba i da, ima načina kako to možeš izbjeći - jednostavno ne ukradeš.

Svakom dajem pravo da se ne slaže ali bitna je razlika između izgovora tipa "nemam love to platiti" što većina koristi i moje izjave "ne mogu doći do toga". Razumiješ?

Ja bi rado platio 50-60$ (krivo sam napisao cijenu prvi put) jednom ili 2 put mjesečno da pogledam UFC live stream, međutoa ESPN ni ostali koji nude PPV ne primaju moju uplatu niti mi žele ponuditi tu uslugu. Pokušao sam jednom, preko proxyja ali kako je proxy prespor nisam mogao gledati jer je dolazilo do tehničkih problema.

Dakle, nađi mi način da gledam UFC i da to platim i drage volje ću to činiti, još ću ti biti zahvalan.

Ja nikad nisam rekao "ne mogu si priuštiti UFC" jer mogu.

Mislim da "mašiš" poantu mojih riječi.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 17:20 (Danny_HR).
16 godina
tnakir kaže...

Sad ce doc mdipl i onda cete zasrat temu {#}

... i da se to ne desi, s licemjerja i osobnih kvalifikacija, pokušaj povratka na diskusiju o 'nečemu'.

Relativiziranje je loše (za raspravu)  počevši od 'pucanja u trudnicu' do potezanja 'djece' ili robinhudsko 'pravo na krađu'.

Pošto je veći dio u kontekstu igara, muzike i filmova.. = zabavna industija, dio ITa, dok bi ostatak softvarea (OS i apps) bila IT.

Počnimo da nema ilegalnog softwarea, to bi mogao biti neki zabranjeni za recimo DDOS.

Legalnost (..je pogrešna riječ, precizniji termin bi bio dozvoljeni?) se odnosi na korištenje sukladno licenci.

Za Audio-Vizualne materijale (film i muzika) je dovoljno plaćati 'porez' (RTV, svi oblici nosioca podataka kao CD..) i time kroz ZAMP automatski biti aboliran od mogućnosti priatiziranja. Ako niste u toku, prošle godine je izbačena stavka o dokazivanju posjedovanja originala i računa..(što je također bila nebuloza, neizvediva), zakonom je dozvoljeno imati npr. mp3 na mobitelu, jedini preduvijet je da mora bit skinuto s legalnog izvora (ne nekog nelegalnog-piratskog), ali ni to bar u slučaju mobitela zakon ne predviđa, tj. ne predviđa mehanizme utvrđivanja.. (na računalu bi kroz logove i ISPove podatke mogao otkriti izvor..)

A-V materijali se štite po zakonu o autroskim pravima (RIAA).

Software nema taj status, daleko niži pravno gledajući. Pokreće se privatnom tužbom ili kroz BSA.

Dakle, to dali netko (kao naxeem) ima neki mp3 na računalu neznači ništa. Niti je time pirat, nasuprot.

Internet kao izvor bilo čega, npr MS-Win neznači ništa (negativno), kao što napraviti kopiju install medija nije nikakav prekršaj (čak MS nema neku zaštitu.. osim same oznake-prepoznavanja da je originalan medij). To se nesmije miješati s distribucijom.

Drugi primjer je skidanje na Steam servisu.

Licenca u oba slučaja je jedini kriterij dali imaš ili nemaš pravo korištenja. (to je za tupljenje o originalima ili ilegalnim verzijama..)

Račun bi bio dokaz (vlasništva licence), ali tu već počinje problem.. recimo akcija, sniženje ili free-day za neki software.

Drugi problem je krađa ključa za online igru, zaštita legalnog korisnika, koji je kupio key je kakva? Kao i za aktivaciju OSa?

- Recimo da običan kupac OEM windowsa formalno nema nikakv support od MS Hrvatska, pa ni pravo za reaktivaciju (ali se to ipak telefonom rješi..) -tu počinju problemi s ugovornim odnosima... Ima li MS neku obavezu? Kupnjom pegle, auta.. imam garanciju, imam i rok za povrat, žalbu itd, imam i osigurano vrijeme za rezervne dijelove u ovlaštenom servisu...

Za software nemam ništa od tog. Izdavać soft. nedaje nikakvu garanciju ili rok, recimo za igru da neće već sutra ugasiti WOW server.

- Kao što su recimo u (trgovački lanac) filmovi na DVDu bili po 9.90kn. Po samom kriteriju cijene, PDV, marža.. koliko od tog iznosa ide ZAMPu tj autoru? Kuna-lipa?

Kako ja mogu znati da je taj trgovački lanac uopće imao pravo prodaje-distribucije tih filmova? Što ako nije uplatio ni lipe na njihov račun? -Dali je tada moj kupljeni film s računom postao nelegalan (igra riječi).

Dodatno pitanje, ako to može biti po toj cijeni... zašto je u drugom slučaju cijena 160kn? Jer je direktno povezano s iznosom koji će platiti za autorska prava i PDV.. Kako na tu razliku u cijeni gleda zakon, inspektorat, poreznici, konkurenti...?

Kao primjer na CD medij ili na cigarete se ubire točno određeni iznos, kao što za svaku emitiranu pjesmu radio stanica šalje izvještaj i plaća tantijeme. (i bojkot TDRa)

- Dali to isto radi trgovac iz primjera, te dali je tad takav film, muzika, igra.. u skladu s licencom ili legalan?

Pošto je u temi Sony, dali on ikome išta garantira u vezi softwarea? Dali on uopće izdaje igre (samo ubire porez..).

Jedna od osnovnih stvari u uzajamnim odnosima -ugovirima je postojanje dviju strana i odnosa... licence i EULAe su jednostrani, bezvrijedni. Sud ih jednostavno ignorira.

O čemu raspravljamo? Dali je moralno skinuti igru s neta, skinuti piratsku igru s neta, nabaviti igru od kvartovskog trgovca igrama ili iskopirati od susjeda? -btw, da se ne zaboravi, nema piratskih igara, jer ih pirati ne proizvode.

-ostaje samo licenca kao razlika između tih načina nabave, imaš ili nemaš valjanu licencu i koristiš li software u skladu s licencom.

-jer skinuti možeš sa Steama ili torrenta u RU, ako online kupiš ključ od MSa ili Blizzarda, ti si legalan-licenciran korisnik. Možeš sasvim mirne savjesti koristiti NoCD i dalje biti legalni korisnik koji je platio igru (preskaćući potrebu za backupom).

Ako je TPB kažnjen za torrentiranje, zašto po istom kriteriju nije kažnjen T-com ili google ili explorer...?

Usput, poljuljao bi mit o RobinHoodu 'krade od bogatih..', jedino Superhik krade siromašnima. Svejedno su lopovi.

Moraliziranjem da je npr. krađa sendvića ako si gladan opravdana? Podpitanje, dali je onda OK ukrasti pršut ili parizer i koja vrsta kruha? Ili ako trenutno nije gladan, ali će bit gladan za par sati i sutra će biti gladan... uz mogućnost da je ukrao sendvić od svinjetine, što mu možda vjera brani pa ga mora bacit u smeće, dali je tad u većem grijehu? Ili mu je pakao osiguran samo ako pojede takav sendvić?

- Što je onda 'moralno-opravdana krađa'? -dali se razlikuje od 'krađe' ili recimo 'pretvorbe'?

Ili je možda društvo (podjednako) krivo jer mali pojedinac, u sandalicama kao talibani ili na sjeveru afrike, samo gladan, pokušava preživjeti. Preživljavanje je jedan od osnovnih pravila u životu, pravo, iznad 'umjetnih' prava.

- Dali tomu pridonose mega-korporacije, Addidas, Sony, Philips, Apple-Corps, RCA, CocaCola, BP, Exxon, 6th-Fleet, Bell, Monsanto ... koji naplaćuju tantijeme jer su preuzeli sva autorska prava.

Kao što je hrana, zdravlje, učenje i igra je potrebna za normalan razvoj. Oduvijek su postojale bajke za djecu, oduvijek su društvene igre bile u svrhi razvoja djece... što je sport?

-zabava po kriterijima preživljavanja nije neophodna, ali po svemu ostalom je, jednako kao znanje itd. ako postji floskula o pravu na rad, krov nad glavom, zdravstvo.. isto tako (bar za djecu, idealistički) postoji potreba za sretnim 'zaigranim' -tj. za igrama.

Drogerašima, alkoholičarima, kleptomanima smo dali status bolesnika, političarima imunitet... ideja:

- Zašto se ona to nebi diglo na nivo ljekova, pa da cijenu igre propisuje Milinović i da se može dobiti OS na recept s uputama, 'koristiti 3x dnevno s linuxom'? {#}

Gdje sam u zabludi? Zašto bi tumačenje 'A' bilo bolje od 'B'?

(postavljeno puno reletivizirajućih pitanja, samo da se maknete s osobnih etiketiranja)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- Kao što su recimo u (trgovački lanac) filmovi na DVDu bili po 9.90kn. Po samom kriteriju cijene, PDV, marža.. koliko od tog iznosa ide ZAMPu tj autoru? Kuna-lipa?

DVD-i od 9.90 kn izgledaju kao da ih je aXXo ripa {#} Jednom sam se prevario i nikad više :stupid:

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Veliki Brat kaže...
Danny_HR kaže...
Je li pogrešno? Da. Ali nemam način kako to izbjeći jer zbilja volim gledati UFC, čim ću biti u mogućnosti kupiti i dobiti uslugu učinit ću to.

Ma naravno da hoćeš... I ovo dolazi od čovjeka koji je napisao onu rečenicu o pronalaženju raznih opravdanja i kako je to jedino što te zapravo smeta? Nemoj me krivo shvatiti, lijepo od tebe što si iskren, ali UFC ipak nije osnovna ljudska potreba i da, ima načina kako to možeš izbjeći - jednostavno ne ukradeš.

Svakom dajem pravo da se ne slaže ali bitna je razlika između izgovora tipa "nemam love to platiti" što većina koristi i moje izjave "ne mogu doći do toga". Razumiješ?

Ja bi rado platio 50-60$ (krivo sam napisao cijenu prvi put) jednom ili 2 put mjesečno da pogledam UFC live stream, međutoa ESPN ni ostali koji nude PPV ne primaju moju uplatu niti mi žele ponuditi tu uslugu. Pokušao sam jednom, preko proxyja ali kako je proxy prespor nisam mogao gledati jer je dolazilo do tehničkih problema.

Dakle, nađi mi način da gledam UFC i da to platim i drage volje ću to činiti, još ću ti biti zahvalan.

Ti "ne mozes doci do toga" iz odredjenih razloga i to ti je opravdanje. Meni je opravdanje da nemam novaca da si priustim to nesto. Ako ne mozes doci do toga nemoj gledati!

?????

15 godina
neaktivan

Vi u ovoj temi uporno pokušavate objasnit,definirat,okarakterizirat,racionalizirat,osudit,opravdat i osporit jedinu stvar koja je konstanta u svima nama i

manifestira se u svakom segmentu života pojedinca;

Ljudska priroda.

Ako na trenutak zanemarimo moralne,društvene i religijske norme koje utječu na formiranje osobnog mišljenja i stava,kao i na iskazivanje istog,

svu filozofiju ovog svijeta i svih nas koji smo u njemu samo u prolazu možemo svesti na činjenicu da svatko radi ono što želi odnosno ono što se doveo u poziciju raditi i samim time željeti.

Naravno,postoje razne okolnosti i oblici prisile ali pošto se tema fundamentalno svodi na slobodnu volju i mogučnost izbora,

bilo bi licemjerno reci da je itko od nas u dogmatski u pravu i vice versa te istom tom logikom mogu slobodno reci

da je jednako u 'pravu' onaj tko pošteno zaradi i kupi oriđiđi software i onaj koji ga piratizira te da su obojica isto tako jednako u 'krivu'.

Da se odmaknemo korak unatrag i sagledamo stvari iz drugog ugla,puno toga što je na prvu samo po sebi jasno postaje stvar izbora na koji nacin gledamo stvari.

Osobno piratiziram i tako mi paše.Ako je u pitanju multi,kupit cu proizvod (govorim samo o igrama,programi su tema za sebe) ali isto tako smatram da treba podržavati proizvođace jer i oni imaju posao i to po mom,jedan od zanimljivijih,digitalna umjetnost.

Cak i sve release grupe,od skidrowa do razora propagiraju istu stvar na dnu svakog .NFO-a;

''If you enjoy the product,please support the developers''.

To sta nam je drzava u banani skupa s ostatkom regije i sto 90% nas ima tzv. 'balkanski mentalitet' (ako uopce postoji,diskutabilno) je druga stvar.

Kad budem imao 30 godina jednog dana,siguran i dobro placen posao(ako),posložene stvari u zivotu,razmislit cu o tome da naslijepo nakon citanja reviewa na IGN-u kupim igru umjesto da je isprobam besplatno.

Do tad cu se zabavljat citajuci i gledajuci tuđe pokusaje da sami sebe uvjere kako su righteous and honorabe consumers in a righteous and honorabe world.

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Co7 kaže...

Problem je kod ljudi koji su zavrsili faks i sada krive drzavu , ili nesto deseto zbog nemogucnosti nalazenja posla! Pa ti koji nesto stavljas na trziste rada, trebas biti siguran da zanimanje koje je potrebno, odnosno da ima potreba za njim!

To je isto da ja otvorim pekaru kraj pekare, ali su cijene iste i nakon nekog vremena propadnem! I onda krivim drzavu!

Ti meni zvučiš kao da si u mladeži HDZ-a i da si dobio stranačke instrukcije za baljezganje po netu. Kako naša država funkcionira? Imamo manjak programera (samo primjer) - država udvostruči upisne kvote i onda se nakon 2-3 godine svi čude kako imamo višak programera. Loša regulacija upisnih kvota - država je kriva!

Država daje poticaj za sadnju jabuka, ljudi posade jabuke, država se predomisli i uveze jeftine jabuke. Država je na sebe preuzela regulaciju tržišta jabuka, krivo procijenila i seljaci su nastradali - država je kriva!

Država raspiše natječaj za neki posao, privatnik dobije na natječaju, država ne plati, privatnik mora platiti radnike. I, ne, to nije sve, onda država još od tog privatnika traži da plati porez po računu kojeg država nije njemu platila, blokira mu račun, privatnik propade - država je kriva!

I na kraju imamo situaciju da sve više firmi propada, sve više radnika je na burzi, a sve manje radnih mjesta. Sad sebe stavi u poziciju minimalca i reci bi li radniku dao više od zakonom potpisanog minimuma, kad na burzi čeka 300 000 ljudi koji bi pristali raditi za taj minimum (možda ne svi, ali bar 100 000 bi).

Ovako, posto sam taj post pisao na poslu, slucajno sma stisnuo back i morao ga koliko  toliko ponoviti! Ali sam bio frustriran pa sam izosavio neke detalje.
Ovo gore je trebalo biti za neke moje prijatelje koji sada nemaju posao, a zavrsili su za pravnika iako je vec tada bilo oko cca 100 pravnika viska na trzistu!
Odnosilo se na to kako neki moji prijatelji ne mogu naci posao, a ja samatram da su si sami krivi.
Ovo sto si ti napsao ne mogu komentirati jer ne znam dovoljno o tome, ali sumnjam da drzava nije platila radniku nakon dobro obavljenog posla! Molim te da mi das neki primjer, i da li su dali objasnjenje? Da li se radi o d.o.o ili obrtu?
A sto se tice da li bi ja radniku dao minimalac ili ne...
Bio sam prije razmisljao o tome, i ne znam sta bih odgovorio... Mislim da ne bih dao minimalac, ali da li bi sada dao duplo vecu placu od normalne ako bih mogao? 
Stvar je u tome da vi zapravo neznate kako je to voditi vecu tvrtku koja mora imati mehanizaciju, strojeve i mnoge druge stvari koje su jako skupe i koje mogu nastradati. Da se moze desiti da izgubis zaradu itd...
Zbog toga je potrebno staviti odredjeni iznos sa strane, a taj iznos mora rasti sa sirenjem tvrtke! Iako on nije nuzan da tvrtka funkcionira DOk  je sve kako treba! Ali ako zatreba a njega nema?
I jos 100 stvari, tako da nitko nemoze suditi dok nije nekome isplatio placu!
VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
16 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Ti "ne mozes doci do toga" iz odredjenih razloga i to ti je opravdanje. Meni je opravdanje da nemam novaca da si priustim to nesto. Ako ne mozes doci do toga nemoj gledati!

?????

Mislim da nisi 100% u pravu, nije isto nesto moci kupiti i nesto sto nije moguce kupiti.

Ne znam da li on stvara neku stetu tu, zato sto za njega nije moguce da doprinese toj organizaciji, tvrtki itd... Znaci on nikako ne radi stetu njima, dok ima pirata koji bi kupili igru da nisu imali mogucnost da je ukradu.  E to je vec izgubljena zarada!

Zanima me vase misljenje, jer ni sam ne znam kako bi odgovorio na ovo!

Odgovorite u anketi, a pitanje je.

1.

Da li je nemoralno ili protuzakonito itd... podici film i pozvati svoje frendove (recimo 3kom) da ga gledaju?

2.

Da li je film koji si ti posudi i platio, nemoralno ili protuzakonitio posuditi jednom od tih prijatelja da ga gledaju kod kuce?

3.

Da li je nemoralno ili protuzakoniti pustiti film kod sebe ali u istom trenutku omoguciti gledanje tog filma prijateljima (3) kod njihove kuce? (primjer WEB cam)

Bas me zanimaju vasi odgovori, pa bi vas molio da u svojim odgovorima samo navedete brojeve i vase misljenje.

Hvala

3 Nije nemoralno ili protuzakoni
1 Mislim da je sve protuzakonito
0 1. je protuzakonito i/ili nem.
1 2. je protuzakonito i/ili nem.
0 3. je protuzakonito i/ili nem.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 18:45 (Co7).
17 godina
naxeem kaže...
Veliki Brat kaže...
Znači, nitko nema iskustva s povratom novca na temelju kupovine nekvalitetnog softvera?

Ja imam.

Pa gukni onda, golube!

Reci nam što je bilo, o čemu se radilo, koji je bio razlog povrata, kako si ga dokazao, temeljem čega, je li ti itko radio problema pritom i kako se stvar riješila na kraju. Reci i ostalima, da znaju kako reagirati kada ih prevare sa sljedećom nedovršenom igrom (ili već čime).

Tvrdy kaže...
Kod nas bi većina da država radi sve (tj. Partija, kao nekad), da se brine za njih, da o svemu odlučuje a naravno, da svi imaju dobar standard, da se ništa ne radi, kao nekad, kad je ljubičica bela održavao takvu utopiju uz obilatu pomoć stranih kredita.

Da se stvore pošteni uvjeti za sve i da onda ljudi budu sami odgovorni za svoju sudbinu a ne da čekaju da im se "presvetli, ljubim ruke" smiluje.

Ove dvije rečenice su ti u debeloj koliziji - ako (naša konkretno) država u 20 godina nije stvorila te preduvjete, onda je jasno tko je kriv, zar ne?

Uostalom, uloga države je sve ono što joj njeni građani zadaju - ako je to besplatni seks za penzionere, onda je to - to. A iskreno, mislim da niti druge države nisu nešto posebno napredne po tom pitanje - svuda u svijetu su politika i kapital debelo povezani i nemam pojma koja bi to država mogla reći da je 'neutralna' ili 'stvorila poštene uvjete za sve'.

Opet konkretno - super mi je kada na Zavodu za zapošljavanje kažu - mi nismo tu da vam nađemo posao, to je vaš zadatak. WTF, pa koji je onda tvoj zadatak? Što ćeš mi ti? Zašto te financiramo iz proračuna, ako ne možeš pronaći posao za nezaposlenog čovjeka? Nema problema, ali onda treba raspustiti HZZ i sve nezaposlene prebaciti u neku socijalnu ustanovu, pa neka si sami traže posao... Država ima neke izuzetno odgovorne zadaće, koje gomila država ne ispunjava. Pa pogledaj USA, na koju se svi vole pozivati - oni tek sada (loše) uvode ono što smo mi u staroj Jugi uzimali zdravo za gotovo, a na Kubi je i danas realnost - besplatno zdravstvo, što bi valjda trebao biti jedan od temelja kvalitetne države, jedan od 'poštenih uvjeta za sve'.

Da, krivi su i ljudi koji se ponašaju neodgovorno i svakako, ali riba smrdi od glave - što očekuješ od naroda koje vode ovakvi promašaji?

Danny_HR kaže...
Veliki Brat kaže...
Danny_HR kaže...

Sry, ali mislim da ne mašim... To što ti ne možeš legalno doći do proizvoda, jer ga nema u ponudi, te niti malo ne amnestira od (ne)legalnosti piratizacije. Kažeš'bitna razlika između izgovora', a zaboravljaš da su i jedno i drugo samo - izgovori. Uzeo, a nisi platio = krađa, nema tu puno filozofije. No, ne govorim ti to zato što mislim da tvoj postupak (ni)je u redu, niti me nešto puno briga za (ne)legalni čin, već zato što mislim da si u najglupljoj situaciji od svih - prigovaraš ne samo ljudima koji kradu, već pogotovo ljudima koji to opravdavaju, a onda radiš i jedno i drugo. Nemam apsolutno nikakvih problema s time da netko propovjeda jedno, a radi drugo, samo mislim da imaš jedan osobni problem, koji ti je jako teško riješiti i zato mogu shvatiti tvoju gorljivost po tom pitanju.

Ne brini, nema tu nikakve osude s moje strane po tom pitanju - i dalje smatram piratstvo nelegalnim i nepoželjnim.

Gledam te!
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Bajac kaže...

Lol... Microsoft je inace jedno od lijepih mjesta za rad. I ne zaposljava kretene. Ako se nekome ne svidja raditi u Mikrosoftu, moze bez problema dati otkaz i ubosti posao negdje drugdje. BEZ PROBLEMA!

Ne znam dal ciljamo na isto. Ti vjerojatno misliš na programere. To je. Ja sam mislio na one radnike u Kini koji sastavljaju njihove komponente. Na njih sam mislio.

Co7, pa možeš ti pozvati prijatelje da gledaju, zakaj ne. Iako, da, s jedne strane to bi trebalo značit da ti javno proklamiraš. Al sve je to, kao što je i iHush napomenuo, sivo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.1.2011 18:21 (Bajac).
15 godina

3 x ne

srco
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Verbatim kaže...
DVD-i od 9.90 kn izgledaju kao da ih je aXXo ripa {#} Jednom sam se prevario i nikad više :stupid:

- nediraj aXXo-a, njegovi uradci su barem (bili?) kvalitetni.{#}

btw, sonyjev game pad = AXXO s razlikom za kockicu koja je zamjenjena variablom X jer je nema na tipkovnici.

Možda je AXXO=Sony? Nova teroja zavjere i izvor keyeva DRMa?

Danny_HR kaže...

Čini li me sve ovo licemjerom? Možda. Međutim ne pljujem Peru jer skida igre, pljujem Peru jer to opravdava na 1001 način samo da nebi priznao da to nije ispravno.

- zašto se opterećuješ moralnim pitanjima o samom sebi, svojim postupcima - to trebaju drugi procijeniti, ne ti sam jer nemožeš biti objektivan pa takav sud ništa ne vrijedi.

-još gore je za istu stvar imati različite kriterije, skandalozno da je tebi nevažno što Pero krade, ali ti je licemjerno da za sebe traži opravdanje? (dok istovremeno ti daješ opravdanje za svoje djelo iste stvari.. zapanjujuće)

- i da, 'drugi' su procijenili da jesi licemjeran (ne ja, ja te podržavam), jer navedeni razlozi (kao, neda ti se čekati službeni izlazak?) nisu ni blizu nekih opravdanih (ako postoje, recimo siromaštvo i bijeg od realnosti, za razliku od onik koji odu skijati, klinci urone u wonderland bajke-igre, kao i drogeraš ili alkić..). -jel tvoj razlog-opravdanje zvuči bolje?

Uz napomenu, da onaj koji zna i razumije da je nešto pogrešno i to dalje svjesno-svojevoljno radi, imajući izbor, je po svim kriterijima više kriv. Zar ne?

- Čista logika tad govori da je Pero jednako kriv (jednako djelo) ali zaslužuje manju kaznu od tebe.

Ipak mislim da si ti pošteniji, bolji... pa čak nudim izlaz (spas), 3x zdravo marija i bez downloada.{#}

Ima jedan problem... Kad zaživi sarkozijevski zakon, ti ćeš bit kriv. Znaš to?

- trenutno sam u ulozi kao advocatus diaboli, neobično...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Tvrdy kaže...

Da se stvore pošteni uvjeti za sve i da onda ljudi budu sami odgovorni za svoju sudbinu a ne da čekaju da im se "presvetli, ljubim ruke" smiluje.

Ove dvije rečenice su ti u debeloj koliziji - ako (naša konkretno) država u 20 godina nije stvorila te preduvjete, onda je jasno tko je kriv, zar ne?

Tko? Narod koji je nekoliko puta birao te političare? Pa o tome ti pričam, osobna odgovornost, koja uključuje i odabir onih koji će biti javni službenici. I koji će voditi državu.  I ako ne rade, da ih se smijeni i da više nikad ne prismrde vlasti. 

Uostalom, uloga države je sve ono što joj njeni građani zadaju - ako je to besplatni seks za penzionere, onda je to - to. A iskreno, mislim da niti druge države nisu nešto posebno napredne po tom pitanje - svuda u svijetu su politika i kapital debelo povezani i nemam pojma koja bi to država mogla reći da je 'neutralna' ili 'stvorila poštene uvjete za sve'.

Zašto ne? Neka ide na referendum, jeste li za besplatni seks, s time da vam se od plaće odbija za porez 10 kn više? I ovo što pričaš je jedan od simptoma 60 godišnje pijanke kojoj hvala bogu dolazi kraj - pijemo svi na zajednički račun, postoji neka imaginarna kasa iz koje se zadovoljavaju sve naše potrebe. A odakle se puni kasa, nije nas briga. Ako nema dosta iz poreza, dignite kredite, samo nam dajte da živimo kak smo si zamislili. Tj. kako su građani "zadali".

Opet konkretno - super mi je kada na Zavodu za zapošljavanje kažu - mi nismo tu da vam nađemo posao, to je vaš zadatak. WTF, pa koji je onda tvoj zadatak? Što ćeš mi ti? Zašto te financiramo iz proračuna, ako ne možeš pronaći posao za nezaposlenog čovjeka? Nema problema, ali onda treba raspustiti HZZ i sve nezaposlene prebaciti u neku socijalnu ustanovu, pa neka si sami traže posao... Država ima neke izuzetno odgovorne zadaće, koje gomila država ne ispunjava. Pa pogledaj USA, na koju se svi vole pozivati - oni tek sada (loše) uvode ono što smo mi u staroj Jugi uzimali zdravo za gotovo, a na Kubi je i danas realnost - besplatno zdravstvo, što bi valjda trebao biti jedan od temelja kvalitetne države, jedan od 'poštenih uvjeta za sve'.

Za HZZ se slažem, to sranje treba raspustiti, tamo radi 170 ljudi posao koji jedan mojposao.net može obaviti sa 10 puta manje ljudi.  A zdravstvo - da, trebalo bi biti svima dostupno i jeftino, ali onoliko koliko oni koji financiraju mogu podnijeti. Kod nas je nenormalna situacija, sve manje ljudi radi i plaća taj sustav, a sve je više korisnika koji ništa u njega ne doprinose a sve više traže. Pa starenje stanovništva, demografsko izumiranje.. Još se taj sustav i dobro drži i dobro radi kakva je situacija. Ali budućnost nije svijetla. 

Da, krivi su i ljudi koji se ponašaju neodgovorno i svakako, ali riba smrdi od glave - što očekuješ od naroda koje vode ovakvi promašaji?

A tko je nekoliko puta birao te promašaje? Marsovci? Taj mentalitet koji se vuče od onog "Tito je krao ali je i nama dao"  je poguban. Birat ćemo ništarije, znamo da će nas krasti, ali i mi ćemo malo ušićariti, ući u stranku pa naći posao preko veze, raditi na namještenom natječaju, dati kuvertu tu i tamo,..

16 godina
neaktivan
Bajac kaže...

Co7, pa možeš ti pozvati prijatelje da gledaju, zakaj ne. Iako, da, s jedne strane to bi trebalo značit da ti javno proklamiraš. Al sve je to, kao što je i iHush napomenuo, sivo.

Mislim da to ne spada u povredu "zakona" o javnom prikazivanju. Posto ne znam koliko je potrebno ljudi da bi se nesto okarakteriziralo kao javno (recimo , javni skup je tek vise od 20 ljudi).  

Drugo , ne koristis to za zaradu, tako da nije ni onaj uvijet o komercionalnom izvodjenju.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- nediraj aXXo-a, njegovi uradci su barem (bili?) kvalitetni.{#}

btw, sonyjev game pad = AXXO s razlikom za kockicu koja je zamjenjena variablom X jer je nema na tipkovnici.

Možda je AXXO=Sony? Nova teroja zavjere i izvor keyeva DRMa?

- Ima jedan problem... Kad zaživi sarkozijevski zakon, ti ćeš bit kriv. Znaš to?

- aXXo je uvijek bio trash-er (mp3 128 cbr, 640 x XXX)

- How about lokalni wireless !?

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
15 godina
neaktivan
Tvrdy kaže...
Veliki Brat kaže...
Tvrdy kaže...

Tko? Narod koji je nekoliko puta birao te političare? Pa o tome ti pričam, osobna odgovornost, koja uključuje i odabir onih koji će biti javni službenici. I koji će voditi državu.  I ako ne rade, da ih se smijeni i da više nikad ne prismrde vlasti. 

Zašto ne? Neka ide na referendum, jeste li za besplatni seks, s time da vam se od plaće odbija za porez 10 kn više? I ovo što pričaš je jedan od simptoma 60 godišnje pijanke kojoj hvala bogu dolazi kraj - pijemo svi na zajednički račun, postoji neka imaginarna kasa iz koje se zadovoljavaju sve naše potrebe. A odakle se puni kasa, nije nas briga. Ako nema dosta iz poreza, dignite kredite, samo nam dajte da živimo kak smo si zamislili. Tj. kako su građani "zadali".

Za HZZ se slažem, to sranje treba raspustiti, tamo radi 170 ljudi posao koji jedan mojposao.net može obaviti sa 10 puta manje ljudi.  A zdravstvo - da, trebalo bi biti svima dostupno i jeftino, ali onoliko koliko oni koji financiraju mogu podnijeti. Kod nas je nenormalna situacija, sve manje ljudi radi i plaća taj sustav, a sve je više korisnika koji ništa u njega ne doprinose a sve više traže. Pa starenje stanovništva, demografsko izumiranje.. Još se taj sustav i dobro drži i dobro radi kakva je situacija. Ali budućnost nije svijetla. 

A tko je nekoliko puta birao te promašaje? Marsovci? Taj mentalitet koji se vuče od onog "Tito je krao ali je i nama dao"  je poguban. Birat ćemo ništarije, znamo da će nas krasti, ali i mi ćemo malo ušićariti, ući u stranku pa naći posao preko veze, raditi na namještenom natječaju, dati kuvertu tu i tamo,..

Tvrdy, bez uvrede, al ko kod da je došao na vlast ista bi stvar, više-manje, bila. Praktički si mogao žmirečki il s povezom preko očiju, uć u zgradu i zaokružit na sljepo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice