Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.953.081
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

ok,koji benchmark mi preporučujete da okinem s njom?i ako ide preko 91 stupnjeva onda da ju ne uzmem?

kod njih je na 77 bila na load-u

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_r9_290x_matrix_review,12.html

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 16:02 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Ovisi ti i o caseu naravno, ali sve asus su bucnije i toplije, furmark ce ju dobro strest da vidis ima li artifakata i slicno, ali ce ju bome i naložit na temperature koje neces dobit u igrama. Sad, ako je suditi po ovom videu to je jako jako vruce i glasno, no kolko vidim iz komentara nesto nije uredu sa njegovom karticom, tako da nemora biti tako ekstremno. Za 1900 i malo niže se prodaju referentni modeli, koji su užas naravno, ali me cudi kako to da onaj mali blower vent na referentnoj ide do 95c, a ovo sto ima masivne heatpipove, dva velika venta, ide samo par c nize... Nemoj žuriti.

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina

Evo čisto za prijmer, moja 290 je imala garu do 10/2017 i prodao sam ju za 2000kn s mojiim troškovima dostave(hp-om sam slao).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imam problem, znači pričal sad sa čovjekom i iskreno mi rekel da je istina da ima temperature veće te da na furmarku dolazi do 94stupnjeva te da se onda kartica underclocka automatski da temperature padnu.da on nije imal nikakvih problema te da na igrama nema šanse da dojdeš do te temperature.

i sad jbg, mislim da ne budem kupoval tu karticu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
jura kaže...

imam problem, znači pričal sad sa čovjekom i iskreno mi rekel da je istina da ima temperature veće te da na furmarku dolazi do 94stupnjeva te da se onda kartica underclocka automatski da temperature padnu.da on nije imal nikakvih problema te da na igrama nema šanse da dojdeš do te temperature.

Ej daj tu na forumu decko prodaje ichill gtx 970 za 2200kn. s garancijom pitaj ga da li je da za 2000 kn i uzmi je, iako po meni je i 2200kn super cijena za tu karticu

17 godina
neaktivan
toxic kaže...
jura kaže...

Ej daj tu na forumu decko prodaje ichill gtx 970 za 2200kn. s garancijom pitaj ga da li je da za 2000 kn i uzmi je, iako po meni je i 2200kn super cijena za tu karticu

mislim da je prodana, budem pričekal do sutra za onu drugu 970strix kad dobim odgovor pa budem onda odlučil

11 godina
neaktivan

Ma samo polako ne treba žuriti, gledaj si 290/X i 970, i naravno 390/X ali ne vjerujem da ces ih naci povoljno.

9 godina
jura kaže...

Kakav vražji furmark?

Daj bježi od toga.

Evo ti mene - 390 OV na 81 mV, OC na 1150 +50 power i furmark je trotlao... što je trotlalo? nije gpu  nego vrm na 115 c i krenuo slideshow.... Naravno na autofan profile.

Bježi od tog nerealnog benchmarka i peglaj firestrike, valley i ostalo....

10 godina
odjavljen
jura kaže...

Uh, ona kartica ASUS 290X Matrix Platinum je preljepa, ali ako se grije preko 90 'C nemoj ju kupovati.

Battlelog: Glavas_ZG
17 godina
neaktivan
Alfa_R kaže...
jura kaže...

Kakav vražji furmark?

Daj bježi od toga.

Evo ti mene - 390 OV na 81 mV, OC na 1150 +50 power i furmark je trotlao... što je trotlalo? nije gpu  nego vrm na 115 c i krenuo slideshow.... Naravno na autofan profile.

Bježi od tog nerealnog benchmarka i peglaj firestrike, valley i ostalo....

ma sve je to meni jasno, ne budem sad pržil karticu sa furmarkom svakodnevno(nego samo da isprobam 1-2 put), nego mislim ako se na furmarku diže tolko temperatura moguće da se bude dizala i na firestrike, valley makar opet ako i to možda odvrtim dva-tri put to bude to.

znači ne mislim ja benchati s njom ni neke rekorde skidate nego grafa ko grafa mi treba za igre.

i nisam ni sam sad pametan dal da kupim ili ne...

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 19:48 (jura).
11 godina
neaktivan

Kad se najavljuje pocetak novih grafickih Nvida i Amd sve se to nesto odlaze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
cardadule kaže...

Kad se najavljuje pocetak novih grafickih Nvida i Amd sve se to nesto odlaze?

Minimalno polovica godine, ali računaj jesen, kraj godine za normalnu ponudu u dućanima.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
11 godina
neaktivan

Nvidia navodno oko 5mj. a AMD na ljeto

13 godina
neaktivan

Naručena kartica, stiže krajem idućeg tjedna  

https://www.asus.com/Graphics-Cards/STRIXR9390DC3OC8GD5GAMING/

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
6 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Nvidia navodno oko 5mj. a AMD na ljeto

Hvala kolega na odg.Kao sto reko kolega znaci pred kraj godine moze da se racuna na neku "povoljnost"

Jos se vucem sa 5850 i Fx 4100 skupio se neku nadogradnju svi kazu cekaj....nema veze posle odmora taman da vidimo sta se nudi i da odu cene dole "starih" ;)

11 godina
neaktivan

Nenznam koliko se isplati čekati jer samo top end ce bit nešto novo ovo ostalo ce biti novije kartice ranga 970/390. Uvijek je tako, tako da npr. sada da uzmeš neku od te dvije neces pogriješit, ali naravno onda ce ti trebat i novi proc.

11 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Nenznam koliko se isplati čekati jer samo top end ce bit nešto novo ovo ostalo ce biti novije kartice ranga 970/390. Uvijek je tako, tako da npr. sada da uzmeš neku od te dvije neces pogriješit, ali naravno onda ce ti trebat i novi proc.

Da procesor je je prioritet menjanja.Cak mislim da idem na novi socket dakle Intel.Vec 2 godine kazem sebi "sad cu" pa uvek ispadne nesto pa odu novci.Ove godine mora se.Igraalo se bukvalo do zadnjeg sa ovom konfiguracijom i igra se ali nije vise to to.

Budzet mi je je do 1000e pa videcu nesto dobro sa skockam to ce biti verovatno poslednji update mog gejminga.Kako godine idu sve sve si manje zainteresovaniji za gejming druge stvari postaju prioritet.

Edit: Izgleda sam kao jedan moj drug "kad postane sve crno na ekran onda znas da je vreme"

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 20:22 (cardadule).
9 godina
protjeran
molnyi kaže...

Naručena kartica, stiže krajem idućeg tjedna  

https://www.asus.com/Graphics-Cards/STRIXR9390DC3OC8GD5GAMING/

Nezelim sad ispast party breaker ali ponisti narudzbu za tu grafu, Asus i Gigabyte su na novim grafama od AMD-a najlosiji modeli, problem sa hlađenjem i visoke temperature, Gigabyteove cak uzrokuje i nestabilnosti sistema. Gledaj MSI, Sapphire ili Power color, uzmi koja ti ej ljepsa, performanse su svima tu negdje.

13 godina
neaktivan

Čitao sam par review-a i svugdje su temp bile ispod 70° ili 72-3° max. Ok mi je ovo, ispadne me jeftinije od svih drugih modela a ne vjerujem da će mi stvarati probleme :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 20:50 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
molnyi kaže...

Čitao sam par review-a i svugdje su temp bile ispod 70° ili 72-3° max. Ok mi je ovo, ispadne me jeftinije od svih drugih modela a ne vjerujem da će mi stvarati probleme :)

Koliko si ju platio, ako smijem pitat? :D 

13 godina
neaktivan

2650 kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
molnyi kaže...

ma slabo si ti to onda gledao, neznam dali si ikad u svom kucistu imao gpu koji se grije na +80°c i poprilicno buci, vjeruj mi to ne zeli ni corav ni gluhonjem!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
molnyi kaže...

ma slabo si ti to onda gledao, neznam dali si ikad u svom kucistu imao gpu koji se grije na +80°c i poprilicno buci, vjeruj mi to ne zeli ni corav ni gluhonjem!

Sluške su na glavi, mjuza, pucnjava u igrama, ne smeta to meni :)

9 godina
molnyi kaže...

2650 kn

Dobra cijena, ja sam svoju safirku sa backplateom platio 2950 :)

Tada nije bilo povoljnijih (citaj MSI)...

Možda giga, ali nju nisam gledao... bljak.

13 godina
protjeran

a bude ti smetalo cijelom racunalu..no dobro! sretno s grafom!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam si ju danas uzeo, prije pola sata sam ju u kućište ubacio, bez brige budi dobro radi ;) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 20:58 (systemize_lp).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alfa_R kaže...
molnyi kaže...

2650 kn

Dobra cijena, ja sam svoju safirku sa backplateom platio 2950 :)

Tada nije bilo povoljnijih (citaj MSI)...

Možda giga, ali nju nisam gledao... bljak.

Safirka bi me ispala 20 eura više.

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
molnyi kaže...

Najveci je problem sta ti testovi se svi rade u hladnim prostorijama i izvan kucista, u kucistu ti temperature mogu ic i preko 10 stupnjeva gore, ovisno o tome kakvo imas.

Također problem kod te Asus grafe nisu ni ventovi ni radijator kolko sam negdje cuo, vec to sta samo tri heat pipea efektivno odvode toplinu.

13 godina
protjeran

tocnije, 1,5

! ostali hlade jaja... strasno, naprave najbolji moguci hladnjak s totalno krivom pozicijom!lp

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 21:01 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Phanteks Enthoo pro M acrylic, 2x 140 venta su gore + po potrebi imam još mjesta za ventove ak će bit problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice