Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.056.322
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hm, samo za tu ploču koja lebdi u prostoru nebi trebalo bit previše problema.
Dobit ćeš iber render ako ubaciš texture/materijale, znači na ploču texturu vodića onako onaj zelenkasti look.
Kad sve iztexturiraš i napraviš, onda tek možeš imat super render...I naravno, neće biti super ako lebdi ploča u zraku, zato bih ti predložio da prvo sve napraviš te onda napraviš render.
Ako nećeš radit prostoriju nikakvu onda stavi samo neku pozadinu, koja je na kraju malo savijena prema gore, tj jako :D
tako da se odbija svjetlo.
A zapravo, tako bi mogo i sad ploču napravit bez ostatka TV-a, samo daj texture stavi...
A postavke renda, nisam baš neki stručnjak ali trebat će ti AO, GI i AA po potrebi da nebude pixelasto, da lijepo bude čista slika, netreba pretjerivat...
Naravno i na svjetlu dodat da baca sjenu i malo mu promjenit boju u neku malo žučkastu (ne prejako) ali ugl. da nebude kristalno bijelo, i mislim da bi mogo imat OK rend ;)
Naravno onda još dolazi igranje sa opcijama AO-a, GI-a i šta već ubaciš...
A možda bi mogo i HDRI mapu ubacit čisto da dobije neko osvjetljenje okoline!
Edit;
Kada budeš napravio rend onda stavi tu da se vidi pa da u hodu dobiješ možda još nekakav savjet!
Naravno da bi povećao kvalitetu ;)
Pa Kiki, po koji put ti se mora reći da ne postoji posebna formula niti koraci da bi se dobilo nešto realistično. Jednostavno moraš testirati, probavati i najvažnije dobro poznavati render. Jer ako nešto smrdaš lako možeš restartat komp zbog nekih abnormalnih vrijednosti što si ih postavio
Nauči što čine i znače sve te kratice (FG, GI, SSS, samplovi) da shvatiš o ćemu se radi i tada samo testiraj... taj ideo oduzme najviše vremena...
Pa Kiki, po koji put ti se mora reći da ne postoji posebna formula niti koraci da bi se dobilo nešto realistično. Jednostavno moraš testirati, probavati i najvažnije dobro poznavati render. Jer ako nešto smrdaš lako možeš restartat komp zbog nekih abnormalnih vrijednosti što si ih postavio
Nauči što čine i znače sve te kratice (FG, GI, SSS, samplovi) da shvatiš o ćemu se radi i tada samo testiraj... taj ideo oduzme najviše vremena...
A što točno znače te kratice ako si voljan objasnit ?
OMFG strašno impresivno
Super video..
Ali nešto najimpresivnije što sam ja vidio je OVO!
Super video..
u kojem je to programu rađeno?
Super video..
Ti vjeruješ da je to 3D? =)
vidim da za mayu ima jako malo animacija kao recimo ono s autima ali napravljeno u 3DS-u, što je uzrok tome? Maya je prekomplicirana korisnicima ili ima neki drugi razlog jer vidim da vecina ljudi koristi 3D studio Max?
hebote ovo je nenormalno, koji detalji
zna li netko dobar tut za osvjetljenje u 3ds maxu
Issss di sam ja od ovakvih animacija :D Jedva slozim rig da avion leti ravno
Issss di sam ja od ovakvih animacija :D Jedva slozim rig da avion leti ravno
a di je moj komp od mašine na kojoj je to renderirano... *plač*
vidim da za mayu ima jako malo animacija kao recimo ono s autima ali napravljeno u 3DS-u, što je uzrok tome? Maya je prekomplicirana korisnicima ili ima neki drugi razlog jer vidim da vecina ljudi koristi 3D studio Max?
glavni razlog tome je razvikanost Maxa i njegova dobra reklama, zbog toga početnicimaq prvi upada u oči. Što se animacije tiče, općenito, ne samo u Mayi, to je poprilično kompleksna stvari, puno opcija i svega, ali Maya slovi kao jedna od najboljih aplikacija za animiranje, zbog svojih alata i prednosti koje ima za animaciju. Tako opet, na drugu stranu, Max slovi kao aplikacija u kojoj je lakše naučiti modelirati, svaki program ima svojih mana i vrlina. Ne znači da sada nećeš nešto moći dobro izmodelirati u Mayi ili animirati u Mxu jer su to oboje zaokružene aplikacije prilagođene za sve, od modeliranja do završnog renda...
I da, evo par interesantnih filmića koji su rađeni u Mayi:
making of: http://vimeo.com/7708580
http://www.3dhr.net/animacije/kratki_animirani/140_aprC3A8s_la_pluie_c2008gobelins/
glavni razlog tome je razvikanost Maxa i njegova dobra reklama, zbog toga početnicimaq prvi upada u oči. Što se animacije tiče, općenito, ne samo u Mayi, to je poprilično kompleksna stvari, puno opcija i svega, ali Maya slovi kao jedna od najboljih aplikacija za animiranje, zbog svojih alata i prednosti koje ima za animaciju. Tako opet, na drugu stranu, Max slovi kao aplikacija u kojoj je lakše naučiti modelirati, svaki program ima svojih mana i vrlina. Ne znači da sada nećeš nešto moći dobro izmodelirati u Mayi ili animirati u Mxu jer su to oboje zaokružene aplikacije prilagođene za sve, od modeliranja do završnog renda...
http://www.3dhr.net/animacije/kratki_animirani/140_aprC3A8s_la_pluie_c2008gobelins/
ovo je zakon!
U svakom programu se mogu dobivati odlićne animacije! Pogledajte Denisov link i on je rađen u maxu
Da li je moguće napraviti neki realni render u Mayi kao i u 3Ds maxu?
U svakom je moguće
Naravno, Maya ima integrirani renderer Mental Ray, jedan od najboljih rendera u CG industriji, a također se Samo u Mayi može rabiti Renderman, jedini render koji koristi Pixar, nadam se da znate što je Pixar
A npr. u filmu Iron Man sam Iron Man je bio rendan u Mental Ray-u...
Zakon... :D
E de je gumb za render u mayi? xD
Zakon... :D
E de je gumb za render u mayi? xD
Gore desno, vidjet ćeš 4 gumba koja izgledaju kao ono za film... kak da kažem, znate ono s onim gore što se miče
Ugl. kliknite na 2 gumb, a zadnji vam je za render opcije, tamo možete odabrat dali rendati s Maya renderom ili MR-om
Eh, baš mi je drago da se još neko zainteresira za Mayu, samo naprijed momci, ako što zaškripi tu sam
maya je zakon :D
Imam prilično puno iskustva u maxu...Pa ajde da i probam mayu! :D