Istraživanje o percepciji nasilja u video igrama

poruka: 8
|
čitano: 994
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!
U suradnji sa Iowa State University sastavljamo upitnik o nasilju u igrama, u kojoj mjeri ono utječe na socijalizaciju igrača video igara i kako se rezultati sličnih istraživanja prenose u medijima. Ako imate kojih 15 minuta vremena, cijenili bismo ako možete ispuniti slijedeći upitnik:
https://iastatepsychhci.az1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_6M5VO6eQMfoJf37

Ovo je drugi pilot za opsežnije istraživanje koje bi trebalo obuhvaćati veći broj međunarodnih foruma na kojima se okupljaju ljubitelji video igara te radi toga jako cijenimo bilo kakve povratne informacije.

Hvala na suradnji. :)

1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

nasilje u videoigrama ne postoji...to je samo mit

0 0 hvala 0
12 godina

Neznam,ja mislim da video igre,mogu lose utjecati na covjeka,ako je osoba od pocetka bas i nije stabilna u glavi.Ali da igre,normalnu osobu mogu izluditi,to ne vjerujem

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: Istraživanje o percepciji nasilja u video igra
Za mentalno labilnu osobu okidac za nasilje moze biti i krivi pogled (probaj se prosetati po cajkeraskim jazbinama). Da li igra moze biti okidac? Moze. Da li zbog toga treba braniti igre? Ne. Svjedoci smo medijskog linca uperenog prema "igricama", zato jer neki mentalno poremeceni lik, nakon teksaskog masakra automatskom puskom, na kompu ima instaliran - Counter strike! I bas se ta igra stalno spominje. Mozda wannabe novinarima nije palo na pamet da se radi/lo o najpopularnijoj pucacini (da ne kazem svih vremena) i da ju ima/l skoro svatko tko voli pucacine. Cudne li slucajnosti.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
12 godina
ukay1000 kaže...
Za mentalno labilnu osobu okidac za nasilje moze biti i krivi pogled (probaj se prosetati po cajkeraskim jazbinama). Da li igra moze biti okidac? Moze. Da li zbog toga treba braniti igre? Ne. Svjedoci smo medijskog linca uperenog prema "igricama", zato jer neki mentalno poremeceni lik, nakon teksaskog masakra automatskom puskom, na kompu ima instaliran - Counter strike! I bas se ta igra stalno spominje. Mozda wannabe novinarima nije palo na pamet da se radi/lo o najpopularnijoj pucacini (da ne kazem svih vremena) i da ju ima/l skoro svatko tko voli pucacine. Cudne li slucajnosti.

Ovo podebljano.Nije nuzno da muzika lose ujece na covjeka.Ima i po drugim klubovima shranja,samo sto se ne pise o njima.A znas zasto?Zato sto se zeli iskorijenit narodnjaci u Hrvatskoj.ON TOPIC-Istina,i ja igram CS pa jos uvjek nisam isao sa AK47 rokat ljude okolo.Ali da igrice mogu lose utjecati na neke ljude,to vjerujem da je istina.Ali prije bi reko,da sam kompjuter,konzola mjenja covjekovo raspolozenje ako je dugo na tom uredjaju.Razdrazljivost,nervoza i sl.Ali da igre utjecu na ljude,to samo na one bolesne.

17 godina
Nisam ni to rekao, nego radio sam ko zastitar po raznim klubovima pa znam di sam imao najvise problema :). Problem je novi da, zbog razvoja tehnologije i dostupnosti iste, klinci danas imaju vise toga neg'mi tu neki stariji. Danas svaki smrkljo pegla igre, shvaca ih preozbiljno zbog nekakvih rankeda, instanca, arena, ljestvica i zbog toga dolazi do ljutnje i agresivnosti. Dajem primjer nekih poznatih igra u kojima je j matere sasvim common thing. Svi to rade. Pogotovo ako je PL ili CZ onda to poprima novu dimenziju (da, milim na LoL). U WoWu razni ddosevi, trolanja tipa zvanja policije, narucivanja pizze i tak. To je moderno doba igra. :)
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
11 godina

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.5.2014 10:21 (Spacecraft).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mahjongg kaže...

nasilje u videoigrama ne postoji...to je samo mit

Premda sam prezagriženi gamer ipak to nije istina, to mogu potvrditi posebno MMO igrači. Za primjer ću uzeti League of Legends gdje su igrači uglavnom vrlo nasilni barem po pitanju komunikacije, što spada u oblik nasilja, Riot je uveo čak i tribunal (vrstu suda) gdje igrači mogu odlučivati dali je netko toxičan ili ne te je moguče dobiti i permaban bez obzira na to koliko si love uvalio u account. Ljudi jedni drugima psuju sve živo i ne živo, "get cancer" je čisto standardan oblik komunikacije tak da eto, mislim da si ipak debelo u krivu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice