Koji "tečaj" izabrati za odlazak u SAD?

poruka: 77
|
čitano: 19.260
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Koji "tečaj" izabrati za odlazak u SAD?

Firma mora garantirati za teba tako da oni plate troškove, sudske ili manipulativne, oko $100 000 da bi dobio social security number bez kojeg ne možeš dobit posao. Nadalje, trebaju biti jako zainteresirani za tebe i neophodan za njihovo poslovanje. Kako su ti gore  već napisali, ako nisi dr.sc., nemaš što tražiti... Danas je takvo stanje kod njih nažalost. Mislim, možeš probati uć na turističku vizu, ali tebi je izričito zabranjeno traženje posla tamo.

Savjet, odi oženi amerikanku i ostani - to je najlakše, možda i jedini način!

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2009 23:16 (D4RKL1NG).
16 godina
neaktivan
dado80 kaže...

Evo da ne odgovaram svima pojedinačno ovako je preglednije.Imam kombinaciju za otići preko bare ali samo privrmeneno znači nije zelena karta-turizam..pa bi tamo malo pronjuško taj informatički sektor jer to je ono što me jedino zanima..nemam nikakvih prethodnih škola u tome-prirodoslovac sam po naobrazbi :D znači stvarno bi htio otići u USA ali ne zbog para niti zbog ne znam čega već zato što to želim..oduvijek ja "brijem" na to. Sviđa mi se kultura,jezik,ma sve! E sad aj ti objasni amerima da želiš doprinosit gore a ne prodavat zjake ;)

I sad..prvo znam da je informatika ono što se uvijek traži i više-manje je jednaka svagdje na svijetu za razliku recimo od ekonomije,medicine i prava.

Drugo zanima me koju naobrazbu oni cijene a da nije fakultet jer to mi se neda .Interesira me administracija mreža.

Treće čitam na ambasadi vrste viza..i da dobiš vizu mora firma neka iz USA garantirat za tebe?Mislim kako da ja uopće njih kontaktiram..i koga..i kada...i bla!

Bemti teško je ovo Neodlučan

PoZz dado.. Vidim da stvarno želiš u famoznu ameriku, ali ne kužim točno zašto? Kakav jezik i kultura u americi? i isto kao što se ti sad možda diviš americi, tako se i oni dive nama europljanima.. po mom mišljenju bi mogao dobro radit u hrvatskoj, a da ne govorim tek u nekoj europskoj državi..

I ne mogu ne primjetit da si napisao da ti se ne da na fakultet.. Tu ne znam šta da kažem.. Ja sam sad tek 1. razred elektrotehničke škole, i ne razumijem o kakvim točno certifikatima pričate, ali znam da bez fakulteta nećeš daleko.. ja naime nakon srednje planiram na FER i cilj mi je dogurat barem do 5. godine, odnosno magistrirat.. Definitivno neće bit lako, al eto to ću postić milom ili silom.. Nema druge.. I onda posao dolazi sam od sebe.. A do tada nemam namjeru zaposlit se, a kamoli sanjat o nekoj americi..

Stvarno sorry al eto ja se u potpunosti ne slažem s tobom..

Tako da bolje razmisli šta želiš i dal je to uopće ostvarivo.. 

Al eto sretno akoe amerika to što želiš.. sutra mie ujutro smjena pa eto idem.. pozZ

01000010 01110010 01111000
17 godina
dado80 kaže...

Evo da ne odgovaram svima pojedinačno ovako je preglednije.Imam kombinaciju za otići preko bare ali samo privrmeneno znači nije zelena karta-turizam..pa bi tamo malo pronjuško taj informatički sektor jer to je ono što me jedino zanima..nemam nikakvih prethodnih škola u tome-prirodoslovac sam po naobrazbi :D znači stvarno bi htio otići u USA ali ne zbog para niti zbog ne znam čega već zato što to želim..oduvijek ja "brijem" na to. Sviđa mi se kultura,jezik,ma sve! E sad aj ti objasni amerima da želiš doprinosit gore a ne prodavat zjake ;)

I sad..prvo znam da je informatika ono što se uvijek traži i više-manje je jednaka svagdje na svijetu za razliku recimo od ekonomije,medicine i prava.

Drugo zanima me koju naobrazbu oni cijene a da nije fakultet jer to mi se neda .Interesira me administracija mreža.

Treće čitam na ambasadi vrste viza..i da dobiš vizu mora firma neka iz USA garantirat za tebe?Mislim kako da ja uopće njih kontaktiram..i koga..i kada...i bla!

Reci da se salis. Ne znam uopce sto bi ti rekao.

16 godina
neaktivan
dado80 kaže...

Lol, decko, ja ti kazem kratko i jasno - odustani od US-a. N E M A    T E O R I J E.

Ispricat cu ti sad na dugacko:

od svoje srednje skole sam pokusavao otici u US, prvo na fax a onda fax i posao, pa na kraju samo posao. To je ni manje ni vise nego circa 5-6 godina truda.

Prvo, ako nemas nacina doci gore i pricati s ikakvim potencijalnim sponzorom oci u oci - zaboravi.

Drugo, ako imas, onda ti sanse nesto rastu. Prvo i osnovno, ako ti je vec cilj biti gore, onda ciljaj skolovanje jer je puno jednostavnije upisati se na fax nego dobiti posao; potonje je skoro nemoguce ako vec nisi US ili kako je netko rekao, istaknuta i svijetski poznata licnost.

Trece, otici vani nije samo med i mlijeko, na balkanu se puno melje o tome kako sve ostale zemlje rade po 2-3 sata dnevno i beru novac sa stabla - to nema veze s istinom. Svugdje ima poreza, svugdje ima cupanja s novcima, u US je jos uzas jer imaju 100% privatni zdravstveni sektor - sto znaci, ako ti treba rentgen pluca, spremi se platiti circa 1500$ za jedan sken. Jedino sto dobijes odlaskom iz hrvatske, su OPCIJE. Ako si sposoban, izborit ces se za puno bolji zivot, ali ako nisi potonut ces i biti prosjak. To je _definitivna_ istina.

Cetvrto, ciljas na informatiku: jesi li svjestan da samo u hrvatskoj postoji gomila ljudi koja ima iste pretenzije kao i ti, i koji na tome rade vec puno puno duze? Ja ih osobno poznajem najmanje 10ak, i to su ljudi sa 30-40 godina, sa pozamasnim radnim iskustvom i direktorskim notama na svojim zivotopisima, sa prijateljima i rodbinom u US, i opet ne ide.

Znam da te obeshrabrujem, ali stavi si pamet u glavu i slusaj me: _odustani_ od toga jer je to vrijeme protraceno uludo.

Usmjeri se na neku drugu zemlju i ciljaj na US postupno, puno puno je lakse kad imas vec nekoliko viza ili permanentnih radnih dozvola u putovnici, i kad imas iskustvo u nekim vecim, svijetski poznatim kompanijama, gdje ce tvoj shef ili CEO garantirati za tebe u tvojoj novoj kompaniji.

Netko je spomenuo Australiju: zaboravi na to iste sekunde. Australijski imigracijski zakoni su jos strozi od US, samo je Australija vrlo tiha zemlja pa se o tome ne prica.

A sad savjeti:

Odlican prvi korak bi mogla biti Italija, Njemacka ili eventualno neka skandinavska zemlja - Svedska je jako OK oko 'uvoza' balkanaca, Finska bi mogla biti potencijalna meta, a i Danska. Tu je i Engleska. Sve one nemaju veze s balkanskim mitovima o spavanju na zlatu, sve one imaju ogromne poreze i ogromne troskove zivota, ali kako sam vec rekao pruzaju opcije.

Takodjer ti savjetujem da se opet orijentiras na skolu, jer ce ti biti _bilijun_ puta lakse ubosti fax nego posao. Ogroman problem u vecini ostalih zemalja ce ti takodjer biti jezik, ali postoje faxevi koji predaju na engleskom, dapace, u Italiji postoji jedan US fakultet i predaje se na engleskom, pa ako tamo uletis mogao bis mozda nekako 'prebjeci' u US.

Nije me volja opisivati vlastito iskustvo, da ne nabrajam koliko je trnovito bilo, ali savjeti koje sam ti dao su iz iskustva i funkcioniraju.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.9.2009 13:08 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
C3PO kaže...

I ne mogu ne primjetit da si napisao da ti se ne da na fakultet.. Tu ne znam šta da kažem.. Ja sam sad tek 1. razred elektrotehničke škole, i ne razumijem o kakvim točno certifikatima pričate, ali znam da bez fakulteta nećeš daleko.. ja naime nakon srednje planiram na FER i cilj mi je dogurat barem do 5. godine, odnosno magistrirat.. Definitivno neće bit lako, al eto to ću postić milom ili silom.. Nema druge.. I onda posao dolazi sam od sebe.. A do tada nemam namjeru zaposlit se, a kamoli sanjat o nekoj americi..

tko kaze da te netko ne bi zaposlio dok si jos na faksu?

koliko FER-ovaca (lol.. ovo smjesno zvuci) radi i studira u isto vrijeme. puno. znam da kod nas ih ima podosta. a neki su i podosta istaknuti djelatnici. a to bi ti bila idealna prilika. ucis na faksu i ucis kroz posao.
a sad bas da ti faks garantira posao. ne stoji bas previse. i to nigdje u svijetu. osobno sam imao prilike "preoteti" radna mjesta gdje su trazili fakultetlije (odbio iz raznih razloga - tek na trecem razgovoru saznas neke stvari ;) ) a nisam nikakav uber genije ili da me se ne moze nadomjestiti.
ali da dobro dodje.. dodje.

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
16 godina
D4RKL1NG kaže...

Firma mora garantirati za teba tako da oni plate troškove, sudske ili manipulativne, oko $100 000 da bi dobio social security number bez kojeg ne možeš dobit posao. Nadalje, trebaju biti jako zainteresirani za tebe i neophodan za njihovo poslovanje. Kako su ti gore  već napisali, ako nisi dr.sc., nemaš što tražiti... Danas je takvo stanje kod njih nažalost. Mislim, možeš probati uć na turističku vizu, ali tebi je izričito zabranjeno traženje posla tamo.

Savjet, odi oženi amerikanku i ostani - to je najlakše, možda i jedini način!

Firma mora garantirati za mene..a koja to firma..di je popis firmi pa da im se javim. Mislim meni je stvarno smiješno da ja moram naći firmu u SAD-u..kako da to napravim,kome da se javim? Jer ima uopće firmi da hoće primit stranca i dal oni imaju kao i mi neku šemu da moraju primit bar jednog izvana zbog zakona..tipa na prijemnima naši faksevi moraju uzet par njih..neke firme ako prime manjinu dobe neke bonuse šta ti ja znam.

Oženit nekog..da super a iz čega..jer ljubavi tu nema :D

16 godina
Deus ex machina kaže...
dado80 kaže...

Lol, decko, ja ti kazem kratko i jasno - odustani od US-a. N E M A    T E O R I J E.

Ispricat cu ti sad na dugacko:

od svoje srednje skole sam pokusavao otici u US, prvo na fax a onda fax i posao, pa na kraju samo posao. To je ni manje ni vise nego circa 5-6 godina truda.

Prvo, ako nemas nacina doci gore i pricati s ikakvim potencijalnim sponzorom oci u oci - zaboravi.

Drugo, ako imas, onda ti sanse nesto rastu. Prvo i osnovno, ako ti je vec cilj biti gore, onda ciljaj skolovanje jer je puno jednostavnije upisati se na fax nego dobiti posao; potonje je skoro nemoguce ako vec nisi US ili kako je netko rekao, istaknuta i svijetski poznata licnost.

Trece, otici vani nije samo med i mlijeko, na balkanu se puno melje o tome kako sve ostale zemlje rade po 2-3 sata dnevno i beru novac sa stabla - to nema veze s istinom. Svugdje ima poreza, svugdje ima cupanja s novcima, u US je jos uzas jer imaju 100% privatni zdravstveni sektor - sto znaci, ako ti treba rentgen pluca, spremi se platiti circa 1500$ za jedan sken. Jedino sto dobijes odlaskom iz hrvatske, su OPCIJE. Ako si sposoban, izborit ces se za puno bolji zivot, ali ako nisi potonut ces i biti prosjak. To je _definitivna_ istina.

Cetvrto, ciljas na informatiku: jesi li svjestan da samo u hrvatskoj postoji gomila ljudi koja ima iste pretenzije kao i ti, i koji na tome rade vec puno puno duze? Ja ih osobno poznajem najmanje 10ak, i to su ljudi sa 30-40 godina, sa pozamasnim radnim iskustvom i direktorskim notama na svojim zivotopisima, sa prijateljima i rodbinom u US, i opet ne ide.

Znam da te obeshrabrujem, ali stavi si pamet u glavu i slusaj me: _odustani_ od toga jer je to vrijeme protraceno uludo.

Usmjeri se na neku drugu zemlju i ciljaj na US postupno, puno puno je lakse kad imas vec nekoliko viza ili permanentnih radnih dozvola u putovnici, i kad imas iskustvo u nekim vecim, svijetski poznatim kompanijama, gdje ce tvoj shef ili CEO garantirati za tebe u tvojoj novoj kompaniji.

Netko je spomenuo Australiju: zaboravi na to iste sekunde. Australijski imigracijski zakoni su jos strozi od US, samo je Australija vrlo tiha zemlja pa se o tome ne prica.

A sad savjeti:

Odlican prvi korak bi mogla biti Italija, Njemacka ili eventualno neka skandinavska zemlja - Svedska je jako OK oko 'uvoza' balkanaca, Finska bi mogla biti potencijalna meta, a i Danska. Tu je i Engleska. Sve one nemaju veze s balkanskim mitovima o spavanju na zlatu, sve one imaju ogromne poreze i ogromne troskove zivota, ali kako sam vec rekao pruzaju opcije.

Takodjer ti savjetujem da se opet orijentiras na skolu, jer ce ti biti _bilijun_ puta lakse ubosti fax nego posao. Ogroman problem u vecini ostalih zemalja ce ti takodjer biti jezik, ali postoje faxevi koji predaju na engleskom, dapace, u Italiji postoji jedan US fakultet i predaje se na engleskom, pa ako tamo uletis mogao bis mozda nekako 'prebjeci' u US.

Nije me volja opisivati vlastito iskustvo, da ne nabrajam koliko je trnovito bilo, ali savjeti koje sam ti dao su iz iskustva i funkcioniraju.

Hvala na savjetima,ovo je dobro za znati..najbolja stvar u cijeloj priči je da ja ok zarađujem tu kod nas (i uz to studiram)..ali meni se neda u Italiju i te slične zemlje..tipa u Njemačku mogu sutra..Švedska je najbolja za socijalu to znam ali mi se tamo ne sviđa..eventualno engleska..i još mi nešto nejde u glavu;možda idealiziram previše ali zar ne bi svi ljudi na svijetu mogli birat gdje hoće živjeti. ;)

16 godina

Vidim ja da moram -kad odem turistički- pregledat susjedstvo za pronać potencijalnu žemsku Cool

0 0 hvala 0
17 godina
dado80 kaže...

Firma mora garantirati za mene..a koja to firma..di je popis firmi pa da im se javim. Mislim meni je stvarno smiješno da ja moram naći firmu u SAD-u..

Cekaj malo, sto ti stvarno mislis da se tamo poslovi nalaze na cesti pa ih kupis samo tako, kad ti se sjeti malo se sagnuti?

Malo idealiziras situaciju tamo,a iz prve ruke, tamo je takva recesija da ces ikakav posao tesko samo tako naci, ukljucujuci i pranje auta, a kamoli posao u IT-u. Uz to se moras "progurati" pored milijun istocnjaka.

A sto se zena tice - ni to ne ocekuj puno.

17 godina
dado80 kaže...

Firma mora garantirati za mene..a koja to firma..di je popis firmi pa da im se javim. Mislim meni je stvarno smiješno da ja moram naći firmu u SAD-u..kako da to napravim,kome da se javim? Jer ima uopće firmi da hoće primit stranca i dal oni imaju kao i mi neku šemu da moraju primit bar jednog izvana zbog zakona..tipa na prijemnima naši faksevi moraju uzet par njih..neke firme ako prime manjinu dobe neke bonuse šta ti ja znam.

Oženit nekog..da super a iz čega..jer ljubavi tu nema :D

Cek a sto ti mislis da ce oni tu u Vecernjem objaviti oglas za posao u SAD-u a jos niti faks nemas???

Mislis da ce te docekati kao Mesica u Kubi kada dodes u SAD, svi siroke ruke i gurati se u redu da te zaposle (i pri tome izgube 100 000 $ za papire) a sto im to ti mozes pruziti sto netko drugi u Americi ne moze? To je zemlja konkurencije gdje (pogotovo ti stranac da opravdas troskove od 100 000 $) ne da moras znati nego moras biti pravi strucnjak!

Ovo sto si rekao da moraju nekoga iz manjine ili stranca ti je uzasno smijesno!

...Bez uvrede ali stvarno nisi jos psihicki dorasta nicemu drugom osim eventualno turistickom posjetu SAD-u pa da tamo uhvatis kakvu Amerikanku (ali ne padaju niti one samo tako)...

Druga stvar da zavrsis faks, pa doktoriras, nabijes jedno 5 godina staza... Ili kad vec imas love odes u USA, probas tamo srediti faks da studiras...

Ovako zapamti - nitko u Americi ne treba prosjecnog stranca! Moras imati nesto sto konkurencija nema!

16 godina
neaktivan
Luka kaže...

Ovako zapamti - nitko u Americi ne treba prosjecnog stranca! Moras imati nesto sto konkurencija nema!

Bogme, od 9/11 niti ti to ne pomogne vise....

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
17 godina
Deus ex machina kaže...
Luka kaže...

Bogme, od 9/11 niti ti to ne pomogne vise....

To i ja kazem, sve je drukcije sto se tice imigriranja od tada! Nemojte zato svi gledati kako je netko emigrirao prije, to je bila drukcija stvarnost od ove!

Prije pitanja uvijek pitaj sebe, sto ja to imam da me se isplati zaposliti prije nego nekog Amerikanca, svoga covjeka, i na mene potrositi $?

A da ne govorim o negativnim stvarima, sto neces biti kod "sebe", -GENERALIZIRAM (ali je najcesce tako)- bit ces stranac i ljudi ce na tebe tako gledati, biti manje vrijedan, radit ces ko konj a biti slabije placen nego Amer, imati manje slobodnog vremena i osjecati malu usamljenost i zelju za domovinom i obitelji, prijateljima!

Onda zbrojis 2+2 i vidis da uopce nije vazno sto vise love nego to sto "to nije to", nisi svoj covjek!

17 godina
neaktivan

Tak nisam razmisljal ni dok sam imal 12...Neodlučan

Informatika mu se cini "zanimljiva" pa bi on u ameriku oso raditi, omg...

world is full of king and queens who blind your eyes and steal your dreams
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni ovdje nije jasno zašto se USofA drži kao neka utopija?  a što se riče rada u IT industriji, koliko ja znam sve se danas outsource-a u Indiju i slične zemlje, dok se u americi zapošljavaju samo stručnjaci koje sve to planiraju...

Ja sam se smjestio u Italiji i Njemackoj i meni je super, neopisivo bolje u odnosu na to kako mi je bilo dok sam radio ovdje, ne samo u smislu plaće (koja ni ovdje nije bila loša), nego u samom radnom okruženju i ponašanju šefova i suradnika... to ti je drugi mentalitet. A i nije baš tako daleko.

1 0 hvala 0
16 godina

Dajte ljudi pa šta mislite da ja mislim ušetat tamo i ono ajmo poslove na sunce,pa naravno da ne!znam ja da je to vraški teško zato i tražim rješenja..jedina prednost koju ja imam da mogu otić tamo kod nekog pa počet "kopat" pa vidjet!nazirem već rezime ove priče jer ja nemam informatički background a od ovih certifikata očito niš..znači idemo dalje ;) možda da i zatvorimo ovu temu jer smo debelo off-topic..hvala svima na savjetima Namigiva

17 godina
neaktivan
dado80 kaže...Namigiva

Dajte ljudi pa šta mislite da ja mislim ušetat tamo i ono ajmo poslove na sunce,pa naravno da ne!znam ja da je to vraški teško zato i tražim rješenja..jedina prednost koju ja imam da mogu otić tamo kod nekog pa počet "kopat" pa vidjet!nazirem već rezime ove priče jer ja nemam informatički background a od ovih certifikata očito niš..znači idemo dalje ;)

Imam i ja , pa sam se pomirio da nemam šansu otić, a da nije na turističku vizu...

dado80 kaže...

možda da i zatvorimo ovu temu jer smo debelo off-topic..hvala svima na savjetima Namigiva

Dobra ideja

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!
16 godina
neaktivan
Ma ostani ti kod nas: "Amerika amerikancima" i zato " Hrvatska hrvatima"
Ja i samo moj Logitech G11
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...
C3PO kaže...

tko kaze da te netko ne bi zaposlio dok si jos na faksu?

koliko FER-ovaca (lol.. ovo smjesno zvuci) radi i studira u isto vrijeme. puno. znam da kod nas ih ima podosta. a neki su i podosta istaknuti djelatnici. a to bi ti bila idealna prilika. ucis na faksu i ucis kroz posao.
a sad bas da ti faks garantira posao. ne stoji bas previse. i to nigdje u svijetu. osobno sam imao prilike "preoteti" radna mjesta gdje su trazili fakultetlije (odbio iz raznih razloga - tek na trecem razgovoru saznas neke stvari ;) ) a nisam nikakav uber genije ili da me se ne moze nadomjestiti.
ali da dobro dodje.. dodje.

Dobro, jer sam to govorio kako bi ja planirao.. Znam da ih dosta radi i studira (što je dobro kod učenja kao što si i sam rekao) i toe super.. Ja sam to tako rekao da on vidi da fakulteti (a pogotovi ovi sa puno matematika i fizike) nisu zaebancija i da se treba puno učit.. Al eto možda i ja budem radio na faxu, tko zna, imam ja još dosta do fakulteta,a to i također ovisi o nekim drugim stvarima.. I tnx na info btw

Al uglavnom.. samo još jedna stvar.. Nek on razmisli koliko samo administratora mreža (mislim dae to rekao) sa završenom srednjom (ako ne i fakultetom) ima u americi.. eto tolko o tome..  zz 

01000010 01110010 01111000
17 godina
neaktivan
C3PO kaže...

Al uglavnom.. samo još jedna stvar.. Nek on razmisli koliko samo administratora mreža (mislim dae to rekao) sa završenom srednjom (ako ne i fakultetom) ima u americi.. eto tolko o tome..  zz 

ima ih.

ali isto tako stoji i sljedeca cinjenica (dolazi iz kanade, ali vjerujem da poprilicno vrijedi i za US of A):

odvratni su xenofobi i rasisti.

zbog jedne cinjenice:

stranci dodju, rade izvrsno, trude se i na kraju im budu nadredjeni, dok je prosjecni gradjanin doticne drzave.. ajmo reci .. priglup za ista vise od "obicnog" posla bez previse odgovornosti i kreativnosti te znanja (naravno da nisu svi takvi.. ali generaliziram posto je velika vecina takva).

mislim.. jednostavno je. ako vrijedis puno. prodajes se. ako ne.. trudi se da dodjes do viseg stupnja.

kad pocnes studirati (ako to budes uistinu i zelio i pocnes studirati to) njuskaj za poslove koji se nude studentima. poprilican broj velikih firmi trazi studente. a pocetak je pocetak. tamo barem imas mogucnosti ucenja i izazova te ako te zapaze..  moguc je i stalni posao.

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
16 godina

Ma kako se ja uopće ne kužim u to mislio sam da ti certifikati zapravo nešto znače..tipa platiš si neki skupi i sve pet..a to je sve isto znači isto više cijene fakultete nego certifikate..a koji je najcjenjeniji vani..FER?FOI?

17 godina
dado80 kaže...

Ma kako se ja uopće ne kužim u to mislio sam da ti certifikati zapravo nešto znače..tipa platiš si neki skupi i sve pet..a to je sve isto znači isto više cijene fakultete nego certifikate..a koji je najcjenjeniji vani..FER?FOI?

Dado, od iduce godine ti je drzavna matura, ne znam kako ce tocno to ici ali ideja je da nece biti prijamnih... pa ako si mislio nesto upisati trebao si do sada!

Trazeni fakulteti su FER, strojarstvo, građevina... ali to nisu fakulteti koji se samo tako zavrsavaju i opet i da imas taj faks imas istu pricu, nadi si posao itd...

16 godina

Hmda..ili moraš biti novi "ajnštajn" da legalno odeš ili ništa...stvarno pohvalno za zemlju čiji je temeljni dokumetnt deklaracija nezavisnosti Mršti se

16 godina
neaktivan
dado80 kaže...

Hmda..ili moraš biti novi "ajnštajn" da legalno odeš ili ništa...stvarno pohvalno za zemlju čiji je temeljni dokumetnt deklaracija nezavisnosti Mršti se

Hebiga. Kad je zemlja i u pop kulturi i u stvarnosti deklarirana kao raj za sposobne ljude, znas da ce imati zesce imigracijske zakone.

17 godina
neaktivan
dado80 kaže...

lol
procitaj sve postove jos jednom.
radno iskustvo i znanje je top seller.

certifikati drze #2 na listi (ali ne vrijede puno ako nema onoga pod #1).
a fakulteti.. pa oni su ti po svijetu odavno ispod ono dvoje gore nabrojano prilikom izbora kandidata.

a sad.. naci nesto za pocetak. to probaj nesto blize svom domu. neki posao za start. pa onda #1 dodje sam po sebi.. a #2 ukoliko poslodavac to odobri. a uvijek mozes i #3 krenuti sam ako pozelis, ali nije neophodan ako si "jak" u #1 i #2

*phew* ovu temu treba zakljucati. sve je vec receno i svi se ponavljamo kao papige

lol

16 godina
Deus ex machina kaže...
dado80 kaže...

Hebiga. Kad je zemlja i u pop kulturi i u stvarnosti deklarirana kao raj za sposobne ljude, znas da ce imati zesce imigracijske zakone.

I ovo je istina!

16 godina
Littlemanbeingerased kaže...
dado80 kaže...

lol
procitaj sve postove jos jednom.
radno iskustvo i znanje je top seller.

certifikati drze #2 na listi (ali ne vrijede puno ako nema onoga pod #1).
a fakulteti.. pa oni su ti po svijetu odavno ispod ono dvoje gore nabrojano prilikom izbora kandidata.

a sad.. naci nesto za pocetak. to probaj nesto blize svom domu. neki posao za start. pa onda #1 dodje sam po sebi.. a #2 ukoliko poslodavac to odobri. a uvijek mozes i #3 krenuti sam ako pozelis, ali nije neophodan ako si "jak" u #1 i #2

*phew* ovu temu treba zakljucati. sve je vec receno i svi se ponavljamo kao papige

lol

Je znanje je oružje protiv svega,ali nećeš ga dobiti samouk-mislim hoćeš ali ti oni to ne priznaju osim ako si izniman talent poput Gatesa...to je kao da dođeš u firmu i tražiš posao i kažeš da znaš!treba papir uvijek!

17 godina

treba papir uvijek!

Pa, u biti i ne.

16 godina
Old Iggy kaže...

treba papir uvijek!

Pa, u biti i ne.

Osim ako ćeš raditi na crno, jel?

16 godina
dado80 kaže...
Old Iggy kaže...

treba papir uvijek!

Pa, u biti i ne.

Osim ako ćeš raditi na crno, jel?

E da se nadovežem..a s čim bi ti to mogao zadivit "strance" a da nije fakultetska diploma + iskustvo..isprogramirat neki ludi program ili slično :D

17 godina
dado80 kaže...

E da se nadovežem..a s čim bi ti to mogao zadivit "strance" a da nije fakultetska diploma + iskustvo..isprogramirat neki ludi program ili slično :D

A sto bi ti to isprogramirao? Mislim znas ti koliki je posao i koliko znanja i prakse treba da nesto takvo napravis? Jel ti sigurno imas vise od 14 godina?

Kada bi bio toliko inovativan da bi sam osmislio neki dobar program, napravio ga sam (kako kazes) onda bi bilo mjesta za tebe u Americi, dapace!

Ali koliko si rekao ti nemas takva znanja niti ideje... malo si nerealan kroz cijelu temu za svoje godine...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice