Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 27.878
|
čitano: 5.667.313
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony PlayStation 5
Cansee kaže...
lobotomac90 kaže...

Mene zanima što vi smatrate pod pojmom PS 5 ekskluzive o kojima se toliko priča?  Da igra izađe samo za ps5, a ne za ps4? Zašto uopće to željeti? Nije li u cilju da se svi možemo igrati što dulje, a ne da se prestanu proizvoditi igre za ps 4 jer brijete da nema pravih ps 5 ekskluziva? Po toj logici oni koji imaju ps 4 bi trebali biti uskraćeni za nove igre čim prije, tim bolje. A svi znamo da će doći i taj dan, jer je tako bilo sa svakom prethodnom generacijom konzola. Štancali su igre za staru generaciju još 2-3 god i ode onda u zaborav, tako će biti i ovdje.

Evo recimo Forbidden west jedna je takva grafička poslastica na PS 5 da ne znam što bih rekao na grafiku osim "wow" i siguran sam da na ps 4 igra izgleda lošije, a nema opciju izvedbe u 60 fps-a kao na petici.

Ja mislim da su neki ovdje očekivali brda i doline od ps5, pa sada kenjaju kako ne valja. Dobili smo tišu, hladniju, generalno bolju konzolu naspram ps 4 pro, sve se igre izvode u 60 fps-a glatko, neke čak i u 120, stare igre nešto ljepše izgledaju nego na četvorci. Pa što biste vi još? 

Generalno nije baš nekih naslova izašlo unazad godinu dana, ali to apsolutno nema veze sa tim vašim "next gen" i "eksluziva" pojmovima. Činjenica je da je gaming industrija dosegla vrhunac i da igre nemaju ne znam što novo za ponuditi, grafika je odlična, bilo na konzolama, bilo na PC-ju.

Ja uživam u Ps 5 iskreno, nemam ni vremena da godišnje stignem odigrati više od 5-6 igara,a ruku na srce ima se što igrati i od starih igara, nemoguće da se baš sve odigrali, druga je stvar ako se postali zasićeni, pa nije više to to, ali onda je problem u vama samima, a ne gaming industriji. 

I opet da se vratim na "ekskluzive"...Igra mora biti ekskluziva da bi bila dobra i kvalitetna po vašim kriterijima?

Ljudi malo manje čangrizavosti i više uživanja u igrama, to je sve samo hobi i dobra zajebancija koja naravno kao i sve ostalo košta. Tko želi/može priuštiti će si konzolu, grafičku ili što već i po cijenama koje jesu i biti zadovoljan, dok će drugi kenjati kako je skupo i pravdati si kako i tako nema igara. Nije to nešto neophodno za život, pa jebo vas dan sve je poskupilo u trgovinama, od osnovnih namirnica za život,a  vama najveći problem što su konzole skuplje nego ste očekivali. 

Po tvojoj logici bi još trebali oplakivati one koji imaju PS2, jer su oni uskraćeni za današnje PS4 igre. Nikome nije cilj da što manje ljudi igra, dapače najdraže mi je da svi igraju, ali mora gaming napredovati, a to se neće dogoditi na starom hardveru. I to je jedini razlog zašto nas većina želi nove igre samo na next genu, da bi bile što naprednije. A izjavu da je gaming doživio svoj vrhunac možeš mačku o rep okačit, baš je gaming grana koja može ići u beskrajno mnogo smjerova i napredovati do neslućenih razmjera, jedine granice su hardver i ljudska mašta. A druga je priča to što AAA developeri stalno nešto recikliraju i idu na ziheraške formule.

I dalje nisam dobio odgovor što smatrate pod pojmom next gena i što biste vi unaprijedili? imam feeling da vas većina ovdje želi napredak, a ni sami ne znate kakav 

Gaming je itekako napredovao u zadnjih 20 godina, po meni čak i prebrzo, zato i imamo situaciju kakva je trenutno i ne može se očekivati napredak i dalje tom brzinom.

Bolje uživajte u igrama umjesto što tražite mane u istima, nije baš da se nema što igrati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2022 10:55 (lobotomac90).
14 godina
gamex1423 kaže...

"Nakon te igre nisam čuo nikoga da nešto posebno spominje Dual Sense što je jedna od glavnih razlika u odnosu na staru generaciju."

Slabo onda pratis net. Forumi, discordi, redditi stalno se pise o dualsense hapticu i adaptivnim triggerima u raznim igrama. Vise je igara koje to imaju implementirano i dobro koriste nego onih sto nemaju, i to se ne radi samo o eksluzivama. Ali i normalno je da se vremenom slabije o tom pocne pricati kada se ljudi naviknu, tad ce se spominjati samo ako neka igra to nije implementirala.

Pratim samo ovaj forum, a tu sigurno nisam vidio toliku ushićenost sa implementacijom DualSensa kao u prvim danima kad je konzola došla. Taj neki primjer. Ove godine smo dobili Elden Ring, Horizon, GT7, Dying Light 2. Imaju sve te igre DualSense podršku na razini Astro Bota? Očekuju li uopće ljudi da svaka igra to ima?

lobotomac90 kaže...

Što se tiče bundleova to je jednostavno takvo, tržište diktira cijene i kraj priče. Tu nema promjene, sve je otišlo u nebesa koliko god mi bili frustirani zbog toga, opet se možemo vratiti na osnovne životne potrepštine, pa mi je iskreno i smiješno komentirati u nekom negativnom smislu jebene konzole i bundleove jer nitko neće spomenuti kako plaćamo ulje duplo skuplje ,a koje nam je znatno potrebnije od konzole ili grafičke 

Usporedba ti ne stoji. Ja mogu otići u dućan i kupiti samo litru ulja. Koštala ona 10, 20, 30 kuna, u ovom kontekstu svejedno. Ali meni nitko u Konzumu ne uvjetuje da ako ja želim kupiti tu litru ulja, uz nju moram uzeti i litru octa, kilu brašna, 10 deka pariške, glavicu luka i jebene zdravoljupce i onda me to košta 100 kuna. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
9 godina
lobotomac90 kaže...
Cansee kaže...
lobotomac90 kaže...

Mene zanima što vi smatrate pod pojmom PS 5 ekskluzive o kojima se toliko priča?  Da igra izađe samo za ps5, a ne za ps4? Zašto uopće to željeti? Nije li u cilju da se svi možemo igrati što dulje, a ne da se prestanu proizvoditi igre za ps 4 jer brijete da nema pravih ps 5 ekskluziva? Po toj logici oni koji imaju ps 4 bi trebali biti uskraćeni za nove igre čim prije, tim bolje. A svi znamo da će doći i taj dan, jer je tako bilo sa svakom prethodnom generacijom konzola. Štancali su igre za staru generaciju još 2-3 god i ode onda u zaborav, tako će biti i ovdje.

Evo recimo Forbidden west jedna je takva grafička poslastica na PS 5 da ne znam što bih rekao na grafiku osim "wow" i siguran sam da na ps 4 igra izgleda lošije, a nema opciju izvedbe u 60 fps-a kao na petici.

Ja mislim da su neki ovdje očekivali brda i doline od ps5, pa sada kenjaju kako ne valja. Dobili smo tišu, hladniju, generalno bolju konzolu naspram ps 4 pro, sve se igre izvode u 60 fps-a glatko, neke čak i u 120, stare igre nešto ljepše izgledaju nego na četvorci. Pa što biste vi još? 

Generalno nije baš nekih naslova izašlo unazad godinu dana, ali to apsolutno nema veze sa tim vašim "next gen" i "eksluziva" pojmovima. Činjenica je da je gaming industrija dosegla vrhunac i da igre nemaju ne znam što novo za ponuditi, grafika je odlična, bilo na konzolama, bilo na PC-ju.

Ja uživam u Ps 5 iskreno, nemam ni vremena da godišnje stignem odigrati više od 5-6 igara,a ruku na srce ima se što igrati i od starih igara, nemoguće da se baš sve odigrali, druga je stvar ako se postali zasićeni, pa nije više to to, ali onda je problem u vama samima, a ne gaming industriji. 

I opet da se vratim na "ekskluzive"...Igra mora biti ekskluziva da bi bila dobra i kvalitetna po vašim kriterijima?

Ljudi malo manje čangrizavosti i više uživanja u igrama, to je sve samo hobi i dobra zajebancija koja naravno kao i sve ostalo košta. Tko želi/može priuštiti će si konzolu, grafičku ili što već i po cijenama koje jesu i biti zadovoljan, dok će drugi kenjati kako je skupo i pravdati si kako i tako nema igara. Nije to nešto neophodno za život, pa jebo vas dan sve je poskupilo u trgovinama, od osnovnih namirnica za život,a  vama najveći problem što su konzole skuplje nego ste očekivali. 

Po tvojoj logici bi još trebali oplakivati one koji imaju PS2, jer su oni uskraćeni za današnje PS4 igre. Nikome nije cilj da što manje ljudi igra, dapače najdraže mi je da svi igraju, ali mora gaming napredovati, a to se neće dogoditi na starom hardveru. I to je jedini razlog zašto nas većina želi nove igre samo na next genu, da bi bile što naprednije. A izjavu da je gaming doživio svoj vrhunac možeš mačku o rep okačit, baš je gaming grana koja može ići u beskrajno mnogo smjerova i napredovati do neslućenih razmjera, jedine granice su hardver i ljudska mašta. A druga je priča to što AAA developeri stalno nešto recikliraju i idu na ziheraške formule.

I dalje nisam dobio odgovor što smatrate pod pojmom next gena i što biste vi unaprijedili? imam feeling da vas većina ovdje želi napredak, a ni sami ne znate kakav 

Gaming je itekako napredovao u zadnjih 20 godina, po meni čak i prebrzo, zato i imamo situaciju kakva je trenutno i ne može se očekivati napredak i dalje tom brzinom.

Bolje uživajte u igrama umjesto što tražite mane u istima, nije baš da se nema što igrati.

AI. Što bolji AI, ponašanje NPCeva, neprijatelja, cijeli živi open world koji nije samo statika nego i radi svoje poteze bez obzira na nas, ali također i reagira na naše poteze. Kad kažem poteze ne mislim samo na odluke između A i B opcije, nego i na sam gameplay i način kako igramo igru i kako se ponašamo kroz nju. 

A kad kažeš da se ima što igrati, apsolutno se slažem, upravo se satirem u Elden Ringu.

10 godina
Da se vratimo na temu:
Kojima Productions je po svemu sudeći nova Sonijeva akvizicija i dio playstation studios obitelji.
Moj PC  
6 0 hvala 3
16 godina
lobotomac90 kaže...

Next gen je floskula, buzzword. Grafičke za PC izlaze non stop (ili bar jesu prije ovih sranja), pa nitko nikad nije pričao o "next gen igrama", samo o novim tehnologijama.

Nekome je brzo učitavanje zbog SSDa next-gen igra, a nama na PCu je to normalno već godinama.

Nove stvari koje su bitne za PS5 su 120Hz i fast loading, sve ostalo je potpuno isto i softverski je moglo biti podržano i na PS4.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2022 11:38 (Bitanga).
12 godina
Sony PlayStation 5

Koja kaljuza od teme...uzrok je uvjek isti,ekipa od para za sendvice skucka za gtx1060 ili jednu od konzola pa vristi,place,kuka kako nista drugo ne valja osim one jedne stvari koju imaju a ta ista ima neprocijenjivu vrijednost u sendvicima nepojedenima.

Moj PC  
0 2 hvala 0
4 godine
neaktivan
Hexfire kaže...
gamex1423 kaže...

"Nakon te igre nisam čuo nikoga da nešto posebno spominje Dual Sense što je jedna od glavnih razlika u odnosu na staru generaciju."

Slabo onda pratis net. Forumi, discordi, redditi stalno se pise o dualsense hapticu i adaptivnim triggerima u raznim igrama. Vise je igara koje to imaju implementirano i dobro koriste nego onih sto nemaju, i to se ne radi samo o eksluzivama. Ali i normalno je da se vremenom slabije o tom pocne pricati kada se ljudi naviknu, tad ce se spominjati samo ako neka igra to nije implementirala.

Pratim samo ovaj forum, a tu sigurno nisam vidio toliku ushićenost sa implementacijom DualSensa kao u prvim danima kad je konzola došla. Taj neki primjer. Ove godine smo dobili Elden Ring, Horizon, GT7, Dying Light 2. Imaju sve te igre DualSense podršku na razini Astro Bota? Očekuju li uopće ljudi da svaka igra to ima?

lobotomac90 kaže...

Što se tiče bundleova to je jednostavno takvo, tržište diktira cijene i kraj priče. Tu nema promjene, sve je otišlo u nebesa koliko god mi bili frustirani zbog toga, opet se možemo vratiti na osnovne životne potrepštine, pa mi je iskreno i smiješno komentirati u nekom negativnom smislu jebene konzole i bundleove jer nitko neće spomenuti kako plaćamo ulje duplo skuplje ,a koje nam je znatno potrebnije od konzole ili grafičke 

Usporedba ti ne stoji. Ja mogu otići u dućan i kupiti samo litru ulja. Koštala ona 10, 20, 30 kuna, u ovom kontekstu svejedno. Ali meni nitko u Konzumu ne uvjetuje da ako ja želim kupiti tu litru ulja, uz nju moram uzeti i litru octa, kilu brašna, 10 deka pariške, glavicu luka i jebene zdravoljupce i onda me to košta 100 kuna. 

Pa nije ovaj forum neko posebno mjerilo. Prati malo reddit, discord servere i druge forume. Elden Ring je jedna od rijetkih igara koje nemaju nikako implementiran haptic i adaptive, nakon 70 sati igre jucer sam u cutsceni prvi put imao bilo kakve vibracije. Horizon ima iskoristen dualsense i jako je ugodno, gran turismo nisam igrao ali vidim po redditu da i tu dualsense jako hvale, dying light nisam igrao niti pratio jer nije igra koja me zanima. Returnal ima do sad najbolje iskoristeno to sve a vecina igara implementira ok, pa evo cak i u GTA V na PS5 je to solidno izvedeno. Skoro sve recenzije spominju te dualsense stavke u igri i meni je uvijek drago i gust kada je to fino izvedeno. U nekim igrama se koristi intenzivnije, u nekim manje ali bitno da se koristi i bas je neobicno igrati nesto kao elden ring gdje tog nikako nema.

12 godina
Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

Next gen je floskula, buzzword. Grafičke za PC izlaze non stop (ili bar jesu prije ovih sranja), pa nitko nikad nije pričao o "next gen igrama", samo o novim tehnologijama.

Nekome je brzo učitavanje zbog SSDa next-gen igra, a nama na PCu je to normalno već godinama.

Nove stvari koje su bitne za PS5 su 120Hz i fast loading, sve ostalo je potpuno isto i softverski je moglo biti podržano i na PS4.

O nextgen igrama se prica od 1989 ili tako neke godine.

10 godina
Svi zaboravite spomenuti dualsense koji od Astro dema nije zaživio u punom sjaju, a meni jedna od najboljih stvari na PS5.
Pokrenite Horizon FW na PS4 i PS5 i vidjet će te ogromnu razliku.
Ljudi daju 2000€ za pc (danas samo za grafičku) i kukaju kako im je puno 6000kn za konzolu i da nema igara.
Ima igara ali vi cekate nesto nemoguće. Dajte vremena UE5 i vidjeti ce te strasan napredak.
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

I negdje već 1990 je postala meaningless što je i dan danas. 

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

I negdje već 1990 je postala meaningless što je i dan danas. 

Nebuloze.

Konzole su skoro pa uvjek donosile generacijski skok,Ps5 je sada star godinu i pol...dvije?ne sjecam se....Horizon Forbiden West izgleda bolje od icega na mom kompu.

Sta mi vrijedi rtx3080 kad nema nikoga tko ce produkcijski odradit pc ekskluzivu koja ce koristit sav najnapredniji hardver danasnjice.

16 godina
MEGATAMA kaže...

Nebuloze.

Konzole su skoro pa uvjek donosile generacijski skok,Ps5 je sada star godinu i pol...dvije?ne sjecam se....Horizon Forbiden West izgleda bolje od icega na mom kompu.

Sta mi vrijedi rtx3080 kad nema nikoga tko ce produkcijski odradit pc ekskluzivu koja ce koristit sav najnapredniji hardver danasnjice.

Zato što se na PCu ne priča o next-gen igrama jer to nema smisla.

I da li je onda HFW next-gen igra ili nije (pošto radi i na prev-gen - ili je ps4 current-gen, kad je PS5 next-gen). I do kad se može reći da je igra next-gen, a kad postaje current-gen?

Kao što rekoh, obična floskula da se ekipa pali na gluposti.

Osim toga, grafika je samo jedan od parametara dobre igre, a često dosta nebitan ako nije nešto specijalno što odskače od mainstreama.

A HFW više ne odskače puno, pošto je gotovo ista igra kao i HZD. I kad dođe na PC vrtit će se puno bolje, jel će onda to bit next-gen igra na PCu? Next kojeg generationa?

Jesu, igre na konzolama su donosile uvijek generacijski skok. Zadnji je bio sa komponentnog i kompozitnog prikaza na HDMI i puno veće rezolucije. Razlike među generacijama su sve manje jer su konzole postale isto što i PC sa unificiranim hardverom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2022 13:13 (Bitanga).
12 godina
Bitanga kaže...
MEGATAMA kaže...

Nebuloze.

Zato što se na PCu ne priča o next-gen igrama jer to nema smisla.

I da li je onda HFW next-gen igra ili nije (pošto radi i na prev-gen - ili je ps4 current-gen, kad je PS5 next-gen). I do kad se može reći da je igra next-gen, a kad postaje current-gen?

Kao što rekoh, obična floskula da se ekipa pali na gluposti.

Osim toga, grafika je samo jedan od parametara dobre igre, a često dosta nebitan ako nije nešto specijalno što odskače od mainstreama.

A HFW više ne odskače puno, pošto je gotovo ista igra kao i HZD. I kad dođe na PC vrtit će se puno bolje, jel će onda to bit next-gen igra na PCu? Next kojeg generationa?

Jesu, igre na konzolama su donosile uvijek generacijski skok. Zadnji je bio sa komponentnog i kompozitnog prikaza na HDMI i puno veće rezolucije. Razlike među generacijama su sve manje jer su konzole postale isto što i PC sa unificiranim hardverom.

Ja pricam o konzolama gdje je generacijski skok odredjen novom konzolom.

16 godina
MEGATAMA kaže...

Ja pricam o konzolama gdje je generacijski skok odredjen novom konzolom.

Ja pričam da ne treba ko papagaj ponavljati "prva prava next-gen igra" i sl. gluposti.

Al svatko može tipkat što hoće naravno.

9 godina
Sony PlayStation 5

Prva prava next gen igra za PS5 ce bit Knack 3

Onda ce se konzole prodavat i po 10000kn bez problema

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Moj PC  
5 0 hvala 1
7 godina
Sony PlayStation 5

Meni je next-gen upgrade u AI-u. To se vidi kod Rockstarovih igara, PD je najavio Sophy za GT7. Grafika stalno napreduje tako da je teško s tim definirati next-gen, tj. nema smisla.

1 0 hvala 0
16 godina
Hexfire kaže...
gamex1423 kaže...

lobotomac90 kaže...

Ok, uzeo sam to kao banalan primjer jer su cijene po pitanju svega otišle u nebesa. 

Konkretno oko bundleova ja situaciju gledam ovako. Ps 5 je odavno premašio MSRP i to ne treba ni gledati niti očekivati da će se u skorije vrijeme moći kupiti za 3900 kn kako je bilo na preorderu.

Cijenu su digli u nebesa ako pogledamo i strane trgovine, a cijena kod nas je uvijek bila veća nego vani, pa čisto sumnjam da bi konzola i bez tih igara bila znatno niža, a igre su tu da nam zamažu oči samo i opravdaju na neki način tako visoku cijenu koja bi i bez njih bila takva.

Cansee kaže...
lobotomac90 kaže...
Cansee kaže...
lobotomac90 kaže...

AI. Što bolji AI, ponašanje NPCeva, neprijatelja, cijeli živi open world koji nije samo statika nego i radi svoje poteze bez obzira na nas, ali također i reagira na naše poteze. Kad kažem poteze ne mislim samo na odluke između A i B opcije, nego i na sam gameplay i način kako igramo igru i kako se ponašamo kroz nju. 

A kad kažeš da se ima što igrati, apsolutno se slažem, upravo se satirem u Elden Ringu.

A gle, ja ne očekujem drastično bolji AI jer jednostavno u igrama ne tražim realnost nego zabavu. Meni pojam nex gena znači VR i to vidim kao budućnost gaminga.

Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

Meni je jako bitna stavka podrška za 60 fps-a u gotovo svim igrama, jer 30 mi je slow motion. Tih 120 je odlično, ali trenutno ga premalo igara podržava i grafika je dosta donwgradeana u nekim igarama. Npr. Dirt izgleda užasno u 120, dok recimo Cod izgleda super i dalje. Ova konzola je jednostavno preslaba za 120 fps-a i mislim da će se to popraviti sa PS 5 Pro, a nadam se da će sljedeća generacija podršku za 120 fpsa donjeti kao standard. Po mogućnosti podrška za pravi 4k i 120 fpsa u svim igarama, a onda to još provesti u svijet virtualne stvarnosti i evo nam next gena 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2022 21:10 (lobotomac90).
9 godina
Sony PlayStation 5

I, opet ispocetka ;)

Svaki put ova tema ode u tri krasna i pretvori se u prepucavanja i uvjeravanja....

Ne radi se o kukanju, ne radi se o nezadovoljstvu, radi se o cinjenicama..... sto je izgleda tesko za shvatiti, jozi, stipi, peri, marku, i jos ponekima ;) (da se netko ne uvrijedi, jelte).....

I sve te cinjenice ne umanjuju vrijednost i/ili kvalitet same konzole, no, i dalje su cinjenice....

Igara nema, sto je ocekivano, proces izrade igre je vremenski duzi od godinu i pol koliko je konzola na trzistu, dakle, sve sto trenutno izlazi, su ustvari ps4 igre. I to je ok.

Pa onda imamo ps4, ps4 pro, i ps5 verziju iste igre, i to je ok, starija generacija konzola nikako nije za odbaciti jos uvijek, no, treba li nas se stvarno toliko praviti budalama? Mislim da ne.

Dakle, imas ps4 verziju igre, dobijes free upgrade, svaka cast. Ali, to nije ps5 upgrade nego nesto izmedju. Pa onda imamo "quality, performance, optimized..... koji k? 

Halo, necu slajdere, necu postavke, od trenutne generacije konzole ocekujem da vilica lupi od pod svaki put kad pokrenem igru, a ne da biram hocu li igrati u 30fps i imati 5 sjena vise, ili cu igrati u 60 fps i imati kvazi 4k, s nekim "medium" postavkama. To mogu i na mid range pc-u...

Necu pisljivih 600gb diska, koji je brzi od ferrarija, kad i dalje moram gledati "loading, please wait".... ;)

Da citiram/paradraziram jednu gejmericu (da, zenska osoba) - hocu ga mlatiti, navlaciti, puhati u njega, pricati mu, bas kao u astru... nadam se da je mislila na kontroler ;)

Ne zato sto konzola nemoze bolje, vec zato sto igra ne moze.... e to je next gen....

Ok, ovo je dramatizacija, nisu stvari toliko crne, naravno....

Dodatno nas prave budalama kad tu istu "zakrpu" moramo platiti.

Pa cemo sad kupovati zakrpe da bi igrali ps4 igre onako kako bi one trebale biti, onda cemo opet za te iste igre placati zakrpe da bi ih igrali na ps6 onako kako smo ih trebali igrati na ps5.... halo jbt....

Da stvar bude jos gora, pricamo o zakrpama za igre stare 3-5 godina.... malo bolji digitron vec djabe vrti tu igru bolje nego sa "novom" zakrpom, jblvas zakrpe ;) 

Children Shouldnt Play with Dead Things
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
lobotomac90 kaže...

Meni je jako bitna stavka podrška za 60 fps-a u gotovo svim igrama, jer 30 mi je slow motion. Tih 120 je odlično, ali trenutno ga premalo igara podržava i grafika je dosta donwgradeana u nekim igarama. Npr. Dirt izgleda užasno u 120, dok recimo Cod izgleda super i dalje. Ova konzola je jednostavno preslaba za 120 fps-a i mislim da će se to popraviti sa PS 5 Pro, a nadam se da će sljedeća generacija podršku za 120 fpsa donjeti kao standard. Po mogućnosti podrška za pravi 4k i 120 fpsa u svim igarama, a onda to još provesti u svijet virtualne stvarnosti i evo nam next gena 

Da, slažem se. No nisam mislio specijalno na 120 FPSa, nego na podršku za 120Hz. Čini se isto, no nije. 120Hz u kombinaciji sa VRRom omogućava da se igra vrti i na 65 FPSa, i na 80 FPSa itd. I onda više ne treba FPS lock.

A i ne moraju sve igre raditi na 120FPSa. Za neke je veći FPS jako bitan (shooteri), a za neke je dobar kompromis i da igra radi u 90 FPSa npr.

16 godina
Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

Da, slažem se. No nisam mislio specijalno na 120 FPSa, nego na podršku za 120Hz. Čini se isto, no nije. 120Hz u kombinaciji sa VRRom omogućava da se igra vrti i na 65 FPSa, i na 80 FPSa itd. I onda više ne treba FPS lock.

A i ne moraju sve igre raditi na 120FPSa. Za neke je veći FPS jako bitan (shooteri), a za neke je dobar kompromis i da igra radi u 90 FPSa npr.

Kada si već spomenuo VRR, upalio Sony prije 2 sata i vidim update u nadi da su dodali VRR, ali nisu nažalost, a taman sam se počastio novim monitorom sa 2.1 hdmi. Nadam se da će dodati što prije, i to čekamo kao ozebli sunce, a o podršci 1440p još ni govora, nekako sumnjam da će ikada i doći. 

Ma jasno, 120 hz je ono što me i privuklo da kupim ps 5, čak i taj ssd mi nije tolika inovacija s obzirom da sam navikao na komp, a i kako kolega u postu iznad kaže, i dalje se vidi loading ekran, iako je stvarno drastično brže učitavanje.

Iskreno se nadam da postane 4k i 120 fps-a standard kada izađe ps 6. Meni realno više od toga ni ne treba ni šo se tiče fps-a, a ni rezolucije. 

15 godina
Sony PlayStation 5

di kupit ps+ pretplatu po povoljnoj cijeni ?

Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Hr ili usa?

15 godina
Svejedno
Samobor je lepa varoš
7 godina
protjeran
Damir22 kaže...

Igara nema, sto je ocekivano, proces izrade igre je vremenski duzi od godinu i pol koliko je konzola na trzistu, dakle, sve sto trenutno izlazi, su ustvari ps4 igre. I to je ok.

Pa onda imamo ps4, ps4 pro, i ps5 verziju iste igre, i to je ok, starija generacija konzola nikako nije za odbaciti jos uvijek, no, treba li nas se stvarno toliko praviti budalama? Mislim da ne. 

Čudno, prvo daš razumno objašnjenje a onda tvrdnja da nas prave budalama. Nisam shvatio, gdje je poveznica?

Damir22 kaže...

Halo, necu slajdere, necu postavke, od trenutne generacije konzole ocekujem da vilica lupi od pod svaki put kad pokrenem igru, a ne da biram hocu li igrati u 30fps i imati 5 sjena vise, ili cu igrati u 60 fps i imati kvazi 4k, s nekim "medium" postavkama. To mogu i na mid range pc-u...

Necu pisljivih 600gb diska, koji je brzi od ferrarija, kad i dalje moram gledati "loading, please wait".... ;) 

Kažeš da se ne radi o kukanju i nezadovoljstvu i onda ovakav rant. Nećeš ovo, nećeš ono ali očekuješ ovo i ono. A da dobiješ sve to onda bi bio rant o cijeni konzola i igara.

Netko i želi slidere i postavke. Nekome je plus što može malo prilagoditi odnos performansi i izgleda. Nekome je jako važan RT a nekom opet framerate. Uopće nije potrebno nešto puno se mučtiti sa sliderima, postoje generalne postavke konzole koje se zadaju i onda se automatski primjenjuju na igre.

Sve te slidere i postavke možeš i ignorirati i igrati na default postavkama, ne vidim u čemu je problem, zar je to takav napor i bol ili ignorirati postavke ili nešto sitno sebi prilagoditi.

Mid range PC je smiješno uspoređivati s konzolom i cijenom i mogućnostima i načinom rada. Ali i tu imaš izbor, ako ti je bolji mid range pc uzmi njega uz sve prednosti i mane, kome je bolja konzola uzet će nju. Očekuješ li da konzola parira high end pcu onda? Kako i čime, po kojoj osnovi? Što je s cijenom?

Što se tiče 600GB diska jel bi radije nešto sporiji a veći disk? Ili bi veći disk ali skuplju konzolu? I sad je problem što postoji i taj kratki loading? Mislim da su očekivanja nerealna. Koliko bi bio spreman iskeširati za uređaj koji uopće nema loading screen? Takvo nešto nije izvedivo za sad ili bi koštalo kao suho zlato.

Poanta je da bi netko htio i drugačije, netko bi radije baš ovako, ne može se svakoga zadovoljiti. Kod izrade konzole se puno toga uzima u obzir i odvaguje. U Sonyju su donijeli takve odluke i nama se ne moraju sviđati, niti moramo kupiti. I ja bi svašta htio drugačije ali takav je proizvod kakav je. Hoću ovo, hoću ono zvuči prilično razmaženo i entitled. Evo meni bi od svega navedenog bilo puno draže da je interni osnovni SSD odvojiv i da je standardnog formata i sučelja, da je još i pristupačan pa da se u slučaju kvara može zamijeniti samostalno.

Damir22 kaže...

Dodatno nas prave budalama kad tu istu "zakrpu" moramo platiti.

Pa cemo sad kupovati zakrpe da bi igrali ps4 igre onako kako bi one trebale biti, onda cemo opet za te iste igre placati zakrpe da bi ih igrali na ps6 onako kako smo ih trebali igrati na ps5.... halo jbt....

Da stvar bude jos gora, pricamo o zakrpama za igre stare 3-5 godina.... malo bolji digitron vec djabe vrti tu igru bolje nego sa "novom" zakrpom, jblvas zakrpe ;)  

Pa ne moraš platiti tu 'zakrpu'. Možeš zadržati i igrati ono što si prije platio tj. stariju verziju igre. Možemo diskutirati koliko je rada, truda i vremena uloženu u tu 'zakrpu' ili nadogradnju. Ovisi od igre do igre, od developera do developera. Na njima je da procijene hoće li to ustupiti besplatno ili tražiti određeni iznos za to. Ima očitih primjera gdje neki daju i besplatno a solidna je nadogradnja, ima i drugih primjera gdje se traži puno novca za beznačajnu nadogradnju...kakogod besmisleno je pizditi oko toga, ne moraš kupiti, ne moraš platiti. To što je netko dao plod svog rada besplatno ne znači automatski da bi svi drugi to trebali. Postavi samo sebe u tu poziciju, bi li i koliko često radio nešto besplatno? Možda bi nekad za prijatelje i obitelj, no koliko često i koliko puno, a kad su neznanci u pitanju kako bi to izgledalo?

Poanta je da oko svega imaš izbora hoćeš li kupiti i koristiti ili ne, nitko te ne tjera.

Jesam li spomenuo već razmaženost i entitlement?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2022 9:50 (Maat).
14 godina
Sony PlayStation 5

Zagreb, King Cross Mega Shop Mall otvaranje 23.04. PS5 Disk 3859kn 38kom

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2022 10:07 (Ivanjino96).

8 0 hvala 0
13 godina
Ivanjino96 kaže...

Zagreb, King Cross Mega Shop Mall otvaranje 23.04. PS5 Disk 3859kn 38kom

11 godina
Sony PlayStation 5

Na ekupi se nije prodalo puno konzoli,koliko vidim samo je bundle sa Horizon rasprodan,bit će već 10 dana tako.

Nisu jedini,posvuda ih ima po web trgovinama,samo još nešto skuplje.Ako uskoro trgovci ne budu rušili cijene  nikada ni neće...

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.4.2022 10:50 (torente 35).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Vi stvarno vjerujete u ove marketinske trikove, da dodete prvi reci ce vam da je rasprodano.
14 godina
Gogy7 kaže...
Vi stvarno vjerujete u ove marketinske trikove, da dodete prvi reci ce vam da je rasprodano.

Koliko znam ljudi su ono prije par mjeseci uredno kupili PS5 u mall storeu za 3800kn dok ih nije bilo nigdje osim u bundleovima po 6000kn. Nekoliko ljudi i s foruma. Tak da osim ako imaš neke informacije iz prve ruke, pričaš gluposti.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
11 godina
Sony PlayStation 5

Ja sigutno neće čekati u niskom startu u krdu da prođem jeftinije.Draže mi je platiti skuplje ali da ko gospodin čekam kod kuće.Opet neću ni platiti igru tipa Destruction 500 kn,koju oni nude redovito u paketu sa konzolom.

Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice