Vaši 3D modeli
- poruka: 7.704
- |
- čitano: 2.050.582
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

nisam je jos ni poceo. moram prvo zapisat i odrediti sto zelim od animacije (scenarij). ovaj tjedan ce biti. ma vocnjak sam bio zapustio i sad ga treba dotjerati malo, ne mogu pustiti bas travu da divlje raste i grane moram malo postucati, vocke su osle sve u 16, uzas.
evo dotad nesto iz mog starog portfolia - simulacija fizike + car rig, sve je 3ds max, neda mi se poslodavcima uvijek pokazivat na racunalu sto sve znam jer to dugo traje pa ovakvi promoi dobro dodju.
cloth, ragdoll i rope nisam koristio jer su prejednostavni, volim vise eksplozivne stvari.
nisam je jos ni poceo. moram prvo zapisat i odrediti sto zelim od animacije (scenarij). ovaj tjedan ce biti. ma vocnjak sam bio zapustio i sad ga treba dotjerati malo, ne mogu pustiti bas travu da divlje raste i grane moram malo postucati, vocke su osle sve u 16, uzas.
evo dotad nesto iz mog starog portfolia - simulacija fizike + car rig, sve je 3ds max, neda mi se poslodavcima uvijek pokazivat na racunalu sto sve znam jer to dugo traje pa ovakvi promoi dobro dodju.
cloth, ragdoll i rope nisam koristio jer su prejednostavni, volim vise eksplozivne stvari.
Hebeno,da mi je tako nesto naucit onda bi napravio nesto sitno ali dinamitno !!...Jednog dana cu valjda naucit
Hebeno,da mi je tako nesto naucit onda bi napravio nesto sitno ali dinamitno !!...Jednog dana cu valjda naucit
upises tecaj u Ivori za 3d dizajnera i naucis unutar 6 mjeseci i vise od toga
onu simulaciju vode si mogao bolje napraviti ,sve ostalo je po meni odlično
onu simulaciju vode si mogao bolje napraviti ,sve ostalo je po meni odlično
to je samo reaktor kad se doda vjetar i doda veca masa tijela i poigra sa viskoznosti ispadne ok. moja tijela su imala manju masu a i reaktor nema neke napredne tehnike simuliranja valova, postoje posebni pluginovi koji rabe tehniku metacestica sa volumetrikom kao sto je npr dreamscape i slicno.
Evo probat ću ovaj avion našao sam reference i ovaj blueprint i valjda će dobro ispast
trazi denisa nek ti posudi motor :D
I meni isto cudno izgleda, kao da je strop nizak il nešta ne znam
gorane kad modeliras interijer onda moras znati neke osnovne stvari kao npr standardna visina stropa i slicno. znaci pod-strop nekako standardne mjere se krecu od 320cm-360cm
uvijek radis u mjerama, bilo metrima bilo centimetrima, inace ces uvije imati problema sa proporcijama. za pocetak izmjeri vlastitu sobu, da steknes neki dojam o mjerama. vec iduci interijer ce ti nakon toga bit puno bolji jer ces raditi u mjernim jedinicama.
sto ce tice crva perice na 900 frejmu sam. do pola je animirano. sad jos slijedi oluja, kisa i smart ass thinkin' :D
Napravio sam u ispravnim dimenzijama još u Max-u jer mi je važno radi osvjetljenja kada koristim photomentric svjetla. Širina i dužina u Mayi mi je 10 m sa 10 m a visina 2.85 m. 10 m širina sveukupno. Još je iza kamere prostor. Da ne bi mislili da je 10 m širina onog što vidite. Visina mi je prije bila oko 2.65 m. Jedino što sam rekao post prije nisam baš gledao za dimenzije za vrata i prozor jer sam bio fokusiran na materijale. Još jednom hvala na tom komentaru!
P.S. Većinom je kod nas visina stropa od 240 cm do 270 cm.
Ma sve je ok sa dimenzijama, meni se ne sviđa položaj kamere, iako otkriva sve što treba, za moj ukus je previsoko postavljena, kada bi slikao prostoriju, vjerovatno bi stavio kameru na objektiv koji ne seže do stropa ali jedna stvar je sigurna - ako izgleda dobro - dobro je
Ovo meni izgleda generalno ok, osvjetljenje je odlično, vidim ima i bloom efekt (ili je to zbog zavjesa?) ako sam se dobro izrazio (ja ga u post-u kroz gaussian dodam za svijetle scene), jedino mi se ne sviđa položaj kamere.
Bloom je jer sam tako namjestio materijal zavjesa. Makar da bi bilo pravo trebao bi povećati ekspoziciju pozadine. Sada će svi vidjeti tu manu. Hvala na komentaru! Kada budem imao vremena ću to namjestiti i iznova renderirati.
Napravio sam u ispravnim dimenzijama još u Max-u jer mi je važno radi osvjetljenja kada koristim photomentric svjetla. Širina i dužina u Mayi mi je 10 m sa 10 m a visina 2.85 m. 10 m širina sveukupno. Još je iza kamere prostor. Da ne bi mislili da je 10 m širina onog što vidite. Visina mi je prije bila oko 2.65 m. Jedino što sam rekao post prije nisam baš gledao za dimenzije za vrata i prozor jer sam bio fokusiran na materijale. Još jednom hvala na tom komentaru!
P.S. Većinom je kod nas visina stropa od 240 cm do 270 cm.
aha to je podkrovlje. sorry moja jadost, nisam skuzio na prvi put. :D
u mene visina sobe je 320 cm. pa se i po njemu ravnam :D
Nema problema. Dobro ti imaš visok strop.
Pozdrav svima!
Evo, ja nikako da postam nešto ovdje pa evo. Ne znam koliko se vaš sjeća ali sam prije rekao da ću napraviti onu sliku "Time of death - 12:47" pa evo, napravio sam par modela, a na ovaj sam stavio materijale. Idem prema nekom cartoon stilu.
Nadam se da vam se sviđa.
Edit: Nisam kazaljke nriktao na 12:47 al nema veze...

Ma, previše se ideja mota po glavi, pa sam odlučio to malo dovesti u red...
Sa "Time of death" sam krenuo još mnogo ranije pa ću ići redom, "Just hanging around" će biti nakon ove teme
I drago mi je da vam se sviđa, imam još modela koje sam napravio pa ću postaviti materijae/teksture i slike postati ovdje...
koju sliku da se divimo crvu gusaru plizz.)

Pozdrav svima!
Evo, ja nikako da postam nešto ovdje pa evo. Ne znam koliko se vaš sjeća ali sam prije rekao da ću napraviti onu sliku "Time of death - 12:47" pa evo, napravio sam par modela, a na ovaj sam stavio materijale. Idem prema nekom cartoon stilu.
Nadam se da vam se sviđa.
Edit: Nisam kazaljke nriktao na 12:47 al nema veze...
u kojem to programu radiš?