Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.823
- |
- čitano: 6.903.041
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imao gtx 770 i imam 380x i znam u kojim igrama sada bez problema mogu podignuti datelja i pogotovo kvalitetu tekstura zbog više memorije, ne trebam grafove.
E pa to, ali si linko vise puta taj zadnji graf koji nije bas najbolje objasnjen u pogledu postavki.
Uglavnom, nebitno, svi znamo da je r9 380x malim padom cijena definitivno najbolja u tom rangu, a gtx 960 za one sa slabijim napajanjem i/ili procesorom i/ili kome treba za posao i tako.
Fala na linkiću. Naravno, onda nije ni čudo kaj je tolki gap između 2GB i 4GB verzija =)
Jedino kaj mi je tu čudno je kak je 280X iznad gtx 960 i r9 380/x. Valjda driveri nisu bili dovoljno speglani za iste u toj igri u vrijeme testiranja.
R9 380X, GTX770
dvoumim se između XFX 280X DD Boost Edition i Gainward Gtx 770 2gb
ps. razlika 300kn, xfx bez gare, gtxica nova
što se tiče XFX 280X DD Boost Edition, hladnjak bi trebao bit ok???
A cuj, on je prodaje, normalno da ce pisati da je najbolja, najtisa, najhladnija...
radi se o kartici sa slike, čovjek kaže:
"Tiha gotovo se i ne cuje.
Temperature joj nikad nisu isle preko 55 stupnjeva, 35idle." (što mi je dosta čudno)
ps. znam english, pročitat ću thnx
Netrebas citati ja cu ti reci iz prve ruke jer sam ih imao, griju se kao i sve vecina 280x, znaci na cca 75°c, kartica je izasla u 7 revizija(barem do onda), iako je hladnjak odlican kartica je prezatvorena plastikom i doticne imaju problema s pregrijavanjem vrma, citaj preko 100°c, no nije bila znacajno glasna! Poslje sam citao da su rijesili problem s vrmom no nisam shvati na koju foru posto je kartica ostala identicna! Jedna je odapela naravno!
edit. na nekim su mjenjali rpm-ove da bolje to ohlade, a koje tocno revizije neznam!lp

280X Tri X Vapor je bio mid 60c max. kod mene... OC
da li se isplati uzeti grafu sa linka staru 4 mjeseca (2g. garancije, mada mislim da bi trebalo biti 3g.), za nekih ukupno 1420kn, thnx???!
Da, neloša kupnja za jako dobru grafu.
evo ljudi još jedna :), da li ima netko iskustvo sa dotičnom, kakve su joj temperature i tako to, thnx
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=B520A2A6-4D37-4499-9584-B6BE8823AAC0&lang=eng
Sapphirke su gotovo uvijek najbolji izbor kod AMD kartica, jedini "minus" je sto imaju 2 god gare dok MSI, ASUS i Gigabyte imaju 3 god garancije.
Sapphirke su gotovo uvijek najbolji izbor kod AMD kartica, jedini "minus" je sto imaju 2 god gare dok MSI, ASUS i Gigabyte imaju 3 god garancije.
Ja sam ih kontaktirao prije par mjeseci uvezi garancijskog perioda tj. poslao sam im upit misle li i oni pratiti MSI/ASUS/GIGABYTE i produžiti garancijski period s 2 godine na 3 godine međutim nije mi se nitko nazad javio.
evo ljudi još jedna :), da li ima netko iskustvo sa dotičnom, kakve su joj temperature i tako to, thnx
http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=B520A2A6-4D37-4499-9584-B6BE8823AAC0&lang=eng
Imam je ja, vrhunski proizvod, tiha, undervolta se odlicno pa bude jos hladnija, sa Nitro serijom ne mozes pogrijesiti!
slažem se u potpunosti, moje sve AMD su bile od Sapphire
HD 3870 512MB GDDR4 - ova je bila bučna
HD 4870 1GB GDDR5 Vapor-X - na ovoj sam morao staviti novi bios jer sam imao BSOD
HD 6970 2GB GDDR5 Flex - bila je zvijer kad sam ju uzeo
niti jedna mi njie krepala, sve ih uredno prodao kako sam mjenjao GPU
lp
thnx ljudi, nadam se da će stići kroz 2-3 dana..
Imam problem.Kupio sam na kraju Asus gtx 950 strix oc umjesto 750 ti.Konfiguracija je slijedeća
matična gigabyte z87
procesor pentium g3258
napajanje Ms platinum 550 v4
Izvadio sam gt 730 i ubacio gtx 950 ali ekran nije radio.Zatim sam izvadio gtx ubacio gt 730 upalio kompjuter i uključio integriranu grafiku,te ponovno ubacio gtx 950.Snimio sam drivere ,ali mi grafička opet ne radi,a radi integrirana te vuče memoriju iz gtx950.Što da radim?
Ne mogu ući u bios više...ekran mi se upali tek kad dođe do loga od windowsa---
Jesi ukopcao 6pin connector u nju? Na tom MS-u ga vjerojatno nema ali trebao si dobiti adapter molex to 6pin uz grafu. Ako jesi, upali komp i odi u device manager i pogledaj dali je tamo grafa prepoznata.
Imam problem.Kupio sam na kraju Asus gtx 950 strix oc umjesto 750 ti.Konfiguracija je slijedeća
matična gigabyte z87
procesor pentium g3258
napajanje Ms platinum 550 v4
Izvadio sam gt 730 i ubacio gtx 950 ali ekran nije radio.Zatim sam izvadio gtx ubacio gt 730 upalio kompjuter i uključio integriranu grafiku,te ponovno ubacio gtx 950.Snimio sam drivere ,ali mi grafička opet ne radi,a radi integrirana te vuče memoriju iz gtx950.Što da radim?
Ne mogu ući u bios više...ekran mi se upali tek kad dođe do loga od windowsa---
Zasto si kupio 950 kad smo ti svi rekli da kupis 750ti.
Asus 950 strix ima jedan dodatni pcie - power konktor koji treba spojit.
Ali na to Napajanje NEmoj spajati tu grafu!
Ovaj puta nas poslusaj i postupu ispravno.
Prva stvar, vrati se na integrusu i kupi Fortron Hexa 400w
I onda spoji 950.
Ima Ms 6-pinski konektor i uključio sam ga.Prepoznaje je Asus GPU Tweak i fan speed i device manager.Poslušati ću prvi odgovor i vidjeti da li je dobro sjela,jer sam i drugdje to pročitao kao moguće rješenje.Taj Ms ima 2,3 kile i kolega elektrotehničar mi kaže da je u redu.
Tvrdoglav sam :D De predloži onda neko jače(500,550) jer ga mislim još naknadno nadograđivati...para nije problem
Zato sto kolega elektrotehničar (predpostavljam) nije bas neki pc strucnjak? :D On je procitao sto pise na naljepnici napajanja i naravno da je po tome i vise nego "ok" za tu grafu, ali je to u praksi jedna sasvim druga stvar. Ja ti zelim srecu i da to radi kak treba, ali ti takoder kazem da imas mudove sto novu grafu stavljas na to kinesko govance ;)
Fortron Raider 550w/ Fortron Hyper 600
Taj ms je smece i kupi si posteno napajanje, jer hebes kucu trokatnicu s temeljima poljskog wc-a
smece od napajanje ms a to se zna od pamtivjeka ...ljepo kupit brand do max 450w npr corsair neki i to je to
pusti frenda i slusaj nas jer ce ti vrisnut i napravit golemu stetu
Zapravo složio je kompjutera više vjerojatno nego puno vas ovdje :).Moguće da ne radi jer je u biosu koliko me se čini ograničio snagu na 340 w...uglavnom ok hvala ide i novo napajanje....
Gasim da nebi vrisnulo :)
Zapravo složio je kompjutera više vjerojatno nego puno vas ovdje :).Moguće da ne radi jer je u biosu koliko me se čini ograničio snagu na 340 w...uglavnom ok hvala ide i novo napajanje....
Gasim da nebi vrisnulo :)
Kupi XFX 500w - ima u Linkus za 379kn <klik, dobra cijena za to napajanje.