pa samo pomičeš vertexe
EDIT: evo male vježbice modeliranja
Sve OK, osim antene..premala i pretanka..;)
pa samo pomičeš vertexe
EDIT: evo male vježbice modeliranja
Sve OK, osim antene..premala i pretanka..;)
Zekica, ja neznam koj je tebi vrag...
Pa zar nisi to već pito po 100-ti put?
Zar nisi to TI OBJAŠNJAVAO nekome što treba sa modelom iz mudboxa ili zbrusha?
Mislim, čemu silno objašnjavanje kad ti to ni ne čitaš?
Zekica, ja neznam koj je tebi vrag...
Pa zar nisi to već pito po 100-ti put?
Zar nisi to TI OBJAŠNJAVAO nekome što treba sa modelom iz mudboxa ili zbrusha?
Mislim, čemu silno objašnjavanje kad ti to ni ne čitaš?
Čitam,čitam ne brini.
evo model muhalice samo mi se nije dalo radit rupe
Najs...za rupe si mogo koristit alphu...ali ako nebi davala najbolji rezultat...onda napraviš jedan segment sa rupama i samo ga kopiraš
Ili s NURBS-ima izmodelirat taj gornji dio i s trim-om izbušit rupe. A gdje su sjene?
Najs...za rupe si mogo koristit alphu...ali ako nebi davala najbolji rezultat...onda napraviš jedan segment sa rupama i samo ga kopiraš
ili napravi rectangle i unutra atachira male kruznice krivulja i samo baci extrude uređivač. gotovo je za cca 5 minuta :D
Ili s NURBS-ima izmodelirat taj gornji dio i s trim-om izbušit rupe. A gdje su sjene?
nece uspjet. urusit ce mu se mesh.
pozeljno je exportat low poly iz mudboxa, ali nije nesto sto moras. svejedno map koordinate ti ostaju sa originalnog modela.
Najednostavnija opcija za te rupice bi bila da u Adobe Illustrator iscrta oblik tog djela muholovke i spremi kao .ai format koji importa u max i na njega doda bevel modifier
Normalno ovo dolazi u obzir ako zna baratati s Illustrator-om
opraostie što smetam al može li mi ko rek kak da otvorim neku temu na ovom forumu,tek sam se registriro pa neznam
opraostie što smetam al može li mi ko rek kak da otvorim neku temu na ovom forumu,tek sam se registriro pa neznam
Cemu takvo pitanje u ovakvoj temi??
ali evo da pomognem
Odes na podforum npr"Razni hardversik problemi" i gore imas lijevo od trazilice (s kojom je bolje da se odmah upoznas prije bilo kakvog otvaranja teme) "pokreni novu temu"
Da nebude offtopic najs radovi decki
Najednostavnija opcija za te rupice bi bila da u Adobe Illustrator iscrta oblik tog djela muholovke i spremi kao .ai format koji importa u max i na njega doda bevel modifier
Normalno ovo dolazi u obzir ako zna baratati s Illustrator-om
upravo to sam ja napisao samo moje se radi directno u maxu jer kao sto rekoh ja ne volim komplicirati tamo gdje nije potrebno. najjednostavnije je to odratit directno u maxu. kao sto rekoh, rectangle plus jedna vektorska kruznica koju dupliciras i rasporedis sa opcijom array. tako se ne moras zamarati exportanjem iz corela u ai. importanjem u max, provjerom tocaka i naknadnim veldanjem te jos bacanjem extruda. 3 koraka vs 5 koraka mislim da je velika razlika. :D
upravo to sam ja napisao samo moje se radi directno u maxu jer kao sto rekoh ja ne volim komplicirati tamo gdje nije potrebno. najjednostavnije je to odratit directno u maxu. kao sto rekoh, rectangle plus jedna vektorska kruznica koju dupliciras i rasporedis sa opcijom array. tako se ne moras zamarati exportanjem iz corela u ai. importanjem u max, provjerom tocaka i naknadnim veldanjem te jos bacanjem extruda. 3 koraka vs 5 koraka mislim da je velika razlika. :D
Je imaš ti pravo, preletio sam samo postove, a ovo što si ti opisao mi nije odmah palo na pamet.
Nikada čuo...
Ne bi želio porušiti nadanja i ostalo ali ipak mislim da još nisi spreman za rad u bilo kojem studiju... polako pa za par godina će sigurno naići nešto a i tada ćeš biti spreminji...
Ja sam čuo za njihov studio...Rade super igre i obično igre dolaze uz jutarnji list i tako...Ali ako im se pridružiš neće ti biti nimalo lako! :D
Kiki, sam tip te igre se ne svodi na grafiku iz CoD-a ili Crysis-a. Njima je cilj bio napraviti zanimljivu igru, u čemu su kako vidim po recenzijama i uspjeli. Što se grafike tiče, ona je sasvim pošteno odrađena za taj tip igre. Iako se tebi grafika ne čini nešto posebno, iskreno pokušaj kod kuće složiti neku sličnu scenu iz te igre i vjeruj mi promjeniti češ mišljenje. Jer znam i sam po sebi koliko puta si mislim kako nešt ne izgleda ništa posebno, no kada to krenem raditi vidim da sam se prevario. Ugl. pokušaj pa češ skužiti
Kiki ti si jedan mali troll u ovom topic-u. Započneš neku raspravu i na tu raspravu daš neko svoje mišljenje, no kada ti netko napiše post ili dva u vezi rasprave koju si započeo ti odmah mijenjaš svoje mišljenje te se odmah slažeš s tim drugima i zahvaljuješ im Meni je to npr. (pretpostavljam i drugima) malo smiješno i uvijek me razvesele ti tvoji postovi kada postaviš neko pitanje i ujedno si pokušaš na njega odgovoriti u istom postu da bih nakon par tuđih postova promijenio mišljenje i pobio ono što si sam rekao na početku rasprave. Ili npr. kada postaš neki svoj rad i tražiš komentare ili prijedloge na isti. Bez obzira na to što ti ljudi napišu ti uvijek ideš kontra njih
Sry. kiki na ovome, ali mislim da bi ti s vremenom to isto već netko napisao.
Ugl. poanta posta je uspori malo, stani na loptu i prije pucanja pogledaj kome češ je dodati ili tako nešto
Evo još jedan render s kuhinje s vray-om ovog puta (rekao sam da sam završio s time, ali jednostavno nisam imao mira). Moram priznati da me je oduševio, izgleda super i to samo s jednim vanjskim svijetlom (za usporedbu s mental rey-om sam imao 14). Render time: 15 sati.
E sad kako je moje iskustvo s vray-om blizu nuli vjerojatno sam pretjerao u postavkama i sve pouključivao.
Još bi se dosta dalo na sceni radit, ali jednostavno nemam vremena više.
Sad bih imao jedno pitanje: originalnu samo sliku spremio u png 48 bit formatu, ali sam svejedno vidio gubitak kvalitete.
Moje pitanje je u kojem formatu da spremi sliku bez ili uz što manji gubitak kvalitete?
Evo još jedan render s kuhinje s vray-om ovog puta (rekao sam da sam završio s time, ali jednostavno nisam imao mira). Moram priznati da me je oduševio, izgleda super i to samo s jednim vanjskim svijetlom (za usporedbu s mental rey-om sam imao 14). Render time: 15 sati.
E sad kako je moje iskustvo s vray-om blizu nuli vjerojatno sam pretjerao u postavkama i sve pouključivao.
Sad bih imao jedno pitanje: originalnu samo sliku spremio u png 48 bit formatu, ali sam svejedno vidio gubitak kvalitete.
Moje pitanje je u kojem formatu da spremi sliku bez ili uz što manji gubitak kvalitete?
e, kakve materijale si koristio? Da li standardne max-ove ili Vray materijale? Jer mi izgledaju kao standardni materijali. Inaće, sa Vrayom je preporučljivo koristiti njegove naterijale, jer se brže rendaju i bolje izgledaju.
e, kakve materijale si koristio? Da li standardne max-ove ili Vray materijale? Jer mi izgledaju kao standardni materijali. Inaće, sa Vrayom je preporučljivo koristiti njegove naterijale, jer se brže rendaju i bolje izgledaju.
Većinu materijala sam zamijenio s vray. Ovi lonci su ostali djelom mental ray te plastične boce.
Zblurana je slika pa se ne vidi. Pogledaj ovdje.
15 sati???
Huh, ili si mislio 15 minuta ili si stvarno pretjeral sa postavkama :D