Mene zanima što vi smatrate pod pojmom PS 5 ekskluzive o kojima se toliko priča? Da igra izađe samo za ps5, a ne za ps4? Zašto uopće to željeti? Nije li u cilju da se svi možemo igrati što dulje, a ne da se prestanu proizvoditi igre za ps 4 jer brijete da nema pravih ps 5 ekskluziva? Po toj logici oni koji imaju ps 4 bi trebali biti uskraćeni za nove igre čim prije, tim bolje. A svi znamo da će doći i taj dan, jer je tako bilo sa svakom prethodnom generacijom konzola. Štancali su igre za staru generaciju još 2-3 god i ode onda u zaborav, tako će biti i ovdje.
Evo recimo Forbidden west jedna je takva grafička poslastica na PS 5 da ne znam što bih rekao na grafiku osim "wow" i siguran sam da na ps 4 igra izgleda lošije, a nema opciju izvedbe u 60 fps-a kao na petici.
Ja mislim da su neki ovdje očekivali brda i doline od ps5, pa sada kenjaju kako ne valja. Dobili smo tišu, hladniju, generalno bolju konzolu naspram ps 4 pro, sve se igre izvode u 60 fps-a glatko, neke čak i u 120, stare igre nešto ljepše izgledaju nego na četvorci. Pa što biste vi još?
Generalno nije baš nekih naslova izašlo unazad godinu dana, ali to apsolutno nema veze sa tim vašim "next gen" i "eksluziva" pojmovima. Činjenica je da je gaming industrija dosegla vrhunac i da igre nemaju ne znam što novo za ponuditi, grafika je odlična, bilo na konzolama, bilo na PC-ju.
Ja uživam u Ps 5 iskreno, nemam ni vremena da godišnje stignem odigrati više od 5-6 igara,a ruku na srce ima se što igrati i od starih igara, nemoguće da se baš sve odigrali, druga je stvar ako se postali zasićeni, pa nije više to to, ali onda je problem u vama samima, a ne gaming industriji.
I opet da se vratim na "ekskluzive"...Igra mora biti ekskluziva da bi bila dobra i kvalitetna po vašim kriterijima?
Ljudi malo manje čangrizavosti i više uživanja u igrama, to je sve samo hobi i dobra zajebancija koja naravno kao i sve ostalo košta. Tko želi/može priuštiti će si konzolu, grafičku ili što već i po cijenama koje jesu i biti zadovoljan, dok će drugi kenjati kako je skupo i pravdati si kako i tako nema igara. Nije to nešto neophodno za život, pa jebo vas dan sve je poskupilo u trgovinama, od osnovnih namirnica za život,a vama najveći problem što su konzole skuplje nego ste očekivali.
Po tvojoj logici bi još trebali oplakivati one koji imaju PS2, jer su oni uskraćeni za današnje PS4 igre. Nikome nije cilj da što manje ljudi igra, dapače najdraže mi je da svi igraju, ali mora gaming napredovati, a to se neće dogoditi na starom hardveru. I to je jedini razlog zašto nas većina želi nove igre samo na next genu, da bi bile što naprednije. A izjavu da je gaming doživio svoj vrhunac možeš mačku o rep okačit, baš je gaming grana koja može ići u beskrajno mnogo smjerova i napredovati do neslućenih razmjera, jedine granice su hardver i ljudska mašta. A druga je priča to što AAA developeri stalno nešto recikliraju i idu na ziheraške formule.
I dalje nisam dobio odgovor što smatrate pod pojmom next gena i što biste vi unaprijedili? imam feeling da vas većina ovdje želi napredak, a ni sami ne znate kakav
Gaming je itekako napredovao u zadnjih 20 godina, po meni čak i prebrzo, zato i imamo situaciju kakva je trenutno i ne može se očekivati napredak i dalje tom brzinom.
Bolje uživajte u igrama umjesto što tražite mane u istima, nije baš da se nema što igrati.