Fino izrendano! Ali smješno mi je kako ti pomorci i nakon svih tih tehnologija još uvijem vole imati klasično kormilo na ruke :) a ovi su si stavili i sportski volan čak :D
Nije to radi toga jer im je to "cool" :) To je tako da je konzola za onog koji vozi odvojena i da je on drži uvijek obje ruke na volanu i potpuno je koncentriran na to, te mu je to jedina zadaća; sve ostalo netko drugi obavlja. A i volan ko takav daje bolje "feedback" onome koji ga koristi i moguće je dosta preciznije i koncentriranije obavljat neke zadaće... A znamo svi kak je završila Costa Concordia :D A i inaće, taj volan se ne koristi stalno; za precizno manevriranje brodom u lukama i sl. koriste se posebni kontroleri koji su na konzolama ljevo i desno od središnje konzole (pogledaj donji video) i to je više slično joystick-u i više je "digitalno"...
Evo i jedan prilog sa BBC-a o cijelom sustavu:
http://www.bbc.co.uk/news/world-radio-and-tv-24579570
da odlicno odradjen render berko,inace pri ulazu u luku timunjeri koriste kormilo te navigavaju uz pomoc naredbi pilota koji stize na brod vecinom helikopterom.Da li imas mozda berko vise infa o simulatoru?Posto su mi u obitelji svi vecinom pomorci pa kao takvome meni je taj svijet zanimljiv.

(Jel bi trebao raditi recimo onaj poklopac za ulaz, ili je dovoljno da to bude dio teksture?).
De Soya je plakao dok su milijarde klicale.