Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 26.859
|
čitano: 5.370.835
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Sony PlayStation 5

Pa recimo ja ovo sa Pro gledam kao na istu stvar kao da netko kupuje tipa RTX 4080 grafičku umjesto 4070, karikiram sa modelima. Nećeš osjetiti ogromnu razliku u gamingu, ali ona postoji. Pa ne vidim baš da ljudi u detalje analiziraju zašto se ne isplati kupovanje grafiĉke od 1000 eura za gaming u odnosu na onu malo jeftiniju koja ti isto pruža dovoljno.

Dosta ljudi je zadovoljno sa base PS5 i ne vidim zašto nebi bili. Ali uvijek postoje oni koji žele ono najbolje i ne vidim zašto netko ima problem s time.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2024 16:25 (antimadridista).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Re: Sony PlayStation 5
antimadridista kaže...

Pa recimo ja ovo sa Pro gledam kao na istu stvar kao da netko kupuje tipa RTX 4080 grafičku umjesto 4070, karikiram sa modelima. Nećeš osjetiti ogromnu razliku u gamingu, ali ona postoji. Pa ne vidim baš da ljudi u detalje analiziraju zašto se ne isplati kupovanje grafiĉke od 1000 eura za gaming u odnosu na onu malo jeftiniju koja ti isto pruža dovoljno.

Dosta ljudi je zadovoljno sa base PS5 i ne vidim zašto nebi bili. Ali uvijek postoje oni koji žele ono najbolje i ne vidim zašto netko ima problem s time.

Ma to se samo oni koji misle da konzole moraju biti jeftine sad malo bune jer su u šoku. Ali proći će ih brzo.

Da se mene pita ja bih da konzola bude još i skuplja ako treba, ali poštena i bez kompromisa.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
11 godina
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Ma to se samo oni koji misle da konzole moraju biti jeftine sad malo bune jer su u šoku. Ali proći će ih brzo.

Da se mene pita ja bih da konzola bude još i skuplja ako treba, ali poštena i bez kompromisa.

Upravo to – poštena i bez kompromisa. Problem je u tome što Sony u ovom slučaju nije pošten jer nadogradnja koju su ponudili ne vrijedi duplo više od obične verzije. Realna cijena ove konzole bi trebala biti oko 600 eura, i tada ne bi bilo nikakvih problema. Problem je što Sony nema pravu konkurenciju koja bi ih mogla 'uzdrmati'. Microsoft je davno odustao od pokušaja nadmetanja sa Sonyjem i vodi svoju nekakvu politiku, koja mi se čini da će se na kraju fokusirati na cloud gaming.

16 godina
Diazz72 kaže...

Upravo to – poštena i bez kompromisa. Problem je u tome što Sony u ovom slučaju nije pošten jer nadogradnja koju su ponudili ne vrijedi duplo više od obične verzije. Realna cijena ove konzole bi trebala biti oko 600 eura, i tada ne bi bilo nikakvih problema. Problem je što Sony nema pravu konkurenciju koja bi ih mogla 'uzdrmati'. Microsoft je davno odustao od pokušaja nadmetanja sa Sonyjem i vodi svoju nekakvu politiku, koja mi se čini da će se na kraju fokusirati na cloud gaming.

Ja mislim da vrijedi.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
11 godina
Bitanga kaže...
Diazz72 kaže...

Ja mislim da vrijedi.

Pošteno, no na kraju će sama prodaja pokazati koliko je konzola zaista uspješna ili ne, što će ujedno utjecati i na trud developera u optimizaciji tzv. 'enhanced' igara.

14 godina
Diazz72 kaže...
Bitanga kaže...
antimadridista kaže...

Jel RTX 4080 vrijedi 400-500 eura više od RTX 4070 za gamere? Ne vidim da se to nešto posebno analizira po forumu kao ovo.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
13 godina
Bitanga kaže...

Jedine razlike se vide ako gledaš sa pol metra pred 4k TVom. To su i sami rekli odmah na početku videa da je Sony namjerno stavio kontrolere spojene na kabel da moraš gledati izbliza.

Druga najbitnija razlika je veći FPS na Fidelity modovima u igrama koje će to implementirati.

Treća najbitnija razlika je da dolazi sa većim diskom, ali bez bluraya.

Da igram više na PS5 meni bi to bilo dovoljno da ga odmah kupim, ali šta ću kad sam najbitnije igre već odigrao.

Rađe bih te pare u novu grafičku uložio.

Da ovo zadnje kaj si naveo sam ja zaboravio spomenuti. Kužio bi ove preordere Pro konzole da nas čekaju neke turbo igre, ali taj dio je u banani čitavu generaciju.

Malo me DF dobio svojom analizom na stranu Pro-a, ali definitivno tek sljedeće godine krećem razmišljati o tome.

11 godina
Promster kaže...
Bitanga kaže...

Jedine razlike se vide ako gledaš sa pol metra pred 4k TVom. To su i sami rekli odmah na početku videa da je Sony namjerno stavio kontrolere spojene na kabel da moraš gledati izbliza.

Druga najbitnija razlika je veći FPS na Fidelity modovima u igrama koje će to implementirati.

Treća najbitnija razlika je da dolazi sa većim diskom, ali bez bluraya.

Da igram više na PS5 meni bi to bilo dovoljno da ga odmah kupim, ali šta ću kad sam najbitnije igre već odigrao.

Rađe bih te pare u novu grafičku uložio.

Da ovo zadnje kaj si naveo sam ja zaboravio spomenuti. Kužio bi ove preordere Pro konzole da nas čekaju neke turbo igre, ali taj dio je u banani čitavu generaciju.

Malo me DF dobio svojom analizom na stranu Pro-a, ali definitivno tek sljedeće godine krećem razmišljati o tome.

Jedno je poboljšati igru staru dvije godine, a drugo su potpuno nove igre. Već sada vidim da su ljudi zabrinuti kako će GTA VI funkcionirati na Pro modelu, iako isto vrijedi i za standardni model. No, koliko će poboljšanja PRO model naspram standarnog donijeti u grafici , tek trebamo vidjeti. Oduvijek je vrijedilo pravilo da se konzole kupuju zbog omjera uloženog i dobivenog, dok je PC izbor za one kojima je prioritet grafika (fidelity).

14 godina

Imam LG C3 OLED 65" pa necu uzeti Pro jednostavno je cijena bezobrazna. Mogu ga kupiti imam love to nije problem ali nije uredu. Da je 700€ sa diskom uzeo bih mozda i 2 konzole ovako necu niti jednu. Poanta je da se na akciji da uzeti normalni PS5 za ispod 400€ koji vrti sve igre jako dobro.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2024 20:47 (CroVandal).
16 godina
Diazz72 kaže...

Kojom analizom si došao do cijene od oko 600 eura? 

16 godina
Sony PlayStation 5

Dovoljna analiza je da base Slim model košta 400 eura, dakle za ovo što su najavili bi bilo čisto ok da je Pro 200 eura skuplji i nitko se ne bi bunio...a da je nešto 100% skuplje mogu mi opravdati samo i 100% bolje performanse.

Šta mislite koja će tek cijena biti PS 6 kada je PS5 Pro 800 eura? Sa konzola koje vrijede 500 eura ćemo doći na konzole od 1000+ eura, dakle uskoro će financijski biti jednako isplativo sastaviti komp ili kupiti konzolu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2024 8:36 (lobotomac90).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
lobotomac90 kaže...

Dovoljna analiza je da base Slim model košta 400 eura, dakle za ovo što su najavili bi bilo čisto ok da je Pro 200 eura skuplji i nitko se ne bi bunio...a da je nešto 100% skuplje mogu mi opravdati samo i 100% bolje performanse.

Šta mislite koja će tek cijena biti PS 6 kada je PS5 Pro 800 eura? Sa konzola koje vrijede 500 eura ćemo doći na konzole od 1000+ eura, dakle uskoro će financijski biti jednako isplativo sastaviti komp ili kupiti konzolu.

A jbg, "its the world we live in". Vidi da smo malo pomalo došli do mobitela od 1500€+. Da nitko po toj cijeni ne kupuje, sigurno bi bila niža. Meni je u ovom slučaju baš bullshit potez što stand i čitač moram kupiti zasebno, a kupujem kao PRO model  i zbog toga ga sigurno ne kupujem odmah sad. A slijedeće godine ću već otprilike znati koliki su ustvari benefiti pa ako ću baš "morati", uzmem s njuškala.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
8 godina
Sony PlayStation 5

nebih imao apsolutno nista protiv da ps6 izadje sutra i da kosta 2000E.

ALI, neka ima hardversku snagu, neka ima sve potrebne "ficere" a ne da u 21 stoljecu mi govorimo o jedva 30fps na nekoj kvazi rezoluciji, osam puta apskejlano, sedam puta filtrirano. Odredi standard, drzi ga se - 60fps, native 4k, ray tracing. Mozes napraviti takvu konzolu ili ne mozes? Jednostavno. I neka ima katalog igara da se smrznes, da ljudi prodaju bubreg, krv i ostale iznutrice, da svaku noc iza kuglane nude handjob strancima da nakupe dovoljno novaca za konzolu. Onda niti jedna cijena nije pretjerana i ima smisla.

Ovako, uvjeravati nas da je tek 1998, nuditi 30fps u 600p nativnoj rezoluciji, i to naplacivati 800E, da bi po cetvrti put igrali igre iz ere ps3,ps4, koje ni prva tri puta nisu uspjeli natjerati da rade u ultra quality 4k, pa ce valjda sad cetvrti put uspjeti...nemojte me...

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
8 0 hvala 0
16 godina

Hexfire 

Nemaju više ljudi uopće osjećaj za novac i ono što im je zaista potrebno, evo primjera radi, jučer sam bio u A1 poslovnici i mala ispred mene, kontam si srednja škola pita jel stigao Iphone 15....ja gledam jbt imam 35 godina, radim već naveliko i imam mob od 300 eura koji mi je više nego dovoljan, a mala kojoj je domet uslikat se za instagram i žica pare od staraca  treba mob od 1500 eura 

Nego da se vratim na temu, apsolutno se slažem s tobom po pitanju Pro-a, ja isto čekam prvih pola godine-godinu da vidim jel se isplati uopće dati tu razliku u cijenu.

Najgore od svega je što nema novih igara, štancaju remakeove i enhanced verzije za Pro, pa ne pada mi napamet još jednom igrati Horizon jer ima nešto bolju grafiku.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2024 8:57 (lobotomac90).
7 godina
Damir22 kaže...

ALI, neka ima hardversku snagu, neka ima sve potrebne "ficere" a ne da u 21 stoljecu mi govorimo o jedva 30fps na nekoj kvazi rezoluciji, osam puta apskejlano, sedam puta filtrirano. Odredi standard, drzi ga se - 60fps, native 4k, ray tracing. Mozes napraviti takvu konzolu ili ne mozes? Jednostavno. I neka ima katalog igara da se smrznes, da ljudi prodaju bubreg, krv i ostale iznutrice, da svaku noc iza kuglane nude handjob strancima da nakupe dovoljno novaca za konzolu. Onda niti jedna cijena nije pretjerana i ima smisla.

Ovako, uvjeravati nas da je tek 1998, nuditi 30fps u 600p nativnoj rezoluciji, i to naplacivati 800E, da bi po cetvrti put igrali igre iz ere ps3,ps4, koje ni prva tri puta nisu uspjeli natjerati da rade u ultra quality 4k, pa ce valjda sad cetvrti put uspjeti...nemojte me...

Upravo to. Nikada nije problem dati više novaca kada za taj novac dobiješ vrijednost koja opravdava taj novac. PS5 Pro će donijeti poboljšanje u odnosu na base model do 42%. A koštat će 100% više. Ja smatram da nije vrijedno, netko smatra da je i to je tako. Vidjet ćemo prodajne rezultate. 

13 godina
Sony PlayStation 5

Ovo vezano uz Pro i GTA VI...Smiješno, to je 'basic bitch' mainstream igra, i sigurno da im je cilj da radi i na ovim 'entry level' (smiješan izraz a pričamo o konzolama) uređajima kao što su Series S i PS5, jer su najprodavaniji i tu će dobiti najviše publike.

Zbog iste stvari mislim da PS6 neće biti ni ovih 800€ nego manje, 650€ predviđam. Ponavljam, konzole su za mainstream koji neće platiti te pare da bi odigrali jednom mjesečno nešto. A konzole nisu mobiteli, ne nosiš ih sa sobom da ih možeš pokazivati...Nisu 'simboli moći' ili čega već, tak da mislim da ta paralela propada.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Ja sam prije korone procesor za PC platio 550€. Pa NVMe još 200€, pa memoriju, 300€, pa grafičku 1500€, a di su još ostali dijelovi računala.

I još uvijek vrti igre bolje nego PS5 (ne u native 4k doduše). A nakon toga je inflacija još išla puno gore.

Tako da kad se netko žali kako PS5 Pro košta 800€ meni je to smiješno. A do nedavno su kupovali PS5 od scalpera i po većim cijenama jer nije bilo za kupiti nigdje. Kome se ne sviđa ima jeftinije varijante, ili PC s kojim može i nešto pametno raditi osim igranja.

A to da nema standa u kutiji je najjadnija stvar ikad. Dobro da kablovi dolaze.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
Vandit kaže...

Upravo to. Nikada nije problem dati više novaca kada za taj novac dobiješ vrijednost koja opravdava taj novac. PS5 Pro će donijeti poboljšanje u odnosu na base model do 42%. A koštat će 100% više. Ja smatram da nije vrijedno, netko smatra da je i to je tako. Vidjet ćemo prodajne rezultate. 

A i opet tih famoznih 40 ili koliko već posto ovisi od igre do igre koliko je stvarno vidljivo. Jer kao netko tko screenshotove igara ne radi nikad, ne znači mi puno što razliku mogu vidjeti samo ako gledam sliku. Sve ovo što su pokazivali na reveal eventu je bila smijurija. Na 500m udaljenom kamionu Spiderman jasnije vidi da je šajba zamazana. Nemoj me... 

Jedino što je problematično, ako će sad koliko toliko native 4K/60FPS biti rezerviran za PRO, a osnovni model će ili targetati 30FPS za "najbolje iskustvo" ili imati neke performance mode debilane gdje je igra u 320p pa onda upscaleana na 8K.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
Sony PlayStation 5

Što se tiče cijene, bill of materials za PS5 (disk verzija) je bio $450. Ta verzija se prodavala za $500. S obzirom da je inflacija dignula cijene svega gore, a kod PS5 Pro gledamo u:

1. 2 TB custom SSD (duplo više u odnosu na PS5 Slim).

2. GPU sa 67% više compute unita sa custom razvijenim hardverom za RT i PSSR podrškom.

3. Wifi 7 chip (vs Wifi 6 u običnom PS5).

4. GDDR6 sa većim bandwidthom.

5. Vjerojatno redizajniran sustav hlađenja.

I premda nema disk drive-a, ta jedinica je u originalnom PS5 koštala $20 na BoM popisu.

Stoga, vjerujem da je BoM za PS5 Pro negdje u rangu $550-600. Napominjem da BoM ne pokriva troškove višegodišnjeg razvoja konzole, kao niti troškove marketinga. Dodatno, uzmite u obzir da vam država uzme 25% PDV-a na tih €800 pa ne ide sve Sonyu. Naravno tu je i marža za trgovca.

5 0 hvala 3
16 godina
Damir22 kaže...

Naplatit će ih kao remaster iako već imaš kupljenu igru  I ljudi to fkt gutaju. Iskreno, malo to sve i košta, ja bi im i više naplatio. 

He who is brave is free.
16 godina
Sony PlayStation 5

Opet se tema svela na kukanje o ps5 pro, tj o cijeni.

A istina je zapravo vrlo jednostavna ( znam da ću zaraditi koji TD ovime :)  )

POstoje dvije struje/gupe ovdje, on ikoji imaju love za ps5 pro i oni koji nemaju i isključivo takvi komentari idu, oni koji nemaju  kritiziraju i pravdaju kako ne vrijedi te love i traže  utjehu, ovi drugi  se vesele napretku koji konzola donosi.  I to je to.

A na kraju ga svi žele i sigurno će ga uzeti i dosta od ovih kojima je preskup.

Mislim,  svi bi mi htjeli da je konzola što ojeftinija, ali okrutnarealnost je da jecijena HW-a otišla gore, Sony je prije prodavao  konzole ispod cijene i s gubitkom jer je nadoknadio s igrama , sad je odlučio da ide s cijenom koja ne generira gubitak i sad se svi bune iako se i dalje dobije hw koj se ne može kupiti po toj cijeni kad bi slagao sam.  

Kukanjem se neće ništa promjeniti, na cijenu konzole ne možemo utjecati, jedina strana na koju s sami možemo utjecati je prihodovna strana, pa umjesto da se kritiziraju drugi krenite od sebe s pitanjem, zašto mi je  to preskupo. 

I danas više nitko ne može reći da posla nema, tko hoće dodatno zaradit može. 

7 18 hvala 1
16 godina
Pixel kaže...

Sad sam zbunjen, jel moramo dati TD ili je to opcijonalno? 

18 mjeseci
Pixel kaže...

Opet se tema svela na kukanje o ps5 pro, tj o cijeni.

POstoje dvije struje/gupe ovdje, on ikoji imaju love za ps5 pro i oni koji nemaju i isključivo takvi komentari idu, oni koji nemaju  kritiziraju i pravdaju kako ne vrijedi te love i traže  utjehu, ovi drugi  se vesele napretku koji konzola donosi.  I to je to.

Mislim,  svi bi mi htjeli da je konzola što ojeftinija, ali okrutnarealnost je da jecijena HW-a otišla gore, Sony je prije prodavao  konzole ispod cijene i s gubitkom jer je nadoknadio s igrama , sad je odlučio da ide s cijenom koja ne generira gubitak i sad se svi bune iako se i dalje dobije hw koj se ne može kupiti po toj cijeni kad bi slagao sam.  

Kukanjem se neće ništa promjeniti, na cijenu konzole ne možemo utjecati, jedina strana na koju s sami možemo utjecati je prihodovna strana, pa umjesto da se kritiziraju drugi krenite od sebe s pitanjem, zašto mi je  to preskupo. 

I danas više nitko ne može reći da posla nema, tko hoće dodatno zaradit može. 

I treća ne zato što nemam nego zato što ne dam.

7 godina
Pixel kaže...

Pa ne bi baš rekao da je tako. Dosta nas ovdje ima novaca za Pro verziju, ali jednostavno ne vidimo isplativost i smisao nadogradnje. I onda o tome raspravljamo i diskutiramo jer tome forumi i služe. 

Naravno, ima puno ljudi kojima je 800 € previše ali će unatoč tome kupiti konzolu. Postoje i geekovi koji moraju imati sve novo, pa će odmah kupiti Pro verziju. I sve je to ok. 

16 godina
Vandit kaže...
Pixel kaže...

Pa ne bi baš rekao da je tako. Dosta nas ovdje ima novaca za Pro verziju, ali jednostavno ne vidimo isplativost i smisao nadogradnje. I onda o tome raspravljamo i diskutiramo jer tome forumi i služe. 

Naravno, ima puno ljudi kojima je 800 € previše ali će unatoč tome kupiti konzolu. Postoje i geekovi koji moraju imati sve novo, pa će odmah kupiti Pro verziju. I sve je to ok. 

Pa dobro je rekao, postoje ljudi koji imaju love i oni koji nemaju. I onda još postoje ljudi koji žele PS5 Pro i oni koji ne žele.

To su 4 kombinacije ljudi :-) Ovisno o distribuciji broja tih ljudi po tome se PS5 Pro prodaje. :-) Kupuju samo oni koji imaju lovu i žele PS5 Pro :-)

16 godina
Sony PlayStation 5

Mislim da nam se Pixel samo došao pohvaliti kako fino zarađuje, jer očigledno mu logika nije jača strana 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
lobotomac90 kaže...

Mislim da nam se Pixel samo došao pohvaliti kako fino zarađuje, jer očigledno mu logika nije jača strana 

Nema gore nego rugat se ljudima jer nemaju love. Prestrašno. On ne primjećuje da ljudi imaju novaca ali nedaju. Grupa ljudi koji imaju novaca i kupe a grupa ljudi koji isto imaju novaca ali nedaju, die hard fan nemože ukapirat navedeno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2024 12:23 (Cryogenic).
13 godina
Sony PlayStation 5

Don’t Worry, The Ads Behind All Your PS5 Games Are Actually The Result Of A Bug

Bilo je i kod mene jučer, kolko sam ja vidio vuklo je slike iz zadnjeg news articla za tu igru...Tak da je u nekim slučajevima izgledalo ko reklama - Lego Horizon u 'običnom'.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Bitanga kaže... 

Pa dobro je rekao, postoje ljudi koji imaju love i oni koji nemaju. I onda još postoje ljudi koji žele PS5 Pro i oni koji ne žele.

To su 4 kombinacije ljudi :-) Ovisno o distribuciji broja tih ljudi po tome se PS5 Pro prodaje. :-) Kupuju samo oni koji imaju lovu i žele PS5 Pro :-)

Kolega je rekao da postoje dvije grupe ljudi ovdje - oni koji imaju novaca za Pro i oni koji nemaju i zato stalno ovdje prigovaraju. A ja nisam vidio ovdje nikoga da je napisao "ja želim Pro, ali nemam novaca", ali sam vidio komentare da ljudi imaju novac za Pro, ali ne žele kupiti. Što se tiče kombinacije ljudi koje spominješ - tu se slažem. ;) 

14 godina
Jasno mi je da se ne vidi smisao nadogradnje na Pro, ne vidim je ni ja (zasad) i neću kupiti. Ali mi nikako nije jasno tupljenje po jednom te istom tjedan dana, pisanje "što će vam to", "već vas je Sony kupio" kad su ljudi pitali gdje će biti prednarudžbe i slične stvari. Jebote koliko sam samo na ovom forumu vidio postova gdje ljudi troše ogromnu lovu na neke stvari koje ih vesele pa nisam baš primjetio da se vode rasprave po tjedan dana jel vrijedno tih para ili ne. Pa ne trebamo dalje od samog gaminga, koliko ljudi tu sa foruma potroši i po tisuću eura na jednu PC komponentu? Ne čak ni na cijelu stvar nego na jedan dio. A može se igrati kvalitetno i sa puno jeftinijim dijelovima. A 800 eura za konzolu na kojoj će netko igrati sljedećih 5 godina vauuuu to je neviđeno.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2024 12:31 (antimadridista).
Moj PC  
6 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice