TVZ-Informatika

poruka: 1.272
|
čitano: 541.636
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

zna li netko kada počinje nastava za 1.god elo

sada sam se prijavio na studomat i napisao lozinku, onda odem na moj.tvz.hr i nemogu se prijaviti sa korisničkom oznakom (koju sam dobio na onom papiru) i lozinkom koju sam postavio na studomat, pa jel zna netko kako se prijaviti na taj moj.tvz i jeli se tamo vidi raspored ?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: TVZ-Informatika
markec54321 kaže...

zna li netko kada počinje nastava za 1.god elo

sada sam se prijavio na studomat i napisao lozinku, onda odem na moj.tvz.hr i nemogu se prijaviti sa korisničkom oznakom (koju sam dobio na onom papiru) i lozinkom koju sam postavio na studomat, pa jel zna netko kako se prijaviti na taj moj.tvz i jeli se tamo vidi raspored ?

za elo počinje 29.9. 

na moj.tvz prvo odeš na resetiraj lozinku te tamo riješiš to preko šifre sa studomata (dakle sa ISVU korisničkim imenom) pa si onda tek kad uđeš preko toga sam postavljaš lozinku za moj.tvz, webmail i ostale tvz elektroničke usluge.

Edit: kolega, ako budete trebali neke materijale za kolegije javite se preko privatne poruke ili ako vas bude zanimalo nesto vezano uz prof koje imate (prema ovome koliko sam vidio vi ste b grupa pa bih mogao malo više znati o određenim profesorima na faksu barem za tu grupu jer sam i ja bio ta grupa, te ću biti za OE1 i OE2 najvjerojatnije kao ponavljač)

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2014 18:29 (midzan21).
15 godina
neaktivan
kobrax35 kaže...

Jeli moguće da je ovo sav raspored za nas koji smo upisali informatiku? Pitam, jer sam u srednjoj imao duplo više sati.

I još me zanima ovo. Vidim predavanja su sve do veljače i onda su ispiti, može li se do veljače riješiti sve preko kolokvija pa da ne moram na ispite?

Da,to je za sada cijeli raspored,ali dobiti ćeš i vježbe za svaki predmet još naknadno,to će ti se popuniti...Nadaj se da ti raspored neće izgledati kao švicarski sir...To dali ćeš imati kolokvije ovisi o pojedinom profesoru i to ti se iz godine u godinu mijenja,ali pravilo je da 90% profesora imaju kolokvije.Od predmeta iz prvog semestra,sjećam se da Računalna tipografija i Uvod u xhtml i css nemaju kolokvije.Inače moj savjet ti je da je uvijek sve 10x bolje riješiti preko kolokvija.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...
kobrax35 kaže...

Jeli moguće da je ovo sav raspored za nas koji smo upisali informatiku? Pitam, jer sam u srednjoj imao duplo više sati.

I još me zanima ovo. Vidim predavanja su sve do veljače i onda su ispiti, može li se do veljače riješiti sve preko kolokvija pa da ne moram na ispite?

Da,to je za sada cijeli raspored,ali dobiti ćeš i vježbe za svaki predmet još naknadno,to će ti se popuniti...Nadaj se da ti raspored neće izgledati kao švicarski sir...To dali ćeš imati kolokvije ovisi o pojedinom profesoru i to ti se iz godine u godinu mijenja,ali pravilo je da 90% profesora imaju kolokvije.Od predmeta iz prvog semestra,sjećam se da Računalna tipografija i Uvod u xhtml i css nemaju kolokvije.Inače moj savjet ti je da je uvijek sve 10x bolje riješiti preko kolokvija.

I po ovome koliko sam vidio, fali mu Fizika koja im je jedan od obaveznih predmeta... I da, najbolje je riješiti se kolegija preko kolokvija, na isptima često zna biti jao meni što mi je ovo trebalo (barem na elo)

15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Fizika je premještena u 2. semestar,a u prvi im je stavljen Html i css...

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Fizika je premještena u 2. semestar,a u prvi im je stavljen Html i css...

hah slično kao i na elo - kirt smjeru ... premjestili su programiranje iz 3. semestra u 4. pa je zato uvod u mrezne iz 4. sem. prebacen u 3. ... zbilja tvz...

edit: tipfeler sa semestrima :P ista je godina samo je markec morao fulati :P

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 2:31 (midzan21).
10 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Hvala svima.

Znači ja dolazim u pon u 16h na tu tipografiju? Nema nikakvog uvodnog predavanja ili nešto slično?

I još me zanima gdje dobivamo indeks i ikiscu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Index/xicu podizete u referadi. Za informatiku je sada ona na Vrbiku (od 19.7), dok je Mehatroniku(nije provjereno), računarstvo (nije provjereno) i elektrotehniku (bilo i ostaje tako do daljnjega) u Voltinom, Konavoska 2. Najbolje je to otići preuzeti u doba kad radi referada (ako nemas xicu pitaj nekog da ti vidi kad radi referada na moj.tvz.hr )

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
midzan21 kaže...

Index/xicu podizete u referadi. Za informatiku je sada ona na Vrbiku (od 19.7), dok je Mehatroniku(nije provjereno), računarstvo (nije provjereno) i elektrotehniku (bilo i ostaje tako do daljnjega) u Voltinom, Konavoska 2. Najbolje je to otići preuzeti u doba kad radi referada (ako nemas xicu pitaj nekog da ti vidi kad radi referada na moj.tvz.hr )

Može i sam vidjet kad radi referada sa gost računom pod Nastava -> Studentska referada s tim da treba prvo izabrat studij:

user: gost@tvz.hr

pass: gost

Fortune favours the brave
17 godina
kobrax35 kaže...

Hvala svima.

Znači ja dolazim u pon u 16h na tu tipografiju? Nema nikakvog uvodnog predavanja ili nešto slično?

I još me zanima gdje dobivamo indeks i ikiscu?

"Nastupno predavanje za Stručni studij informatike će se održati u ponedjeljak 29.09.2014 u 16h , dvorana A FSB (umjesto predmeta Računalna tipografija). Molim sve studente prve godine i prijelaznike upisane u ak.god 2014/15 da prisustvuju navedenom predavanju. Sva nastava prije ili poslije toga predavanja se normalno odvija po rasporedu."

13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Oce nama oni tamo prvi dan objasnit terminologiju? Ja neznam ni sta je kolokvij ni semestar ni kako to ide na faksu sve skupa, uopce mi nije jasan sistem rada.

Battlelog: gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Volvox kaže...

Oce nama oni tamo prvi dan objasnit terminologiju? Ja neznam ni sta je kolokvij ni semestar ni kako to ide na faksu sve skupa, uopce mi nije jasan sistem rada.

Mislim da bi trebali (ne sjećam se baš što su rekli na mom uvodnom, ali, bio bi red da pojasne sve te stvari).

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 12:36 (denix).
15 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Kolegij=predmet

Kolokvij ti je međuispit...On se održava unutar vremena nastave.Obično ih ima od 1-3.Ako položiš sve kolokvije i dobiš uvjete za potpis nemoraš na ispit i prošao si kolegij.

Uvjeti za potpis-Uvjeti koje moraš ostvariti tijekom nastave da bi mogao položiti kolegij.Ako te uvjete ne ostvariš nemožeš izaći na ispit,rezultati sa kolokvija ti se brišu i automatski padaš predmet.Obično su ti ti uvjeti takvi da moraš imati 90% prisutnosti na laboratorijskim vježbama.Međutim nekada zna biti i prisutnost na predavanjima,neki seminar ili određen broj bodova koji skupljaš tijekom nastave...

Semestar ti je vremenski slična stvar polugodištu,ali formalno je sličnija 'razredu' jer svaki kolegij traje jedan semestar i na kraju dobiš ocjenu.Akademska godina je u biti čista formalnost koja se sastoji od 2 semestra.

ECTS bodovi...Bodovi koje trebaš sakupljati polaganjem kolegija.U svakoj akademskoj godini ih moraš sakupiti barem 55 ako ne želiš plaćati školarinu slijedeće akademske godine.Inače bi kolegiji koji su teži trebali imati veći broj ects-a a oni koji su lakši manji broj,ali to na TVZ-u jednostavno nije istina.Inače ects-i su eruopski standard i ti bodovi ti se priznaju u cijeloj europi.

Erasmus-program studentske razmjene-NAJBOLJA STVAR IKADA.

Od kolegija koje ćeš imati na prvom semestru najteži je vjerojatno UHC,on je vjerojatno i najteži na cijelom studiju.Također,primi se programiranja.Na drugom semestru je vrlo teška Fizika,ali je Građa digitalnih sklopova drugi najteži predmet na studiju...

Koji smjer planiraš uzeti?

Informatički dizajn ti je baš to,dizajn...

Elektroničko poslovanje se bavi većinom programiranjem i wb developmentom...

Organizacija ima nešto programiranja ali te većinom priprema da budeš administrator mreža,baza,sustava...( to je smjer koji sam ja imao )

Inače,jedan savjet,namjesti si um na to da je na faksu sve drugačije nego što je na srednjoj školi/gimnaziji.Ako budeš došao otvorenog uma,unatoč svim teškoćama studiranje bi ti moglo biti najbolje vrijeme u životu.

p.s. sva sreća da mi je otac profesor na drugom faksu pa sam to već otprilike sve znao...

16 godina

Nema onog frajera koji je drzao Uvod u (X)HTML i CSS vise, preuzela je predmet Sanja Duk skup s Romanom.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
15 godina
neaktivan
Ante kaže...

Nema onog frajera koji je drzao Uvod u (X)HTML i CSS vise, preuzela je predmet Sanja Duk skup s Romanom.

Nema ti to veze,ona je njemu godinama bila asistentica i prilično sam siguran da će sve radit na isti način,čak i da će uzeti ispite od njega.Tj. ako ne uspijete napravit 500-700 linija koda koji radi u sat i pol biti ćete u problemima.

Ja bi se svejedno pazio.Ali inače sam na tom predmetu stvarno puno naučio.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 14:32 (g12356).
12 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Svima ce im biti lakse cim nema Stojanova vise, Sanja i Roman su ok i brijem da ih nece zbog gluposti zajebavat kak je ovaj znal

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Čuj,opet,ako će morati 500-700 linija koda koji donekle radi napravit na ispitu,neće biti lagano...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Koliko je teško kolokvirati sve predmete na informatici? I kad otprilike budu kolokviji?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Hvala ti na opširnom odgovoru :) Ma ja sam na mehatronici, al vidim da je ova tema najaktivnija u vezi tvz-a, pa sam rade tu pitao :)

Battlelog: gjurki
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
kobrax35 kaže...

Koliko je teško kolokvirati sve predmete na informatici? I kad otprilike budu kolokviji?

Odprilike u svakom semestru imas barem jedan "tezi" kolegij

1. Tipografija / Uvod u HTML i CSS

2. Građa digitalnih sklopova - barem dok je prije bio jedan profesor koji ni sam nije znao kaj predaje, glavno da na zavrsnom ispitu imas ispisano 2 papira, a nije vazno kaj pise...

3. Objektno 1

4. Jezik i racunalo - dok je bio Stojanov, sad kak ce biti s ovo dvoje tko zna... PWA je odlican izborni predmet za skupljanje dodatnih ECTS-a... Baze nisu teske ak ih radis barem 2-3 sata svaki tjedan

5. Napredne baze - tesko ako si jedva polozio baze, ista stvar, samo radit doma po par sati tjedno i ide bez problema

6. administriranje i poslovanje mrezama racunala - nije pretjerano tesko, al Širanović je spominjal da ce uvoditi obavezne usmene jer do sad ekipa prolazi koja ne zna ni za 1, a kamoli za više, tak da bi to moglo postati malo kompliciranije nego do sada

15 godina
neaktivan
kobrax35 kaže...

Mislim da je u mojoj generaciji to uspjelo dvjema osobama...Moguće da je uspjelo više osoba,ali samo sam za dvije osobe relativno siguran.

Većina kolokvija su krajem 11. mjeseca prvi kolokviji i pred kraj nastave drugi kolokviji,znači kraj prvog mjeseca...Ako pretpostavimo da ima 2 kolokvija,ako ima neki drugi broj kolokvija onda može biti sve...

16 godina
g12356 kaže...
Ante kaže...

Nema ti to veze,ona je njemu godinama bila asistentica i prilično sam siguran da će sve radit na isti način,čak i da će uzeti ispite od njega.Tj. ako ne uspijete napravit 500-700 linija koda koji radi u sat i pol biti ćete u problemima.

Ja bi se svejedno pazio.Ali inače sam na tom predmetu stvarno puno naučio.

Razgovarao sam s Romanom i on se doslovce divio Stojanovom nacinu rada. Sanja i on su otezali UWT na racunarstvu i najvjerojatnije ca ga sljedece godine podic za jos jednu razinu gore. U usporedbi s proslom godinom puno se vise trebalo obraditi i uzasno je malo vremena za napraviti sve ako se ne pripremis doma.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.9.2014 23:12 (Ante).
10 godina
neaktivan
Mehatronika

Jel ima ko online da je sad prva godina mehatronike,

propustio sam ono uvodno predavanje pa sad nemam pojma o ničemu di šta treba i kad.?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Šta je s tjelesnim? Nisam bio na uvodnom predavanju iz tjelenog, može li mi neko objasniti kad se to prijavljuje i kako?

0 0 hvala 0
14 godina
TVZ-Informatika

Pozdrav ekipa..

Završavam 4.računalstva..

Planiram na TVZ no trebao bi birati između Računalstva ili Informatike,koje od tog dvojeg bi bilo bolje? i traženije..

Dali boravite u učeničkom domu?(kolko košta,kakav je,kakava su pravila?) ili u stanu?

Kolko je najniži bodovni prag za upis,te kako uopče izračunati bodove na temelju srednje šk?

Hvala!

Samsung Galaxy S5
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
TVZ-Informatika

@Razor ovisi ćime se želiš baviti u životu

http://www.tvz.hr/studiji/strucni-studij-racunarstva/

http://www.tvz.hr/studiji/strucni-studij-informatike/

Vidi smjerove pa odluci više manje

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Pozdrav ekipa..

Završavam 4.računalstva..

Planiram na TVZ no trebao bi birati između Računalstva ili Informatike,koje od tog dvojeg bi bilo bolje? i traženije..

Dali boravite u učeničkom domu?(kolko košta,kakav je,kakava su pravila?) ili u stanu?

Kolko je najniži bodovni prag za upis,te kako uopče izračunati bodove na temelju srednje šk?

Hvala!

Kakvi su trendovi posljednjih godina,očekujem da će tvojoj generaciji biti minimalan broj bodova,tj. zadnja osoba na listi sa oko 610 bodova.

14 godina
TVZ-Informatika

Upisao budem jedno i drugo pa u što upadnem..

Imaju li studenti kakve skripte od prošlih studenata?

Jel se smije/treba nositi laptop na satove?

Cura pretpostavljam na TVZ-u baš i nema?

Samsung Galaxy S5
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Upisao budem jedno i drugo pa u što upadnem..

Imaju li studenti kakve skripte od prošlih studenata?

Jel se smije/treba nositi laptop na satove?

Cura pretpostavljam na TVZ-u baš i nema?

Smiješ nositi laptope osim ako nije napomenuto da nesmiješ.Meni je to toliko ušlo u naviku da sam čak jedno vrijeme na matematiku nosio laptop XD...

Skripti ima.

Cura,na nas dvjesto mi smo ih nabrojali oko 10.

14 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Eeej ljudi jel mi može netko reći je li lakše završiti smjer informatika ili računalstvo i gdje ima manje programiranja? Isplati li se uopće upisati na TVZ zato što je veleučilište, makar je teško naći posao u Hr i sa sveučilištem?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice