Xbox 360 - pitanja i odgovori

poruka: 7.690
|
čitano: 2.285.676
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Xbox 360 - pitanja i odgovori
strojek kaže...

Pozdrav svima , imam phat xbox360 jasper 512MB , gore je lt 3.0+ ,verzija dasha je 16203.

Razmisljam staviti jtag , i to u potpunosti sam. Imam dobru lemilicu i iskustva u lemljenju. Prije nego se upustim u cijeli postupak ,zanima me par stvari:

-koji postupak za moju konzolu je moguc?RGH, R-JTAG?

-od kuda da narucim kit za jtag, tj sta mi sve treba da bi cijeli posao sam obavio.

Zahvaljujem na odgovorima

JTAG ne možeš, zadnji dashboard za JTAG je bio 7371.

Možeš probati R-JTAG ili RGH2. Preporučio bih ti RGH2 sa Squirt 2.0 čipom, bar znaš na čemu si, R-JTAG je neobjašnjena crna kutija koja ili radi odlično nakon dosta muke, ili ne radi uopće pri čemu izaziva svaki mogući RRoD error kod (koji nestaje kad makneš čip), čudna vremena bootanja, petljanja sa CPU_RST žicom itd.

Računaj da, ako ideš sam to raditi, trebat će ti i flasher, koji dođe 20-ak eura, i računaj i cijenu čipa, još 20-ak eura. I ako ti je prva RGH modifikacija, trebat će ti vremena da pohvataš sve, računaj 4-6 sati posla.

Ovo ne vrijedi ako hoćeš R-JTAG (ako si toliki fan TX-a koji je kao onaj stereotipni Apple sa mušterijama-zombijima, samo što kod TX-a to nije stereotip), osnovni kit bez flashera je 35 eura, plus 18 eura JR-P v1, ali s njim ne možeš koristiti Rater, zato je bolje uzeti ultimate kit od 70-ak eura.

Na sve ovo dodaj i cijenu shippinga. Za Squirt iz San Marina 18 eura, za R-JTAG ultimate kit iz UK-a 11 eura.

Sve u svemu, osim ako stvarno ne želiš sam to napraviti, više ti se isplati dati nekome konzolu da ju složi (javi mi se u PP ako si zainteresiran) nego kupovati sve to, pogotovo zbog jedne konzole...

P.S. Ne kupuj kineze ili išta slabije od R-JTAG-a ili Squirta 2.0 - oni imaju 150, odnosno 100MHz kristal tako da rade puno brže od ostalih čipova zbog čega i jesu dobri.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
15 godina

Blagus, što kažeš na Proto v2 čip? Jel ga se isplati metnuti ako već imam u konzoli CRrevA? U prosjeku mi se konzola boota za 30-50 sekundi?

15 godina
Lisac1606 kaže...

Blagus, što kažeš na Proto v2 čip? Jel ga se isplati metnuti ako već imam u konzoli CRrevA? U prosjeku mi se konzola boota za 30-50 sekundi?

I Proto v2 i Squirt 2.0 su jednako dobri, u svakom slučaju će biti bolje od CR rev A. O kojoj konzoli je riječ? Ako je trinity vjerojatno bi mogao imati instaboot sa oba čipa.

11 godina
neaktivan

Bok znam da ovo sad pitanje nije za tu al eto :) imam Call of duty black ops 2 i imam malo nivoa  i to sam presao u 2 dana sad nezz jel mi igrica nije cijela ili

0 0 hvala 0
15 godina
Prowl kaže...

Bok znam da ovo sad pitanje nije za tu al eto :) imam Call of duty black ops 2 i imam malo nivoa  i to sam presao u 2 dana sad nezz jel mi igrica nije cijela ili

Nije nikakav demo, Call of Duty možeš preći za jedno popodne. I da, pitanje nikako ne spada ovdje, imaš forum Igre.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 18:27 (blagus).
11 godina
neaktivan

pozdrav ljudovi! :) Kolega mi je dao pokidan xbox360,dao je nekom lokalnom majmunu da mu pokusa modificirat i naravno pokidao ga je. Pa mene sad zanima gdje postoji neki dobar servis,ali da me ne osine po novcaniku dobrano,koji bi mogao to popravit,naravno daa vrati normalno tj da igram org igrice. O kvaru je sve ovo sto znam tj sto sam vec napisao.... pa eto ako neko zna neki dobar servis,neka mi pomogne,hvala svima unaprijed! :)

0 0 hvala 0
15 godina
RondoVK kaže...

pozdrav ljudovi! :) Kolega mi je dao pokidan xbox360,dao je nekom lokalnom majmunu da mu pokusa modificirat i naravno pokidao ga je. Pa mene sad zanima gdje postoji neki dobar servis,ali da me ne osine po novcaniku dobrano,koji bi mogao to popravit,naravno daa vrati normalno tj da igram org igrice. O kvaru je sve ovo sto znam tj sto sam vec napisao.... pa eto ako neko zna neki dobar servis,neka mi pomogne,hvala svima unaprijed! :)

Daj saznaj malo više o kvaru pa mi javi u PP.

11 godina
neaktivan

Bok zanima me imam RGH modifikaciju ja zelim igrat igrice multiplayer dok nedobijem ban ali nesta mi se nesta nece prispojit na Xbox live  a imam jos 12mj a nisam jos dobio ban i kad odem ono test prva 2 su mi dobra a onaj 3 tj onaj globus i jojstick mi kako nerade tj pise X  pogledao sam i IP adresu sve mi je dobro osim toga a prije modifikacije mi se mogao prispojit..

0 0 hvala 0
15 godina
Prowl kaže...

Bok zanima me imam RGH modifikaciju ja zelim igrat igrice multiplayer dok nedobijem ban ali nesta mi se nesta nece prispojit na Xbox live  a imam jos 12mj a nisam jos dobio ban i kad odem ono test prva 2 su mi dobra a onaj 3 tj onaj globus i jojstick mi kako nerade tj pise X  pogledao sam i IP adresu sve mi je dobro osim toga a prije modifikacije mi se mogao prispojit..

RGH je napravljen da blokira spajanje na XBL, trebalo bi u opcijama DashLauncha namjestit da pusti spajanje na XBL. Ali bolje da se ne spajaš, jer RGH vrišti na XBL servervima i ak ne dobiš ban unutar 12h od spajanja konzole na XBL možeš bit sretan.

15 godina

Spajanjem na XBL sa RGH modifikacijom jedino što možeš dobiti je ban konzole. Većina ljudi dobije ban unutar 10-30 minuta, a nekad možeš biti i dan-dva ali definitivno XBL nije za RGH konzolu.

Rađe prebaci taj account na nemodificiranu konzolu ili ga prodaj, bilo bi šteta da bannaju i account.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 22:59 (blagus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pitanje za one koji su naručivali sa game.co.uk

Naručio sam igru 21.2. dobio račun od paypala i potvrdu s njihove strane odmah, sljedeći dan su mi poslali mail da mi je narudžba poslana.

Sad, pošto je prošlo 10 dana, zanima me bih li se trebao zabrinuti ili je to normalno? Jer kad naručim s ebaya nešto iz Britanije, to mi stigne uvijek za 3-4 dana.

Kakva su vaša iskustva s vremenom koje treba paketu da stigne?

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav.. pitanje vezano za GTA V i Splinter Cell BL ... igrice su na 2 DVD-a ... GTA mi stane na 30% instalacije prvog DVD-a, probao sam više puta snimit... imam hard 12-13 gb pa sam mislio snimit prvi dvd a s drugim igrat no uvijek isto... dok druga igrica ima dva dvd-a, prvi mi radi ali igrica radi neko vrijeme i samo zabolokira, pokusao sam prebacit na hdd i javi da je dvd oštećen na nekih 50%... 
Dok mi Metro normalno radi...
U čemu je problem?  Ne radim nešto dobro ili DVD nije dobre kvalitete ovaj put sam kupio neke no name, dok sam prije koristio verbatim? 

LT 3.0, jasper matična, probao sam ocistit cache i obrisao prethodne instalacije ali i dalje isto 

0 0 hvala 0
15 godina
tigra17 kaže...

Pozdrav.. pitanje vezano za GTA V i Splinter Cell BL ... igrice su na 2 DVD-a ... GTA mi stane na 30% instalacije prvog DVD-a, probao sam više puta snimit... imam hard 12-13 gb pa sam mislio snimit prvi dvd a s drugim igrat no uvijek isto... dok druga igrica ima dva dvd-a, prvi mi radi ali igrica radi neko vrijeme i samo zabolokira, pokusao sam prebacit na hdd i javi da je dvd oštećen na nekih 50%... 
U čemu je problem?  Ne radim nešto dobro ili DVD nije dobre kvalitete ovaj put sam kupio neke no name, dok sam prije koristio verbatim? 

LT 3.0, jasper matična, probao sam ocistit cache i obrisao prethodne instalacije ali i dalje isto 

Moraš pržiti na iHas pržilici.

15 godina

ihas  prza  i  verbatim  medij.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Lisac1606 kaže...
tigra17 kaže...

Moraš pržiti na iHas pržilici.

Ali neke igrice mi uredno rade pržene na običnoj pržilici.. tako da mi nije jasno :/

16 godina

Netreba pržit na ihas pržilici. Prouči malo po youtubeu tutorijale i skužit ćeš odma :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ili iHAS pržilica flashana sa BurnerMAX FW-om ili pržilica kompatibilna sa BurnerMAX Payload Toolom, i Verbatimov MKM-001 ili 003 iz Singapura. Bez toga većina ih neće raditi, a i ban na XBox Liveu je 99% zagarantiran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
tigra17 kaže...
Ali neke igrice mi uredno rade pržene na običnoj pržilici.. tako da mi nije jasno :/

Neke, ne sve.

Reedy kaže...

Netreba pržit na ihas pržilici. Prouči malo po youtubeu tutorijale i skužit ćeš odma :)

Nadam se da misliš na BurnerMAX Payload, ne na one truncated fore koje isto više ne funkcioniraju uvijek i isto izazivaju ban konzole.

A opet, ako već pržiš tako i XBL ti nije bitan, RGH je puno bolja opcija jer nema muke oko tih DVD-a...

16 godina
blagus kaže...
tigra17 kaže...

Neke, ne sve.

Reedy kaže...

Nadam se da misliš na BurnerMAX Payload, ne na one truncated fore koje isto više ne funkcioniraju uvijek i isto izazivaju ban konzole.

A opet, ako već pržiš tako i XBL ti nije bitan, RGH je puno bolja opcija jer nema muke oko tih DVD-a...

Da, mislim na BurnerMAX Payload. Zapravo frend tako prži s nekom običnom samsung pržilicom uz uvjet da medij mora biti verbatim i sve šljaka bez problema, jedino je da, problem s tim dvd-ovima (ne razumijem se u modifikacije nit ništa, ali znam da samo preko dvd-ova na navedeni način može igrat)

11 godina
neaktivan

Bok dajem Xbox live msm da je od 12mj pa ako netko hoce posaljem mu code u pp

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

prodajem 2 igrice za Xbox SoulCalibur V i Darksiders 2 za 200kn i vasa postarina

0 0 hvala 0
16 godina
Te 2 igrice realno ne vrijede 200 kn + 20 kn postarine.. Moras smanjit ribu.
14 godina
neaktivan

jel ko od vas ikako naruciva iz sophos laba? narucija sam jucer joystick pa me zanima za koliko van je stizala narudzba otprilike

Som la gent blaugrana

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pa eto tebi za 170kn i 20kn postarina a za koliko bi ti to su 2 original igrice

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Imam X360 modificiran na LT 3.0, sad bi si htio ukloniti modifikaciju pa me zanima dal nakon skidanja modifikacije i spajanja na internet, tj, igranja online postoji rizik on ban-a?

XBL - skols1555

0 0 hvala 0
15 godina
sk0ls kaže...

Pozdrav svima!

Imam X360 modificiran na LT 3.0, sad bi si htio ukloniti modifikaciju pa me zanima dal nakon skidanja modifikacije i spajanja na internet, tj, igranja online postoji rizik on ban-a?

Nemaš rizik od bana ni sa modifikacijom ako je na zadnjem dashboardu pa ne treba update (16547) i pod uvjetom da igraš original igru na XBL, i naravno ako si pametno koristio modifikaciju, odnosno, ako si igrao ikakvu leakanu igru prije datuma izlaska, imao failed AP2.5 provjere zbog loših medija ili truncated burnova i slično, onda ti micanje modifikacije neće pomoći, trebalo bi izvući CPU key i buildati čisti NAND prije spajanja na net.

11 godina
neaktivan

Ljudi nemam pojma nista o nkonzola pa molim za pomoc ... Vidim ovaj xbox na njuskalo pa ne znam sto vi mislite ? http://www.njuskalo.hr/xbox/xbox-360-oglas-10766068 Cijena mi nekako previse niska :P ... I sto znaci modifikovan xbox ? Ako je modifikovan mogu igrati igrica piratske ? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

pozz imam forzu 4 i nemogu instalirat disc 2 a forzu imam na HDD-u a disc 1 mi radi savrseno samo sto nemam neke aute pa ako ima netko neki tutorijal ili nesta da to znam instalirat

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

jel netko zna

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

jel netko zna kako da maknem sa ufc-a 3  fatal crash

0 0 hvala 0
E-mail: