Seceru =
Uklapalo mi se.
Seceru =
Uklapalo mi se.
Da se odmah ispravim, PC gaming neće umrijeti, no jako skoro će postati samo margina visokobudžetnog gaminga. Preživjet će strategije i RTS-ovi, sve dok developeri ne pronađu povoljno rješenje za velik broj kontrola i učinkovito upravljanje jedinicama (Kinect?), te i njih prebace na profitabilne platforme.
Zašto će umrijeti?
Nije teško zaključiti. Pirati će ga uništiti. Neće doći igra koja će se kopirati i kad će developeri reći „bilo je dosta PC gaminga“, već je piratstvo maligni tumor koji PC gaming godinama uništava.
Kriv je apsolutno svaki igrač koji igra piratske kopije PC igara, bez obzira na državu u kojoj stanuje i svoj ekonomski položaj.
.......................
Sinatra...... Mislis li ti da bi developeri radili igre da im to nije isplativo? Gledaj, da ti proizvodis xyz proizvod i da ga ne prodajes jel bi ti nastavio proizvodnju??? NE BI!!!!!!!! Zasto?? Jer ti je neisplativo!!!!!! To sto developeri rade za vise platformi to njima znaci sirenje biznisa zisku?? Ako mogu "sirit poslovanje" i zgrnut sta vise love zasto ne! Tako razmislja svaki privatnik
Kao da za PC ne postoji gamepad???? Samo sto ga nitko ne koristi jer je igranje s njim katastrofa.
Igranje igara poput Assassin's Creeda, Batman: Arkham Asyluma, Prince of Persia, čak i GTA i sličnih naslova sa tipkovnicom i mišem je muka Isusova a ne gušt.
Te i takve igre stvorene su za igranje kontrolerom.
Mogu prihvatiti da ti je veći gušt igrati FPS mišem, ali ovakve igre - nema šanse šećeru.
AC2 definitvno na Gamepad , PoP također,no Batmana ne.Daleko je jednostavnija borba sa kombiniranjem Desnetipke misa za block i odma Ljeve za udarac. GTAIV na Gamepad? Mora da se salis. I nije samo FPS taj koji je superiorniji za Mis+Tikovnicu, ajde mi odigraj zadnjeg Hitmana sa gamepadom,možeš al daleko kompliciranije.Strategije(RTS) sa gamepadom ni pomisljati.RPG koji zahtijeva brdo tipki isto je bolji za Mis-tipkovnica kombinaciju.
Kao da za PC ne postoji gamepad???? Samo sto ga nitko ne koristi jer je igranje s njim katastrofa.
Igranje igara poput Assassin's Creeda, Batman: Arkham Asyluma, Prince of Persia, čak i GTA i sličnih naslova sa tipkovnicom i mišem je muka Isusova a ne gušt.
Mogu prihvatiti da ti je veći gušt igrati FPS mišem, ali ovakve igre - nema šanse šećeru.
I second that. Otkad imam Xbox gamepad za PC preporodio sam se. Zavaljam se u fotelju ispred PC-a, noge na stol i peri.
Sve osim FPS-a, makar sam i neke single kampanje igrao s njim (npr. Borderlands).
Začudio me Mass effect 2, rađen je i za Xbox pa bi čovjek na PC-u očekivao neki gamepad setup, ali nisam se baš usrećio pa ga i dalje igram sa glodavcem i tipkovnicom.
Pirati ne otuđuju i distribuiraju sadržaj jer im je zabavno, distribucija se vrši jer ima potražnje za tim.
Kvaliteta samih igri ( ne gledajući sad ušminkani engine ) nego sam sadržajno su opale. Single player kampanje od maksimalno 5-6 sati. ( FPS )
Brate mili, dok ne počnu opet raditi normalne igre i dalje ću downloadat, jer mi ne pada napamet pljunut 350 kn da se zabavim 5 sati.
Onda rađje odem kod kurve...
Batmana ne.Daleko je jednostavnija borba sa kombiniranjem Desnetipke misa za block i odma Ljeve za udarac. GTAIV na Gamepad? Mora da se salis.
Možda smo malo otišli u offtopic, ali evo, po ovome kako pišeš se vidi da vrijedi ono - sto ljudi sto ćudi. Svatko ima svoje preference i ne treba se svađati oko toga.
Ja ne vidim u Batmanu problem da koristiš X i Y button za ove radnje koje si ti opisao, blizu su i samo premjestiš palac, ali OK, ako je tebi brže i zgodnije ovako, sve 5. Meni je baš bio gušt igrati tu igru na gamepadu.
Što se tiče GTA IV, prešao sam je cijelu na tipkovnici i mišu, ali epizode prelazim na gamepadu i ne vidim bitne razlike. Svakako je ugodnije voziti sa gamepadom, za trčanje i ciljanje bi se eventualno mogli sporiti zbog preciznosti. Ali i to se čovjek izvježba.
Probao sam Batmana na Gamepad i imam sporiju reakciju nego sa misem,jos ne smeta u gameplaju,al u onom fajtu za bodove brza reakcija zlata vrijedi. GTA nisam isprobavao na Gamepad,al tipkovnica+Mis mi leže. FPS Nemogu nijedan igrat na Gamepad,to mi je nepojmljivo. HAWX1 i 2 obavezno Gamepad,tipkovnica i Mis su u toj igri neupotrebljivi bas kao i u PES-u i sličnim igrama. AC2 je relativno dobro prilagoden za tipkovnicu i Mis,no Gamepad je ipak superiorniji.
Igranje gamepadom na većini novih igara je isto kao i na konzolama,čak se i sučelje promijeni u većini igara,a igre poput assassina su i rađene prvenstveno za takve kontrole tako da razlike između xbox 360 konzole ili windowsa ukoliko koristite službeni microsoftov kontroler nema,osim naravno grafike koja otpuše onu sa konzola poput atomske eksplodije a o brzini učitavanja da i ne govorim(pogotovo u slučaju ps3 konzole koja je što se loada tiče jako spora,čast izuzecima poput Uncharteda koji imaju samo jedan load screen).I nije da trebate najnoviju grafičku i i7 da bi uživali u igrama,moja konfa je dvije godine stara i vrti sve nove igre odlično,tako da mi ne pada na pamet mijenjati išta.
Tko kaže da se sa pc-jem isto ne može čovjek zavaliti u fotelju i igrati s kontrolerom kao i na konzolama?Samo treba znati.
Svi "veliki" naslovi podržavaju gamepade osim call of dutyja što je i u redu jer to ne bilo fer :))).
http://www.bug.hr/forum/topic/pc-igre/bulletstorm/66371.aspx?page=4&jumpto=1722067&sort=asc&view=flat
evo kako umire..
Ima li netko popis igara koje su razvijane za PC i loše portane na konzole? Tipa, "loši PC-aški port"?
Stvarno me zanima.
Ima li netko popis igara koje su razvijane za PC i loše portane na konzole? Tipa, "loši PC-aški port"?
Stvarno me zanima.
novi crysis im zadaje glavobolju i to je to za sto sam ja cuo... u neku ruku bi volio da ubije boga u konzolama a u drugu opet ne.. zelim da zarade jer rade dobro, bar do sada jesu
Stvarno me zanima.
Nema tu logike. Ko da usporedjujes bubu sa motorom porschea i porsche sa motorom bube. koliko god se trudio porsche ce uvijek biti zakinut. Cim se igra moze vrtjeti na konzoli odmah PC ispasta. PC ekskluzive koje su radjene da iskoriste potencijal ne mogu se ni portati na konzole. U tome i jest bit. Cim si neke elemente izbacio a neke pojednostavnio da se ista igra moze igrati na kontroleru, zna se ko pushi.
Živo me zanima odakle ti igra koja izlazi za 2 dana. :)
Nax, kod slovenaca sve dolazi ranije.
lolcina na igru... sinoc je upogonio i gledam koji k ovako trza... upalim fraps kad ono min 19 fps max21 - LOL ... steta prometa na slovencu - pih.. sreca bog da je nije bilo na steamu za kupit jer bi poludio! a demo dolazi nakon kompletne igre ------ ok, tko tu unistava pc gaming, pirati ili ove kutije... sranje
spomenut je pojam "i mogucnosti".
osim toga kada nam uvedu kao i tamo staticni ip koji ce ti biti sastavni dio oiba, mozemo se slobodno vratiti na dileup.
gle cuda u toj americi je jos najveci broj dileupera...bas se pitam zasto.
mozda zato sto iskoriste 10 min dnevno ebanking, te eventualno kupe karte za lejkerse.
velika je to država US of A i naravno kao tu, i tamo nije isplativo u svaki kutak dovest ADSL, tu imamo sko 99% pokrivenosti signala za mob, baš se pitam koliko je tamo.
Možda je Amer, oni su dobili jučer. Kaj se žestiš odmah? ;-)
u zadnje vrijeme sve curi... katastrofa! i sto je najgore nije potreban k***! epicov epic fail?- ovo je cisto informativno ali ako sam zasluzio karton neka bude ali od ive on mi ga jos nije spicio. decki, budite dobri
Stvarno me zanima.
Nema tu logike. Ko da usporedjujes bubu sa motorom porschea i porsche sa motorom bube. koliko god se trudio porsche ce uvijek biti zakinut. Cim se igra moze vrtjeti na konzoli odmah PC ispasta. PC ekskluzive koje su radjene da iskoriste potencijal ne mogu se ni portati na konzole. U tome i jest bit. Cim si neke elemente izbacio a neke pojednostavnio da se ista igra moze igrati na kontroleru, zna se ko pushi.
Što znači "iskoristiti potencijal"? Pitao sam za bilo kakvu igru koja je prvo rađena za PC a onda portana. Može to biti i meat boy ili world of goo, ne nužno neki super-uber-graphics behemoth.
A usporedba buba i porsche- c'mon, oladi malo. Konzole su stare 5 godina, nije da je u njima hardver iz 80-ih. Ajde da sam usporedio Sandy bridge/nVidia580 konfu sa Commodoreom 64.
Stvarno me zanima.
Što znači "iskoristiti potencijal"? Pitao sam za bilo kakvu igru koja je prvo rađena za PC a onda portana. Može to biti i meat boy ili world of goo, ne nužno neki super-uber-graphics behemoth.
A usporedba buba i porsche- c'mon, oladi malo. Konzole su stare 5 godina, nije da je u njima hardver iz 80-ih. Ajde da sam usporedio Sandy bridge/nVidia580 konfu sa Commodoreom 64.
vjeruj mi da usporedba stoji jer ako ces gledati snagu u postocima bliza je buba porscheu nego xbox360 modernom gaming PC-ju. Uzmi npr ovu micromanovu confu i element po element uspored is xboxom360. A iskoristiti potencijal znaci npr Metro. Tu igru nikako nema smisla portati na konzolu. Da je igra primarno radjena za konzolu pa portana na PC niko je ni primjetio ne bi.
spomenut je pojam "i mogucnosti".
osim toga kada nam uvedu kao i tamo staticni ip koji ce ti biti sastavni dio oiba, mozemo se slobodno vratiti na dileup.
gle cuda u toj americi je jos najveci broj dileupera...bas se pitam zasto.
mozda zato sto iskoriste 10 min dnevno ebanking, te eventualno kupe karte za lejkerse.
e, i ???
Tko je s tim smart potezom na gubitku?
vjeruj mi da usporedba stoji jer ako ces gledati snagu u postocima bliza je buba porscheu nego xbox360 modernom gaming PC-ju. Uzmi npr ovu micromanovu confu i element po element uspored is xboxom360. A iskoristiti potencijal znaci npr Metro. Tu igru nikako nema smisla portati na konzolu. Da je igra primarno radjena za konzolu pa portana na PC niko je ni primjetio ne bi.
Ali to nije prosječna gamerska konfiguracija već ekstrem. Za prosjek je najbolje pogledati Steam hardware survey gdje je tek nedavno blago prevladao quad core procesor (po sjećanju). Grafičke kartice su u rangu nvidia 260 (ili čak 9xxx) i ATI 4xxx. I to je prosjek gdje vjerojatno debelo pretežu korisnici iz Amerike i zapadne Europe gdje je standard veći, dakle, kod nas je situacija i gora.
Ako bi se proizvođači igara prilagođavali entuzijastima koji si svake godinu dvije mijenjaju grafičku koja košta 300$, onda bismo stvarno imali porsche igre, DX11 bi bila norma a ne iznimka itd. Jedini je problem - tko bi to financirao? Da takva verzija igre dođe 120$ pa da je kupuju samo entuzijasti? No way, sistem koji funkcionira kod npr. automobila ne bi prošao ovdje.
I ono što ide u prilog konzolama je to što kvaliteta prikaza na njima nije toliko lošija koliko im je slabiji hardver. Naravno, to nije zasluga same platforme koliko iskustva developera koji su naučili optimizirati i izvući maksimum iz datog hardvera.
A iskoristiti potencijal znaci npr Metro. Tu igru nikako nema smisla portati na konzolu. Da je igra primarno radjena za konzolu pa portana na PC niko je ni primjetio ne bi.
A ipak je ima na Xboxu i prodala se odlično.
Kako onda nema smisla?
A iskoristiti potencijal znaci npr Metro. Tu igru nikako nema smisla portati na konzolu. Da je igra primarno radjena za konzolu pa portana na PC niko je ni primjetio ne bi.
Kako onda nema smisla?
Pa jel ima razlog zašto se nebi prodala odlicno, kad je igra odlicna, a na PC-u uz tu odlicnu igru dobiješ bonus i odlicnu grafiku koja dodatno poboljšava gameplay doživljaj
Ali gore si je komodorac napisao da ju nema smisla portati na konzolu, a ipak su to učinili.
A što se grafike tiče, vjeruj mi, to mi je najmanje bitno. Dobra je, ali ne predstavlja mi to neki bonus.
Ali to nije prosječna gamerska konfiguracija već ekstrem. Za prosjek je najbolje pogledati Steam hardware survey gdje je tek nedavno blago prevladao quad core procesor (po sjećanju). Grafičke kartice su u rangu nvidia 260 (ili čak 9xxx) i ATI 4xxx. I to je prosjek gdje vjerojatno debelo pretežu korisnici iz Amerike i zapadne Europe gdje je standard veći, dakle, kod nas je situacija i gora.
Ako bi se proizvođači igara prilagođavali entuzijastima koji si svake godinu dvije mijenjaju grafičku koja košta 300$, onda bismo stvarno imali porsche igre, DX11 bi bila norma a ne iznimka itd. Jedini je problem - tko bi to financirao? Da takva verzija igre dođe 120$ pa da je kupuju samo entuzijasti? No way, sistem koji funkcionira kod npr. automobila ne bi prošao ovdje.
I ono što ide u prilog konzolama je to što kvaliteta prikaza na njima nije toliko lošija koliko im je slabiji hardver. Naravno, to nije zasluga same platforme koliko iskustva developera koji su naučili optimizirati i izvući maksimum iz datog hardvera.
Istina, samo PC ekskluzive pomicu granice hardwareskih zahtjeva a danas je ekskluziva sve manje (ne racunajuci nezavisne "male" igre). Prije nisi mogao igrati najnovije PC naslove sa karticom iz srednjeg segmenta nakon godinu dana a danas mozes nakon 3-4. pozitivna strana: moras manje ulagati u hardware; negativna strana: totalno usporen napredak (prvenstveno graficki). opet PC pusi.
Kako onda nema smisla?
to sto se prodala (nisam to ni znao) moze zahvaliti iskljucivo popularnosti na PC-ju koju je dobila zbog grafike. Osim grafike (i donekle atmosfere) nista tu igru ne cini posebnom i kad joj oduzmes grafiku i dodas gamepad dobio si tesko sr*nje. no i sr*nja se dobro prodaju. ipak mislim da su te 2 verzije nebo-zemlja, sto je bio i smisao spominjanja te igre.
Kako onda nema smisla?
Pa jel ima razlog zašto se nebi prodala odlicno, kad je igra odlicna, a na PC-u uz tu odlicnu igru dobiješ bonus i odlicnu grafiku koja dodatno poboljšava gameplay doživljaj
meni nikako nije legla zbog glupih i krutih neprijatelja, unatoc vrhunskoj grafici i atmosferi.
svaki Stalker mi je daleko ispred.
to sto se prodala (nisam to ni znao) moze zahvaliti iskljucivo popularnosti na PC-ju koju je dobila zbog grafike. Osim grafike (i donekle atmosfere) nista tu igru ne cini posebnom i kad joj oduzmes grafiku i dodas gamepad dobio si tesko sr*nje. no i sr*nja se dobro prodaju. ipak mislim da su te 2 verzije nebo-zemlja, sto je bio i smisao spominjanja te igre.
Kakva je to glupost? PC nema apsolutno nikakve veze nema s tim. Prodala se jer je dobra, ne zato jer je popularna na PC.
Ja ju imam na PC...
I od prvog dana tvrdim da me grafički nije impresionirala. Ta igra je puno više od grafike koju iskreno nisam ni primijetio. Ono što ju čini posebnom su priča i atmosfera.Je*eš grafiku, u bilo kojoj igri.
Glupost totalna. Jedna 9800GT(8800GT) je daleko od jednog RSX GPU-a(Nvidia 7800) u PS3, a kamoli GTX260.
Nadalje ono što pomaže konzolama da rade na tom hardware-u jest potpuni izostanak Filtra za izoštravanje, DOF-a, Parallax Mappinga,Ambient Oclusion-a i ostalih điđa koje na PC-u imaš. Stavi Crysis sve na Low bez AA i AF Filtra i bez problema ga pokreče Low End grafa za 500kn
Manite se takvih usporedba, jer je neusporedivo