Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 27.879
|
čitano: 5.668.444
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
neaktivan
Re: Sony PlayStation 5
Q-Tip kaže...
gamex1423 kaže...

Takodjer mi nije jasno kako neko za gejming koristi bilo sta osim game mode. Ostali nacini izgledaju uzasno lose u igrama a jos pri tom uvode input lag.

Imam XH90 i game mode izgleda predobro, dok kad probam van njega za igranje katastrofa. Takodjer ovaj model gasi local dimming u vrr mode ali nije to toliko strasno kako raja pise.

Neko ke i pisao da ima model koji ima VRR ali mu ps5 prikazuje da nije podrzan, pa trebas u postavkama tv ici na external inputs i tamo naci za hdmi port gdje ti je ps5 te prebaciti na VRR.

Input lag mi je totalno nebitan jer ne igram online pucačine, niti ga primijetim u bilo kojoj igri koju igram. I ne mogu se složiti da je slika u game modeu s pola zaključanih opcija bolja nego u custom modeu sa svim dostupnim opcijama.

I ono što je spominjao i Bitanga, izvan game modea mogu koristiti interpolaciju frameova i dobiti privid 60 fps-a.

Opet ponavljam, za ono što ja igram na konzoli (uglavnom single play, open world, rpg itd.) to mi je daleko bolje rješenje. Online FPS-ove igram na PC-ju.

Naravno da je bolja slika koja izgleda onako kako treba, kako je zamisljeno i prijatno oku nego kad se nadjidjaju neke opcije. Dobro, ovo je sve subjektivno pa svako neko stima kako hoce, ali input lag u drugim modovima osjetim i u SP igrama. Upalim standard, dynamic, movie ili bilo sta drugo u igrama i toliko lose izgleda da se stvarno cudim da nekome to odgovara. Za filmove i serije je drugacije svakako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2022 13:10 (gamex1423).
4 godine
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Ekipa nagadja da je u sluzbeno podrzanim naslovima VRR aktivan i ispod 48hz...

Mislim da cu pauzirat Horizon Forbiden West pa nastavit kada podrze VRR,nadam se istome i za GT7.

Horizon ako dropa onda ne dropa sigurno ispod 48fps, a ako se nadas tretmanu kao sto insomniac radi, da otkljucaju skroz fps i upale 120Hz nacin rada, to se mozemo nadati ali nisam optimistican.

16 godina
MEGATAMA kaže...

Ekipa nagadja da je u sluzbeno podrzanim naslovima VRR aktivan i ispod 48hz...

Mislim da cu pauzirat Horizon Forbiden West pa nastavit kada podrze VRR,nadam se istome i za GT7.

Ključ je u jednoj riječi, "nagađa" 

Dirt 5 podržava VRR pa mi u settings piše raspon 48-120 hz, tako da čisto sumnjam da radi izvan tog raspona jer bi onda i pisalo. Ali opet ponavljam, nisam niti primjetio da u performance modeu fps drastično pada, pogotovo ispod 48, konkretno u Dirt 5 mi je u quality modeu fps lockan na 60 fps-a, u 120 sam vidio koji manji drop i to popravlja taj VRR. A da će VRR biti od koristi u Resolution modeu u Forbidden West koji je lockan na 30 fpsa možeš zaboraviti, osim ako daju podršku za veći raspon, ali opet igrati u 30 fpsa i očekivati da će VRR napraviti čudo je suludo. S druge strane odigrao sam Forbidden West u performance modeu i nisam primjetio nikakva laganja, trzanja, kidanja slike i sl., pa čekati podršku za VRR i ne uživati u igri mi i nema baš smisla.

Od VRR će najviše imati koristi oni koji igraju u performance mode (recimo ja :D), te ako se bude slijedio trend Insomniaca da otključaju fps kao u Spidermanu, ali nekako nisam siguran da će svi slijediti taj trend.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2022 13:41 (lobotomac90).
9 godina
Mozda zbog godina, no, da su meni te vase oci, koje mogu tocno izmjeriti na koliko fps je bio drop.... ;)

Primjetiti da je nesto zapelo, svakako, ali tocno pogledom izmjeriti da je pao na odredjeni broj....

Ili sam ja propustio pronaci tu opciju na konzoli da u svakoj igri pokazuje fps statistiku?
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Damir22 kaže...
Mozda zbog godina, no, da su meni te vase oci, koje mogu tocno izmjeriti na koliko fps je bio drop.... ;)

Primjetiti da je nesto zapelo, svakako, ali tocno pogledom izmjeriti da je pao na odredjeni broj....

Ili sam ja propustio pronaci tu opciju na konzoli da u svakoj igri pokazuje fps statistiku?

Na dropove sam konkretno mislio na Dirt 5,  a koji ima podršku za VRR pa u postavkama monitora vidim na koliko mi herca trenutno radi, te varira li.

U Forbidden West to ne vidim jer nema podršku za VRR, ali sam ga odigrao i u 50 sati odokativno mogu reći da igra nema nekih smetnji vezanih uz frame rate, ili ih ja nisam primjetio.

9 godina
Ma nisam mislio na tvoj post direktno, vec opcenito, kako to ljudi procjene, ja vidim da zapne, ali dali je zapelo sa 60 na 48, ili mozda 39, ili sa 30 na 27.... To ja ne mogu procjeniti....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Moš se slikat,a ne procjenit na kolko fpsa radi odokativno 

Ja jedino što primjetim je radi li fluidno ili ne i to mi je glavno mjerilo, ako nema pomagala kao fps count i sl.

Eto, VRR mi je omogućio da budem siguran na koliko mi točno fps-a igra radi, do sada pisalo samo jel output na 60 ili 120, a kada je VRR uključen onda ta brojka varira. Iako su te sve tehničke gluparije, ako je igra dobro ispolirana i lockana recimo na 60 fps-a VRR je tu ali ne služi previše, ako u igri ima čestih dropova onda radi posao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2022 14:11 (lobotomac90).
12 godina
Sony PlayStation 5

Noviji LG i Samsung TVi imaju game bar koji vam prikazuje fps i niz drugih funkcija kao sto je hdr,vrr itd itd.

Tako ekipa zna koji je framerate u pitanju....

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Evo pojavila mi se opcija danas kad sam upalio konzolu. Izgleda da ne dolazi svima u isto vrijeme. Probao Spidermana i ostao paf. Čak i fidelity mod moji radi u 40 fps, kad se uključi 120hz prikaz i VRR to izgleda fluidno kao da je 60 fps najmanje. Da ne govorim performance modovi koji sad rade u 100 fps nerijetko. Takav mi je slučaj u Spidermanu bar. Imam osjećaj kao da sam kupio nadograđenu konzolu.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
antimadridista kaže...
Evo pojavila mi se opcija danas kad sam upalio konzolu. Izgleda da ne dolazi svima u isto vrijeme. Probao Spidermana i ostao paf. Čak i fidelity mod moji radi u 40 fps, kad se uključi 120hz prikaz i VRR to izgleda fluidno kao da je 60 fps najmanje. Da ne govorim performance modovi koji sad rade u 100 fps nerijetko. Takav mi je slučaj u Spidermanu bar. Imam osjećaj kao da sam kupio nadograđenu konzolu.

Moj dojam je identican u oba Spidermana i Rachetu.

12 godina
Sony PlayStation 5

Stavio sam u temu o televizorima ali evo i ovdje.

Moj PC  
0 0 hvala 1
4 godine
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Stavio sam u temu o televizorima ali evo i ovdje.

Ovaj je 100% njemac, po naglasku engleskog sam siguran jer jedino oni ovako izgovaraju 

13 godina
antimadridista kaže...

Moj dojam nije baš takav - VRR ne služi da bi 40 i sl. FPS-a pretvorio u 60 FPS-a nego da se malo smanji percepcija da je pao framerate i da se spriječi screen tearing. Definitivno je iskustvo ugodnije nego prije - probao sam R&C Rift Apart i oba Spidermana, ali i dalje je sasvim jasno da to nije 60 FPS-a. Nitko u pravilu od VRR-a ne bi trebao očekivati da će najednom sve igre izgledati glatko bez obzina na framerate na kojem se vrte. 60/120 FPS-a će i dalje biti daleko bolje od 40 i slično FPS-a.

EDIT: igram na OLED-u pa je moguće da je na LED-u zbog ghostinga iskustvo nešto fluidnije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2022 17:32 (greysaint0).
13 godina
Sony PlayStation 5

Sori na dupliću ali samo jedan komentar što se tiče VRR-a i odluke da je donji range 48 Hz - ako pogledate recenzije Sony flagship TV-a iz LED i OLED segmenta, svi imaju jednu stvar zajedničku - donji range za VRR im je 48 Hz. To vrijedi i za top LED model (X90J) i za top OLED model (A90J) iz 2021. Za 2022. nisam uspio nači podatke ali bi rekao da se ništa nije promijenilo.

Vrlo je očito da se Sony odlučio ponijeti kao šupak epskih proporcija i očigledno je kastrirao VRR range da ga prilagodi svojoj (bijednoj) implementaciji u Bravia liniji TV-a. Jer inače bi bilo sasvim jasno vidljivo da ih LG i Samsung deru uzduž i poprijeko u gaming featureima.

2 0 hvala 0
14 godina
Ne kažem da je 60 fpsa nego je dojam da jest. Probaj fidelity mod u Spidermanu prvo bez VRR-a pa ga onda uključi i vidjet ćeš koliko je responzivnije i fluidnije.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
greysaint0 kaže...

Sori na dupliću ali samo jedan komentar što se tiče VRR-a i odluke da je donji range 48 Hz - ako pogledate recenzije Sony flagship TV-a iz LED i OLED segmenta, svi imaju jednu stvar zajedničku - donji range za VRR im je 48 Hz. To vrijedi i za top LED model (X90J) i za top OLED model (A90J) iz 2021. Za 2022. nisam uspio nači podatke ali bi rekao da se ništa nije promijenilo.

Vrlo je očito da se Sony odlučio ponijeti kao šupak epskih proporcija i očigledno je kastrirao VRR range da ga prilagodi svojoj (bijednoj) implementaciji u Bravia liniji TV-a. Jer inače bi bilo sasvim jasno vidljivo da ih LG i Samsung deru uzduž i poprijeko u gaming featureima.

Na XH90 je prvo bio 48-120H, medjutim kasnijim azuriranjem se izgleda promjenilo. Bar na RTINGS su to azurirali i dodali da je sad nizi, cini mi se 20-120.

Vincent sa HDTV Test bas sad prodao XH90 da ima prostora za nove. Njegovi testovi su dobri i proziva proizvodjace ako ima stvari koje se trebaju dotjerati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2022 20:38 (gamex1423).
12 godina
Sony PlayStation 5

Nisam procitao sve ali...

Ne vidimo svi jednako boje

Ne reagiramo svi jednako na pokretnu sliku...zato neki imaju mucnine kod pojedinih igara a ostali ne

Nismo svi jednako osjetljivi na judder,soap opera efekt itd itd

Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina
antimadridista kaže...
Ne kažem da je 60 fpsa nego je dojam da jest. Probaj fidelity mod u Spidermanu prvo bez VRR-a pa ga onda uključi i vidjet ćeš koliko je responzivnije i fluidnije.

Kao što sam već napisao, probao sam. Je responzivnije i nešto fluidnije ali sigurno ne bi to pomiješao sa 60 FPS-a. Poštujem to da je kod tebe perceptivno razlika veća, ali kako je Megatama rekao, netko je više, netko manje osjetljiv na takve stvari.

gamex1423 kaže...
greysaint0 kaže...

Na XH90 je prvo bio 48-120H, medjutim kasnijim azuriranjem se izgleda promjenilo. Bar na RTINGS su to azurirali i dodali da je sad nizi, cini mi se 20-120.

Vincent sa HDTV Test bas sad prodao XH90 da ima prostora za nove. Njegovi testovi su dobri i proziva proizvodjace ako ima stvari koje se trebaju dotjerati.

Prema članku sa HDTVtest stranice od 1.10.2021. range je 48-120 Hz. S tim da XH90 model ne može ispravno prikazati 120 Hz jer ima preslab Mediatek procesor i pri 120 Hz se javlja zamućenje slike. 

Već sam pisao da Rtings krivo prijavljuje VRR range jer im je metodologija testiranja pogrešna. To im je već ukazano na njihovom forumu (linkao sam prije 1-2 stranice taj post). Nažalost oni aktivaciju LFC-a guraju pod nativni VRR range što je pogrešno. Jer kad tako gledaš stvari, onda je VRR range gotovo svakog 120 Hz TV-a 1-120 Hz.

Nativni range za Sony TV-e je 48-60 ili 48-120 Hz ovisno o modelu. Za LG je to 40-120 Hz za OLED 120 Hz modele i 48-120 Hz za QNED modele. Za Samsung je 48-60 ili 40-120 Hz koliko sam uspio iskopati. Sve ispod toga je aktivacija LFC-a što nažalost neki guraju u isti koš kao i nativni VRR range.

Evo link na flatpanelshd gdje se mogu vidjeti VRR range informacije za neke modele TV-a (ne za sve). Hover-ajte mišem iznad "i" ikone u VRR stupcu:

https://www.flatpanelshd.com/focus.php?subaction=showfull&id=1651050857

Za niti jedan model nećete naći da piše 20-120 Hz.

16 godina
Sony PlayStation 5

Imam Sony x9j i na HDMI 4 je spojena PS5 i kad pokušam na plejci uključiti VRR kaže mi da Tv ne podržava 🤔

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Dermentor kaže...

Imam Sony x9j i na HDMI 4 je spojena PS5 i kad pokušam na plejci uključiti VRR kaže mi da Tv ne podržava 🤔

Zar ne moras na Sony TVu posebno na hdmi ulazu ukljucit VRR?

12 godina
Sony PlayStation 5

Evo opet malo pokrenuo Racheta i ovo definitivno djeluje kao 60fps igra u fidelity 40fps VRR modu,motion rezolucija tojest bistrina slile u pokretu naspram klasicnog 30fps moda je razlika nebo i zemlja,nema nikakvoh juddera,ghostinga isl.

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
greysaint0 kaže...
antimadridista kaže...

Kao što sam već napisao, probao sam. Je responzivnije i nešto fluidnije ali sigurno ne bi to pomiješao sa 60 FPS-a. Poštujem to da je kod tebe perceptivno razlika veća, ali kako je Megatama rekao, netko je više, netko manje osjetljiv na takve stvari.

gamex1423 kaže...
greysaint0 kaže...

Prema članku sa HDTVtest stranice od 1.10.2021. range je 48-120 Hz. S tim da XH90 model ne može ispravno prikazati 120 Hz jer ima preslab Mediatek procesor i pri 120 Hz se javlja zamućenje slike. 

Već sam pisao da Rtings krivo prijavljuje VRR range jer im je metodologija testiranja pogrešna. To im je već ukazano na njihovom forumu (linkao sam prije 1-2 stranice taj post). Nažalost oni aktivaciju LFC-a guraju pod nativni VRR range što je pogrešno. Jer kad tako gledaš stvari, onda je VRR range gotovo svakog 120 Hz TV-a 1-120 Hz.

Nativni range za Sony TV-e je 48-60 ili 48-120 Hz ovisno o modelu. Za LG je to 40-120 Hz za OLED 120 Hz modele i 48-120 Hz za QNED modele. Za Samsung je 48-60 ili 40-120 Hz koliko sam uspio iskopati. Sve ispod toga je aktivacija LFC-a što nažalost neki guraju u isti koš kao i nativni VRR range.

Evo link na flatpanelshd gdje se mogu vidjeti VRR range informacije za neke modele TV-a (ne za sve). Hover-ajte mišem iznad "i" ikone u VRR stupcu:

https://www.flatpanelshd.com/focus.php?subaction=showfull&id=1651050857

Za niti jedan model nećete naći da piše 20-120 Hz.

Da, sony X90H na 120Hz ne radi full 4K nego polovi vertikalnu rezoluciju pa umjesto 3840 x 2160 prikazuje 3840 x 1080. Sony je izbacivao neka azuriranja za to pa su malo izbistrili ali je ogranicenje izgleda socket. Kako god, ovo nikad ne bih primjetio da nije foruma i interneta. Najveci je problem raji koja koristi na PC jer se na sitnom tekstu moze primjetiti, dok igranje na konzoli, gdje si svakako udaljen od TV-a tesko da ces primjetiti cak i ako trazis.

Jedan savjet za korisnike XH90 i slicnih modela gdje VRR gasi local dimming, posto slika bude dosta tamnija bez LD i one druge stavke sto dize svjetlinu za HDR, mozete jednostavno dici gamu na 2 ili maks pa slika bude pristojna. Neki cak savjetuju da se ugasi HDR u tom nacinu, ali jos testiram pa cu vidjeti sta najbolje odgovara.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2022 7:18 (gamex1423).
16 godina
Sony PlayStation 5

Samo da potvrdim još jednom, u mom slučaju na monitoru Samsung LS28AG700NUXEN VRR se definitivno gasi ispod 48 hz. Probao na primjeru Spiderman remastered, u fidelity modeu fps se zna popeti na nekih 70-80 fps-a i tada VRR radi, ali se u većini slučajeva vraća na tih deklariranih 40 fps-a gdje je VRR isključen...dakle nagađanja da radi ispod 48 nisu točna, barem na mom monitoru koji također RTING-s deklarira da ima raspon 20-120 hz, iako to ne nalazim na službenoj stranici, točnije ne nalazim ništa u vezi raspona VRR, Freeysnc ili g sync tehnologija.

Što se tiče fluidnosti u fidelity modeu, nikako ne mogu reći da radi kao u 60 fps-a, jer jednostavno ne radi. Testirao sam performance mode u 60 fpsa i fidelity za uključenim VRR-om i 120 hz output, te je jednostavno 60 fps-a fluidnije što god vi na to rekli.

Meni je recimo najbolja opcija u Spidermanu performance RT mode gdje VRR odlično dolazi do izražaja jer fps varira od 60-90 i stvarno je milina igrati tako,a izgleda odlično.

Eto toliko od mene o toj temi,da se ne zbunjuje ljude da VRR prividno diže fps ili što ti ja znam već...opet ponavljam što je veći fps bolje je izvođenje, te na većem fpsu VRR dolazi do izražaja gdje ima puno varijacija po pitanju fps-a, a ako izađe iz ranga jednostavno ne radi, tako da fluidnost na 40 fps-a ili još gore na 30 možete zaboraviti. VRR najviše služi za screen tearing, nešto bolji input lag, ghosting (što je naravno oku ugodnije), a nikako da prividno diže fps, pogotovo da 40 fps-a izgleda kao 60 kako neki ovdje tvrde.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2022 8:36 (lobotomac90).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
lobotomac90 kaže...

Samo da potvrdim još jednom, u mom slučaju na monitoru Samsung LS28AG700NUXEN VRR se definitivno gasi ispod 48 hz. Probao na primjeru Spiderman remastered i u fidelity modeu fps se zna popeti na nekih 70-80 fps-a i tada VRR radi, ali se u većini slučajeva vraća na tih deklariranih 40 fps-a gdje je VRR isključen...dakle nagađanja da radi ispod 48 nisu točna, barem na mom monitoru koji također RTING-s deklarira da ima raspon 20-120 hz, iako to ne nalazim na službenoj stranici, točnije ne nalazim ništa u vezi raspona VRR, Freeysnc ili g sync tehnologija.

Što se tiče fluidnosti u fidelity modeu, nikako ne mogu reći da radi kao u 60 fps-a, jer jednostavno ne radi. Testirao sam performance mode u 60 fpsa i fidelity za uključenim VRR-om i 120 hz output, te je jednostavno 60 fps-a fluidnije što god vi na to rekli.

Meni je recimo najbolja opcija u Spidermanu performance RT mode gdje VRR odlično dolazi do izražaja jer fps varira od 60-90 i stvarno je milina igrati tako,a izgleda odlično.

Eto toliko od mene o toj temi,da se ne zbunjuje ljude da VRR prividno diže fps ili što ti ja znam već...opet ponavljam što je veći fps bolje je izvođenje, te na većem fpsu VRR dolazi do izražaja gdje ima puno varijaca po pitanju fps-a, a ako izađe iz ranga jednostavno ne radi, tako da fluidnost na 40 fps-a ili još gore na 30 možete zaboraviti. VRR najviše služi za screen tearing, nešto bolji input laga, ghosting, a nikako da prividno diže fps, pogotovo da 40 fps-a izgleda kao 60 kako neki ovdje tvrde.

VRR ne dize prividno nego uistinu dize framerate.

U fidelity 120hz VRR modu fps nije lockan na 40fps nego ide do kuda konzola moze gurat ovisno o zahtijevnosti scene.

U fidelity 120hz modu bez VRR igra je lockana na 40fps.

Oba Spidermana i Rachet u ovom slucaju.

16 godina
MEGATAMA kaže...
lobotomac90 kaže...

Samo da potvrdim još jednom, u mom slučaju na monitoru Samsung LS28AG700NUXEN VRR se definitivno gasi ispod 48 hz. Probao na primjeru Spiderman remastered i u fidelity modeu fps se zna popeti na nekih 70-80 fps-a i tada VRR radi, ali se u većini slučajeva vraća na tih deklariranih 40 fps-a gdje je VRR isključen...dakle nagađanja da radi ispod 48 nisu točna, barem na mom monitoru koji također RTING-s deklarira da ima raspon 20-120 hz, iako to ne nalazim na službenoj stranici, točnije ne nalazim ništa u vezi raspona VRR, Freeysnc ili g sync tehnologija.

Eto toliko od mene o toj temi,da se ne zbunjuje ljude da VRR prividno diže fps ili što ti ja znam već...opet ponavljam što je veći fps bolje je izvođenje, te na većem fpsu VRR dolazi do izražaja gdje ima puno varijaca po pitanju fps-a, a ako izađe iz ranga jednostavno ne radi, tako da fluidnost na 40 fps-a ili još gore na 30 možete zaboraviti. VRR najviše služi za screen tearing, nešto bolji input laga, ghosting, a nikako da prividno diže fps, pogotovo da 40 fps-a izgleda kao 60 kako neki ovdje tvrde.

U fidelity 120hz VRR modu fps nije lockan na 40fps nego ide do kuda konzola moze gurat ovisno o zahtijevnosti scene.

Lupaš ko Maksim po diviziji...pa nije VRR nego čudo tehnologije koje je jučer izašlo. Koristimo ga na kompu već dobrih 10 godina sigurno (Freeysnc i G-sync) i nitko nikada nije tvrdio da to diže fps. Čak ni marketing to ne promovira, tako da stvarno ne znam otkud takvi zaključci.

Kažem ti da se u mom slučaju u Spidermanu (fidelity mode) VRR gasi kada izađe iz raspona koji je deklariran u postavkama ps5 (48-120 hz). Fps ti diže to što je Insomniac otključao isti, naravno sa mogućnostima konzole,a VRR pomaže da se varijacije ne primjete po pitanju tearinga, ghostinga, input laga i to je naravno ugodnije za igru. Ako izađe iz raspona onda jednostavno ne radi više,a Spiderman Fidelity mode je kao što sam rekao u većini slučajeva izvan tog raspona, jer točno vidim u postavkama monitora kada se pali i gasi VRR. Sad jedino ako je kod tebe neka iznimka pa ti možda radi VRR ispod 48 hz, ali opet je 40 fps-a, 40 fps-a i tu nema govora o dizanju istoga jer jednostavno konzola sama po sebi to ne može. Ako VRR radi i na tih 40 fpsa nešto je ugodnije nego da ne radi, ali da diže fps, ne diže.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2022 9:01 (lobotomac90).
12 godina
lobotomac90 kaže...
MEGATAMA kaže...
lobotomac90 kaže...

Lupaš ko Maksim po diviziji...pa nije VRR nego čudo tehnologije koje je jučer izašlo. Koristimo ga na kompu već dobrih 10 godina sigurno (Freeysnc i G-sync) i nitko nikada nije tvrdio da to diže fps. Čak ni marketing to ne promovira, tako da stvarno ne znam otkud takvi zaključci.

Kažem ti da se u mom slučaju u Spidermanu (fidelity mode) VRR gasi kada izađe iz raspona koji je deklariran u postavkama ps5 (48-120 hz). Fps ti diže to što je Insomniac otključao isti, naravno sa mogućnostima konzole,a VRR pomaže da se varijacije ne primjete po pitanju tearinga, ghostinga, input laga i to je naravno ugodnije za igru. Ako izađe iz raspona onda jednostavno ne radi više,a Spiderman Fidelity mode je kao što sam rekao u većini slučajeva izvan tog raspona, jer točno vidim u postavkama monitora kada se pali i gasi VRR. Sad jedino ako je kod tebe neka iznimka pa ti možda radi VRR ispod 48 hz, ali opet je 40 fps-a, 40 fps-a i tu nema govora o dizanju istoga jer jednostavno konzola sama po sebi to ne može. Ako VRR radi i na tih 40 fpsa nešto je ugodnije nego da ne radi, ali da diže fps, ne diže.

Procitaj ponovo sto si prethodno pisao prije nego krenes pametovat,ako VRR makne lock na 40fps i gura do kuda konzola moze pogurat fps 50..60...70fps itd da onda dize fps sa lockanih 40fps na nedifiniranu visu razinu.

16 godina

Tebi se baš neda objasnit...lock ti miče 120 hz output.  Isključi to i upali VRR pa ćeš vidjeti situaciju. 

12 godina
lobotomac90 kaže...

Tebi se baš neda objasnit...lock ti miče 120 hz output.  Isključi to i upali VRR pa ćeš vidjeti situaciju. 

Znam ja vrlo dobro sto je freesync,gsync ili forum vrr .

Lock mice unlockanje frameratea a vrr synca gpu i panel da ne bude tearinga itd itd.

Edit

Sad sam procitao sve sto si napisao i da stanem na kraj ovom natezanju,kao sto sam napisao vec meni na G1 u tri navedene igre djeluje kao da je 60fps a ne 30fps.

Igram i dosta igara na 120fps,pogotovo na kompu uz rtx3080 pa znam kakav je meni filing visokog frameratea.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2022 9:28 (MEGATAMA).
16 godina

Jasno. I koji je onda zaključak? I dalje da VRR diže fps ili što? 

EDIT: I meni se činilo da sam vidio Messija dok sam jutros išao na posao, ali nije bio on. Tako i ovo, može se činiti tebi 30 fps-a kao 60, ali jedostavno nije. Čisto da ne bi ljudi dobili krive informacije i mislili da je to tako.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.4.2022 9:34 (lobotomac90).
16 godina
Sony PlayStation 5

Igram The Last of Us i odmah prije no što sam krenuo igrati kupio sam drugi nastavak. Ne kužim po čemu je to dobra igra i zašto je tako nahajpana? Ajde kao priča je eventualno okej, ali ništa što nisam vidio prije. Igram max pola sata u komadu jer ako igram dulje mi je tlaka.... Na neka 3 sata gameplay-a sam trenutno

#fsb
Moj PC  
2 3 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice