PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.475.417
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
15 godina
Re: PlayStation 4
toxic kaže...

Ekipica,

kupio sam jos jedan 4k tv no ovaj puta s hdrom.

SAMSUNG

e sada on u sebi ima opciju hdr on i off

sto znaci da ja mogu i sadrzaj koji nije hdr prisiliti da bude priblizno tako..

no ako ga prebacim u game mod ne mogu i hdr+ imati ukljucen. okey surfao sam i kaze ovako :http://community.us.playstation.com/t5/Consoles-Peripherals/Samsung-HDR-mode-with-PS4-Pro/td-p/46040049

uglavnom na unchartedu mi automatski gore izbacio poruku hdr prepoznat itd..

sto je opcija auto motion?

auto motion kod samsunga je isto sto i motion flow kod sonya

PSN - darklydexter
11 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ili imam prestar TV ili nekaj radim krivo, ali meni na pocetku je ispalo da GTA 5 steka , kad ono na TV sam trebao iskljuciti taj Motion Plus i igra je radila odlicno.

Ovo mi je TV

http://icecat.us/p/samsung/ue46f6670/led-UE46F6670-19268789.html

Ocito ne znam opet nekaj namjestit, ali u Gaming modu mi za sad izgleda najbolje.

PSN - brdjanin85

0 0 hvala 0
14 godina
madafaka85 kaže...

Ili imam prestar TV ili nekaj radim krivo, ali meni na pocetku je ispalo da GTA 5 steka , kad ono na TV sam trebao iskljuciti taj Motion Plus i igra je radila odlicno.

Ovo mi je TV

http://icecat.us/p/samsung/ue46f6670/led-UE46F6670-19268789.html

Ocito ne znam opet nekaj namjestit, ali u Gaming modu mi za sad izgleda najbolje.

Motion Flow ima smisla ak ti je igra lockana na 30 FPS. Možda GTA radi na 60 pa je više štete nego koristi.

Ili Sony bolje odrađuje taj dio priče.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.3.2017 21:55 (Hexfire).
10 godina
neaktivan
PlayStation 4

ko igra hzd da je na pola igre ili još više?

CAUSE BABY I COULD BUILD A CASTLE OUT OF ALL THE BRICKS THEY THREW AT ME
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
4 godine im je trebalo da dopuste vanjske HDD-ove za PS4 kao pohranu za igre.Bravo Sony !

0 0 hvala 0
14 godina
16 godina
neaktivan
PlayStation 4

evo upravo se instalirao update,ali imam jedan problem spajam se preko wirellesa i sad mi nece spojit na net poslije updatea,kaze da je password netocan a ja znam da je tocan od wirellesa,kak da to rijesim?

EUNE LOL: frenkySTYLE
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ryder007 kaže...

evo upravo se instalirao update,ali imam jedan problem spajam se preko wirellesa i sad mi nece spojit na net poslije updatea,kaze da je password netocan a ja znam da je tocan od wirellesa,kak da to rijesim?

To se meni zna desiti i bez tog novog azuriranja. Samo odes back i ponovo kliknes sa istom sifrom na login i proradi, ocito neki bug od ranije koji jos nisu rijesili.

17 godina
4mal kaže...

da ali je slika masu bolja pogotov uz neki bjesni 4k HDR

Npr?

17 godina
PlayStation 4

samsungovi shud-ovi 

panasomic dx serija etc...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

samsungovi shud-ovi 

Teško je reći koji je bolji jer svaki proizvođač ima neke bolje i lošije strane.

Samsung ima bolju "sirovu" sliku od Sonya jer ima jaču svjetlost, pa HDR izgleda efektnije. To govorim za usporedbu KS7000 naspram XD80.

Ovi najskuplji Sony TV-i imaju istu ili jaču svjetlost od Samsunga.

Sony ima daleko najbolju interpolaciju u 60 FPS.

LG OLED- imaju najbolju crnu i najbolje boje, ali ih ubija visok input lag itd.

Evo jedan dobar komentar sa NeoGAFa od čovjeka koji ima i Samsung i Sony.

LINK

Sorry na OT.

PSN - DeniZg80
16 godina
neaktivan
arnes_king kaže...
Ryder007 kaže...

To se meni zna desiti i bez tog novog azuriranja. Samo odes back i ponovo kliknes sa istom sifrom na login i proradi, ocito neki bug od ranije koji jos nisu rijesili.

nije pomoglo,probao sam i vratit da deafult postavke,negdje sam naletio da bi to trebalo pomoc ali nije

17 godina
4mal kaže...

samsungovi shud-ovi 

Ova telka može parirat samsungovim suhd serijama.. LG 49UH7707..

Ima stvarni HDR i naravno to bi bila i čak najjeftinija telka koja ima stvarni hdr..

Za nekaj malo više od 7tkn, dobiješ odličnu telku sa niskim input lagom ko rođen za PS4:D

Jedina telka u tom cjenovnom rangu od Sonija koja mi je zapala za oko je, 43xd8305, samo ne znam koji mu je input lag, a i dost su je nahvalili okolo, pogotovo po pitanju prikaza slike..

U kombinaciji sa PS4pro vjerujem da bi bilo jako dobro..

17 godina
PlayStation 4

PS4 4.50 is available ;-)

chekirajte, ja sam an jobu pa nemrem.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...

Ova telka može parirat samsungovim suhd serijama.. LG 49UH7707..

Ima stvarni HDR i naravno to bi bila i čak najjeftinija telka koja ima stvarni hdr..

Najjeftinija telka sa 10 bit HDRom je Sony 43XD80xx.

PSN - DeniZg80
13 godina
protjeran
PlayStation 4

A moze li meni kao laiku neko objasniti kako stvarni i nestvarni i kada budem kupovao novi TV a planiram 4K HDR (ne jos ali eto kad ispadne prilika), kako da znam da li je stvarni ili ne?

Takodjer sta je bitno gledati opcenito kod TV-a koji bih koristio za TV (manje bitan kvalitet) i za gejming (gdje mi je bitno) ali ne bih neki ultra skupi TV nego neki medju jeftinijim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
arnes_king kaže...

A moze li meni kao laiku neko objasniti kako stvarni i nestvarni i kada budem kupovao novi TV a planiram 4K HDR (ne jos ali eto kad ispadne prilika), kako da znam da li je stvarni ili ne?

Takodjer sta je bitno gledati opcenito kod TV-a koji bih koristio za TV (manje bitan kvalitet) i za gejming (gdje mi je bitno) ali ne bih neki ultra skupi TV nego neki medju jeftinijim?

Želiš TV koji ima niski input lag i 10 bit HDR.

Input lag pogledaš ovdje, a 10 bit HDR imaju modeli svih proizvođača (Sony, Samsung, LG) koji počinju sa brojem 7 ili većim.

Sony ima i super 60 fps interpolaciju, ali to je više kao šlag na tortu. Većina ljudi to ne kuži ili ne koristi.

PSN - DeniZg80
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 14:23 (DeniZg).
17 godina
arnes_king kaže...

ja sam ti jucer uzeo 40" samsung 4k hdr premium (hdr 10)(23ms input lag) cca 3700 kn, doma imam i 4k 49" bez hdra

pa ti javim dojmove kroz par dana za ovog samsunga. na prvu koliko sam vidio slika me se dojmila.. no cekam da me prode hype pa ti javim realno stanje

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 15:42 (toxic).
12 godina
toxic kaže...
arnes_king kaže...

ja sam ti jucer uzeo 40" samsung 4k hdr premium (hdr 10)(23ms input lag) cca 3700 kn, doma imam i 4k 49" bez hdra

pa ti javim dojmove kroz par dana za ovog samsunga. na prvu koliko sam vidio slika me se dojmila.. no cekam da me prode hype pa ti javim realno stanje

Ako misliš na KU6072 koji si spomenuo, taj TV ti nema 10 bit HDR.

Čak ni jači Samsung modeli serije 6 ga nemaju.

Super je to TV, ali nema full HDR hebiga, just sayin'.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
17 godina
DeniZg kaže...
toxic kaže...
arnes_king kaže...

Ako misliš na KU6072 koji si spomenuo, taj TV ti nema 10 bit HDR.

Čak ni jači Samsung modeli serije 6 ga nemaju.

Super je to TV, ali nema full HDR hebiga, just sayin'.

Ma razlike nisu neke ogromne izmedu 8bit i 10 bit ako se ne varam tesko ih ko primjeti i to 99.9% moraju biti ogromni ekrani.

Sto ne postoji i 16bit? Negdje sam citao da ovaj HDR kojeg ps4 pro daje takoder nije pravi ..

a sto ocekivati :) tv kosta 3600-800 kn..

input lag je predobar s obzirom na sve.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 16:23 (toxic).
13 godina
protjeran
PlayStation 4

Eh raja hvala vam puno na savjetima, nisam vala sto se tice ovih novih tehnologija TV nikako u toku pa da znam bar neke osnove kada dodje vrijeme da mijenjam svoj.

Najgore mi je sto kada zamijenim TV tad cu sigurno gledati da zamijenim i PS4 za PS4 pro tako da ce biti uvala :D

Trenutno koristim neki Vivax Full HD 42 inca i znam da je totalno los naspram drugih nekih marki ali eto ja sam zadovoljan i na njemu gejmam sa zadovoljstvom, ali bih volio iduci put kad budem kupovao da kupim nesto bolje i da mi duze traje.

Trenutno svakako PS4 nosam stalno te ga uvijek koristimo negdje drugo, zavisi kod koga se kuci uvalimo tako da nam sve varira.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
PlayStation 4

PS VR i Blu ray 3D imaju smilsa !

ovako istovremeno se moze gledat na telki standarno 3D

i preko PSVR (efekat gledanja 3D filma u kinu bez interpolacije)

sto je super jer sad imamo 2 solucije

malo manje ostru sliku bez interpolacije u VR-u 

ili ostru sa na telki 

milsim da ce sad ekipa koja je odbacila 3D BD kao tehnologiju

pocet opet nabavljat 3D BD-e , jer sad imaju jos vise smisla 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

Ma razlike nisu neke ogromne izmedu 8bit i 10 bit ako se ne varam tesko ih ko primjeti i to 99.9% moraju biti ogromni ekrani.

Sto ne postoji i 16bit? Negdje sam citao da ovaj HDR kojeg ps4 pro daje takoder nije pravi ..

a sto ocekivati :) tv kosta 3600-800 kn..

input lag je predobar s obzirom na sve.

Ha gle, 8 bita nije puno.... to je 256 nijansi jedne od RGB komponenti. To je 16 milijuna boja, ali istovremeno to je samo 256 nijansi sive boje.

Kod 10 bita to je 1024 nijanse sive boje, a to je dosta više.

Opet, to što se koristi 10bita za pojedini subpixel samo u teoriji znači bolju kvalitetu. Treba i panel biti kvalitetan, ne samo broj bitova.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
13 godina
DeniZg kaže...

Teško je reći koji je bolji jer svaki proizvođač ima neke bolje i lošije strane.

Samsung ima bolju "sirovu" sliku od Sonya jer ima jaču svjetlost, pa HDR izgleda efektnije. To govorim za usporedbu KS7000 naspram XD80.

Ovi najskuplji Sony TV-i imaju istu ili jaču svjetlost od Samsunga.

Sony ima daleko najbolju interpolaciju u 60 FPS.

LG OLED- imaju najbolju crnu i najbolje boje, ali ih ubija visok input lag itd.

Evo jedan dobar komentar sa NeoGAFa od čovjeka koji ima i Samsung i Sony.

LINK

Sorry na OT.

Ja bih još dodao da Sony tradicionalno ima jako dobar upscale sadržaja niske rezolucije na višu (SD u 1080p, SD u 4K ili 1080p u 4K). Znao sam viđati skupih televizora drugih proizvođača kod kojih je upscale kriminalno loš.

16 godina
neaktivan
PlayStation 4

mi moze tko reci zasto se nemogu spojit na wifi na ps4,jutros radilo normalno,i dosao update,skinuo ga i instalirao plejka se restartala i od onda nemogu se spojit na wifi kaze da mi je password netocan,a probao barem 50 puta i uvijek upisem tocan password,cak sam provjeravao i na drugim uredajima se spojit i oni se spajaju normalno i rade izbaci mi error 31297-2,probao sam restore deafult settings i ostale savjete sto sam nasao na netu ali nista nije pomoglo,da kontaktiram sony ili mi moze ovdje netko pomoc?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ryder007 kaže...

mi moze tko reci zasto se nemogu spojit na wifi na ps4,jutros radilo normalno,i dosao update,skinuo ga i instalirao plejka se restartala i od onda nemogu se spojit na wifi kaze da mi je password netocan,a probao barem 50 puta i uvijek upisem tocan password,cak sam provjeravao i na drugim uredajima se spojit i oni se spajaju normalno i rade izbaci mi error 31297-2,probao sam restore deafult settings i ostale savjete sto sam nasao na netu ali nista nije pomoglo,da kontaktiram sony ili mi moze ovdje netko pomoc?

Iskreno nemam pojma, ja sam isto napravio update i sve radi bez greske...

vjerojatno si probao reset rutera? Il da ti provider resetira u centrali? 

Edit: probaj napravit ovako kako je opisano na fotki

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 18:36 (Spike1983).
15 godina
4mal kaže...

PS VR i Blu ray 3D imaju smilsa !

ovako istovremeno se moze gledat na telki standarno 3D

i preko PSVR (efekat gledanja 3D filma u kinu bez interpolacije)

sto je super jer sad imamo 2 solucije

malo manje ostru sliku bez interpolacije u VR-u 

ili ostru sa na telki 

milsim da ce sad ekipa koja je odbacila 3D BD kao tehnologiju

pocet opet nabavljat 3D BD-e , jer sad imaju jos vise smisla 

Popravili su kvalitetu prikaza u cinema modeu ali to i dalje nije ostro kao na tvu. Sto je i razumljivo, zbog rezolucije psvr headseta. Nikad nece biti blizu.

3d efekt je dobar. 

PSN - darklydexter
17 godina
PlayStation 4

i nema black bars jer smo u vr okruzenju sto se isto cijeni

dosta smo toga dobili za vr ;-)

kaj se tice boosta isto dobro radi npr infamous ss ;-)

a sam ps je brzi, pogotovo kod multi taska.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.3.2017 20:41 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
PlayStation 4

Izgleda da je sučelje napokon fluidno na običnom PS4, nema više onih mikrotrzaja, sve leti.

Moj PC  
2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice