Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.947.710
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Kor2duo e8400
600w napajanje
12 godina
neaktivan
molnyi kaže...
Remzi kaže...

keky911

Za kojih 300kn uzmeš i5(ja prodavao i7 za 550 i prodao) i budeš odmah osjetio razliku u performansama, a ako već gledaš grafu za tih 700kn ipak bi bolji izbor bio 7850/7870

Ako ćeš malo pričekati, ja ću prodavati za par dana r7 265 sa još oko god dana gare za 650 kn.

neželim amd, a i šta mi znači sitno jača kartica kad cpu nije dostatan :D

Remzi

Pa kad bi se ovaj javio za 300 kn bi ga kupio al 500-600 nedam

Chill Now And Forever
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Randy Marsh kaže...

ali si zaboravil poštarinu

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
16 godina
Imate i7 920 za 250-300 kn na njuski,kakav eBay i i5 ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Ima ih, ali je drugi socket

Imam ja jedan i7 860 (maticna ne radi bas najbolje - pola IO portova je sprzeno, a ne isplati mi se kupovati novu maticnu) ali neznam da li bi ga dao ispod 600kn

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

malo previše,...

Remzi

Ne isplati se jer poštarina dođe još tolko skoro.....ma ima i kod nas za kupit al niko više ne vozi trke pa neće kupit Driving force GT (koji prodajem)

doky01akablava

A drugi socket je to, jbg ja trebam ili i5 7xx seriju ili i7 8xx seriju ostalo niš

Chill Now And Forever
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 14:38 (keky911).
12 godina
neaktivan

ocel bit bottleneck sa 260x i e8400

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Naravno! Danas bez quada nema zivota!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
odjavljen
Grom21 kaže...

ocel bit bottleneck sa 260x i e8400

Taj cpu moze izgurati hd 5770 max

Battlelog: Glavas_ZG
12 godina

Zanima me što bi preporučili između GTX 760 i R9 280(možda X),naravno treba uzeti u obzir da je procesor G3258 koji nece ni jednu od tih moći vrtiti na full potencijalu.

Vidio sam dosta oglasa za 760 ali iz određenog ralzloga nema skoro ni jedna 280X do 1350kn i možda par 280-ki.

Jedina stvar koja me stalno kopka je hoće li CPU raditi bolje s GTX-icama nego s R9 jer šta vrijedi i 1gb više i bolja graf općenito ako će raditi lošije u kombinaciji s mojim CPU nego neka 760,960.

Znači konkretno me zanima vaše mišljenje koja kombinacija bi bila bolja g3258+gtx 760 ili g3258+r9 280(x)

P.S. Garancija je pod must have

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne zna se sta ce gore raditi uz taj proc jer je dual core. Za njega u novije igre nesto slabije, dosta dosta slabije.

Trenutna tvoja kombinacija je taman, sve iznad bi bilo problema u novijim naslovima, mada u starijim (pogotovo konzolaskim portovima) ne bi bilo problema.
Radije gledaj cpu upgrade, bilo kakav quad....

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 19:46 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
gelon kaže...

Zanima me što bi preporučili između GTX 760 i R9 280(možda X),naravno treba uzeti u obzir da je procesor G3258 koji nece ni jednu od tih moći vrtiti na full potencijalu.

Vidio sam dosta oglasa za 760 ali iz određenog ralzloga nema skoro ni jedna 280X do 1350kn i možda par 280-ki.

Jedina stvar koja me stalno kopka je hoće li CPU raditi bolje s GTX-icama nego s R9 jer šta vrijedi i 1gb više i bolja graf općenito ako će raditi lošije u kombinaciji s mojim CPU nego neka 760,960.

Znači konkretno me zanima vaše mišljenje koja kombinacija bi bila bolja g3258+gtx 760 ili g3258+r9 280(x)

P.S. Garancija je pod must have

S obzirom kakvu imas bestiju od maticne,sigurno planiras u skorioj buducnosti ubosti i jaci proc?Stoga uzmi sto jacu grafu,polovnu r9 280x ili gtx 770,960.Kad skupis love,prodaj proc i ubodi i5 icu

9 godina
protjeran

Ta ploca mi nikako nije jasna u njegovoj konfi, da je isao na plocu od 600kn mogao je bez problema uz to staviti i5 4460, cak bi tada ta kombinacija bila jeftinija od te Hero ploce i tog nabrijanog pentiuma.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

jeftinija od te Hero

A što ako sutra nadogradi na i5 4690k ili na i7 4790k pa krene rekorde rušiti? Ovoga Pentiuma vrlo lako proda.

ps. ASUS Hero je jedna od najboljih ploča koje novci mogu kupiti, misliš da ju je bezveze kupio?

ps. 2 kolega, Pentium ima da ide preko 5.0 GHz kao od šale.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 21:19 (Valentin17).
9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

jeftinija od te Hero

A što ako sutra nadogradi na i5 4690k ili na i7 4790k pa krene rekorde rušiti? Ovoga Pentiuma vrlo lako proda.

ps. ASUS Hero je jedna od najboljih ploča koje novci mogu kupiti, misliš da ju je bezveze kupio?

ps. 2 kolega, Pentium ima da ide preko 5.0 GHz kao od šale.

Ti kao da imas 12 godina, sta ce on dobiti od toga i da obara rekorde tu po forumu osim sta ce nabiti nekome par kompleksa, u igrama i da vozi proc na 5GHZ nebude imao vise od 5 FPS-a dobiti, ja sam svog vozio na 4.8 i da nemam monitoring nebi ni skuzio ta 3-4 FPS-a vise. Jos sam zaboravio reci da nemoze biti ni siguran da ce dobiti dobar chip pa mu ni ploca od 3 iljade nista ne znaci ;)

Mogao je jednostavno odma kako sam rekao ici an i5 4460 i neku prosjecnu plocu i peglati sve kako hoce, a ne davati pare na tu overkill plocu i tog pentiuma i onda se patiti u igrama pola godine - godinu.

EDIT:

Da ne pricam kako je po cijeni te Asusice mogao ici na X99 plocu i nesto visenadodati za i7 5820k naspram i7 4790k, DDR4 ramu je ionako cijena u rangu DDR3 pa tu nebi bilo dodatnog troska, a dobila bi se bolja i ozbiljnija platforma sa duzim rokom trajanja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 21:32 (Lucidius).
14 godina
Lucidius kaže...

Ti kao da imas 12 godina

Takva ploča se ne kupuje radi igranja, nego radi OCa. Ima ovdje onih koji me razumiju. Malo smo ljubomorni vidim.

ps. imam 13 godina.

ps. kupi si brži SSD, kolega.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 21:33 (Valentin17).
9 godina
protjeran

Ima šaka njih koja te razumije, kuzim i ja te spike oko forsiranja i kurchenja ali to normalnu populaciju i vecinu ekipe koja ima kompove radi posla i gejminga ne interesira previse, a niti te nitko placa za to tako da ko voli nek izvoli.

EDIT:

Neznam zasto bi bio ljubomoran i gdje se to moze uociti, imam konfu koja me dobro sluzi i to mi je bitno, kad mi zatreba bolji proc kupit cu ga, dotle radije ulozim novce u neki dobar komad namjestaja za stan, ili odem sa curom na skijanje ili na ljetovanje, ne vrti se svima u zivotu sve koko kompjutera 

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 21:39 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Ima šaka njih koja te razumije, kuzim i ja te spike oko forsiranja i kurchenja ali to normalnu populaciju i vecinu ekipe koja ima kompove radi posla i gejminga ne interesira previse, a niti te nitko placa za to tako da ko voli nek izvoli.

Znači takav komp po tebi nije za posao i gaming?

i3 i GTX 970, a jesi mi jak. 

Sad vidim zašto se ti buniš protiv OCa, vidim da ti to ne znaš i da si tražio pomoć kolega oko toga, prva poruka na forumu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 21:39 (Valentin17).
12 godina
Lucidius kaže...

To ti misliš da se OC ne plaća, zlatni dečki itekako plaćaju to kako ti kažeš "kurchenje".

Nama je klokanje više "sportska disciplina" nego potreba i ako to ne razumiš i ne radiš onda nemoj osuđivat nas koji volimo OC.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

Znači takav komp po tebi nije za posao i gaming?

i3 i GTX 970, a jesi mi jak. 

Sad vidim zašto se ti buniš protiv OCa, vidim da ti to ne znaš i da si tražio pomoć kolega oko toga, prva poruka na forumu.

Pa kakav posao mozes napraviti sa pentiumom  

Ne bunim se protiv OC-a jer i ja imam klokani proc za koji jesam prvotno trazi pomoc jer mi nisu bas sve postavke bila najjasnije i jel ih treba uopce dirati posto nisam moga sve sta me zanima naci tamo gdje sam prvotno gledao pa sam pitao tu, ali nitko ionako nije odgovorio pa sam na kraju procitao dodatne tekstove i teme za to pa sam saznao sta me interesiralo i sam.

Pises nesto za onaj i3 i gtx 970 bez da si sagledao širu sliku, inace ako malo pogledas bolje po netu vidis i da cak i taj novi i3 i FX 6300 bez problema jako dobro voze sve igre na grafam ranga gtx 970/r9 390, evo pa pogledaj malo 

EDIT:

Neznam sa kojim pravom uopce imas meni sta predbacivat i glumit neku pamet, a tamo slazes konfe od 4-5k kn sa red wings napajanjima, imao si jos bisera, isto tako niti su ti konfe opcenito slozene sa previse pameti i razmisljanja, ali mi se neda ulaziti u raspravu oko toga jer ne smatram konverzaciju sa tobom vrijednu svog vremena.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.3.2016 21:56 (Lucidius).
9 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Lucidius kaže...

To ti misliš da se OC ne plaća, zlatni dečki itekako plaćaju to kako ti kažeš "kurchenje".

Nama je klokanje više "sportska disciplina" nego potreba i ako to ne razumiš i ne radiš onda nemoj osuđivat nas koji volimo OC.

Pa nikog ja nisam ni osudio, sta si se nasao uvrijeđen, samo ocu rec da izađete malo iz svojih okvira jer ne razmisljaju svi isto niti imaju iste potrebe, ovdje na forumu nitko nebude placen zato jer je napravio najbolji OC, daleko od toga da drugdje u svijetu ne postioje natjecanja koja placaju za te stvari.

Moja poanta je bila da ako je decko normalan tip koji radi standarne stvari sa kompom kao i vecina, ta opcija na kakvu je isao je bezveze i mogao je odma imat puno bolji proc i solidnu maticnu, i igrat igre i uzivat od pocetka, a ne se vuc sa timpentiumom pola godine - godinu.

Uostalom sve sta mislim vec sam iznad napisao.

12 godina
neaktivan

onda sam razmisljao da upgrade.

http://www.olx.ba/artikal/20560041/maticna-ploca-1156-socket-gamerska/ ovu matičnu i i5 560 procesor..

rezolucija na kojoj igram je 1280x1024

misljenje ? savjet bilo sta?

13 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Pises nesto za onaj i3 i gtx 970 bez da si sagledao širu sliku, inace ako malo pogledas bolje po netu vidis i da cak i taj novi i3 i FX 6300 bez problema jako dobro voze sve igre na grafam ranga gtx 970/r9 390, evo pa pogledaj malo 

ja u tom videu vidim da taj fx 6300 umire i samo sto ne explodira, pogotovo u bf4! skyrim krepava ko polucrknuta macka takoder na ispod 40fps-a! u fc4 jedva da je u nekom trenutku dotaknuo 99% gpu usagea i to na praznoj livadi, u gradu bi mu se te slabasne jezgre rastalile od muke! fx je smece naprema jednoj bogovskoj gtx970, dakle ja tu vidim hrpu problema s tom kombinacijom...lp

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 0:02 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
Grom21 kaže...

http://www.olx.ba/artikal/20560041/maticna-ploca-1156-socket-gamerska/ ovu matičnu i i5 560 procesor..

pa ako ces uzimati onda uzmi neku jeftiniju h81 plocu, koliko sam vidio ima ih duplo jeftinijih od ovoga sto si ti naumijo...ubodi za pocetak neki pentium poslje lako nadogradis kad budes mogao...

13 godina
neaktivan

Super rasprava vidim pentiumse i dalje preporucuje, k'o da ljudi imaju para na bacanje. Dzaba tom pentiumu i 10ghz kad je dual core, da ne pominjem taj OC sto pricate, da se to malo govance grije i jedva hladi na 75C!

Ako si kratsk s lovom uzmi AMD ne izmisljajte toplu vodu, dobijes 4 jezgre (slabije da) ali s njima pokrenes sve naslove danas, dok pentium je ipak 2014 i trecina 2015!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
chaselol kaže...

Ako si kratsk s lovom uzmi AMD ne izmisljajte toplu vodu, dobijes 4 jezgre (slabije da) ali s njima pokrenes sve naslove danas, dok pentium je ipak 2014 i trecina 2015!

FX-evi prvi su izašli 2011. Nije se priča ništa promjenila oko dizajna jezgre i perfomansi eto, za nepuna 3 mjeseca će bit pet prokletih godina odkad prodaju praktički maglu i razbijaju glavom od stol - kad već idemo spominjat starosti procesora..

Slažem se da se sve manje od 4 jezgre(u amd slučauj 8[khm, četiri], da, napiso sam to, ili 8 ili gtfo) treba izbjegavati, ali opet, zavisi sve o kojem 

/ Dvojezgrenomcpuu je riječ?

Grom21 kaže...

Ako već misliš što jeftinije proći, naruči si XEON-a sa ebaya za prokletih 20$ i moći ćeš mirno igrati na 1280x1024, moš onda komotno uzeti i jaču grafu upošto ćeš "uštediti na ostalome". 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 2:33 (ramzocro-HCR).
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Lucidius kaže...

ja u tom videu vidim da taj fx 6300 umire i samo sto ne explodira, pogotovo u bf4! skyrim krepava ko polucrknuta macka takoder na ispod 40fps-a! u fc4 jedva da je u nekom trenutku dotaknuo 99% gpu usagea i to na praznoj livadi, u gradu bi mu se te slabasne jezgre rastalile od muke! fx je smece naprema jednoj bogovskoj gtx970, dakle ja tu vidim hrpu problema s tom kombinacijom...lp

Slabo ti vidis meni se cini, ja kolko vidim GPU usage je od 95-100 posto, nemoj zaboravit da se taj proc moze jos dosta vise od tih 4.2GHz kloknut, u Battlefield je FPS od 70-80 uglavnom, ne vidim kakvo je to "vucenje", Skyrim je također na nekih 45-50 FPS-a i to sa 95 modova, a Far Cry je cijelo vrijeme na 97-99 posto usagea i igra radi od 65-80 FPS-a sta je cisto ok, a nemoj zaboravit ni 10-15 FPS-a gubitka jer je frajer snimao to sve....

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 6:19 (Lucidius).
12 godina

Kakva rasprava ajde da objasnim svima jer moja konfa je stvarno zubnjujuća.

Prva stvar je matična koju nisam platio koliko inače košta već je Computeruniverse napravio grešku u cijeni i stavio da košta 50 eura, a ja sam u to vrijeme tražio bilo kakvu Z87-97 matičnu za g3258 jer će kasnije( nadam se ovog ljeta)ići i5 4690k i onda planiram bit miran koju godinu, detaljnije o mojoj kupovini te matične imate tu: Popusti,akcije i dobre ponude P&O, a tu ponudu možete naći tu: Popusti,akcije i dobre ponude

Ova matična nije kupljena da bi pentium išao do nekih limita već čisto zato jer je koštala manje nego rabljene Z87 na njuškalo, a ja sam u to vrijeme tražio matičnu(ostale dijelove sam već imao).

Overclocka do 5Ghz najvjerojatnije neće biti jer mi to ništa ne znači, max što sam išao je 4.7 s Vcore na 1.25 tako da vjerujem da čip dobar ali ja ne vidim nikakav plus od toga što ga dovedem na 5Ghz, radi na 4.4Ghz s temp oko 60 u full load-u(stock cooler).

Ne koristim ovaj proc za natjecanje u OC, eventualno CPU-Z bench volim isprobati da malo rušim i5-ice u single i to je to, a kad budem dobio 5-10fps više zato jer on radi na 4.8 , a ne 4.4 e tada može OC.

EDIT: Na FX se nije išlo jer bi me izašlo skuplje, a dobio bih punoooo stariju platformu, a ovaj pentium je daleko od "vucaranja" jer svaku igru koju sam mu dao je pošteno vrtio.

Sad kad smo to riješili mislim da je sad dosta offtopica i nadam se da ću dobit savjet u vezi pitanja hoće li GTX + g3258 radit bolje od R9 + g3258 zbog poznatih problema s AMD karticama i slabim procesorima.

P.S. Ako netko baš ima želju vidjeti koliko daleko može ići proc javite se na PP slobodno pa ćemo isprobati, ali ne očekujte voltažu kao što je kolega Stjepanj stavio

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2016 7:25 (gelon).
Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina
gelon kaže... 

Sad kad smo to riješili mislim da je sad dosta offtopica i nadam se da ću dobit savjet u vezi pitanja hoće li GTX + g3258 radit bolje od R9 + g3258 zbog poznatih problema s AMD karticama i slabim procesorima.

P.S. Ako netko baš ima želju vidjeti koliko daleko može ići proc javite se na PP slobodno pa ćemo isprobati, ali ne očekujte voltažu kao što je kolega Stjepanj stavio  

definitivno nvidiu ako ne misliš upgrejdat na neki i5 barem, jer već na i3 se vide posljedice amd-ovog cpu overheadinga, a kamo li neće na pentiumu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice