PLAYSTATION 5 - dostava

poruka: 4.538
|
čitano: 1.078.774
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
neaktivan
Re: PLAYSTATION 5 - dostava
Ja ono gore nisam poslao, samo natipkao šablonu da dočaram Maatu kako je jednostavno tipkati mail.

Međutim, zvao jesam, prošli mjesec, i dobio usmeno kao i ti sada. Tako da zbilja više se ne isplati puno više od čekati i držati fige, u veljači smo.

Svaka čast za Šuputicu lol :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 14:52 (m4st4).

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran
PLAYSTATION 5 - dostava

Ja koliko se sjecam ta PVC dama je zahvalila playstation hrvatskoj 

na poklonu dok drugi koji su platili cekaju a ona kaj zgrce lovu dobi đabe 😃

Discord za BUG-ovce https://discord.gg/Yu9aTxk
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 godina
protjeran
Chronosus kaže...

Zanimljivo da priznaju da su imali kontignent odvojen za prvi dan prodaje. Pa ti prednaručuj. 

Toplo...toplije. Ovo bi trebala biti jedna od glavnih točki vaših prigovora. Ako to nije kršenje javno objavljenih pravila preordera onda ne znam što je, koja su prilično obvezujuća. A plaćeno niste dobili. Dok neki drugi jesu. Bez preordera. 

Objašnjenje koje su slali vezano uz to je da je Sony dao smjernice da je to tako je prilično hrabra i nevjerojatna tvrdnja.

I što znače uopće te 'smjernice'. Je li to više obvezujuće ili pravila preordera? Mogu li 'smjernice' Sonyja (ako uopće postoje) pravno utjecati na vaša prava i kršiti ih i što mislite bi li si tvrtka kao Sony to dopustila i zašto? Koji dokaz postoji da je Sony dao i imao ovlasti za takve smjernice? Jeste li vi kao kupci bili obaviješteni službeno na vrijeme (znači prije 19.11. kao launch daya) o tim 'smjernicama' i njihovim posljedicama na vaš preorder te da ćete morati čekati svoju preorderanu konzolu neodređeno vrijeme duže od onih koji je uspiju kupit na launch day? Zna li Sony kako skreću odgovornost sa sebe na Sony? Zna li itko u Sonyju uopće da preorderi nisu ispunjeni? Je li to zakonito? Jesu li vam na taj način povrijeđena prava? Jeste li spremni zauzeti se za svoja prava i na koji način? Hoćete li se udružiti oko toga? Postoji li interes šire javnosti za ovu priču itd...

Ako smatrate da su vam prava povrijeđena možete li to dokazati i kako, što bi vas zadovoljilo kao kompenzacija? Što ako vas ignoriraju, što ćete poduzeti. Hoćete li postaviti kakav odštetni zahtjev? S kojim stavkama, kako i koliko planirate tražiti?

Samo neke od mogućih točaka pritiska...

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 15:37 (Maat).
4 godine
neaktivan
PLAYSTATION 5 - dostava

Ne vidim smisao napadanja ljudi ovdje. Snalazilili su se kako su mogli i znali i dobili. Tko nam kriv sto mi nemamo nikoga ili se nismo prijetili svaki drugi dan trgovinama. Svi cemo mi doci na red, ako smo do sad cekali mozemo jos malo. Oni koji ne dobiju do kraja mjeseca skupno bi trebali se dogovoriti i sloziti tekst za prijavu i to je to. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 16:03 (Lilith90).

2 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Lilith, duže vrijeme sve pratiš ovdje i znaš kakvih sve pacijenata i banova je bilo, ljudi pušu i na hladno i traže jednostavne dokaze. To je sve.

Maat ti si se snašao, uspio i svaka čast, gejmaš na zasluženom digitalcu. Sigurno je bilo još takvih slučajeva.

Slažem se u potpunosti za ovaj grupni mail!

Moj prijedlog svima koji čekaju preordere i obećana im je veljača, ajmo pričekati svi skupa do npr. ponedjeljka 22.2...Ako do tada ne bude konkretnih indikacija s njihove strane, maila ili pomaka pošiljki po datumima ovdje na forumu, sastavimo jedan jedinstveni grupni copy paste i pošaljimo im to isti dan u određeno doba dana, kao lavinu, pa nek si misle. Naravno, uz to možemo i nazvati i još ih dodatno potaknuti na razmišljanje što i kako dalje.

Samo prijedlog.

3 0 hvala 0
14 godina
Maat kaže...
Chronosus kaže...

Zanimljivo da priznaju da su imali kontignent odvojen za prvi dan prodaje. Pa ti prednaručuj. 

Toplo...toplije. Ovo bi trebala biti jedna od glavnih točki vaših prigovora. Ako to nije kršenje javno objavljenih pravila preordera onda ne znam što je, koja su prilično obvezujuća. A plaćeno niste dobili. Dok neki drugi jesu. Bez preordera. 

Ne toplo, vruće. Sad sam išao pogledati ponudu. Na njoj piše:

"Rasprodane su sve incijalno dostupne količine PS5 konzola za dolazak 19. studenog, te se sve daljnje prednarudžbe odnose na količine u naknadnim dolascima iza 19. studenog."

To očito proturiječi tvrdnji da je postojala napomena da postoji kontigent odvojen za prvi dan prodaje. U svakom slučaju ne sjećam se da sam igdje vidio takvu napomenu (koja bi bila i malo suluda).

Koju to inspekciju svi spominju da joj šalju prigovore?

Nije mi uopće cilj ni želja pregurati se preko reda za konzolu, kad dođe dođe. Želim im zapapriti da im ne padne na pamet ikad više napraviti ovakvu svinjariju jer sam posebno alergičan na ovakva navlačenja kupaca.

7 godina
protjeran
PLAYSTATION 5 - dostava

Čisto da ne bude zabune. Ljudi koji su kupili konzolu 19.11. na launch day nisu je dobili odmah taj dan. Isporuka je išla u drugoj polovici prosinca. Ali opet, iz tog idućeg restocka dio konzola je odvojen za launch day kupovine. Što se smjelo dogoditi samo u slučaju da su svi preorderi ispunjeni. Bez obzira na 'smjernice'.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 16:45 (Maat).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Za 19.11. nije bilo navedeno da će isporuka biti prije ljudi koji su naručili prije. Da su to napisali, ja bi sigurno napravio još jedan preorder i sada bi imao konzolu te bi ovu drugu otkazao. Svugdje je pisalo jedino da će se ići kronološkim redoslijedom što je narušeno s tim narudžbama na dan izlaska. Lažu na veliko svi od reda. Btw. jel još netko čeka s eKupi ili sam ja jedini ostao a da je aktivan na temi?
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 18:32 (Ezel94).

1 0 hvala 0
5 godina
Maat kaže...
movie kaže...
Maat kaže...

Možda si u pravu.

Kakogod, dao sam riječ da neću ugroziti osobu u SD koja je pomogla a možda nije kriva za ostalo. Ne znam koliko takvih računa izbace dnevno.

Cijelo natezanje koje je rezultiralo isporukom digital konzole se odvijalo u proteklih tjedan dana. Nakon što su isporučili od preordera što su mislili, i nakon što su rekli da ih više nema na skladištu.

Dobro, ali onda ispada da nisi konzolu dobio jer si poslao oštar mail već zato kaj si imao frenda koji ti je pomogao da dođeš do konzole? To bitno mijenja konstrukciju priče.

Nevjerojatno.

Kakvo zaključivanje. A nisi jedini. 

Tko je igdje spomenuo frenda? Kakvog frenda pobogu. Da sam imao frenda ne bih ovdje visio par mjeseci čekajući konzolu, dobio bih prije svih. Ako ste iz svega napisanog shvatili da sam dobio po nekakvoj vezi onda nije ni čudo da vas u SD ne shvate ozbiljno. S više osoba u SD sam komunicirao oko svega, dugo i bolno. Držao sam se ozbiljno, dugo skupljao argumente i prezentirao im slučaj. Čvrsto, odlučno jasno. Ovdje sam došao napisati da je to upalilo ali sam ispao trol, netko sa štelom i slično. Za jednu od osoba u SD mislim da se angažirala dovoljno da pošteno sasluša i u firmi se angažira da se to riješi na najbolji mogući način po mene i njih. Ako se varam moja greška, ali u znak respekta prema toj osobi, koju ne poznajem uopće i možda se varam oko dojma koji sam stekao, ne želim svojim ponašanjem donijeti neugodnosti i problem toj osobi jer ne znam tko je tko u toj firmi i hoće li biti posljedica ako nije u tim klanovima koji preprodaju konzole a ako im stane na žulj.

Nadam se da nije jedina strategija nezadovoljnih ovdje u prezentiranju argumenata SD pozivati se isključivo na moj slučaj. Mislim da time nećete puno postići. Kako sam onda ja uspio dokazati da sam oštećen? Ako nije bilo mog slučaja da se na njega pozovem?

Polako mi postaje žao što sam išta rekao. A konstantno protezanje ideje da je crno-bijelo ili frend ili prijetnja je smiješno. Probajte čitati smireno i s razumijevanjem a tako i temeljite svoje argumente. Prijetnje nije bilo prema SD, ne kako vi to mislite i doživljavate. Više ozbiljno pismo namjere s jasnim argumentima i planom postupanja.

Pametnom dosta.

Ovdje se nekolicina vas svađa i bori sa iluzijama svoje mašte. 

Dopisivao sam se ja s jednim forumašem ovdje u vezi pretplata za mobitele. Pa je tvrdio da je postigao fenomenalnu cijenu svojim pregovaračkim vještinama. Jasno, na upit da pošalje ugovor sa zatamnjenim osobnim podacima, odbio je to napraviti i još je osuo paljbu na mene zbog toga. Tako da, da - nisi trebao ništa pisati. Ako nisi spreman napisati detalje "prezentiranja svog slučaja" i "argumente", onda je bolje ne pisati ništa o tome. Pogledaj koliko si reakcija izazvao.

4 godine
neaktivan
gušterko kaže...

Ne znam da li vas ima koji su prednaručili konzole iz HG Spota ali stigla im je pošiljka, kažu nije velika i idu kronološkim redom po broju prednarudžbi pa ako vas ima nazovite da vidite da li ste u ovoj turi, toliko od mene .........

Da li znas kada su dobili? Bi li jos dobio poziv od njih ili? Zvao sam ih vec par puta do sada i uvik isto da ce me sami zvat cim dode neugodno mi ih je vise pilat a svakom logikom bi trebao biti na redu sada

6 godina
PLAYSTATION 5 - dostava

Kad si prednaručio u HG-u??

0 0 hvala 0
7 godina
protjeran
zelenapaprika kaže...

Dopisivao sam se ja s jednim forumašem ovdje u vezi pretplata za mobitele. Pa je tvrdio da je postigao fenomenalnu cijenu svojim pregovaračkim vještinama. Jasno, na upit da pošalje ugovor sa zatamnjenim osobnim podacima, odbio je to napraviti i još je osuo paljbu na mene zbog toga. Tako da, da - nisi trebao ništa pisati. Ako nisi spreman napisati detalje "prezentiranja svog slučaja" i "argumente", onda je bolje ne pisati ništa o tome. Pogledaj koliko si reakcija izazvao.

A tvoje mišljenje i gornje iskustvo su relevantni za ovu priču zbog?

Otkud misliš da mi ti i netko drugi ima pravo diktirati što i na kakav način trebam pisati?

Reakcije više govore o vama nego o meni. Tako i tvoja. Ponašate se kao da vam nešto dugujem i kao da postoji nekakav viši razlog da bih ja trebao ispunjavati vaše želje i ponašati se prema vašim kriterijima. 

Da se ljepše i normalnije ponašate puno više bi vam ljudi pomoglo svojim iskustvima i savjetima. Ovako kad navalite kao pirane na nekog većini ljudi se ne da gubiti vrijeme i živce.

Odrastite.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 19:25 (Maat).
4 godine
neaktivan
PLAYSTATION 5 - dostava

12.11. A zadnji put kad san ih zvao mi je reka da je dosad namireno sve do ja mislim 20.10.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 19:24 (Neocide021).

0 0 hvala 0
14 godina

Evo ako će pomoći šta 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 19:39 (gušterko).
5 godina
Maat kaže...
zelenapaprika kaže...

Otkud misliš da mi ti i netko drugi ima pravo diktirati što i na kakav način trebam pisati?

Reakcije više govore o vama nego o meni. Tako i tvoja. Ponašate se kao da vam nešto dugujem i kao da postoji nekakav viši razlog da bih ja trebao ispunjavati vaše želje i ponašati se prema vašim kriterijima. 

Da se ljepše i normalnije ponašate puno više bi vam ljudi pomoglo svojim iskustvima i savjetima. Ovako kad navalite kao pirane na nekog većini ljudi se ne da gubiti vrijeme i živce.

Odrastite.

Tvoje poruke su čista provokacija i ništa više. Stil pisanja ti je identičan tom tipu koji je pisao o mobilnim tarifama. Identičan. Nema nikakve razlike. Dno. 

4 godine
neaktivan
gušterko kaže...

Evo ako će pomoći šta 

Gdje im to pises? Neki mail ili? Pokusavam cjeli dan do glavnog broja u zgu nitko neodgovara

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 20:28 (Neocide021).
7 godina
protjeran
zelenapaprika kaže...
Maat kaže...
zelenapaprika kaže...

Odrastite.

Tvoje poruke su čista provokacija i ništa više. Stil pisanja ti je identičan tom tipu koji je pisao o mobilnim tarifama. Identičan. Nema nikakve razlike. Dno. 

Baš se čudim. Svijet i okolina ne postoje isključivo da bi tebi ugađali. Uopće me ne čudi da si dobivao iste komentare.

Specifična kombinacija neodgojenosti, netolerancije i razmaženosti koje posjeduješ nije previše originalna. Samim time ni reakcije okoline na tvoje ispade neće biti previše originalne.

Nego ajmo se vratiti na temu. Vi razmaženi si otvorite drugu pa se međusobno kljucajte.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 20:40 (Maat).
14 godina

To nije moja poruka jer sam ja nesretnik naručio sa Playgamea.si digitalnu još u 9. mjesecu i dobio kitu. Sad svim silama pokušavam ubosti negdje dalje ali baš i ne ide. Ovdje prenosim info kad dobijem jer dosta pratim situaciju i kod nas u trgovinama a bome i vani. 

Ovo je dopisivanje sa Facea od jednog dečka koji je to podijelio sa mojom malenkosti i ostatkom ekipe koja još uvijek nije dobila svoje konzole iz razno raznih trgovina. 

Mpj savjet ti je kontaktiraj ih preko Facea skužio sam da obično svi tamo najbrže odgovore a ako baš hoćeš mail info@hgshop.hr 

14 godina
PLAYSTATION 5 - dostava

Ja se nadam da će Svijet medija ispoštivati tu veljaču koju su mi rekli iako je digitalna verzija u pitanju... 

LP
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 godina
Maat kaže...

Baš se čudim. Svijet i okolina ne postoje isključivo da bi tebi ugađali. Uopće me ne čudi da si dobivao iste komentare.

Specifična kombinacija neodgojenosti, netolerancije i razmaženosti koje posjeduješ nije previše originalna. Samim time ni reakcije okoline na tvoje ispade neće biti previše originalne.

Nego ajmo se vratiti na temu. Vi razmaženi si otvorite drugu pa se međusobno kljucajte.

Ja se uopće ne čudim. Tvoje ponašanje je šablonsko i dječije. Nego hajdemo se vratiti na to kako naći frenda u trgovini koji će preko veze nabaviti PS5.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 21:56 (zelenapaprika).
4 godine
neaktivan
PLAYSTATION 5 - dostava

Zelenapaprika pa nades nekog random lika preko podrske SD-a i pozove ga na pivu (napomenes da ce dobiti kovertu s euricima) i eto najbolji frendovi istog trena. Ups, ipak nece upaliti jer birtije ne rade😂

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.2.2021 22:34 (Lilith90).

1 0 hvala 0
5 godina
Lilith90 kaže...

Zelenapaprika pa nades nekog random lika preko podrske SD-a i pozove ga na pivu (napomenes da ce dobiti kovertu s euricima) i eto najbolji frendovi istog trena. Ups, ipak nece upaliti jer birtije ne rade😂

Ta bi runda koštala jako puno. :-) I da birtije rade. Doći ćemo na red za PS5 ali je cijela priča pretužna. 

4 godine
neaktivan
PLAYSTATION 5 - dostava

Datumi koji se vrte po stranicama za veći europski restock su 18. - 22.2., iako svako malo 'kapne' negdje (Irska prije par dana, amazon.de itd.). Pojma nemam kojim putevima konzole dolaze na naše tržište, SD pretpostavljam direktno od Sonya bez puno postaja, a kako je korona i Sony je obećao do kraja fiskalne prodati više od 7 milijuna PS5, vjerojatno će ići na veće slanje još jednom. Indijski launch je ovaj mjesec također.

0 0 hvala 0
6 godina
protjeran

I dok si oni srede zalihe, papire, redosljed dosli smo do sredine ožujka 

Discord za BUG-ovce https://discord.gg/Yu9aTxk
4 godine
neaktivan
Bloodborne, tvoj surovi realizam odgovara patnji koju sam osjećao dok sam pokušavao srediti Vicar Ameliju.

Just end me, you beautiful beast.

Ovaj mjesec traje vječno, a tek prošla tri i sitno dana. Odoh na zoom.

1 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
bloodborne kaže...

I dok si oni srede zalihe, papire, redosljed dosli smo do sredine ožujka 

That's the spirit! Da nam je više ovakih pozitivaca :)

6 godina
neaktivan
PLAYSTATION 5 - dostava

Evo ovako, ponukan svime kaj se ovdje pisalo o pritiscima prema SD, jučer sam sastavio jedan mail koji nije ni malo bio ugodan, čak štoviše jako je neugodan i prije nekoliko minuta me kontaktirao, pretpostavljam, jedan od jačih ljudi u SD, koji mi je objasnio cijelu problematiku (ako čita ovo, a vjerujem da čita, još jednom isprika na mailu), a ja se Vama zahvaljujem nakon 4 mjeseca na prvom konkretnom odgovoru i vjerujem Vam sve kaj ste rekli. Uglavnom, mi koji smo 05 i 06.10.2020. naručili digitalne konzole ćemo ih i dobiti ovaj mjesec, sve prednarudžbe BR verzije će također sve do jedne biti isporučeno do kraja mjeseca. Ostatak digitalnih stiže u ožujku, reko je da su kontaktirali taj ostatak ljudi i da su neki zamjenili za BR, neki će čekat ožujak. Čovjek me zvao sa privatnog broja i također se ispričava na nastaloj situaciji, objasnio mi je grešku koju je SD napravila, ali o tome neću ovdje jer nema potrebe. Ispričali smo se lijepih 10-ak minuta i reko je, citiram, ako Vam ja sad kažem da ćete svoju konzolu dobiti do kraja mjeseca onda će tako i biti jer ću vam u protivnom platiti penale na vaš iznos. Nemam razloga ne vjerovati u navedene tvrdnje, tako da u zadnjem tjednu ovog mjeseca možete očekivati isporuku. Konzole im dolaze oko 17.02. i stvarno se nadam da ovoj trakavici uskoro dolazi kraj.

11 0 hvala 7
4 godine
neaktivan
Renato, hvala ti, mislim da nam je svima ovo trebalo.

5 0 hvala 2
4 godine
neaktivan
PLAYSTATION 5 - dostava

Evo iz hg spota kazu iduci tjedan imaju sav info a ja po poruci valjda sigurno dobijam :D

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan
Neocide021 kaže...

Evo iz hg spota kazu iduci tjedan imaju sav info a ja po poruci valjda sigurno dobijam :D

"valjda sigurno" hahaha svi mi valjda sigurno dobijamo ovaj mjesec. Sve su rekli a opet nista nisu rekli. Stalno slusamo iduci tjedan, iduci mjesec, iduci tjedan i tako u krug. Smjesno i zalosno. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice