VTX3D HD6870 Temperatura

poruka: 21
|
čitano: 6.200
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
VTX3D HD6870 Temperatura

Pozdrav imam problem
Znaci imam VTX3D HD6870 1GB (debela verzija)
Temp su mi u idle (1280x1024) oko 45°C
(fan 25%), a npr full load Metro 2033 sve na Max znaci Dx11 AA sve moguce i rezolucija 1280x1024 i temp je oko 83°C (fan 35%)
dali je to uredu?
Na kucistu imam samo jedan 120mm vent,a stranica mi ima plexiglas bez ikakvih rupica za zrak!
Dali su to uredu temp za takvu graficku??

Brega
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
RE: VTX3D HD6870 Temperatura

Tempreatura je ipak malo veća od normalne. Ventilator bi ti trebao malo više vrtiti, u Catalystu staviti ručnu kontrolu i na 50% pa ako ti se smanji temperatura dobro je. Možda nemaš najnovije drivere.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
14 godina
neaktivan
VTX3D HD6870 Temperatura

uredu, ovo sam upravo pricutao na AMD forumu naime neki tip se zalio kako ima isto temp oko 72-80,a moderator mu je rekao

"Working as intended.  As long as its not above 104C you don't need to worry."

to bi znacilo radi ti kako spada. Sve dok ne prelazi 104°C nema razloga da se brines

malo sam zbunjen??

Brega
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

isto ti pojacaj fan na 50 %,bolje da je hladnije {#}

ivek
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 21:09 (IVOX).
17 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

uredu, ovo sam upravo pricutao na AMD forumu naime neki tip se zalio kako ima isto temp oko 72-80,a moderator mu je rekao

to bi znacilo radi ti kako spada. Sve dok ne prelazi 104°C nema razloga da se brines

malo sam zbunjen??

U teoriji da, tak je namješteno da fan bude relativno tih. 

Ak ne želiš problema u radnome vijeku (osobito van garantnog roka), drži je ispod 80 ili niže.

17 godina
protjeran
Brega55 kaže...

Pozdrav imam problem
Znaci imam VTX3D HD6870 1GB (debela verzija)
Temp su mi u idle (1280x1024) oko 45°C
(fan 25%), a npr full load Metro 2033 sve na Max znaci Dx11 AA sve moguce i rezolucija 1280x1024 i temp je oko 83°C (fan 35%)
dali je to uredu?
Na kucistu imam samo jedan 120mm vent,a stranica mi ima plexiglas bez ikakvih rupica za zrak!
Dali su to uredu temp za takvu graficku??

imao sam istu VTX karticu i s overclockom na 950/1150 nije nikad prešla 75C° u Metrou, a ostavio sam da hladi default.

nije prelazila 35%.

kod tebe je krivo kućište a ne kartica.

a budala koja je ovo napisala samo nek prži karticu na 104° 

imao sam 5850 i kad se pregrijavala, već na 90° su padali frejmovi samo zbog pregrijanosti ako je igra zahtjevna.

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 1:24 (Bugofil).
14 godina
neaktivan

Dali si imao istu kao ja znaci onu s referentnim coolerom ili onu verziju s ventom u sredini??

Kakav imas protok zraka u kucistu koliko ventova??

Ja imam samo jedan 120mm vent dali je u tome problem?

Ja cu najbolje skinut stranicu od kucista...a kasnije na plexiglasu zbusit rupe i stavit gore 2x 120mm vent..dali ce to biti dosta??

Brega
17 godina
protjeran
Brega55 kaže...

Dali si imao istu kao ja znaci onu s referentnim coolerom ili onu verziju s ventom u sredini??

Kakav imas protok zraka u kucistu koliko ventova??

Ja imam samo jedan 120mm vent dali je u tome problem?

Ja cu najbolje skinut stranicu od kucista...a kasnije na plexiglasu zbusit rupe i stavit gore 2x 120mm vent..dali ce to biti dosta??

referentnu sam imao.

a imao sam i sličnih problema kao i ti kad sam imao loše kućište.

imam naprijed front 120mm koji upuhuje zrak, dva 120mm na lijevim vratima koja upuhuju zrak, jedan 120mm na stražnjem dijelu kućišta "pri" vrhu gdje su uglavnom napajanja koji ispuhuje zrak (moje napajanje je dolje) i jedan 120mm koji ispuhuje baš direkt gore.

ovo ti je klasična pravilna šema na slici samo ja imam još dva na vratima koja hlade ploču i daju dodatni svježi zrak kartici.

imam i filtere protiv prašine na svim ventilatorima (metalne-Links)

“Will a drop hit my nose when it begins to rain in the park?”
14 godina
neaktivan
VTX3D HD6870 Temperatura

uredu tnx..vjerovatno negdje oko 4 mj cu si uzet neko jefitno kuciste od CM-a s puno mjesta za ventoove

ugl. imam jos jedno pitanje dali ti se s VTX-ice odljepila naljepnica??

Meni valjda radi velike temperature se odljepljuje naljepnica...ja ju zaljepim (kad ugasim komp xD) i poslje kad je grafa pod full loadom valjfda zbog velike temp se odljepljuje

skinuo sam stranicu od komp i temp mi nisu vece od 77°C,ali gpu temp 2 (gpuz) mi zna ici do 85,5°C

Dali ako skinem tu naljepnicu gubim garu?

Hvala!

Brega
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Brega55 kaže...

uredu tnx..vjerovatno negdje oko 4 mj cu si uzet neko jefitno kuciste od CM-a s puno mjesta za ventoove

ugl. imam jos jedno pitanje dali ti se s VTX-ice odljepila naljepnica??

Meni valjda radi velike temperature se odljepljuje naljepnica...ja ju zaljepim (kad ugasim komp xD) i poslje kad je grafa pod full loadom valjfda zbog velike temp se odljepljuje

skinuo sam stranicu od komp i temp mi nisu vece od 77°C,ali gpu temp 2 (gpuz) mi zna ici do 85,5°C

Dali ako skinem tu naljepnicu gubim garu?

Hvala!

Pazi da ti geafa ne doživi još 4 mjeseca ;) jel ti ta j120mm vent upuhava ili ispuhava zrak,jer ako upuhava onda ide sve preko ventilatora na napajanju a to je loše!!!

zbog toga su ti i temperature takve,meni su temp u idlu oko 32C a u full load ne prelazi 55C,samo zbog prozračenog kučišta.Mislim da to što ti je naljepnica otpala nema veze,jer ako hočeš skinuti hladnjak trebaš vijke odvinuti a to teško možeš a da ne oštetiš kapicu vijka....

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
14 godina
neaktivan
VTX3D HD6870 Temperatura

uredu

ali ovo da je tebi u loadu temperatura 55°C nema sanse osiim ako imas neku s nereferentnim coolerom!

jer Bugofil mi kaze da je njegova identicna VTX grafa u dobro prozracenom kucistu dolazila do 75°C

meni da drzi 55°C bi trebao imat HAF932 sa 15 ventova (šala)....jedino da pojacam vent na 100% da se cuje ko turbina bi mi drzalo 55°C!

EDIT:

A mislim da nepricamo o istoj grafi pod moj komp ti pise da Imas Gigabyte HD6850,

Ta tvoja gigabytova 6850 sa twin coolerom mora hladit na 55 ;)

ali ja ima referentnu HD6870 ;)

Brega
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 20:14 (Brega55).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Brega55 kaže...

uredu

ali ovo da je tebi u loadu temperatura 55°C nema sanse osiim ako imas neku s nereferentnim coolerom!

jer Bugofil mi kaze da je njegova identicna VTX grafa u dobro prozracenom kucistu dolazila do 75°C

meni da drzi 55°C bi trebao imat HAF932 sa 15 ventova (šala)....jedino da pojacam vent na 100% da se cuje ko turbina bi mi drzalo 55°C!

EDIT:

A mislim da nepricamo o istoj grafi pod moj komp ti pise da Imas Gigabyte HD6850,

Ta tvoja gigabytova 6850 sa twin coolerom mora hladit na 55 ;)

ali ja ima referentnu HD6870 ;)

Ok,savjet:kupi tihe i učinkovite ventilatore,nek ti odiza ispuhava(to je najbitnije) a napred upuhava,odiza bi trebao biti brzi ventilator s velikim protokom zraka(ja imam papst-a na 2k okretaja) a napred neki oko 1000okretaja ti je dosta...

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
14 godina
neaktivan
VTX3D HD6870 Temperatura

Pozdrav evo mene opet :D

Naime skinuo ja i bocnu stranu od kucista,temperature pale za par stupnjeva, ali za mene to nije rjesenje, jos su uvijek velike (gta 4 maxed 1920x1080 do 80c)!

Namjeravam kupit Thermaltake V3 Black Edition, to kuciste ima 6 mjesta za 120mm ventove

Jedan upuhuje odnaprijed,jedan odozdola,jedan s bocne stranice,  jedan izvlaci odozada i 2 izvlace odozgo

Oce li mi moc grafa bit barem na 75c?

Jer ovako bez bocne stranice em ulazi prasina i temp je pala za kojih 3c

Brega
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
VTX3D HD6870 Temperatura

Pozdrav i tebi.

Ovako ja ti imam Sapphire-ovu referentnu karticu i kartica je odlicna ali temperature su i kod mene problem.Rijesio sam problem tako sto sam dodao sa strane 260mm ventilator+skinuo sam Sapphire-ov TriXX i namjestio fan profile i kartica sad ne ide preko 49 stupnja.Jest da je malo glasnija ali kad igras Bad Company 2 i kad pocnu sve one eksplozije vise se ni ne primjeti.

Znaci bilo bi dobro kad bi namjestio da se vent. vrti na 50 % bio bi malo glasniji ali onda ne bi trebala da bude velika temperatura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: VTX3D HD6870 Temperatura
Brega55 kaže...

Pozdrav evo mene opet :D

Naime skinuo ja i bocnu stranu od kucista,temperature pale za par stupnjeva, ali za mene to nije rjesenje, jos su uvijek velike (gta 4 maxed 1920x1080 do 80c)!

Namjeravam kupit Thermaltake V3 Black Edition, to kuciste ima 6 mjesta za 120mm ventove

Jedan upuhuje odnaprijed,jedan odozdola,jedan s bocne stranice,  jedan izvlaci odozada i 2 izvlace odozgo

Oce li mi moc grafa bit barem na 75c?

Jer ovako bez bocne stranice em ulazi prasina i temp je pala za kojih 3c

Radije kupi neki CM iz elite serije za taj novac.

Jeste da TT prednjači u estetskom smislu ali rashladni sistem im nije pretjerano učinkovit, potvrđeno od brojnih korisnika.

14 godina
neaktivan
VTX3D HD6870 Temperatura

Pozdrav, kao i obicno evo mene opet

Kupio sam nedavno novi case (pod moj pc), trenutno imam 2 venta, jedan odozdo koji upuhuje direkt u grafu, jedan iza koji izvlaci!

I mogu reci da nisam uopce zadovoljan jer je temp pala za 1-2°c tj sad je oko 80, GPU#temp 2 je 85°c

Razmisljao sam da se ostavim dodavanja case ventova i da si uzmem Accelero Twin Turbo Pro , jer mislim da jedno s njime mogu smanjit temperaturu ovoj grijalici.

A glavno sto me zanima je; dali ako stavim taj aftermarket cooler gubi garanciju na grafu??, tj. cuo sam ako se vidi po sarafima da je odvijano da mi nece uvazit garu, pitam zato jer imam garanciju direkt kod uvoznika (Msan).

Ako sam ti pomagao na bilo koji nacin slobodno stisnes Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Brega55 kaže...

Pozdrav, kao i obicno evo mene opet

Kupio sam nedavno novi case (pod moj pc), trenutno imam 2 venta, jedan odozdo koji upuhuje direkt u grafu, jedan iza koji izvlaci!

I mogu reci da nisam uopce zadovoljan jer je temp pala za 1-2°c tj sad je oko 80, GPU#temp 2 je 85°c

Razmisljao sam da se ostavim dodavanja case ventova i da si uzmem Accelero Twin Turbo Pro , jer mislim da jedno s njime mogu smanjit temperaturu ovoj grijalici.

A glavno sto me zanima je; dali ako stavim taj aftermarket cooler gubi garanciju na grafu??, tj. cuo sam ako se vidi po sarafima da je odvijano da mi nece uvazit garu, pitam zato jer imam garanciju direkt kod uvoznika (Msan).

Slobodno uzmi cooler jer će dobrano spustit temperature uz nisku razinu buke.

Jamstvo gubiš, kao što si i sam rekao, ukoliko oštetiš šarafe. No samo pažljivo i nebi trebalo biti problema. Ako se grafi kojim slučajem nešto desi i želiš iskorititi jamstvo, onda vratiš stock cooler na nju.

14 godina
neaktivan
VTX3D HD6870 Temperatura

Uredu hvala puno, Definitivno idem na Twin turbo!

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Brega55 kaže...

Ako nije problem javi rezultate s novim cooler-om.Jer i ova moja je vruca kao {#}.Hvala

14 godina
neaktivan
Puls3 kaže...
Brega55 kaže...

Ako nije problem javi rezultate s novim cooler-om.Jer i ova moja je vruca kao {#}.Hvala

Javim, ali mislim da cu ga uzeti negdje oko 6mj ;)

15 godina
VTX3D HD6870 Temperatura

Na referentnom cooleru ima jako mala rupa iza jel?

Zato zrak teško izlazi i temperature su velike. S dobro prozračenim kućištem taj bi accelero dosta snizio temperature.

Sticky teme nisu tu bezveze, tu su da vam pomognu. :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice